Můj historicky první polet s RC modelem
|
AH_Ronsoc |
Přidané 24-11-2008 17:38
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 345
Založený: 30.09.05
|
1stCL_PETRAS napsal:
Ronsoc ... ty cena na hobby.com jsou tak třetinové,než kolik stojí v česku
Ved preto tam kaZdy modelar nakupuje A to dolar siel aj hore
Upravil/a AH_Ronsoc dne 24-11-2008 17:42
|
|
|
|
Panek |
Přidané 24-11-2008 17:52
|
Diskutující
Příspěvek: 2105
Založený: 15.07.06
|
RC Paragliding |
|
|
|
AH_Ronsoc |
Přidané 25-11-2008 20:22
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 345
Založený: 30.09.05
|
Cibul mas uz tu G4?
Vedel si rozbehat ovladac?
Daj vediet ,rad si zalietam online G4 |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 25-11-2008 22:07
|
Fusioner
Příspěvek: 15069
Založený: 29.09.05
|
Už se na tom pracuje, Ronsoči. Dám vědět
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 05-04-2009 12:49
|
Fusioner
|
Pokud by to někoho kromě mne samotného zajímalo (o čemž se dá s úspěchem pochybovat), podávám zprávu o svém historicky druhém poletu s RC modelem.
Za krásného sobotního poledne jsem se včera s celou rodinou vydal na štěrboholské modelářské letiště. Je to tam fakt pěkné.
Mezi dvěma vrtulníkáři s modely za cca. padeset litrů a jedním postarším modelářem, který trénoval couvání ve vzduchu s jakem 11, jsem hrdě vytáhl svého Super Cubu pro úplné začátečníky (ze začátku se se mnou úplně odmítali bavit, zhruba po hodině mne ale vzali na milost a prohodili směrem ke mně i několik kratších vět - něco jako "budeš muset rozbít tři takovýhle éra, než...."
Tak jsem se uklidil do kouta letiště a začal zkoušet. Tentokrát jsem to kupodivu dostal do vzduchu. Prakticky pokaždé a dokonce to občas zahnulo i tam, kam jsem já chtěl. Podnikl jsem asi šest sedm letů (i když většinu času spíše trimoval na zemi).
Zpravidla se mi podařilo tak jednu dvakrát obletět letiště. Zhruba tři lety skončily na nedalekém křoví, další tři na čumáku na zemi. Škody prakticky žádné.
Pomalu jsem nabýval přesvědčení, že to mám pevně v ruce. Sedmý let probíhal přesně podle plánu. Toho stromu jsem si vážně nevšiml, skoro bych přísahal, že tam předtím nebyl...
Tak asi takhle:
[img]http://web.iol.cz/cibule/cub4.jpg[/img] is not a valid Image.
P.S. Nová vrtule (dvě, té na obrázku chybí jeden list) už je objednána. Nový kryt motoru (dva) též. Furt mne to ještě baví...
Upravil/a 310_cibule dne 06-04-2009 01:15
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
jirik |
Přidané 05-04-2009 16:41
|
Uživatel
Příspěvek: 560
Založený: 12.05.08
|
Neboj, časem ti to půjde o moc líp. Je to jen otázka letových hodin a bude se ti ten piper zdát nudný a pořídíš si něco ostřejšího. Včera jsem vyučoval pilotáži RC modelu kamaráda z práce. Mám k dispozici kablík na propojení dvou RC souprav. A kamarádovi to celkem šlo, tak jsem jen občas vybíral nějaký ten střemhlavý let. Docela mě mrzí, že ti ten pán s tím jakem trochu nepomohl.
Upravil/a jirik dne 05-04-2009 19:33
|
|
|
|
1stCL_PETRAS |
Přidané 05-04-2009 19:15
|
Uživatel
Příspěvek: 875
Založený: 30.10.07
|
Cibule !!! Gut..
Držím palce.
Hele,já jsem ze začátku asi u druhého ,nebo třetího modelu zjistil,že modely rozbíjím rukama.Že ta letadla létají celkem slušně sama,dokud jim nechci nutit nějakou činnost.Ale ono se to poddá.
Kdybys chtěl,můžeme se domluvit na nějakém společném poletu.
Ale nevím,jak dalece bys mohl dojet do Vinoře,nebo do Radonic.To je hned kousíček vedle a tam máme plácek pro modeláře.Vzal bych elektru a můžu lecos poradit.
Co se týče těch modelářů o nichž jsi psal !! To není o modelářích to je o lidech.Elektikáři se neshodnou s "čuďákama",křídelní s vrtulníkářema..velcí motoroví se povyšují nad ultralajťáky a oba společně nad větroňáře.
Tak to holt chodí.
Kdybys chtěl podniknout model výlet na Prahu9 dej vědět třeba via PM. tady je situační náčrtek...
[img]http://img123.imageshack.us/img123/879/letitmodel.jpg[/img] is not a valid Image.
Upravil/a 1stCL_PETRAS dne 05-04-2009 19:31
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 06-04-2009 01:11
|
Fusioner
|
Díky, Petrasi,
určitě tvé nabídky využiji. Ozvu se PM a do Vinoře zajedu rád.
|
|
|
|
Fuzo |
Přidané 06-04-2009 10:01
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 178
Založený: 17.01.06
|
1stCL_PETRAS napsal:
...
Co se týče těch modelářů o nichž jsi psal !! To není o modelářích to je o lidech.Elektikáři se neshodnou s "čuďákama",křídelní s vrtulníkářema..velcí motoroví se povyšují nad ultralajťáky a oba společně nad větroňáře.....
Co máš proti plachtařům, s vrtulí lítá jenom ten co se neumí udržet ve vzduchu vlastní silou a inteligencí.
p.s.: motorář kterému se přestane točit vrtule je v prd.... Plachtař vrtuli nemá a tak ví že je v prd.... pořád. |
|
|
|
WT_Schmouddle |
Přidané 06-04-2009 11:40
|
Uživatel
Příspěvek: 1984
Založený: 02.10.05
|
Ehm fuzi, ještě jsem neviděl žádného orla čistě krouživého co by se do luftu dostal vlastní silou, nedej bože inteligencí..buď ho tam musí nakopnout někdo s vrtulí a nebo se všude po letišti válej nějaký lana...
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.
|
|
|
|
WT_Schmouddle |
Přidané 06-04-2009 11:45
|
Uživatel
|
@Petras - mate tu plochu v Dehtarech dal jak 5km od letiste? Podle tech novejch reguli si v okruhu 5km od letiste pomalu nesmis ani hodit vlastovkou...
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.
|
|
|
|
1stCL_PETRAS |
Přidané 06-04-2009 12:01
|
Uživatel
|
Na regule s.ru !!!
Ty nechám poslancům a jiný svoloči.. |
|
|
|
Wulfi |
Přidané 06-04-2009 12:04
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 126
Založený: 08.03.06
|
zdar mam podobnej model jako Cibule. vrtulí jsem oddělal tak 5 ks, jednou jsem lepil křídlo a dá se říct, že přistání jsem se naučil bezchybně. Vždycky najdu vhodné křoví, nebo sousedovic zahrádku, uplně nejlepší je přistání v oranici za obzorem, páč aspoň dopad nevidíš
Závěr - 5min letu a hodinu oprava napáchané škody, jinak se dá říct žes to vodflák |
|
|
|
WT_Schmouddle |
Přidané 06-04-2009 12:07
|
Uživatel
|
Taky good. Postih za porušení tohodle kravskýho nařízení je prej až 100 klacků. Jsou to kokoti
A to celý proto že jeden píčus lítal s modelem blízko přistávajících letadel a pilot místo toho aby to řešil civilizovaně, tedy po přistání chytil dotyčného modýlkáře a zlámal mu pracky/křídla modelu/oboje, to řešil přes ÚCL jako sblížení. Takže nějakej blbec na ÚCL se toho chytil, vykázal činnost a MD vydalo nařízení.
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 06-04-2009 13:41
|
Fusioner
|
Wulfi, to potěší ;-)
|
|
|
|
1stCL_PETRAS |
Přidané 06-04-2009 13:49
|
Uživatel
|
Schmouddle,to nepotěší :-(
Navíc je ta plocha v ose dráhy LKKB , a od prahu tak 2km čili v MCTR-LKKB .. fuck
Upravil/a 1stCL_PETRAS dne 06-04-2009 13:50
|
|
|
|
WT_Schmouddle |
Přidané 06-04-2009 14:05
|
Uživatel
|
Jojo, to že je to v MCTR, to je jasné...ale dokud nebudeš lítat vojákům před čumákem tak tě nechaj bejt...Nakonec na LKLT taky pořád lítaj s modýlkama (JV část letiště) protože je lepší když jsou pod kontolou než když lítaj někde jinde, třeba v ose ILSka..
|
|
|
|
1stCL_PETRAS |
Přidané 06-04-2009 18:51
|
Uživatel
|
Jasný !! A vzhledem k tomu,že lítáme většinou elektro acro ,nebo vrtulníky tak bych řekl že to bude v klidu.Četl jsem to nařízení a je tam specielně modely s hmotností větší než 20kg.. |
|
|
|
Wulfi |
Přidané 08-04-2009 14:20
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 126
Založený: 08.03.06
|
310_cibule napsal:
Wulfi, to potěší ;-)
tojo , mě nepotěšily s cenama za náhr díly- vrtule 1ks 100kč a to jich potřebuješ aspoň pět na sezonu.. než na tom začít být závislej a sypat do toho prachy tak jsem model schoval / hodil / na skřín a zvažuju jestli se na to nev...t.
Mchd nemáte někdo tip na dobrou prodejnu náhr dílů ? |
|
|
|
1stCL_Fajlow |
Přidané 08-04-2009 15:33
|
Uživatel
Příspěvek: 565
Založený: 02.01.06
|
Na míráku vždycky bejvával docela velkej krám s těmahle věcma .. |