September 21 2025 04:15:18
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 2

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Letadla - technické a taktické informace
 Vytisknout diskuzi
Útoky na pozemní cíle 4.10+
BP_Tyrl
BP_SM je v ohledu bomb a torpéd čistá 4.101.

lochness
tak to pak ano. Motobomba se podle DT odhazuje od 500m vejs, coz teda asi Saldy splnil a torpeda dopadla v poradku, aktivovala se a nakonec nasla cil. Klasicke torpedo by z tehle vysky asi nedopadlo dobre.
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg

saldy
Chtěl bych se zeptat na level bombing, nikdy jsem tohle moc nepraktikoval, ale s příchodem Pe-8 bych se to chtěl konečně naučit, zůstanu tedy zatím u ruského zaměřovače. Při testování na hladinové cíle na mapě Krym odpadl problém s odečtem nadmořské výšky, ale rychle jsem zjistil, že hlavní problém je správné určení TAS. Používáte na to nějaký prográmek či se dá pro to někde sehnat tabulka pro přepočet kterou bych si vytiskl?

edit: http://www.aholub.../he111.php
Upravil/a saldy dne 29-01-2012 11:12
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Topper-Czech
1. Zkus toto http://www.blackp...mbzam.html

2. Pokud stále nic, zkus Bombsight table http://www.wtiger...

3. A pokud stále trefíš prdlajs, zkus potkat Permona a dej s ním polet. Permon trefí cokoliv i poslepu Mrknutí

http://www.e-airport.wz.cz
lochness
Tak tabulku jsi nasel. Jinak zdejsi WT vytvorili aplikaci BombSight Table 2, ktera by ti mohla pomoct. Jen si nejsem jistej, jestli odpovida uplne do puntiku, protoze Thor ve svem Level Bombing Manualu uvadii nejake korekce. Ale urcite se s tim da slusne hazet. Samozrejme se to da i vypocitavat na kalkulacce podle vzorecku Úsměv
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg

saldy
Ten Bombing manual od Thora to je teda NÁŘEZ díky Mrknutí
Upravil/a saldy dne 29-01-2012 12:12

alfik
Je trošku třeba počítat s jednou věcí, co v návodech většinou nenajdeš (sám jsem to zjistil jen pokusy plus logická úvaha):
Zaměřovač v Ilu je pevně v letadle, tzn. nemá vyvažování (gyro a tak podobně) na korekci úhlu náběhu. Když zadáš přesně TAS a výšku, tak díky tomu nedohodíš.
Takže buď nějak si to někde najít a zadávat hodnoty tak, abys to korigoval růčo, nebo s tím počítat (trénink, trénink a zase trémink) a "házet" to jakoby za cíl, o kolik přesně - to chce právě ten trénink.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

saldy
Ano, o tomhle se v tom manualu píše na str. 46, pro jeden každý bombardér extra v závislosti na různé výšky odhozu existuje úhlová kompenzace, většinou tedy nepatrné podsazení vyjádřeno ve stupních. (Je třeba číst celé)
Upravil/a saldy dne 29-01-2012 15:45

311_Tank
Nebo staci pouzivat Norden a je po problemech.
Upravil/a 311_Tank dne 29-01-2012 17:24

Hoper
třeba v Kate, viď ? :)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

1stCL_Werner
On je v Ilu Norden ?
1st Czech Lions - Resistance is futile...

alfik
Je to možné, Saldy, já to nečet. Jak jsem psal, učil jsem se to přímo při lítání a že to nesedí mi došlo na základě logické úvahy (proč že to nesedí). A ty úhly pro korekci AOA dávám tím pádem podle citu, nebo zkušenosti.
Ale pokud to tam je, aspoň vidíš že nekecám Úsměv
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

citik
311_Tank napsal:
Nebo staci pouzivat Norden a je po problemech.

A co je Norden?
Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se začne chodit pro pivo!!!

1stCL_Fucida
Zaměřovač typu NORDEN.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

saldy
Ten prográmek Bombsight Table2 je skvělá věc, ale jak to děláte aby se mi objevil ve hře? Musim se proto furt přepínat na plochu a pak zpátky do hry.

Nemám teď zatim moc času, tak jsem aspoň včera večer zkoušel ve FMB útočit na letadlovku s Pe-8 z výšky 5000m, zásahy se občas dařily, chce to ale tréning, čísla jsou jedna věc ale cit věc druhá. Odhoz jsem v této výšce podsadil minimálně o 3°.

G4M1 má stejný zaměřovač jako He111, tam mi to teda vůbec nešlo, možná by u těhle bodových cílů bylo lepší automatiku nějak úplně vypnout a spolehnout se na manuální odhoz jako u ruských zaměřovačů.

TozziFan
saldy napsal:
Ten prográmek Bombsight Table2 je skvělá věc, ale jak to děláte aby se mi objevil ve hře? Musim se proto furt přepínat na plochu a pak zpátky do hry...

Ano, BT funguje korektně jen na XP, na které je i dělán. Ve Vistách a W7 bohužel mizí pod spuštěnou hrou. Řešením je druhé PC/NB nebo naučeny výšky, rychlosi a úhly odhozu pro daný typ letounu Mrknutí.

citik
saldy napsal:

G4M1 má stejný zaměřovač jako He111, tam mi to teda vůbec nešlo, možná by u těhle bodových cílů bylo lepší automatiku nějak úplně vypnout a spolehnout se na manuální odhoz jako u ruských zaměřovačů.

Podle mě je to lepší vždy.
Upravil/a citik dne 30-01-2012 17:56
Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se začne chodit pro pivo!!!

Ajvn
Šklebící seŠklebící seŠklebící se
Tak fajn ja se tady s BT2 Už dvě hodiny mrdám. A nic. A ono to na Win7 nemaká super-jak prosté.

TozziFan
Ale funguje i ve W7, jen už běží pouze na pozadí ILa. Takže jak jsem psal spoustit na druhém PC/NB nebo dát stabil. na bombru a schdit ILa na chvilku do lišty Mrknutí

Ajvn
JO jenemže mi se tabulka nainstaluje deformovaná:
čísla jsou mimo okénka a celé jsou nějak šejdrem. Skoušel jsem ji stáhnout ruzně. A furt stejné.Zamračený

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

13-07-2025 19:07
Pro zajímavost: Na území česka se v minulosti v hradních příkopech medvědi nikdy nepoužívali. Bylo to neekonomické.

38,064,299 návštěv