November 21 2024 17:29:23
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 1
Pino1350

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Nábor do elitní jednotky Con Dom 18-19.IX aneb letecký den
MaP
Za možnost uschopnění některých blaníků tleskám (poprvé v životě) ÚCL. Je vidět že je na úřadě dost aeroklubáků.

PS:
1stCL_Fucida napsal:
Kdyby se zrovna TEĎ mělo přestat létat s L13, tak snad prasknu vzteky.

Jen mě mrzí ten prasklej Fučida Úsměv.

1stCL_Fucida
Naše Blaníky jsou uzeměny nadále komplet. Sice splňují předchozí prohlídky, mají provedené veškeré generálky, jsou uschopněné výrobcem pro dalších X stovek hodin, mají doloženou kompletní historii letů od prvopočátku, ale bohužel všechny tři mají přes 4000. Takže příbramské Blaníky s nejbětší pravděpodobností minimálně do konce roku nepoletí.

Dobré je, že nám alespoň jednoho půjčí hned za kopcem, což umožní dokončit výcvik. Ufff.
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 10-09-2010 14:38
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

310_Ikar
FK_Rychtyg napsal:
...Co je v AK Kladno tak speziell, že "zakazují" vození kamarádů svým vlastním nebo zapůjčeným letounem?

Spatne ctes nebo spatne chapes, mozna ze oboji. Akce kterou Fuzo vymyslel a zacal organizovat po dohode a s pomoci vedeni AK zejmena plachtarske sekce se tykala jednoho "vzoroveho" plachtarskeho provozu. S tim ze se vecer vsechny zazitky nasobi pivem a zalozi prasetem. Nic vic nic min. Plachtari v Kladne (a toho sis mozna nekdy vsiml behem chvilek na AK stravenych) funguji tak, ze kdyz jsou v provozu tak se mu venuji od zacatku do konce, od pripravy az po zavreni hangaru. A presne takovy provoz Fuzo navrhoval. Takze nejde o to ze nekdo nekomu neco zakazuje, ale o to ze pokud se chce nekdo ucastnit, tak se bude venovat provozu a ne necemu jinemu.Kapisto?

FK_Rychtyg napsal:
Nevím jaká je úroveń pilotů ULL na Kladně, sám jsem nikdy ULL neletěl a asi ani nikdy nepoletím, nicméně pokud vím, tak dneska už většina z nich je rozumná a něco z těch předpisů a postupů daného AK přečetla a uchovává v hlavě. To samé by mělo platit pro všechny ostatní, jenž se provozu budou daný den účastnit. Riziko by tedy nemělo být nijak velké, řekl bych dokonce žádné (pokud samozřejmě někdo nepožije alkohol apod.). Důležitá je ta věta, kterou píšeš na konci příspěvku - v rámci předpisů si každý může létat jak chce. Obávám se, že v rámci předpisů by se mělo létat vždycky, tudíž nějaké zákazy mi příjdou naprosto nesmyslné a zcestné. Připadá mi totiž, že není problém v hustotě provozu, ale bohužel ve vedení AK Kladno... Pokud se akce dobře zorganizuje a bude to pod dohledem (což by mělo být, alespoň z tvých příspěvků to tak vyplývá), tak v tomto počtu lidí a strojů by k žádnému nebezpečí docházet nemělo.

PS: Vubec nejde o to, že bych někoho chtěl vozit nebo že bych to řešil v souvislosti s mou aktivitou na Kladně, já tam pravděpodobně vubec nebudu, ale jen mi přišlo divné, zakazovat někomu něco, co je normálně "všude jinde" povoleno... Kladno je pokud vím bohužel pro mnoho pilotů letiště, kterému se obloukem vyhýbají, právě kvuli některým "né zrovna obvyklým" pravidlům, jenž zde fungují... což je dle mého názoru velká škoda a možná by to chtělo změnitSmutný

Na závěr jen držím palce ať je velká účast, ať se Kladno líbí a hlavně ať se vše vydaří tak jak máMrknutí

Pokud se nepletu, tak nejsi clenem AK Kladno ale pouze vyuzivas pohostinnosti a sluzeb naseho AK. Tudiz i spolecne prace vsech clenu AK ale i vedeni AK. Kladnu se nevyhyba MNOHO pilotu, ale jen nekteri. Pokud nekdo nema chut nebo zajem dodrzovat pravidla a predpisy. Nema zajem na spolecnem prospechu, ale naopak hledi jen na ten svuj a jeste by k tomu rad vyuzival ostatni. Tak at se obloukem LKKL vyhyba, je to tak dobre. O tom jak "neobvykla" jsou mistni pravidla se muze kazdy presvedcit na vlastni kuzi kdyz prijede, nebo na akci pokud se tedy s ohledem na situaci povede jeste letos...

FK_Rychtyg napsal:
Bohužel Fuzo, ale Alex není jediný člověk, který má tento názor. Nemyslím teď zde z fora SVK, ale obecně ze skupiny lidí, kteří nějakej ten piloťák vlastní a na KL zavítali nebo jsou dokonce členové tohoto AK. Já sám jsem měl možnost několikrát se přesvědčit, že některé praktiky a postupy, které AK Kladno užívá mi příjdou v porovnání s jinými aerokluby (Vysoké Mýto, Jihlava, Chrudim, Benešov, Most - ten seznam by byl docela dlouhý) poměrně "zastaralé" a trochu podivné, občas, vůči některým pilotům a lidem až neslušné.Smutný

No, nikdy se nezavdecis lidem vsem, na Kladne je svobodne zvolene vedeni AK ktere si vybrala a odhlasovala vetsina. Bohuzel, a to plati obecne, se vzdy najde par jedincu kterym neco nevoni. To je ale prirozene. Pokud jedinci chteji neco zmenit, tak museji prijit se zajimavym navrhem, ktery se jiste prosadi pokud bude prospesny vetsine.

Co se tyka poznamky kdo vsechno a kde vsude maji podobny nazor jako ty nebo nejaky Alex (ktery byl v LKKL dvakrat a navic inkognito :-)) neni treba komentovat. Musel bych ti vypsat seznam AK kde je zase LKKL oblibene, kde mame kamarady a s kterymi vice ci mene uzce spolupracujeme.

Lukas Dvorak AK Kladno

PS: velice se omlouvam zdejsim ze je obtezuji v podstate interni zalezitosti mezi cleny a necleny AK Kladno, ale preci jen se to trochu tyka Fuzem organizovane akce pro virtualni piloty, s kterymi jsem toho sveho casu dost prozil.

PPS: Rychtygu, pisu pomerne militantne, ale ne proto abych te snad urazil, jen me trochu zere fakt ze se zde otiras o klub ktereho nejsi clenem, kteremu krome zaplaceni prispevku nicim jinym neprispejes a presto vyuzivas veskere jeho pohostinnosti a sluzeb.

Mimochodem, aby se Ti letos dobre letalo, tak krome jinych Ti letiste sekali i dva clenove vedeni AK! .....takovy to mame u nas SVAZRM ;-)

Klidne muzem o nasich "trablich" ci rozporech podebatit na baru nebo u stani...tady uz okoli obtezovat nechci...
Upravil/a 310_Ikar dne 13-09-2010 09:33

www.310raf.com
FK_Rychtyg
PPS: Rychtygu, pisu pomerne militantne, ale ne proto abych te snad urazil, jen me trochu zere fakt ze se zde otiras o klub ktereho nejsi clenem, kteremu krome zaplaceni prispevku nicim jinym neprispejes a presto vyuzivas veskere jeho pohostinnosti a sluzeb.

Nejde o uráženi, nikoho zde nechci urážet a ani tak činit nebudu, proto doufam, že tak nebude činěno měÚsměv. Co se svazarmu týče, já jsem o přirovnání svazarm a AK Kladno neřekl ani slovo a přirovnání mi nepříjde 100% vhodné. Co se týče toho otírání se o klub apod. Pokud vím, tak příspěvky platím pravidělně, to jsi napsal správně, dále však na Kladně 2x do roka, stejně jako členové AK musím a dobrovolně provádím AFIS a občas vezmu i nějaké to hlídání, přesto že s nami AK občas jedná jako naprosto s cizími lidmi, kteří tam nemají co dělat (to je trochu ujetý nebo ne? ). Platíme si staní letadel, platíme poplatky za využívání plochy, hlídáme, AFIS děláme, tak proboha co víc bych tam měl jako obyčejný pilot, nikoli žádný AK nadšenec dělat? Brigády jsou pro mně pasé (dřív to alespoň mělo cenu, dneska si tím nevyděláš ani na hodinu motorákem, zatím co dříve si za to odlétal 3/4 výcviku PPL). Já Kladno využívám jako pilot, vše si tam platím, dokonce i částky, které v jiných AK lidem příjdou naprosto "kosmické", nikoho tam neobtěžuji, s nikým nevedu spory, prostě příjdu, zalétám si, postarám se o mašinu a odjedu domu. Právě proto také nechci nijak hlouběji AK hodnotit, tamní poměry mezi členy mě prostě nezajímají a nehodlam zjišťovat co přesně takhle funguje a nefunguje. Vyjádřil jsem pouze svůj názor, tak jak mi to z pohledu nečlena AK příjde a (bohužel) jsem se s některými lidmi shodl...
Upravil/a FK_Rychtyg dne 13-09-2010 10:19

Fuzo
OMLOUVÁM SE VŠEM

a všem velice děkuji za aktivní přístup do diskuze ale vzhledem k tomu že 2 ze tří našich aktivních Blaníků jsou uzemněny :-( si myslím že další pokračování této diskuze nemá smysl.Ten jediný si teď musíme šetřit jako oko v hlavě tak že se moc omlouvám a akci ruším. V případě že by měl někdo zájem vidět co a jak se děje na letišti, stačí se mi ozvat ,klidně i Ikarovi nebo Pepanovi, všichni rádi poradíme, zájemci vysvětlíme jak se k nám dostane a rádi mu ukážeme o čem je to nevirtuální létání. Ale radeji na SZ aby z toho nevznikla zbytečně přebujelá diskuze.
p.s.: každá diskuze se po nějaké době zvrhne na sex, už jste na to staří nebo co? Cool

http://www.fuzo.cz
clone9cz
Já to tušil. Takaže v sobotu Wings, pochopil jsem to správně ? A kdo nepříde je trubka !

http://www.wwii-illusion.net
ZVP_ALEX
310_Ikar napsal:

Co se tyka poznamky kdo vsechno a kde vsude maji podobny nazor jako ty nebo nejaky Alex (ktery byl v LKKL dvakrat a navic inkognito :-)) neni treba komentovat. ......................................

Lukas Dvorak AK Kladno

Zdar Ikare, nevím co víš o lítání a ani to nehodlám posuzovat, ale když se koukneš do knihy odletů a příletů cizích letadel, kterou má každý provozovatel letiště dle předpisů veést, tak tam mě určitě najdeš. Inkognito totiž nelítám, ono to ani dost dobře nejde, ale to Ty určitě dobře víš

S pozdravem, řádný člen AeČR, vyloučený z AK Břeclav pro nepohodlné názory.

PS. Můžeš se tam poinformovat jak nakonec s tím vyloučením dopadli soudruzi ze SVAZARMU.

PPS. Já se nikomu neomlouvám a za svoje názory se rozhodně nestydím! Vyděšený

Letu zdar!Šklebící se
Upravil/a ZVP_ALEX dne 15-09-2010 06:47

WT_Peci
http://zpravy.idn...domaci_vel

Ten požadavek na "komunikaci" byl kvůli možné nejednoznačnosti výkladu nařízení EASA, ne? Obávám se, že tenhle článek se idnesu moc nepovedl, tam nebyl požadavek na navádění na přistání v češtině, ale na českou mutaci jejich dokumentace...

a ano, psal to Gazdík Šklebící se

WT_Schmouddle
To je ale debil, to snad není možný! A to stádo hýkalů, bože můj..Zamračený
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.

www.wtigers.org
WT_Horrido
Už jsme mu poslali slušné a i sprosté maily, stěžovali si na něj v redakci, ale nějak mám pořád dojem, že to moc nepomohlo...
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

WT_Schmouddle
Jeho popiska pod fotografií generála Wehrmachtu Renduiče "členové jednotky SS Alpská protěž" se stala legendou...Šklebící seŠklebící seŠklebící se
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.

www.wtigers.org
1stCL_Fucida
Hele, Horrido, když jsme u té Edelweiss, co vlastně znamená ten tvůj podpis? Já ať to zkoušel překládat zprava nebo z leva, furt mi to nedávalo smysl Šklebící se
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Jp-
1stCL_Fucida napsal:
Hele, Horrido, když jsme u té Edelweiss, co vlastně znamená ten tvůj podpis? Já ať to zkoušel překládat zprava nebo z leva, furt mi to nedávalo smysl Šklebící se

Co zabíjí netopýry lžičkou od vajček Šklebící se
Upravil/a Jp- dne 15-09-2010 10:38

1stCL Pepan
Ty bláho já nestačim čumětŠklebící se - Tak Fuzo se pustil do tak ušlechtilého činu ukázat leteckým nadšencům rudou záři nad Kladnem a hned se ozve potrefená husa a ohání se principy demokracieŠklebící se

Všechny lidi vždycky rád uvidím a chystám se s nima vožrat po bolševicku a nesrat se s tímÚsměv

Všechny Vás miluju PepanMrknutí
Upravil/a 1stCL Pepan dne 16-09-2010 18:58

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,007,137 návštěv