October 26 2025 04:50:43
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Letečtní stíhači v boji nc ČT1
WT_Schmouddle
Vogon: Je to o P38, Spitfiru XIV, Doře a Gallandovi. Šklebící se
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.

www.wtigers.org
WT_Flan
No, ja jsem zase po obede nejak linej prevypravet ty dve historky o tom jak P-38 umela zakroutit jako svine, kdyz se vedelo jak na to. Šklebící se

WT_Horrido
Přičemž Dora není ani jedna z manželek Gallanda. Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Jirka
Keci Šklebící se

310_cibule
Hopere, můj dojem byl zhruba následující:

Jsa velmi natěšen naprogramoval jsem si DVD Již několik dní dopředu, neb jsem tušil, že v úterý v osm budu mejt parchantíkům prdelky.

To jsem činil asi tak do devíti, zatímco moje paní vařila humrovou polévku z plechovky (doplněnou několika krevetovými ocásky, k dostání v Tesco za cca. 50 Kč).

S polévkou jsem se usadil pohodlně do křesla otevřev předtím láhev slušného ryzlinku od Huttera z údolí Wachau, roč. 2007 (dokonce jsem přesvědčil ženu, že se nebudeme dívat na Kondomédii, ale shlédne migy a sabery nad Vietnamem se mnou).

Pak to přišlo. Najel jsem na nahrané pořady a... Místo migů "Ta naše povaha česká". Tuším, že o fackování dětí. Spletl jsem programy a nahrával ČT 2 místo ČT 1. Kurváááááá

Do půlnoci jsem se pak otráveně koukal na Kondomédii a teď si pustím nějaký zasr... Tajpanovo youtube. Ještě jednou kurva. Ale tobě Tajpi díky. Aspoň něco.

Cool
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

1stCL_Fucida
BP_Rufu napsal:
I na dobových videích z fotokulometů je to vidět.Všude je táhlá zatáčka a útočník co to kropí.A neboj se že kdyby ti na letadlo zabubnovalo byť jen pár kulek z 7.7 mm že bys to nehnal pryč na letiště.

Záběry fotokulometů jsou většinou zpomalené..aby tam bylo vůbec něco vidět Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

WT_Horrido
Proto když Reisling od Huttera pak jedině ročník 2005 a když DVD rekordér tak jedině se showview.
Bisque de homard z plechu a krevetovými ocásky uplně ignoruji. Šklebící se
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Rufu
310_cibule napsal:

Do půlnoci jsem se pak otráveně koukal na Kondomédii a teď si pustím nějaký zasr... Tajpanovo youtube. Ještě jednou kurva. Ale tobě Tajpi díky. Aspoň něco.

Cool
Tak řekni Vogonovi ten to má grabnutý a asi to může upnout někam na hosting.

Jirka
310_cibule napsal:
Hopere, můj dojem byl zhruba následující:

Jsa velmi natěšen naprogramoval jsem si DVD Již několik dní dopředu, neb jsem tušil, že v úterý v osm budu mejt parchantíkům prdelky.

To jsem činil asi tak do devíti, zatímco moje paní vařila humrovou polévku z plechovky (doplněnou několika krevetovými ocásky, k dostání v Tesco za cca. 50 Kč).

S polévkou jsem se usadil pohodlně do křesla otevřev předtím láhev slušného ryzlinku od Huttera z údolí Wachau, roč. 2007 (dokonce jsem přesvědčil ženu, že se nebudeme dívat na Kondomédii, ale shlédne migy a sabery nad Vietnamem se mnou).

Pak to přišlo. Najel jsem na nahrané pořady a... Místo migů "Ta naše povaha česká". Tuším, že o fackování dětí. Spletl jsem programy a nahrával ČT 2 místo ČT 1. Kurváááááá

Cool

Rufu, starej se vo sebe, jo.

Jinak Cibule koukni sem
http://www.ceskat...0193487088

Zítra dopoledne opáčko.

fousX
Tady je to z jiného fora, jaká je to kvalita nemám tušení

http://www.iskladka.cz/download.php?file=1231283756_letecti+stihaci+v+boji_1.avi

nevím proč mi nejde vložit aktivní odkaz asi problém mezi stolem a židlí
Šklebící se
Upravil/a fousX dne 07-01-2009 15:09

3IAP_Sasa
Podle me si to ten deda trosku pribarvil. Znate to jak americani leteli se 100 bombrama a kazdej strelec narokoval 2 sestrely. Uz vidim rozparadenyho mezka, ktery se podle slovo Oldse v divu blizicimu se rychlosti zvuku vali nekam za p38 a pak se diky tehle rychlosti necha osit v nuzkach pricemz ani nestacil zpomalit Úsměv. Jen za tu dobu nez by tu 2 motorovou kravu otocil na kridylkach s tim mega G nazpet by ten messer byl o takovych 600m dal...
No spis bych to bral i z druhe stranky jaky byly amici lemplove 1) neprepnul si nadrze 2)a pak utrhl letadlo v divu.
Nekoho kdo se chlubi podobnyma 2 chybama bych za eso neoznacil Úsměv))) Ale je pekny jak dokazou z kazde hovadiny udelat vlastne prednost. Skoda ze nekdo nenatocil nejaky dokumenty o poradnych borcich jako Badder, Closterman nebo treba na Gallanda, Marseille bych se taky koukl docela rad. Porad vsecko jen amici. Pockejte jak budou davat ten dil jak koren v SBD sestreli 4 zera v manevrovym souboji a pak jak jeden v hellcatu da behem 1 divu 7 japoncu. Cool

Wolnas
musíte pochopit, že je to vyprávění o amerických HRDINECH, člověk nezasvěcený do tohoto témata, nepochopí, že tam žvatlali hovnaVyděšenýVyděšenýVyděšený

310_Runner
No né že bych se děduly zastával ale P38 není zas tak 2motorová těžká kráva v dobrejch rukou je hodně nebezpečná, navíc vté době už Se na straně němců moc ostřílenejch profíků nenacházelo, tak bylo možné ledaco. Že si to trošku přibarvil je možné a ve válce byl, lítal přežil a sestřelil tak ho za to nazívat žvatlajícím hovadem ????

Wolnas
310_Runner napsal:
No né že bych se děduly zastával ale P38 není zas tak 2motorová těžká kráva v dobrejch rukou je hodně nebezpečná, navíc vté době už Se na straně němců moc ostřílenejch profíků nenacházelo, tak bylo možné ledaco. Že si to trošku přibarvil je možné a ve válce byl, lítal přežil a sestřelil tak ho za to nazívat žvatlajícím hovadem ????

špatně pochopeno, dědula ve válce byl a k takovým lidem chovám nejvyšší úctu, měl jsem na mysli tvůrce

310_cibule
Jirka napsal:
Jinak Cibule koukni sem
http://www.ceskat...0193487088

Zítra dopoledne opáčko.

Vogone díky, já to opakování hledal v nějakém TV magazínu po nocích. Tohle mne fakt docela potěšilo.

Horri,

poprvé v životě jsem nastavoval nahrávání seriálu. Trvalo mi to asi deset minut, než jsem zjistil, jak se to dělá. Na showview jsem rezignoval zhruba ve druhé minutě celé této náročné akce.

Ta polévka z plechovky náhodou nebyla špatná, i když také radši čerstvé humry vařené zaživa. Ale člověku se to nakonec všechno stejně přejí... Mrknutí
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

jirik
To točení mi nedá spát.Úsměv Myslím si, že skoro určitě víc záleželo na nalétaných hodinách a jak měl který pilot to své letadlo v ruce. Ale furt mi BF 109připadá připadá jako synonymum agility v porovnání s palivem naloženými doprovodnými stíhačkami USAAF. Co jsem četl z různých zdrojů jak Thunderbolt, tak Mustang v menších rychlostech měli s Bf 109 docela problém, řekl bych že to platilo i pro tak velké letadlo jako Lightning. Odložme realitu, co se týče Ila, tak mě Lightning zatím nikdy neukroutil, jak online, tak offline(ještě čekám na toho pravéhoVyděšený) Teď nevím, jestli v TV říkali, kdy se to stalo. Čekal bych tak rok 1943. Takže asi nejspíše mělo jít o G6. Nevydržel jsem a aspoň offline si dal duel proti ACE P38J. Mrška blesk ovšem kroutit nechtěla a zdárně mě tahala do stratosféry. Úsměv

j4ck41
jestli cekas rok 43 tak cekas o rok driv

btw. a to jak ti to lita ve Sturmu fakt neporovnavej se skutecnosti ... kazdopadne Lighting musel mit nejakou tu dobrou vlastnost kdyz nejvetsi esa v Pacifiku sedlali prave je
Upravil/a j4ck41 dne 07-01-2009 16:28

WT_Horrido
No raději tu nebudu psát že jsem četl vyprávění o tom, jak utočil v P-38 Zero... Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

jirik
Právě, že píšu odložme realitu, co se týče ila... O tom, že byl P38 výborná stíhačka nepochybuju, pochybuju jen o tom, že obecně manévroval lépe než 109, tak mi to z toho dokumentu vyznělo. V tom Pacifiku se jim hodně hodil velký dolet a koncepce dvou motorů P38, která je taková bezpečnější. Ale zase Japonci byli pomalí a Blesk s nima kroutit nemusel, nějaké větší manévrování by pro něj asi nedopadlo dobře.

1stCL_pbarry
VGR_j4ck41 napsal:
jestli cekas rok 43 tak cekas o rok driv

btw. a to jak ti to lita ve Sturmu fakt neporovnavej se skutecnosti ... kazdopadne Lighting musel mit nejakou tu dobrou vlastnost kdyz nejvetsi esa v Pacifiku sedlali prave je

Taky jak nejvetsi esa dopadli, pominu-li Bonga.
V evrope ani sami piloti lightning nijak extra nevyzdvihovali.

Tezko tady muzem delat soudy podle nejaky animace. Mozny bylo lecos. Co mi ale pripada typycky americky je, ze co vystrel to zasah. Neustale mam pocit ze si americani snad narokovali kazdy letadlo po kterym vystrelili. Aby to bylo alespon trochu objektivni, chtelo by to i pohled z druhe strany, to uz ale v dnesni dobe pujde tezko.
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!

barryk.webz.cz
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,379,578 návštěv