FaceTrackNoIR
|
Equites33 |
Přidané 23-11-2010 21:56
|

Nováček

Příspěvek: 18
Založený: 06.09.10
|
Kdyz spustim mam 33 fps ale pak to jde k 11 jeste to zkousim ladit. |
|
|
|
Rufu |
Přidané 24-11-2010 09:07
|

Uživatel

Příspěvek: 1348
Založený: 30.09.05
|
Taky jsem to ze zvědavosti pustil avás nezaráží zatížení CPU,byť asi jen jednoho jádra na 30%? |
|
|
|
MK_KaiN |
Přidané 24-11-2010 11:31
|

Uživatel

Příspěvek: 1088
Založený: 01.10.05
|
Taky jsem zkoušel, funguje to bez problémů. Akorát musím ještě poladit citlivost jednotlivých os. Je super že se k tomu nemusí nic vyrábět, bo jsem děsně línej. 
http://www.youtub...WKMKVGClvU
Upravil/a MK_KaiN dne 24-11-2010 11:35
|
|
|
|
krysto6 |
Přidané 24-11-2010 16:01
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 108
Založený: 08.11.10
|
Equites:
zkus si stahnout (budes se muset ale zdarma zaregistrovat) faceAPI (prvni odkaz) demo primo od tvurcu. Nasledne jdi ve windows do:
Ovladaci Panely/Pridat ubrat programy (v novejsich winech: Programy a funkce)
tam najdi Intel(R) IPP Run-Time instaler... a odinstaluj ho (je to ono zminovane IPP, ktere se instalovalo zaroven s FaceTrackNoIR, pripadne jsi ho dle meho navodu instaloval dodatecne). Pak spust instalacku faceAPI (jako spravce) a nainstaluj ho. To by melo problem vyresit. Pokud se ani tohle nepodari, pak uz je to mimo me zkusenosti a musel bys hledat primo na foru tvurce FaceTrackNoIR.
ten program IPP tam neni to je naklej žert a jak vis ze mam INTEL 
a porc mam stahovat demo to nestaci ta plna verze??? 
já snad umřu na PC mi nejde sturm ROF az na vanoce jinak ma moc veliky pozadavky |
|
|
|
lochness |
Přidané 24-11-2010 19:43
|

Uživatel

Příspěvek: 954
Založený: 19.03.10
|
to, ze mas Intel je mi docela jedno, jde o to, jak se ten program jmenuje. Pokud tam neni, tak ho nemusis odinstalovavat, co? Kazdopadne pokud tam nebyl, pak to asi nemohlo fungovat.
A jestli si stahnes FaceAPI demo nebo full, to je uplne na tobe. Dulezite je, abys ho nainstaloval. Autori FaceTrackNoIR z nej vychazeli a zrejme si vypujcili i neco knihoven, jen asi nezaridili nejake nastaveni, ktere se zaridi prave instalaci FaceAPI. tot ma domnenka. Vyporadej se s tim jak umis. Vic ti asi poradit nemuzu.
Zkus si precist to co jsem psal jeste jednou pozorne a postupovat podle toho. Nerikam, ze je to kdovijak svetova rada, ale je to postup, ktery zminuji sami autori, ja ho sem jen pretlumocil a zda se, ze Equitesovi pomoh. Tak snad se zadari i tobe.
|
|
|
|
krysto6 |
Přidané 24-11-2010 20:55
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 108
Založený: 08.11.10
|
budu se snažit  |
|
|
|
313_OTU_Maxx |
Přidané 29-07-2011 19:48
|

Nováček

Příspěvek: 2
Založený: 29.07.11
|
Ahoj
prosím o radu. Nainstaloval jsem FaceTrack, prográmek spustím a nechám běžet na pozadí a spustím si hru (je jedno jestli ROF, nebo ILa)....jak nastavím, aby se mi ve hře šlo rozhlížet pohybem hlavy a né stále myšákem (či kloboučkem)? Co mám povypínat co naopak pozapínat .... jsem v tomto naprostý laik.
Předem děkuji za každou radu
|
|
|
|
lochness |
Přidané 29-07-2011 20:16
|

Uživatel

Příspěvek: 954
Založený: 19.03.10
|
No dulezite je, jestli ti FaceTrack funguje, tzn jestli najde tvuj oblicej. Ja kdyz to zkousel na ILa, tak jsem nastavil ve FaceTracku jako gameprotocol Fake TrackIR, dal start. Vlevo se objevil zaber kamery, po chvili se zlute ohranicily oci a huba.
V conf.ini ve slozce ILa jsem nastavil trackIRUse=1 (je to v sekci rts) a spustil hru. Jelo jak ma, ale chce to pak jeste doladit nastaveni v tom FaceTracku, zejmena co se rozsahu otaceni hlavy tyce a podobne.
|
|
|
|
Strangy |
Přidané 24-11-2011 11:49
|

Nováček

Příspěvek: 81
Založený: 24.07.07
|
Včera jsem zkoušel FaceTrack a marně se pokoušl využít ho v ROF. Co se týče softu FaceTracku, tak mi funguje. Najde to můj ksicht hejbu hlavou, pohoda, ale nějak jsem nepochopil, jakej mám vybrat "Game protocol" a jak načtu ty osy otáčení a posuvu hlavy do ROF. Co se týče nějakáho Tracku jsem úplnej nováček a tohle mi přišlo nejjednoduší, ale zřejmě mi něco uniklo, ikdyž jsem se snažil googlit. Může mi prosím někdo poradit? Díky. |
|
|
|
Strangy |
Přidané 25-11-2011 07:48
|

Nováček

|
Tak jsem přišel na to, že je potřeba stáhnout jdnu knihovnu dll, takže už mi to funguje. Jen mi nejde osa Z....
Upravil/a Strangy dne 25-11-2011 07:49
|
|
|
|
Suvereno |
Přidané 05-07-2012 16:36
|

Nováček

Příspěvek: 1
Založený: 05.07.12
|
Dobrý den. Pomůžete mi někdo nastavit FaceTrackNoIR na hru IL-2 Sturmovik 1946. Web kameru mám, má i možnost face tracking. Sám jsem to už zkoušel a vůbec se mi to nepovedlo. Prosím o pomoc. |
|
|
|
Stoupa |
Přidané 05-07-2012 19:24
|

Uživatel

Příspěvek: 709
Založený: 18.06.09
|
V conf.ini, který najdeš v adresáři hry uprav toto:
[rts]
trackIRUse=1
-stáhni FaceTrackNoIR
-nainstaluj ho
-zapni web kameru
-zapni FaceTrack
nastav podle tohoto obrázku.
[img]http://img545.imageshack.us/img545/7682/freenoir.jpg[/img] is not a valid Image.
Pokud to nepoběží nejspíše potřebuješ DLLka:
http://facetrackn...wnload.htm
Informace kam to instalovat by tam měla u toho bejt.
Pak to zkus znova a pokud to běží zapni ila a mělo by to bejt ok.
|
|
|
|
GC3_Messik |
Přidané 06-07-2012 15:33
|

Uživatel

Příspěvek: 956
Založený: 29.09.05
|
tak mě to nešlape bohužel. Na 64bit XP sice jde spustit, najde kamerku (Logitech C210) ale nezobrazi se okenko s obrazem. Na W7 jsem narazil na nemoznost vyberu zarizeni. Pokud je v systemu TV karta tak program "pracuje" jen s ni a na webkamerku kasle...
Išak je ten nejlepší! pozn. v roce 33 
|
|
|
|
Pepe |
Přidané 27-10-2012 20:41
|

Uživatel

Příspěvek: 1341
Založený: 06.09.11
|
Nevíte chlapci jak odstranit-cinknutí když vystředím obraz namapovaným knoflíkem na Joyi ve FreeTracku? Je tu ikonka repráku, ale nejde to změnit. Díky
[img]http://img542.imageshack.us/img542/4281/zvukvefreetracku.jpg[/img] is not a valid Image. |
|
|
|
LEON |
Přidané 27-10-2012 22:49
|

Diskutující

Příspěvek: 2080
Založený: 28.10.10
|
Zkus se Pepe radši zeptat ve vlákně o FreeTracku, ať v tom není guláš. |
|
|
|
Pepe |
Přidané 27-10-2012 23:01
|

Uživatel

Příspěvek: 1341
Založený: 06.09.11
|
Jo jasně. Hledal jsem to dlouho až mě oči přecházeli a spletl jsem . |
|
|
|
LEON |
Přidané 06-04-2013 17:27
|

Diskutující

Příspěvek: 2080
Založený: 28.10.10
|
Chlapi, nedá se FaceTrack přepnout, aby místo xichtu hlídal jen polohu třech diod, jako to dělá FreeTrack? Známý má Windows 8 a chce na něm provozovat simulátory, na tom FreeTrack nejede, ale FaceTrack prý s Win8 problém nemá.
Díky
FPV Air Combat - hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE
Czech Rocket Society - moderní čeští raketoví modeláři, více info ZDE
|
|
|
|
falkon |
Přidané 07-04-2013 01:43
|

Uživatel

Příspěvek: 1478
Založený: 29.09.05
|
Vyzera to, ze da. V poslednej verzii FaceTrackNoIR 1.7 podporuje niekolko roznych "modulov" na detekciu - jednym modulov je aj PointTracker (viz. manual). |
|
|
|
petsild |
Přidané 16-12-2014 19:23
|

Diskutující

Příspěvek: 4210
Založený: 30.11.14
|
Ahoj,
mi nedalo vyzkoušet tuhle zajímavou apku a udělal jsem dobře , hodně mi práci s nastavením usnadnila dosavadní zkušenost s Freetrack a přechod na FaceTrackNoIR je pak velice snadnou záležitostí. Za pomoci modulu Pointracker 1.1 http://sourceforg...p/download dokáže pracovat s IR ledkama dokonce lépe než dnes konzervativní FT, který už dnes nenabízí takovou přesnou a hladkou funkci rozlížení se v kokpitu. Po asi hodině ladění jsem vypiplat ucházející nastavení, které bych v FT nedocílil ani náhodou. Hlavní výhodou FTNI je, že dokáže pro každou osu nastavit několika bodovou křivku což ve výsledku kompenzuje nežádoucí pohyby při otáčení hlavy, nebo naopak umožní kontrolu nad krkolomným vychýlením více os naráz, kdo nezkusil neuvěří všem doporučuji.
Abych zas jen nechválil přišel jsem na jednu chybku nebo blokaci ze strany tvůrců, při pohybu maximální vychýlení hlavy nahoru umožňuje křivka až 180st. stejně jako osa na rozhlížení se do stran. Pokud si nastavíte více jak 90st. pohled se na vrcholu převrátí tedy hodně nepříjemné a to znamená ve výsledku nechat křivku omezenou. Tím pádem vlastně nad hlavou vzniká doslova malé mrtvé místo. Třeba FT pohled více nahoru nad 90st zvládá dobře a je omezený na maximální polohu co umožní simulátor pomocí rozhlížení se myši. Jestli někoho napadne jak tuhle chybu odstranit, bude to umě zatím nejlepší sw tohoto druhu polohování hlavy.
[img]http://img8.rajce.idnes.cz/d0801/4/4901/4901891_507dca2b7c43a1bacef8c830a77145ff/images/up.jpg[/img] is not a valid Image.
Rád testuji zajímavé prográmky, ještě jsem objevil hodně čerstvou a podporovanou záležitost Opentrack, jak se v něm více rozkoukám dám vědět co vlastně dokáže ahoj. Pet |
|
|
|
Strangy |
Přidané 16-12-2014 19:39
|

Nováček

|
Pointracker už nějakej čas požívám. To s těma 90° máš pravdu, taky jsem si s tím hrál a ze začátku mě to štvalo, ale když si uvědomíš, že v reálu hlavu taky víc nezakloníš, tak je to vlastně v pořádku. Krom toho stačí hlavou na vrcholu otáčet do stran a mrtvej úhel pokreješ. |
|
|