Mapa Ostravska
|
Cracken |
Přidané 03-11-2009 12:23
|
Uživatel
Příspěvek: 742
Založený: 08.11.08
|
Tak, takhle to bude vypadat, co se velikosti týče.
|
|
|
|
veikso |
Přidané 03-11-2009 13:06
|
Uživatel
Příspěvek: 832
Založený: 15.01.08
|
Takže Neu Titschein tam o pět kilometrů nebude... V tom případě ruším spolupráci a poslední co Ti řeknu je, že vodní nádrž Kružberk byla postavena až po válce |
|
|
|
Cracken |
Přidané 03-11-2009 13:14
|
Uživatel
|
To je mi sice líto, ale je to na agracierovi. A ta mapa je především o Ostravě.
Ale chápu tvoje rozhořčení - sestřelit fokouše nad vlastním barákem by určitě bylo super. |
|
|
|
3BAP_Rohlos |
Přidané 03-11-2009 13:18
|
Uživatel
Příspěvek: 816
Založený: 08.01.07
|
veikso napsal:
... že vodní nádrž Kružberk byla postavena až po válce
No mapy Stalingradu jsou taky blbě. Ta rozvodněná síť Volgy se takhle udělala taky až po válce a nikdo to neřešil... |
|
|
|
Cracken |
Přidané 03-11-2009 14:04
|
Uživatel
|
veikso, mám pro tebe prima "Sofiinu volbu" - buď se smiř s tím, že tam NJ nebude - nebo - agracier ti ho může plácnout do mapy, akorát, že to bude 5 km severně než je ve skutečnosti. Osobně si myslím, že je zbytečné kvůli jednomu Jičínu dělat úplně novou mapu. Koneckonců, nebude to 100% věrná replika skutečnosti, to je snad jasné.
A myslím si, že ani ty nejlepší mapy ve Sturmu neodráží nikdy skutečnost za 100%, to je jisté... Ty nejlepší tak z 80%, horší třeba z 50%... Pokud bychom se chtěli striktně držet skutečnosti, nevznikla by pravděpodobně ani jedna mapa (nebo by se na ní makalo 5 let, tak ako to robili naši slovenskí bratia, hej?) a to si myslím, že není úplně OK, protože je přece tolik krásných míst na světě, které se MUSÍ NĚJAK ztvárnit - To máte Šanghaj, Hankow, Palestinu, Irák (Habbaniyi), Bukurešť, Bělehrad, Švédsko, jižní Francii s Korsikou, Porýní, Budapešť, Laponsko... a pilu rámovku.... |
|
|
|
mkubani |
Přidané 03-11-2009 14:41
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 301
Založený: 02.10.05
|
Dobre Crackene, dohodnime sa na 1 veci. Pri tvorbe tejto mapy NEPOUZI pozemne textury a 3D objekty z mapy SK. Ako autor vacsiny tychto objektov si to jednoducho nezelam. Myslim to vazne. Dakujem, za respektovanie mojho zelania.
Uvidime, ako dlho ti bude trvat vytvorit nieco vlastne od nuly a v akej kvalite to bude.
Mimochodom, na mape SK sme pracovali 3 roky.
Upravil/a mkubani dne 03-11-2009 14:41
|
|
|
|
Cracken |
Přidané 03-11-2009 14:53
|
Uživatel
|
Já tu mapu netvořím, autorem je agracier. Tvé přání každopádně respektuju a agracierovi to vzkážu. To je tak vše, co s tím já můžu dělat. |
|
|
|
veikso |
Přidané 03-11-2009 15:26
|
Uživatel
|
Cracken napsal:
...protože je přece tolik krásných míst na světě, které se MUSÍ NĚJAK ztvárnit - To máte Šanghaj, Hankow, Palestinu, Irák (Habbaniyi), Bukurešť, Bělehrad, Švédsko, jižní Francii s Korsikou, Porýní, Budapešť, Laponsko... a pilu rámovku.... Nemusí. Než aby vznikly honem a za každou cenu tak nemusí
Vzdávám se N.J. Nebudu přece bydlet v mlékárně Kunín
O letištích na území čech a moravy za války je něco k přečtení TADY |
|
|
|
Cracken |
Přidané 03-11-2009 15:30
|
Uživatel
|
Zas tak rychle to nebude, neboj. Pokud se najde dost lidí, kteří se k tomu vyjádří, může se leccos zohlednit. Díky za link na letiště. |
|
|
|
Pavel K |
Přidané 04-11-2009 17:22
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 181
Založený: 30.01.08
|
Cracken napsal:
Brno ne. A je to škoda, resp. několikrát omílané téma - škoda, že nemáme ČR, Protektorát, Sudety, i třeba jen Čechy, jen Moravu... Jak znám agraciera, do celé země by se mu asi nechtělo, zvlášť když nemiluje velkoměsta a Praha by se nedala jen tak "očurat", navíc by to chtělo speciální nové objekty - Karlův most, Pražský hrad atd... Pokud vím, jinou část ČR (Písecko - Jižní Čechy) měl rozdělané Pavel K, ale kdo ví, kde je mu konec...
To občas nevím ani já sám , ale mapa nezapadla, jen se mi nějak nafoukla a je o něco málo větší než slovenská. Nevím jestli to vůbec dodělám na jednoho člověka je to víc než dost. Agracier se v dělání map o dost zlepšil, ale něco jako Slovensko asi nečekejte. A pokud se nebudou moct použít slovenské textury a objekty (mkubaniho docela chápu, většina retexturovaných map má textury více či méně slovenské a málokdo se tím pochlubí) ale to nebude agracier moct použít ani slovenskou chaloupku, tam kde by se hodila? A co použít prázdné slovenské objekty a udělat jim skin vlastní to by šlo? Já si dovedu přestavit, kolik s tím měli práce, ale takhle to kategoricky zamázmout mě přijde až moc. Nicméně má na tenhle požadavek mkubani právo. |
|
|
|
Uzin |
Přidané 04-11-2009 17:26
|
Uživatel
Příspěvek: 708
Založený: 16.01.08
|
Cracken napsal:
je přece tolik krásných míst na světě, které se MUSÍ NĚJAK ztvárnit - To máte Šanghaj, Hankow, Palestinu, Irák (Habbaniyi), Bukurešť, Bělehrad, Švédsko, jižní Francii s Korsikou, Porýní, Budapešť, Laponsko... a pilu rámovku....
Ještě bych tam přidal Kubu - Playa Giron, když už máme SeaFury a další poválečné stroje |
|
|
|
Cracken |
Přidané 04-11-2009 17:33
|
Uživatel
|
Pavel K napsal:
Cracken napsal:
Brno ne. A je to škoda, resp. několikrát omílané téma - škoda, že nemáme ČR, Protektorát, Sudety, i třeba jen Čechy, jen Moravu... Jak znám agraciera, do celé země by se mu asi nechtělo, zvlášť když nemiluje velkoměsta a Praha by se nedala jen tak "očurat", navíc by to chtělo speciální nové objekty - Karlův most, Pražský hrad atd... Pokud vím, jinou část ČR (Písecko - Jižní Čechy) měl rozdělané Pavel K, ale kdo ví, kde je mu konec...
To občas nevím ani já sám , ale mapa nezapadla, jen se mi nějak nafoukla a je o něco málo větší než slovenská. Nevím jestli to vůbec dodělám na jednoho člověka je to víc než dost. Agracier se v dělání map o dost zlepšil, ale něco jako Slovensko asi nečekejte. A pokud se nebudou moct použít slovenské textury a objekty (mkubaniho docela chápu, většina retexturovaných map má textury více či méně slovenské a málokdo se tím pochlubí) ale to nebude agracier moct použít ani slovenskou chaloupku, tam kde by se hodila? A co použít prázdné slovenské objekty a udělat jim skin vlastní to by šlo? Já si dovedu přestavit, kolik s tím měli práce, ale takhle to kategoricky zamázmout mě přijde až moc. Nicméně má na tenhle požadavek mkubani právo.
A nemoh by si nám ukázat nějaký screenshoty nebo sem postnout nedodělanou beta verzi ať se můžem mrknout, sím?
PS. Pokud bys měl pocit, že bych mohl v něčem pomoct při její tvorbě, klidně řekni, rád přidám ruku k dílu. (Když na to budu stačit.)
Upravil/a Cracken dne 04-11-2009 17:35
|
|
|
|
veikso |
Přidané 04-11-2009 18:19
|
Uživatel
|
Čéče Crackene, někdy mám z Tebe pocit, že máš minimálně tolik rukou jako je na vyobrazení boha Višnu |
|
|
|
Cracken |
Přidané 04-11-2009 18:24
|
Uživatel
|
Jo, to máš recht, taky mám ten pocit. Občas sedím asi tak na deseti židlích současně. Což mi však komplikuje dotahování věcí do konce. Potřeboval bych být v důchodu, abych to všechno stíhal. |
|
|
|
TenDivnej |
Přidané 04-11-2009 20:23
|
Nováček
Příspěvek: 47
Založený: 15.02.09
|
hele hele přesouvate se nak moc na zapad... |
|
|
|
Cracken |
Přidané 04-11-2009 22:30
|
Uživatel
|
Pár otázek do pléna:
Jak moc je Ostravsko zalesněné?? (Mapa se táhna cca od Nýdku(Třinecko) až k Bruntálu.)
Dále k letištím, budu hledat info sám, ale přece jen, kdybyste věděli - která byla betonová/asfaltová/travnatá v roce 1945??
Na naší straně budou následující letiště:
Jakartovice
Dolní Benešov
Ostrava-Hrabůvka
Mošnov
Suchdol nad Odrou
Na polské straně:
Poremba
Ví ještě někdo o jiném letišti na polské straně? (cca mezi Szybowicemi na západě a Katowicemi na východě.) |
|
|
|
TenDivnej |
Přidané 04-11-2009 22:47
|
Nováček
Příspěvek: 47
Založený: 15.02.09
|
moje pokusy o pomoc budou asi zbytečný pač všecka moja literatura se vstahuje k 1958+... |
|
|
|
czs_scharck |
Přidané 05-11-2009 00:32
|
Uživatel
Příspěvek: 1307
Založený: 05.12.06
|
Cracken napsal:
Jak moc je Ostravsko zalesněné?? (Mapa se táhna cca od Nýdku(Třinecko) až k Bruntálu.)
http://mapy.idnes...ase=evropa
. . . dá se použít toto ?
Tenkrát to ale asi bylo zalesněné jinak . . .
CSL/I_Scharck <iíi=< 59
|
|
|
|
Cracken |
Přidané 05-11-2009 07:17
|
Uživatel
|
Díky Scharcku. Jinak asi nemáme možnost zjistit, kde byly lesy v roce 1945. Nebo máte někdo nějaký nápad?
A co ta letiště? Osobně vidím většinu z nich na trávu, podobně jako na Slovensku. |
|
|
|
WT_Peci |
Přidané 05-11-2009 07:25
|
Uživatel
Příspěvek: 1355
Založený: 30.09.05
|
Cracken napsal:
Díky Scharcku. Jinak asi nemáme možnost zjistit, kde byly lesy v roce 1945. Nebo máte někdo nějaký nápad?
A co ta letiště? Osobně vidím většinu z nich na trávu, podobně jako na Slovensku.
Určitě v antikvariátu najdeš staré vojenský mapy ze třicátých let, kolikrát i s německými názvy měst, jak je za protektorátu tiskli znova. Tam ty lesní porosty jsou zachyceny.
Mám staré mapy, ale bohužel jen Pardubicka...
mám na mysli něco jako tohle:
http://aukro.cz/i...ml#gallery
http://aukro.cz/i...059_t.html |
|
|