Roto napsal:
Opitz, moc dobře Zejména mě rozsekalo:
...not mention the SimHQ forums freaks.. dont cry they will ban them..
jsem také prorokem Pravdy! (ale nezaměňovat s proroky Pravdy a Lásky, prosím)....
Válka a korupce se nedá oddělit.
Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.
Jinak možná se ptáte proč se COD nedá hrát bez Steam a proč se to přes Steam musí kupovat (oficiálně)... Je to jako se vším v dnešní době - za vším hledej mrzký dolar... Totiž u digitální distribuce je běžné, že poměr rozdělení ceny hry je 70/30 ve prospěch distributora, tj. Ubi...
Oleg dostane z těch několika tisíc downloadů třicet procent, což je dejme tomu něco málo přes 15 EURO za download... no takže dostane nakonec možná takových 50 tisíc euro díky Steamu... a to jistě nestačí na sedm let vývoje, takže počítám, že už plánují nějaký placenej update do tří měsíců od dne vydání...
Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.
Opitz, hlavně tam (tedy na youtube, SimHQ či jiná fóra) prosím nikam nepiš, že máš něco společného s SVK (je to jako když Klaus jezdí poučovat svět o globálním oteplování, teorii národních států či propaguje čistou tržní ekonomiku bez přívlastků; dalším lidem odsud pak vždy nějakou dobu trvá vysvětlit, že opravdu, ale opravdu ne všichni v této zemi jsou stejně chytří, poučení a jasnozřiví).
Upravil/a 310_cibule dne 04-04-2011 14:01
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
jo, kdyby tak šel Klaus tak lehce zabanovat nebo mazat, co Cibule?
A co je SVK? jo todle fórum... ale to tak nikoho nezajímá, nebuď tak sebestřednej...
Ježíšmarjá nééééé, banovat Klause nééééé (mimochodem já vůbec nikoho nebanuju, nikde, ono to ani dost dobře nejde, proxy servery, anonymizéry apod., asi to znáš). Já mám naopak lidi jako ty, Klaus a podobné moc rád. Bez nich by svět byl šílený nuda. No, dokáže si někdo představit, že by všichni byli jako třeba já? takový měkkejši, konsensuální
"SVK jsem já (SVK c'est moi)". To řekl Ludvík XIV, se mnou to nemá nic společného.
Já jen že vždycky přijedu někam mimo tuhle kotlinku a po nějaké chvíli konverzace se padne ta obligátní věta: "Vy jste opravdu odtamtud? My mysleli, že u Vás si všichni (o sobě) myslí to co Klaus a Opitz." No, a pak už se bavíme vcelku normálně, bez toho, aby si mě zvědavě prohlíželi, pokoušeli se sáhnout si na mě či mě dokonce podrbat. Někdy se i navzájem posloucháme a snažíme pochopit, co ten druhý říká a myslí
A teď už toho nechám a budu se zase bavit o přítomnosti a budoucnosti leteckých bojových simulátorů
Upravil/a 310_cibule dne 04-04-2011 14:19
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
WT_Horrido napsal:
Mohu se zeptat na jaké mapě létají Válec a Pegas?
Preci nad tou nejvetsi (Anglie,Francie a kanal)nejsme zadny orezavatka.Vcera mi Pegy oplatil sestrel .Letel jsem v malem svazu asi 30 letadel a nad kanalem fps 80.
Cibule, potíž s "atmosférou" online ve šturmovi je, že buď musíš být v nějaké početně silné a aktivní letce a nebo se spokojit se speciálkama a pod. Pokud možno oboje.
Pokud nejsi příslušníkem nějaké té bandy, zbývá ti pár atmosférických akcí do roka. Jenže já chci atmosféru celý rok, kdykoliv tu hru zapnu! A je jedno jestli offline, nebo online.
A mezi námi, i na ADW nemám (vlastně teda spíš neměl jsem) tak 50% doby pocit, že jsem uprostřed nějaké války. Spíš jsem si připadal jako v aréně, kde se honí body.
S každým novým datadiskem do šturma jsem se naivně těšil, že teď už to konečně přijde, teď už se konečně začnu opravdu cítit jako pilot za WWII. Jenže vývojáři šturma dokázali doslova prosrat i tak atmosférickou věc jako útok na Pearl Harbor. Toleroval jsem to, solil prachy a naprosto nepoučitelně se upnul k BoBku. Já blbec si říkal, že se poučej a posunou to alespoň o krůček dál.
Místo toho vydali další BALÍČEK NÁSTROJŮ PRO TVORBU SPECIÁLEK ("atmosféry" ) a drze to nazývají HRA. Přijde mi to, jako bych si v hospodě objednal vepřový se zelím - číšník by mi vrazil do ruky palici, odvedl mě do chlívku s tím, že tady je prase, zelí je vzadu za barákem na poli a kuchyň je tímhle směrem. A po tom, co bych si všechno udělal sám bych mu zaplatil plnou cenu i dýškem a ještě mu poděkoval jak jsem si pošmáknul.
Já chci prostě přijít z práce, zapnout hru a cítit se jako pilot za války. Ne abych musel kvůli tomu obvolávat 10 lidí jestli jdou lítat. Jiné hry to umějí (včetně simulátorů), takže to jde.
tak jsem si teď přečetl, že většina těch nádherně vypadajících videí z CoD je vyrenderovaných... že se jednoduše uloží jako známý track na low detailech, pak se to vyrenderuje v maximálních detailech jako video soubor a pak se to nahraje na youtube a dopíše se k tomu nějaká story, jak je to úžasné a jak se musí Oleg podporovat...
Cibič a kam ty jezdíš? Já třeba lítám a všichni mají Čechy rádi a Klause neznaj... znají jenom Prahu, Jágra a Havla a že jsme se vzdali v 1938 a 1968...
"Anyone experienced this dont know whether its a bug, I accidentally flew a Spit to France because according to the compass I was flying North but when I checked my map I found I had been flying south and was over France not England!"
jenom tak přemýšlím, kde soudruzi udělali chybu ;-)
V pořádku, Farky. Tak pro Tebe asi Il2 ani CoD moc nejsou (a pro jiné, nejen pro mne, ano).
Ale to není chyba Olega. Jestli ti tato hra nevyhovuje, kup si jinou. Že žádná jiná taková není? Recht. A víš proč? Protože se to nikomu moc nevyplatí dělat, kupuje to strašně málo lidí, řádově desítky tisíc po celém světě (poměr zisku a investované práce, úsilí a možná i prosředků není až tak závratný, aby to někoho moc lákalo). Nicméně Oleg to jako buldozer zkouší pořád. Všem na světě asi vyjít vstříc nedokáže, ale pár nás, co létají zejména na síti a ve spolupráci s jinými ano. A velmi slušně.
Čili ještě jednou: Ty chceš atmosféru celý rok, kdykoliv tu hru zapneš! Tedy i offline! Dobře, tak chtěj. Já chci něco jiného. Proto je tento sim pro mne a pro Tebe třeba ne.
Je to jako by sis stěžoval na škodovku že nevyrábí vznášedla. Protože ty bys moc vznášedlo od škodovky chtěl. Jenže škodovka má za to, že je za současné situqace přeci jen lepší dělat osobní auta nižší a střední třídy. A řada lidí je ráda kupuje. Vyhovují jim.
Nevím proč ignorujete můj post, ve kterém píšu, že většina lidí, kteří lítají tento sim je starších 35 let... To je právě ten největší problém. Velice malá, úzká komunita, skoro až sekta ;-), všichni staří, vesměs leniví týpci, co mají práci, doma si k tomu můžou sednou tak 2 hoďky denně max, protože mají i jiné zájmy či povinnosti nebo závazky.
Ten IL2 prostě stárne společně s Olegem a to je ten největší problém. Místo toho, aby to dělali mladí kucí, kteří milují létání a umí programovat, to dělají konzervy, které nedokáží, nebo nesmí, opustit "standardy" nastavené a kontrolované Olegem.
Jestli to tak zůstane, tak WW2 flight sim se postupně ještě více zcvrkne a zajde na úbytě, protože lidi jako Cibule budou klidně dál sedm let čekat, aby s nimi bylo zase vyjeběháno, jako minule...
Bude to komunita jako u Falcona... nikdo normální to hrát nebude, protože na to nebude mít chuť ,energii ani čas...
A když to dobře dopadne, budeme to hrát sami s Permonem a Clo-clo.
Budeme u toho chlastat a nikam se moc nehonit. Jo, to je dobrá představa. Moc se mi líbí. Nevím, proč bych se jí měl kvůli pár mladým a neklidným vzdávat. Tahle země není pro mladý. Stáří je zásluha, zásluhy rulez.
Upravil/a 310_cibule dne 04-04-2011 15:12
No, Cibule, kdyz uz jsi zacal s temi auty.
Koupit si Cod je jako koupit si za dva miliony skodovku s chybejici zakladni vybavou, protoze ti sedm let rikali, ze to bude vybavene jako Porsche, jezdit jako Ferrari a vypadat jak BMW.
A ty se celou dobu tesis a planujes, kam vyjedes
Pak ti prijde domu zrezavela skodovka s chabym motorem, a oni ti reknou, at pul roku pockas, ze prave zacali projektovat stresni okenko a lita kola. Ale kdyz pockas, tak do peti let ti poslou dily, ktere z tveho auta udelaji opravdovou krasku.
Nekteri se muzou i divit, ze takovi zakaznici existuji.
Me prijde divne, kam se podel respekt prodejcu k zakaznikum. Kdyz jim to proslo u CoD, proc takhle nezacit prodavat i jine hry? Nemyslis si, ze je to nebezpecny precedent? Koupi hry v takovemto stavu davas najevo, ze s podobnym pristupem souhlasis a to mi prijde krajne nezodpovedne.
Ano, az bude hra za x patchu a x let hratelna, pak jim treba ty penize dam. Ale do te doby zustanu u sveho spolehliveho Renaulta (se vsema modama, ktery jsem si do nej nainstaloval) a budu jezdit po svete bez obav, ze mi upadne vyfuk (protoze ten jako nedulezity ma dorazit az za dva roky)
Upravil/a Hiltos dne 04-04-2011 15:26
http://simhq.com/...ost3258155
to je brutál... hlavně na čem to jede... a výsledek? 15 FPS nad Londýnem... jako hoši, to ať si strčí Oleg víte kam...
Upravil/a Opitze dne 04-04-2011 15:19
310_cibule napsal:
A když to dobře dopadne, budeme to hrát sami s Permonem a Clo-clo.
Budeme u toho chlastat a nikam se moc nehonit. Jo, to je dobrá představa. Moc se mi líbí. Nevím, proč bych se jí měl kvůli pár mladým a neklidným vzdávat. Tahle země není pro mladý. Stáří je zásluha, zásluhy rulez.
jen nevím, kde na ty kompy budeš brát, až ti Kalousek napaří důchod! ;-)
Recommended system:
[img]http://seanclark.us/wp-content/uploads/2011/02/skynet.jpg[/img] is not a valid Image.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.