November 22 2024 07:27:56
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Neoficiální Addony a MODy
 Vytisknout diskuzi
Mapa Ostravska
Cracken
Tak, takhle to bude vypadat, co se velikosti týče.

i395.photobucket.com/albums/pp32/Cracken79/grab0004-4.jpg

veikso
Takže Neu Titschein tam o pět kilometrů nebude...Cool V tom případě ruším spolupráci a poslední co Ti řeknu je, že vodní nádrž Kružberk byla postavena až po válceNaštvaný

Cracken
To je mi sice líto, ale je to na agracierovi. A ta mapa je především o Ostravě.

Ale chápu tvoje rozhořčení - sestřelit fokouše nad vlastním barákem by určitě bylo super.Šklebící se

3BAP_Rohlos
veikso napsal:
... že vodní nádrž Kružberk byla postavena až po válceNaštvaný

No mapy Stalingradu jsou taky blbě. Ta rozvodněná síť Volgy se takhle udělala taky až po válce a nikdo to neřešil...

Cracken
veikso, mám pro tebe prima "Sofiinu volbu" - buď se smiř s tím, že tam NJ nebude - nebo - agracier ti ho může plácnout do mapy, akorát, že to bude 5 km severně než je ve skutečnosti. Osobně si myslím, že je zbytečné kvůli jednomu Jičínu dělat úplně novou mapu. Koneckonců, nebude to 100% věrná replika skutečnosti, to je snad jasné.

A myslím si, že ani ty nejlepší mapy ve Sturmu neodráží nikdy skutečnost za 100%, to je jisté... Ty nejlepší tak z 80%, horší třeba z 50%... Pokud bychom se chtěli striktně držet skutečnosti, nevznikla by pravděpodobně ani jedna mapa (nebo by se na ní makalo 5 let, tak ako to robili naši slovenskí bratia, hej?) a to si myslím, že není úplně OK, protože je přece tolik krásných míst na světě, které se MUSÍ NĚJAK ztvárnit - To máte Šanghaj, Hankow, Palestinu, Irák (Habbaniyi), Bukurešť, Bělehrad, Švédsko, jižní Francii s Korsikou, Porýní, Budapešť, Laponsko... a pilu rámovku....Šklebící se

mkubani
Dobre Crackene, dohodnime sa na 1 veci. Pri tvorbe tejto mapy NEPOUZI pozemne textury a 3D objekty z mapy SK. Ako autor vacsiny tychto objektov si to jednoducho nezelam. Myslim to vazne. Dakujem, za respektovanie mojho zelania.

Uvidime, ako dlho ti bude trvat vytvorit nieco vlastne od nuly a v akej kvalite to bude.

Mimochodom, na mape SK sme pracovali 3 roky.
Upravil/a mkubani dne 03-11-2009 14:41

Cracken
Já tu mapu netvořím, autorem je agracier. Tvé přání každopádně respektuju a agracierovi to vzkážu. To je tak vše, co s tím já můžu dělat.

veikso
Cracken napsal:
...protože je přece tolik krásných míst na světě, které se MUSÍ NĚJAK ztvárnit - To máte Šanghaj, Hankow, Palestinu, Irák (Habbaniyi), Bukurešť, Bělehrad, Švédsko, jižní Francii s Korsikou, Porýní, Budapešť, Laponsko... a pilu rámovku....Šklebící se
Nemusí. Než aby vznikly honem a za každou cenu tak nemusíVyděšený
Vzdávám se N.J. Nebudu přece bydlet v mlékárně KunínPff

O letištích na území čech a moravy za války je něco k přečtení TADY

Cracken
Zas tak rychle to nebude, neboj. Pokud se najde dost lidí, kteří se k tomu vyjádří, může se leccos zohlednit. Díky za link na letiště.Mrknutí

Pavel K
Cracken napsal:
Brno ne. A je to škoda, resp. několikrát omílané téma - škoda, že nemáme ČR, Protektorát, Sudety, i třeba jen Čechy, jen Moravu... Jak znám agraciera, do celé země by se mu asi nechtělo, zvlášť když nemiluje velkoměsta a Praha by se nedala jen tak "očurat", navíc by to chtělo speciální nové objekty - Karlův most, Pražský hrad atd... Pokud vím, jinou část ČR (Písecko - Jižní Čechy) měl rozdělané Pavel K, ale kdo ví, kde je mu konec...

To občas nevím ani já sám Úsměv, ale mapa nezapadla, jen se mi nějak nafoukla a je o něco málo větší než slovenská. Nevím jestli to vůbec dodělám na jednoho člověka je to víc než dost. Agracier se v dělání map o dost zlepšil, ale něco jako Slovensko asi nečekejte. A pokud se nebudou moct použít slovenské textury a objekty (mkubaniho docela chápu, většina retexturovaných map má textury více či méně slovenské a málokdo se tím pochlubí) ale to nebude agracier moct použít ani slovenskou chaloupku, tam kde by se hodila? A co použít prázdné slovenské objekty a udělat jim skin vlastní to by šlo? Já si dovedu přestavit, kolik s tím měli práce, ale takhle to kategoricky zamázmout mě přijde až moc. Nicméně má na tenhle požadavek mkubani právo.

Uzin
Cracken napsal:
je přece tolik krásných míst na světě, které se MUSÍ NĚJAK ztvárnit - To máte Šanghaj, Hankow, Palestinu, Irák (Habbaniyi), Bukurešť, Bělehrad, Švédsko, jižní Francii s Korsikou, Porýní, Budapešť, Laponsko... a pilu rámovku....Šklebící se

Ještě bych tam přidal Kubu - Playa Giron, když už máme SeaFury a další poválečné stroje Úsměv

Cracken
Pavel K napsal:
Cracken napsal:
Brno ne. A je to škoda, resp. několikrát omílané téma - škoda, že nemáme ČR, Protektorát, Sudety, i třeba jen Čechy, jen Moravu... Jak znám agraciera, do celé země by se mu asi nechtělo, zvlášť když nemiluje velkoměsta a Praha by se nedala jen tak "očurat", navíc by to chtělo speciální nové objekty - Karlův most, Pražský hrad atd... Pokud vím, jinou část ČR (Písecko - Jižní Čechy) měl rozdělané Pavel K, ale kdo ví, kde je mu konec...

To občas nevím ani já sám Úsměv, ale mapa nezapadla, jen se mi nějak nafoukla a je o něco málo větší než slovenská. Nevím jestli to vůbec dodělám na jednoho člověka je to víc než dost. Agracier se v dělání map o dost zlepšil, ale něco jako Slovensko asi nečekejte. A pokud se nebudou moct použít slovenské textury a objekty (mkubaniho docela chápu, většina retexturovaných map má textury více či méně slovenské a málokdo se tím pochlubí) ale to nebude agracier moct použít ani slovenskou chaloupku, tam kde by se hodila? A co použít prázdné slovenské objekty a udělat jim skin vlastní to by šlo? Já si dovedu přestavit, kolik s tím měli práce, ale takhle to kategoricky zamázmout mě přijde až moc. Nicméně má na tenhle požadavek mkubani právo.

A nemoh by si nám ukázat nějaký screenshoty nebo sem postnout nedodělanou beta verzi ať se můžem mrknout, sím?

PS. Pokud bys měl pocit, že bych mohl v něčem pomoct při její tvorbě, klidně řekni, rád přidám ruku k dílu. (Když na to budu stačit.)
Upravil/a Cracken dne 04-11-2009 17:35

veikso
Čéče Crackene, někdy mám z Tebe pocit, že máš minimálně tolik rukou jako je na vyobrazení boha VišnuŠklebící se

Cracken
Jo, to máš recht, taky mám ten pocit. Občas sedím asi tak na deseti židlích současně.Úsměv Což mi však komplikuje dotahování věcí do konce. Potřeboval bych být v důchodu, abych to všechno stíhal.Úsměv

TenDivnej
hele hele přesouvate se nak moc na zapad...Šklebící se

Cracken
Pár otázek do pléna:

Jak moc je Ostravsko zalesněné?? (Mapa se táhna cca od Nýdku(Třinecko) až k Bruntálu.)

Dále k letištím, budu hledat info sám, ale přece jen, kdybyste věděli - která byla betonová/asfaltová/travnatá v roce 1945??

Na naší straně budou následující letiště:

Jakartovice
Dolní Benešov
Ostrava-Hrabůvka
Mošnov
Suchdol nad Odrou

Na polské straně:

Poremba

Ví ještě někdo o jiném letišti na polské straně? (cca mezi Szybowicemi na západě a Katowicemi na východě.)

TenDivnej
moje pokusy o pomoc budou asi zbytečný pač všecka moja literatura se vstahuje k 1958+...

czs_scharck
Cracken napsal:
Jak moc je Ostravsko zalesněné?? (Mapa se táhna cca od Nýdku(Třinecko) až k Bruntálu.)

http://mapy.idnes...ase=evropa
. . . dá se použít toto ?
Tenkrát to ale asi bylo zalesněné jinak . . .
CSL/I_Scharck <iíi=< 59

Cracken
Díky Scharcku. Jinak asi nemáme možnost zjistit, kde byly lesy v roce 1945. Nebo máte někdo nějaký nápad?

A co ta letiště? Osobně vidím většinu z nich na trávu, podobně jako na Slovensku.

WT_Peci
Cracken napsal:
Díky Scharcku. Jinak asi nemáme možnost zjistit, kde byly lesy v roce 1945. Nebo máte někdo nějaký nápad?

A co ta letiště? Osobně vidím většinu z nich na trávu, podobně jako na Slovensku.

Určitě v antikvariátu najdeš staré vojenský mapy ze třicátých let, kolikrát i s německými názvy měst, jak je za protektorátu tiskli znova. Tam ty lesní porosty jsou zachyceny.
Mám staré mapy, ale bohužel jen Pardubicka...

mám na mysli něco jako tohle:
http://aukro.cz/i...ml#gallery
http://aukro.cz/i...059_t.html

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,013,658 návštěv