March 07 2026 07:31:39
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,760
· Nejnovější pilot: 310_Raptor
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Rome Total War
3BAP_Cassius Chaerea
VGR_j4ck41 napsal:
Kristova noho o jakym vyuziti strategicke mapy to v ramci TW mluvis? jediny co se v ramci cely serie da vedome strategicky ovlivnit je ze postavis svoje jednotky na most nebo ze zablokujes nejakej horskej prusmyk ... jednotky rozmistujes na bojisti jenom v ramci prostoru kterej ti da pocitac, i kdyz jses v horach tak netusis jakej bude mit teren profil apod. ... hrac absolutne neresi nejaky problemy pri zimnim tazeni, nezajima ho zasobovani armady apod. ... aby se ve hre projevilo to o cem tady basnis tak by se muselo zmenit hodne moc veci a ne jenom zmena z tahovyho systemu na realtime
Sorry, ale už od RTW každý políčko na strategické mapě mělo svůj neměnný vzhled na taktické a "plynule" přecházelo na další políčko. To že se nemůžeš podívat na taktickou mapu jindy než v bitvě, je dosti hrubá chyba TW hry. A s logistikou to opravdu nemá nic společného Kristova ruko.

WT_Horrido napsal:
TW je prostě špatná hra protože já chci něco jiného...
No hrát tě to nikdo nenutí. Já si vždycky nový díl TW seženu, abych se za měsíc vrátil k RTW(R), protože nic nového pod sluncem TW nepřinesli.
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 25-11-2010 12:11

3IAP_Dryjo
ja nevim..me to bavi Šklebící se

manny77
Tak když byl velitel v poli,proti sobě slony a tušil,že si někde na svitku pergamenu dřív přečet,že čuníci slony rozhodí,tak je radši nechal sežrat balounama v mužstvu a potom půjde na férovku,tohle se mi jeví jako hloupost.Proto já rozhodně nepodcenuji jakoukoli dobu,asi si to špatně pochopil.Mrknutí
Sic transit gloria mundi...

3BAP_Cassius Chaerea
manny77 napsal:
Tak když byl velitel v poli,proti sobě slony a tušil,že si někde na svitku pergamenu dřív přečet,že čuníci slony rozhodí,tak je radši nechal sežrat balounama v mužstvu a potom půjde na férovku,tohle se mi jeví jako hloupost.Proto já rozhodně nepodcenuji jakoukoli dobu,asi si to špatně pochopil.Mrknutí
Hmm dobrá logika...

A teď mi vyjmenuj v kolika bitvách proti sobě stály sloni a zapálený čuníci. Škoda, že Scipio Africanus neuměl číst, aby si sebou do Afriky vzal pár čuníků do praků, které tak často sebou vláčel do bitev.Šklebící se
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 25-11-2010 12:38

WT_Horrido
O použiti zápalných čuníku existuje jen jedna zmínka. O použití čuníku bez tepelné úpravy několik.

Scipio měl vepříky rád, tak raději předělal organizaci manipulů aby si se slony poradil. Úsměv

Navíc neměl hudební sluch takže když jeho vojáci troubili do útoku bylo to tak strašné, že to většinu slonů vyděsilo k smrti. Úsměv

A je snad v RTW armádní kapela? Úsměv
Upravil/a WT_Horrido dne 25-11-2010 13:24
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

3IAP_Dryjo
ja vam do toho nechci kecat chlapci, ale tohle vsechno jsou veci, ktere tehdejsi clovek proste neznal..veci, ktere nam dnes prijdou jako elementarni taktika byly tehdy casto prulomove. "genialni" alexandr tehdy pouzil manevry, ktere nam dneska neprijdou nijak zajimave, ale tehdy byly originalni a revolucni. myslim, ze pouziti cuniku jim opravdu na mysl neprislo, i kdyby to stokrat spolehlive fungovalo.. rekl bych ze te hre chybi k dokonalosti hodne veci (ostatne ktery ne) a cunici sou zrovna nejmensi zadrhel. Mrknutí presto si myslim, ze je to dobra hra a s total realismem i pomerne dost verna (v ramci moznosti samozrejme), a proto neni potreba resit ktera jednotka dava smysl a ktera ne..

3BAP_Cassius Chaerea
WT_Horrido napsal:
1)O použití čuníku bez tepelné úpravy několik.

2)A je snad v RTW armádní kapela? Úsměv
1)Povídej a přeháněj.
2)No nebyla by na škodu.Úsměv

Dryjo jistě, skoro každá bitva byla vždy v něčem originální. Existují zprávy o stovkách "ufo" zbraní a taktik, kterou ten a ten vojevůdce použil zde, jinde zase jinou atd., rozdíl je v tom, že TW dost rádo si pár těch ufo zbraní přiřadí do hry, což pak má za následek, že to vypadá jako normální výbava starověkých, středověkých, či novověkých armád. A když v Germánii pak taháš po pralese těžké praky, vrháš na nepřítele uřezané lidské hlavy a posíláš na něj "špionážní" jednotky nájemných vrahů, pak už se to fakt zvrhává do fantasy.

Na druhou stranu velmi se mi zamlouvala v RTW jednotka bojových psů, tak nějak jsem čekal, že bojový pes, jako klasická výbava středověkých šlechticů bude i v MTW2, no nějak nebyla.

manny77
Až budu doma,tak TI to najdu,ale že to funguje,to Scipio určitě věděl,potíž je v tom,že velitel v bitvě rozhoduje na taktický úrovni,např. i kdybych ta prasata měl,tak půjde to nebo ne? Scipiovu Zamu je zbytečný rozebírat. Ta bitva je prokázaná jenom jednou,možná Horrido napíše která,ale způsob obrany na slony byl znám,to mi nerozmluvíš.Např. v Indii byly bitvy se stovkami slonů,možná i s tisíci,obran včetně hluku, zápalných šípů nebo speciálních balist čistě na slony jsou taky prokázaný. Ale slon v oblasti středomoří,byl vzácný jev a nikdo nevěděl,co protivník vymyslí a tak se musel boj přispůsobit. A vývojáři v TW se přizpůsobují historii.Naštěstí tyhle ufo jednotky v Rome jdou celkem jednoduše vymazat,tak to asi nebude takový problém,ale i takový koně by si musel považovat za ufo,protože nedostatek vhodných koní byl problém od starověku až po skoro současnost. PS: Horrido, vždy mě dostaneš,tvůj humor je skvělejŠklebící se

3BAP_Cassius Chaerea
No v Rome máme hlavně mod realism.Mrknutí

Manny kdo chce pochopí, snažit se tu dělat z "ufo" jednotky standard ve smyslu - kdyby uměl vojevudce číst, tak to používá - je úsměvné. Jak píše Horrido, proč nemáme na slony trubače, nebo odvážné řezače chobotů? A vývojáři v TW se právě těma pár ufo jednotkama, které si z historie vyberou, moc historii nepřízpůsobují, spíš ji ku*ví, ovšem jistě to má pozitivní vliv na hratelnost, což by měla i ta armádní kapela.Úsměv
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 25-11-2010 15:02

1stCL_Fucida
Nejlepší byli moji Teutonští rytíři Úsměv Škoda, že se nedali upgradovat na více "steeplechase", aby uměli přeskočit hradní stěny, aniž by kopyty srazily cimbuří Úsměv

"...zu Befeeeehl mein Herr"
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 25-11-2010 15:12
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

manny77
Ale ta kapela nemá chybu.Úsměv

3BAP_Cassius Chaerea
Když už jsem u té "historie". V pondělí jsem zaslechl rozhovor dvou studentů historie z FF UK, kdy ten jeden povídal: "Nejlepší, co tě naučí historii středověku a novověku jsou hry Medieval Total War 2 a Empire Total War."
Což je opravdu smutné, když se naši budoucí historici učí historii z her Total War. Protože každý profesionální historik ví, že nejlepší učebnice pro pozdní středověk a raný novověk je Europa Universalis 3.Šklebící se

j4ck41
na ja ... Europa Universalis je bozi ... a tahovka

1stCL_Fucida
Co se výuky středověku v evropské části Ruska týče, tak bezesporu nejlepší je tahovka Panzer General Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

3BAP_Cassius Chaerea
VGR_j4ck41 napsal:
na ja ... Europa Universalis je bozi ... a tahovka
No "tahovka" po dnech, jaký to velký skok od TW, že.Vyděšený Což je s daným principem hry dostačují, jak už jsem psal, paradox hry naštěstí nemají kolový systém, za to mají mapu rozdělenou na provincie, což je na překážku hlavně v HoI, ikdyž tam se to aspoň stále snaží řešit rozdělováním mapy do většího a většího počtu provincií, což je dle mého slepá ulička vývoje.
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 25-11-2010 15:39

MK_KaiN
Jak by fungovala strategická mapa v TW v realtime si můžete vyzkoušet v Mount and Blade. To je přesně ten princip.

3IAP_Dryjo
3BAP_Cassius Chaerea napsal:
WT_Horrido napsal:
1)O použití čuníku bez tepelné úpravy několik.

2)A je snad v RTW armádní kapela? Úsměv
1)Povídej a přeháněj.
2)No nebyla by na škodu.Úsměv

Dryjo jistě, skoro každá bitva byla vždy v něčem originální. Existují zprávy o stovkách "ufo" zbraní a taktik, kterou ten a ten vojevůdce použil zde, jinde zase jinou atd., rozdíl je v tom, že TW dost rádo si pár těch ufo zbraní přiřadí do hry, což pak má za následek, že to vypadá jako normální výbava starověkých, středověkých, či novověkých armád. A když v Germánii pak taháš po pralese těžké praky, vrháš na nepřítele uřezané lidské hlavy a posíláš na něj "špionážní" jednotky nájemných vrahů, pak už se to fakt zvrhává do fantasy.

Na druhou stranu velmi se mi zamlouvala v RTW jednotka bojových psů, tak nějak jsem čekal, že bojový pes, jako klasická výbava středověkých šlechticů bude i v MTW2, no nějak nebyla.

bojovi psi sou sice pekny, ale ta jednotka takhle v zadnym pripade nemohla fungovat..ten koncept pouziti ve hre je naprostej nesmysl..

3IAP_Dryjo
3BAP_Cassius Chaerea napsal:
Když už jsem u té "historie". V pondělí jsem zaslechl rozhovor dvou studentů historie z FF UK, kdy ten jeden povídal: "Nejlepší, co tě naučí historii středověku a novověku jsou hry Medieval Total War 2 a Empire Total War."
Což je opravdu smutné, když se naši budoucí historici učí historii z her Total War. Protože každý profesionální historik ví, že nejlepší učebnice pro pozdní středověk a raný novověk je Europa Universalis 3.Šklebící se

kamo, ja pouzivam znalost mapy z total realismu u zkousek bezne..Mrknutí

3IAP_Dryjo
MK_KaiN napsal:
Jak by fungovala strategická mapa v TW v realtime si můžete vyzkoušet v Mount and Blade. To je přesně ten princip.

mount and blade je imho asi nejlepsi hra co sem kdy hral..

MK_KaiN
Že jo. Úsměv Jízda na koní je super. Útok na kopí v řadě s dalšími 50 rytíři je úžasná věc. Když jsem to zkusil prvně tak mi spadla čelist. Úsměv A online ve Warbandu je povedená záležitost.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

01-03-2026 12:24
večerníček z třetí říše https://youtu.be/.
..N8z5guABCb

29-01-2026 21:13
Každá dobrá snaha se počítá! :-)

28-01-2026 08:45
Oslava doma vyrobeným rámenem se počitá? Úsměv https://imgur.com.
..

27-01-2026 16:56
Mám někde doma konzervu s kaki. Bude to stačit?

26-01-2026 19:44
Kdo má doma saké nebo něco japonského (a vlastně klidně i korejské sodžu) - tak zítra by se dožil 106 let Hirojoši Nišizawa...

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

39,594,860 návštěv