September 28 2024 00:26:51
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 12

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Poraďte pls s joyem
1stCL_Fucida
Tak on dokonalej joy je..nebo spíš byl Úsměv Microsoft Sidewinder Force Feedback 2. Já bych s ničím jiným snad už ani poletovat nemohl. Kdo jednou vyzkoušel, těžko si zvyká na něco jiného.

Gringo, měl jsem v ruce tři různé kousky Logitech joyů a všechny odešly do 14ti dnů. Resp. podávaly tak mizerný výkon, že mi na nich uznali reklamaci. Většina uživatelů Logitechů jen neví, jak má vypadat knipl, co drží Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
606_Temp
Ano, a proto ty MSFF2 nedělají, protože neměli takové tržby Šklebící se
Kdyyž pominu úplné noname jyoe, tak jsem měl/mám Logitech, Saitek a onen MSFF2. Saitek bych řadil až na poslední místo. Raděj vyhodím peníz každej půlrok za logitech, kterej se dá aspoň držet a dá se s ním lítat, než se trápit se saitekem. Vyjde to dráž, ale člověk si ušetří nervy i zápěstí.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
 
http://no606.ic.cz/
310_Gringo
1stCL_Fucida napsal:
Gringo, měl jsem v ruce tři různé kousky Logitech joyů a všechny odešly do 14ti dnů. Resp. podávaly tak mizerný výkon, že mi na nich uznali reklamaci. Většina uživatelů Logitechů jen neví, jak má vypadat knipl, co drží Úsměv


Tak ty se se mnou budeš přít? Počkej na srazu!!!Šklebící seMrknutí
 
cyberolas
Pánové! Já o tomhle něco vím - jsem čerstvým šťastným majitelem Sidewinderu FF2 (však ty to Fucido víš) a mohu říct, že konkrétně tento Logitech - http://www.amazon...airplan-20 je s ním opravdu srovnatelný. Létal jsem na něm 3 roky každodenně, což je ovšem v rozporu se zkušenostmi ostatních - bohužel.
Upravil/a cyberolas dne 24-06-2009 16:34
 
BP_Tyrl
A co říkáte ne tenhle ten?
http://computron....iator.html
 
mtBuko
vypada zaujimavo.. ale to ovladanie plynu je za pakou ak dobre vydim, to sa asi zle pouziva..
 
WT_Horrido
Páky "plynu" za klackem (vlastně před) to je největší ergonomická revoluce od dob pěstního klínu...
Upravil/a WT_Horrido dne 24-06-2009 18:06
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
 
Tapi
Máte někdo zkušenosti s provozováním Aviatoru s plynovkou od X52? Myslím, jak se snáší oba softy na programování kláves - oba jsou od saiteku a to by mohl být problém... Případně by mě také z tohoto pohledu zajímala kombinace Cyborg (Evo nebo X) + plynovka X52.

EDIT: odchází mi totiž pomalu joy od X52 a zvažuju, zda koupit další X52 nebo jen nějaký jiný joy od Saiteku... Jako praktický se mi osvědčil způsob centrování joye jednou pružinou ala Saitek, protože se dá její síla regulovat stažením dvou sousedních závitů.
Upravil/a Tapi dne 24-06-2009 18:25
 
BP_Tyrl
WT_Horrido napsal:
Páky "plynu" za klackem (vlastně před) to je největší ergonomická revoluce od dob pěstního klínu...


No na plyn bych si nechal plynovku z X-52, takže by plynovky na joy zbyly na nějaké to trimování.
 
606_Temp
Aviator nebrat!!! A kdo neposlechne ať trpí jako zvíře (jako že bude). Když jsem vybíral joy, tak jsem jej též zahlédl a řekl jsem si "jů, ten vypadá cool" po osahání jsem se ale lekl. Nic nepohodlnějšího saitek nikdy neudělal (a jakože saitek pohodlné věci neělá)
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
 
http://no606.ic.cz/
Tapi
Malé OT, ale snad může v tomto tématu být Úsměv
Prosím nějakého majitel Saitek Cyborg Evo o změření těchto rozměrů základny joye:
(předem moc dík)
[img]http://kpmmb.valka.cz/work/evo1.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://kpmmb.valka.cz/work/evo2.jpg[/img] is not a valid Image.
 
alfik
Délka na "vodorysce" 200 mm, max 210 mm (páčka plynu lehce přečnívá), šířka 200 mm.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
 
Tapi
Dík. Pro srovnání: X52 má šířku 170mm
(ptal jsem se, protože se mi Evo zdálo o hodně širší, ale je to jen o 30 mm Úsměv
 
altair
dival jsem se na ten novej cyborg evo,nemate s nim nekdo zkusenost?
sam mam logi atk 3 a tenhle se mi libi.Šklebící se
 
1stCL_Fucida
altair napsal:
dival jsem se na ten novej cyborg evo,nemate s nim nekdo zkusenost?
sam mam logi atk 3 a tenhle se mi libi.Šklebící se


Napsal jsem na něj krátkou recenzi, když nezapomenu, tak jí sem večer hodim. Měl jsem z něj celkem dobrý pocit.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
altair
1stCL_Fucida napsal:
altair napsal:
dival jsem se na ten novej cyborg evo,nemate s nim nekdo zkusenost?
sam mam logi atk 3 a tenhle se mi libi.Šklebící se


Napsal jsem na něj krátkou recenzi, když nezapomenu, tak jí sem večer hodim. Měl jsem z něj celkem dobrý pocit.





DIKY!!! CoolŠklebící seŠklebící seŠklebící seŠklebící seŠklebící seŠklebící seŠklebící se
 
1stCL_Fucida
Tak a je to tady. Narodil se nám další vývojový stupeň dnes již tradiční joystickové značky Saitek Cyborg. Máme zde pokračování hodné takřka legendárního jména, nebo se naopak klukům od Saiteku nepovedlo?

Začneme hezky u krabice. Ta se nese ve zcela jiném duchu, než starší výrobky Saiteku, nemá nic společného ani s krabicí Cyborgů, ani se sérií Pro Flight. Říkám si, že už pomalu bylo na čase. Ne že by mi starší balení přišlo nějak vyloženě odpudivé, ale přeci jen nosit si domů X let stejnou krabici, to už člověka omrzí. Nová je velice kompaktní, laděná do šedomodré barvy a částečně průhledná. Uvnitř najdete standardní výbavu. CD s drivery a vícejazyčný manuál včetně šikovného obrázkového návodu.
Po rozbalení zjistíme to, co jsme jistě všichni očekávali již při pohledu skrze průhledný plast krabičky. Joystick je totiž zcela netradičně rozkládací – a to hned na dvou místech. U podstavy musíte rozložit packy, jsou vzájemně propojené nějakým soukolím, takže se obě otevírají současně. V pracovní poloze mají jakousi drážku (možná magnet), která účinně brání nechtěnému složení při provozu. Zcela demontovatelným (a zpočátku demontovaným) prvkem je pak samotná páka. Její montáž je zcela jednoduchá, prostě ji přiložíte k podstavě a lehce dotáhnete příslušný závit. Tím se ale dostáváme k první (a pro mnohé zřejmě nejzávažnější) chybě této zajímavé páky. Hlavice, na kterou je právě samotná páka připevněna je ze mě naprosto nepochopitelného důvodu ve směru vpřed/vzad mírně výchylná – takřka to vypadá, jakoby byla osazena nějakým čepem. Pokud vám to připadá nepochopitelné, nejste sami. Vzniká tak totiž právě při pohybu páky vpřed a vzad zbytečná a znatelná vůle, zatímco při pohybu do stran je vše v naprostém pořádku. Byť je knipl v prodeji teprve několik týdnů, tento prvek si u uživatelů sklidil kritiku. Jedním dechem ale dodám, že mě vzniklá vůle nepřišla natolik vysoká, aby mě výrazně omezila. Neboli jinak: Vůle tam je, ale není to nijak strašné.
Konec strašné pravolevé koncepce.
S povděkem kvituji opuštění myšlenky na dokonalou univerzalitu – možnost přestavění páky pro pravou a levou ruku u staršího modelu Cyborg sice byla bezesporu zajímavá a dost možná se jednalo i perfektní reklamní tah, ale s ergonomií už to bylo podstatně slabší. Nyní je páka jednoznačně optimalizována pro pravou ruku. Na stejné pacce vzadu najdeme dvojice tlačítek, které jsou překvapivě docela pěkně dostupná. Střední část nese další čtveřici tlačítek a jedno SHIFTovací. Právě až na tlačítko zdvojující funkce jsou ostatní velice dobře dostupná levou rukou.
Základna působí jako třínohá, ve skutečnosti dosedá na stůl celou svou plochou. Zespodu je opatřena řadou protiskluzových gumiček. Na levé pacce najdeme dvojici pák (ideálně sloužících k ovládání plynu). Po levé straně máme jednoduchou pojistku, která umožní jejich (roz)pojení. Pravá packa slouží jako místo pro jednoduchý imbus, s jehož pomocí můžeme knipl mírně přestavět.
Páka je pogumována, na vrchní straně se vedle tradiční spouště nacházejí čtyři tlačítka, mezi nimi je poziční klobouček a pod ním malé kolečko (jako na myši). Snad právě kromě kolečka mi tlačítka i klobouček přijdou snadno dosažitelné. Designéři odvedli kus dobré práce. Nedokázali si odpustit modrou ledku na vršku páky, ale šikovně ji skryly pod plíšek, takže už ani při používání potmě neoslňuje. Zajímavá jest možnost páku značně přestavět pomocí zmiňovaného imbusu. Ač jsem u starších Cyborgů měl trochu výhrady a problém si páku pohodlně nastavit, zde to již poměrně možné bylo. Rozhodně jedno z nejpříjemnějších zjištění a byť se jedná jen o malý krůček pro lidstvo, je to obrovský skok pro pilota svírající v ruce tenhle klacek . Knipl si můžete prodloužit, vyklonit směrem vpřed/vzad a zvlášť upravit úhel hlavice s tlačítky. Málem bych zapomněl – z tlačítek vycházejí dráty opatřené světle zelenou bužírkou. Ne že by snad měly nějaký zvláštní funkční význam, ale vypadají vážně dobře cool .
Jak se s tím létá?
Mno..pokud jste nabrali zkušenost s nějakou skutečně těžkou pákou, teď máte co do činění s jednou z těch nejlehčích. Ono to ale přináší jednu nepříjemnost. Páka se na stole ráda zvedne a bojovat proti tomu můžete jedině jejím silným uchopením a přitlačením ke stolu. Pro mě to byl zpočátku trochu nezvyk, ale po pár hodinách už mi páka na stole seděla klidně.
Knipl se drží velice slušně. Není to sice takové, jako by vám někdo ulil z plastu páku přímo na ruku, ale úplně jiné kafe, než na starším Cyborg EVO. Sám se divím, jak takhle provokativní design může rozumně sednout do ruky. Větší dead-zone uprostřed během chvíle přestanete vnímat. Maximální výchylka je 20° na každou stranu, což je takový lepší standard, který rozhodně neurazí. Další pozitivní dojem jsem nabral při dlouhých poletech, kdy mě ani po několika hodinách nebolela ruka – což je při značné intenzitě online-stíhacího večera určitě významné plus.
Takže si to shrňme:
Knipl je prakticky ve všech směrech mnohem dále, než původní model Cyborg EVO. Lépe se drží, má dvě plynové páky, kolečko, nesvítí tak nepříjemně do očí, funguje na něm stejný software, velice dobře se drží. No a proti tomu máme dvě nezanedbatelné nepříjemnosti – určitá vůle při pohybu páky a pak ta malá hmotnost. Cyborg X není v mých očích úplně dokonalou pákou, ale s přehledem jasným vítězem své cenové kategorie (tj. páka do 1000,- Kč). A tím zůstane minimálně do doby, než se na pulty obchodů dostanou nové joysticky z dílny Thrustmasteru. Pokud vnitřní elektronika vydrží (což u Saiteku problém nebývá), budete jistě se Cyborgem X velice spokojeni velice dlouhou dobu.

"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
TozziFan
umho, jen jestli jsi nespletl typ SaitekuVyděšený
 
1stCL_Fucida
pche Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
altair
diky,ted je pro mne cyborg asi jednoznacna volba.
nebo mas jinej dobrej typ do 1000?
a jak bys to srovnal s tim atk 3?
sry že otravuju,ale je to pro mne dost dulezity.Mrknutí
 
Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

12-09-2024 16:04
No právě. Zem nesaje. A na Šumavě už staví sněhuláky. https://hydro.chm.
..eq=2505266


12-09-2024 10:36
jojo, voda na děsivý mlýn: https://www.inter.
..
Šklebící se

11-09-2024 21:27
Zítra v 7 to začne. Za 4 dny tu má spadnout víc srážek než za celý rok.

35,681,924 návštěv