November 24 2024 01:15:26
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Letadla - technické a taktické informace
 Vytisknout diskuzi
A6M2-21 Střílení ( předstih )
ringlett
Panek napsal:
zajaczik napsal:
už umím i pokropit letadlo, předletět a zase zpomalím aniž bych musel nějak kličkovat a jsem zas za ním a znovu opakovačka

Možná jsem to špatně pochopil, ale buduješ si špatné návyky.

i sebevrazi jsou třeba ...

zajaczik
Hoper napsal:
zajaczik napsal:
....a já mířil na c-47... všechy 4 padly, pokaždé 1 dávka do motoru Úsměv
a ty flustačky sou taky dobrý... menší dávka a kouří... ale musí se přesně do motoru, jinak sou super na zabíjení gunnerů ( catalina ) Vyděšený
a kanony jsem nastavil na 170 m, jelikož jak je to značení vzdálenosti u značek, tak střílím asi na 20-3 .... úplně sem za ním, skoro ho sekám.... už umím i pokropit letadlo, předletět a zase zpomalím aniž bych musel nějak kličkovat a jsem zas za ním a znovu opakovačka

ty bombery se bránili nebo ne ??
pokud myslíš c-47 tak ne, oni nemaj výzbroj, na nich trěnuju to ničení knedlikama Šklebící se......... alecataliny se brání..... ty se mi povedlo sestřelit 2, ale potom sem začal hořet tak sem vyskočil..... a stalo se mi neco neuvěřitelného.... Nalétával sem na catalinu zespod a střelec od další ze skupiny vypálil, 1náboj ráže 12,7 a já vybuchnul !!!....1 do motoru a rozletěl jsem se jakobych dostal 75mm kanonem.....

LEON_CZ
zajaczik napsal:
Hoper napsal:
zajaczik napsal:
....a já mířil na c-47... všechy 4 padly, pokaždé 1 dávka do motoru Úsměv
a ty flustačky sou taky dobrý... menší dávka a kouří... ale musí se přesně do motoru, jinak sou super na zabíjení gunnerů ( catalina ) Vyděšený
a kanony jsem nastavil na 170 m, jelikož jak je to značení vzdálenosti u značek, tak střílím asi na 20-3 .... úplně sem za ním, skoro ho sekám.... už umím i pokropit letadlo, předletět a zase zpomalím aniž bych musel nějak kličkovat a jsem zas za ním a znovu opakovačka

ty bombery se bránili nebo ne ??
pokud myslíš c-47 tak ne, oni nemaj výzbroj, na nich trěnuju to ničení knedlikama Šklebící se......... alecataliny se brání..... ty se mi povedlo sestřelit 2, ale potom sem začal hořet tak sem vyskočil..... a stalo se mi neco neuvěřitelného.... Nalétával sem na catalinu zespod a střelec od další ze skupiny vypálil, 1náboj ráže 12,7 a já vybuchnul !!!....1 do motoru a rozletěl jsem se jakobych dostal 75mm kanonem.....

Co je na výbuchu palivové nádrže tak neuvěřitelného? Úsměv

http://www.virtualnipilot.cz/
zajaczik
no.... to že sem dostal jeden zásah 12,7 mm..... když někoho takhle trefím s kobrou tak neřeknu.... ale tohle Smutný

zajaczik
ringlett napsal:
Panek napsal:
zajaczik napsal:
už umím i pokropit letadlo, předletět a zase zpomalím aniž bych musel nějak kličkovat a jsem zas za ním a znovu opakovačka

Možná jsem to špatně pochopil, ale buduješ si špatné návyky.

i sebevrazi jsou třeba ...

proč sebevrazi ? mě přijde, že každý kdo sedne do a6m2 1940 nebo do a6m2-21 ( resp. verze N.... ta s tou "lodí" vespod :-D ) ... stačí dávka z 7,7 a hoříš........

LEON_CZ
zajaczik napsal:
no.... to že sem dostal jeden zásah 12,7 mm..... když někoho takhle trefím s kobrou tak neřeknu.... ale tohle Smutný

Myslíš, že letecká nádrž se nedá prostřelit 12,7mm kulkou?

zajaczik
u zera i vzduchovkou ! :-D

alfik
No cococo, do svatyně Jasukuni jedině po kvalitním žehu! Šklebící se
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

1stCL_Novotny
zajaczik napsal:
proč sebevrazi ? mě přijde, že každý kdo sedne do a6m2 1940 nebo do a6m2-21 ( resp. verze N.... ta s tou "lodí" vespod :-D ) ... stačí dávka z 7,7 a hoříš........

To bude tím že vté době se nikdo neobtěžoval dělat samosvorné nádrže. Vše se v té době podřizovalo letovím vlastnostem a manévrovatelnosti. Ve finále to znamenalo minimální néli žádnou pasivní ochranu pilota natož životně důležitých částí letounu.Mrknutí

zajaczik
1stCL Novotny napsal:
zajaczik napsal:

To bude tím že vté době se nikdo neobtěžoval dělat samosvorné nádrže. Vše se v té době podřizovalo letovím vlastnostem a manévrovatelnosti. Ve finále to znamenalo minimální néli žádnou pasivní ochranu pilota natož životně důležitých částí letounu.Mrknutí

Taky ten údavaný dolet ( kniha stíhací letadla 39-45 od Zbyňka Války ) zera ve verzi A6M2, bohužel další podrobnější označení tam nemám, je 1850km a max. 3100, nejspíš z nádržema.....ale ostaní, US letadla, kolem 2 500... je divnej pro mě.... vždyť to nic neváží... je pravda že taky poroto tak krásně stoupá, ale dolet by moh mít ještě větší.... Smutný pozdější např A6M5 C má opancéřovaní přední sklo a neprůstřelné sklo za zády....Zamračený
Edit : amící měli většinou 4x/6x 50cal. kulomety, zero 2x 20 mm, a ty potvoru na motoru, nemůžu na to dojít, ale hledat se mi to nechce :-D .... možná i v tom je váhovej rozdíl.......jako že s kulomety by mělo větší dolet. Ale např. Hellcaty měly samosvorky Úsměv
Upravil/a zajaczik dne 28-11-2009 15:34

clone9cz
Jak jsem to tu pročetl, tak ti doporučuji zeptat se na tu střelbu znova.

Odpověď: "Vzdy strielaj v zatacke , pretoze mas kridlove kanony a dobry zameriavac" je fakt úžasná nebo "koukej kam ti to jde a předsazuj, tak aby ti to šlo kam chceš".

Není tu popsaná žádná příprava střelecké pozice a různé druhy střelby, to je chyba, kterou budeš splácet ty a né ten, kdo ti to neumí vysvětlit. Konvergenci si pak nastavuj podle toho na jakou vzdálenost plánuješ střílet, né na jakou vzdálenost plánuje střílet JP

Hlavně si přečti tohle http://flight.web..., než z toho budež mít guláš.

http://www.wwii-illusion.net
Hoper
a nic se nelekej, že tam jsou Falconi, ono to platí i pro ty vrtuláče ;)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

zajaczik
jo, je to paráda, děkuju,.....
já si udělal takovou "soukromou" školu, už zvládnu při menší zatáčce rozčoudit motor bomberu, ale bez zbraně, zatím se to učím takhle Mrknutí
a paráda sou tam ty kruhové, pro zero dost dobrý.... moc stíhaček potřebuje v Ilku velklý výkon nebo rychlost aby tu "zatáčku" provedlo.... se zerem jde udělat to, co mi často dělali mezci proti Thunderu.... já sa točil a on mi pokropil motor a bylo to....Zamračený děkuju moc.... Mrknutí

zajaczik
bez zbraně je ten bombardér, ne já Cool

zajaczik
rád bych vám sem dal nějaké to video... jen nevím jak ( jen ho musím natočit, ale to je pro mě ta lehčí část :-D )

zajaczik
takže bombardéry už sou docela v pohodě.... dal jsem si 4x B-17Em a zvládám sestřelit 2, ale sou to fakt že pevnsti... půlka nábojů do motoru a teprv mu něco je... ale lepší je, jak jsem zjistil, pálit vším co máte, mezi motory.... tak třeba to i někomu pomůže ( letadlo začne hořet, asi nádrž... tedy určitě ) takže sestřelim 2, ale vždy udělám tu chybu že nechtě vletím pod něj a dostanu do motoru, taky dycky přistávám na vodě... Šklebící se
půjdu zkusit, jak jsem na tom proti stíhačum Úsměv

Valec
Na bobry se utoci z celni pozice a jeste z boku.Ze 6tky je to sebevrazda.

3BAP_Cassius Chaerea
Ale bacha na to, bobři můžou bejt nebezpečný. Šklebící se

LEON_CZ
3BAP_Cassius Chaerea napsal:
Ale bacha na to, bobři můžou bejt nebezpečný. Šklebící se

To jo, hlavně pokud máte některé části letadla ze dřeva, tak sú tito vodní drevokocúři šíleně nebezpeční ! Zamračený

1stCL_Novotny
zajaczik napsal:

Taky ten údavaný dolet ( kniha stíhací letadla 39-45 od Zbyňka Války ) zera ve verzi A6M2, bohužel další podrobnější označení tam nemám, je 1850km a max. 3100, nejspíš z nádržema.....ale ostaní, US letadla, kolem 2 500... je divnej pro mě.... vždyť to nic neváží... je pravda že taky poroto tak krásně stoupá, ale dolet by moh mít ještě větší.... Smutný

No nevím co se ti nezdá na doletu kolem 3000km za nedostatečné.?Šklebící se
Co jsem početl a doslechl tak jde o dolet který Jap.piloti dotáhli do naprosté dokonalosti tvrdým, dlouhodobým tréninkem. Schválně si nacpi do zera nádrž a zkus si udělat přelet s cílovou hranicí kolem 3000km. Letová hladina třeba 3400m. Mrknutí Pak až se probudíš s omačkanou tváří mi napiš jaké to bylo, teda pokud to doletíš.Úsměv
Upravil/a 1stCL_Novotny dne 29-11-2009 14:34

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,030,574 návštěv