November 22 2024 12:59:38
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 9

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Neoficiální Addony a MODy
 Vytisknout diskuzi
Radar pro speciálky - testovací verze
1stCL_Fucida
WOW!
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 11-09-2009 10:08
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

AH_Cutora
Hele fuči, vyprdni se na wow a koukej se přihlásit jako tester ať už jako host nebo jako návodčí ať pak víš která bije. A koukej dotáhnout lajony, zatím se moc lidí nepřihlásilo, takhle toho moc neotestujeme...

310_cibule
Dost mne to mrzí, ale v sobotu večer nebudu nikde poblíž svého kokpitu Smutný Příště určitě.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

FK_Rychtyg
310_cibule napsal:
Dost mne to mrzí, ale v sobotu večer nebudu nikde poblíž svého kokpitu Smutný Příště určitě.

V sobotu lyžuji v Peci pod snězkou, takže bohužel také nebudu, jinak bych velice rád zkusil, vypadá to moc zajímavěSmutný

Permon
Mám sobotu volnou tak jsem připraven.Mrknutí

AH_Cutora
TAkze pocitam s Hiltosem a Permonem jako hostama, chtel bych aby se to zkusilo na dvou strojich, hodku jeden a hodku druhej.

S Permonem pocitam jako s navodcim, aspon chvili, respektive pocitam ze se na postu navodciho muze prostridat par lidi at si to zkusi, co clovek to nazor a zdroj zkusenosti.

310_Podrs
Pokud mi to v sobotu vyjde, tak se zjevím na TS AH Spec a případně vezmu cokoliv pokud bude ještě místo...radar mi ve Firefoxu jede gut, v Seamonkey E E...

http://www.310raf.com
Hoper
myslel jsem, že je lidí dost (...mno, raději budu zticha...), takže pokud bude potřeba - měl bych být v So večer ready
(pokud na mne nespadne letadlo, nepřejede parník nebo nezašlápne kačer Úsměv
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

VGR_Terp
Budu taky číhat, kdyby bylo potřeba.

http://www.virtualgrimreapers.cz/
AH_Cutora
Edit prvniho postu...

Merten
V sobotu nebudu bohužel u pc Smutný

BIVOY
Přijměte mou velikou omluvu , ale v sobotu jedu k našim a ready budu až v neděli .

313_Vity
Ja taky ne dpč Smutný

j4ck41
pokavad me neskoli bacil tak bych se mohl objevit ... tzn. na 50%

AH_Watson
V sobotu večer můžu, radar vidím, veřejnou IP nemám.

MaP
Pozor! Achtung! Vnimanie! Attention!
Při psaní tohohle příspěvku jsem dostal slovní pr*jem, tak ho čtěte jen ti, které zajímá, asi bude mít radar problémy a jak by šel vylepšit.

Chci autorům radarového modu napsat, v čem budou podle mě problémy.
Ale nejdřív:

Dík za perfektní mod. Má obrovský potenciál.

Vždycky se tomu, kdo něco dělá a ještě k tomu ve svém volném čase a nedejbože zadarmo se musí co nejpěknějš poděkovat Mrknutí.

A teď k těm problémům.
1. V současném stavu radar není vhodný pro noční stíhačky z WW2. Současná implementace je vhodná tak pro AWACS. Příklad - vezmu si Mosquito, vybavím ho radarem, dosah 20Km, min výška 100m. Radar bude prohledávat válcovou oblast o průměru 40Km začínající v 100 m QNH a končící ve vesmíru. Nejjednodušší řešení by bylo určit hranice vertikálního dosahu radaru - třeba 500 m pod letadlem a 500 nad. Tohle půjde implementovat velmi sandno. Pro zajímavost radar FuG202 Lichtenstein měl praktický dosah 2,5 km (a minimální 150m).
2. Další problém u radarových stíhaček je, že radarem vidím celých 360 stupňů kolem sebe. Jak tedy budou Mosquita lovit německé noční stíhačky? Nejjednodušší řešení bude určit jaký výsek bude radar umět sledovat (třeba +-30stupňů od osy letadla). Prohledávaná oblast bude vypadat jako dílek dortu o výšce 1Km, straně 20 Km a vrcholovékm úhlu 60 stupňů. Není to ideální, ale je to nejjednodušší řešení. Pro implementaci, ale bude potřeba (minimálně) vědět směr, kam letadlo letí - tenhle údaj sice ještě nemá radar k dispozici, ale IL ho ví a nebude probém ho z něj dostat. Ovšem nejlepší by bylo nezabývat se "dortama" a určit si, že radar vidí kužel o daném vrcholovém úhlu. Opět FuG202 vidí +-20 stupňů. Ono by asi bylo nejlepší pro stíhačky radar zobrazovat v polárních souřadnicích.
3. Radar se bude chovat "divně" v horském terénu. Představte si krajinu rovina, vysoké a úzké horské pásmo a pak zase rovina. Radar je na jedné straně hor, výška detekce opět 100m. Radar tedy uvidí letadla létající na druhé straně hor ve výšce 100 m a žádné letadlo se nedostane přes hory (ani kdy by přes ně letěl údolími v metrové výšce), aniž by ho radar zachytil. Tohle je asi neřešitelná situace - QFE se asi z ILa nedoostane.
4. Všechny radary by měli jít zničit - teď statický nejdou. Jednoduché řešení - pouze pohyblivé radary a přiřadit ho nějakému stojícímu objektu (nejlépe radarové stanici).
5. Radarovému operátoru by ulehčilo práci, kdyby se mu u kontaktů zobrazovaly imatrikulace letadel. Pokuď by teď operátor řekl, "Spitfire 20km jihovýchodně ode mě, máš za sebou banditu", tak se všechny spifiry na mapě zblázní a začnou uhýbat.
6. Bylo by dobré, aby na radaru bylo poznat velikost letadla - stíhačka malý bod, dvoumotorák střední bod, čtyřmotorák velký bod. Možná by stálo za to pro tyhle kategorie byla nastavena různá vzdálenost detekce - stíhačka 100 km, 4motorák 200. Opět pro zajímavost jak to bylo s FuG202 (teoretické hodnory) - Me 109 (odrazová plocha 1m2) 1700 m. strední bombardér (10m2) 3000 m, 4motorák (40m2) 4300 m.

A teď (asi nesplnitelná) přání:
1. Navádění letadel většinou neprobíhalo přímo z obrazovky radaru (mimo stíhaček s vlastním radarem). Všechny údaje z radarů, hlásek atd se posílaly do řídícího střediska v kterém byl obrovský stůl, na něm obrovská mapa a po ní postrkovaly WAAFky modýlky letadýlek, znázorňující polohu skutečných letadel. A na základě tohohle velení navádělo stíhačky. Tomuhle by odpovídala webová aplikace s mapou, po které by se posouvaly ikony letadel. Ale to by byla velká práce a jak se u nás na katedře říká, chtělo by to pracovitého studenta se spoustou času Šklebící se (ještě jsem takového nepotkal - teda času mají dost, ale..). S takovouhle aplikací by navádění mohl zvládanout i jeden člověk pro jednu stranu.
2. Když máme radary, tak by to chtělo něco proti nim. Já chci Window a modrásci určitě budou chtít Düppel.

FUJ. To jsem se rozepsal. Je vidět, že nemám co dělat.

Rufu
Mape jsi dobrý programátor?
Máš ideu že "HRU" Il2 budou lidi houfně létat v na nočních mapách?
Máš dojem že HRA je realita?

Pro potřeby speciálních misí je toto řešení dostatečné.

Spíš bych se obával po zveřejnění a překonání problému s použitím na dogfight servru.Aby nezačlo u letek fungovat to z ADW .Jeden sedí mimo hru a navádí své kolegy ve hře.

Panek
Radar pro noční stíhače už je v testování.

LesniHU
@Cutora, 1) mail! 2) prvni post vypada nejak zkracene

VGR_OTU_MaP napsal:
...
1,2 Tenhle radar vznikl za pomerne presne urcenym cilem a simulace radaru v letadlech to neni. Mimochodem, s tim uhlem videni u FuG202 nemas pravdu.
3. to je pravda a je to temer neresitelny problem. Ale opet, pro nasazeni v horskem udoli to neni stavene.
4. mozna bude, pokud to bude treba
5. netreba, protoze normalni radar nepopisuje letadla, kresli jen body. Hlasna sluzba s dalekohledem vidi typy letadel, ale urcite ne cisla na trupu.
6. mozna bude, pokud to bude vhodne
---
1. v tom nikdo nikomu nebrani, sezen par dalsich lidi a rozdelte se ulohy kolem stolu
2. nejaka komplexnejsi simulace tematu je prace tak na uplne novou hru. Vypichnout z toho dalsi bod nic neresi.

BP_Rufu napsal:
Spíš bych se obával po zveřejnění a překonání problému s použitím na dogfight servru.Aby nezačlo u letek fungovat to z ADW .Jeden sedí mimo hru a navádí své kolegy ve hře.
Od doby, co tu jsou mody, neexistuje zadna bezpecnost.
Nicmene toto hledisko je brano v uvahu a je nepravdepodobne, ze by cely tento system byl nejak "plosne" zverejnen.

clone9cz
Tak dlouho jsem se v tom vrtal, až jsem to zvrtal a omylem upravil první post. Smutný Je tu někdo, kdo to dá dohromady za čaj nebo panáka, Čutoro ?

http://www.wwii-illusion.net
Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,015,635 návštěv