Měl jsem už taky 5 ATIny a 5 Nvidie.S Ati problém nemám jen u předposlední jsem musel vyměnit chladič kvůli hlučnosti.
Z pohledu kupujícího je ATI levnější a momentálně za ty peníze lepší volba.
To že si tu lidé stěžují na ATIny které měli viz 2600XT do AGP to je opravdu chyba ATI že neudělala pořádné ovladače.
Ale je taky pravda že Nvidie má mohutný marketing a tudíž je na ni v době vydání naladěno mnohem více her než nan ATI.
Nvidia má v době vydání výkon a ATI to ladí po vydání.Taky je pak vidět že výsledky nvidie v aplikaci se už nzlepší kdežto u ATI rostou.
Z vlastního porovnání má ATI ostřejší obraz ve hrách a Nvidie je taková jakoby zaoblenější.Ale porovnával jsem jen 8600GT a 4870.
Mohl by někdo najít nějaký test grafických karet udělaný ve šturmovikovi?
Naposled jsem ho viděl na Tomshardware v době R9800Pro.
Ps:fyzika od Nvidie zdarma je jen "zoufalý" krok udržet momentálně prodejnost za něco navíc.To že 3850nepodává dostatečný výkon není vina karty.Dazzi podívej se na testy s hrou Prey to je jediná která se testuje a funguje pod OpenGl.Aby byl alespoň nějaký příměr k Ilovi.
Upravil/a Rufu dne 30-09-2008 11:22
Prime srovnani screenu by me taky zajimalo. Ja jsem nejake screeny z nVidie udelal, nechcete se nekdo pohrat s ATInou? Stejne nastaveni detailu ve hre, 1920/1200 16xAF 8XAA...
Mno...Čardáši... jak to pročítám ani mi nepřijde že by si majitelé Ati nějak zvláště stěžovali. Naopak.
Spíše si majitelé nVidie "stěžují" jak je Ati k h***u což působí dost chlamózně.
Upravil/a alfik dne 30-09-2008 11:54
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
alfik napsal:
Mno...Čardáši... jak to pročítám ani mi nepřijde že by si majitelé Ati nějak zvláště stěžovali. Naopak.
Spíše si majitelé nVidie "stěžují" jak je Ati k h***u což působí dost chlamózně.
Než jsem získal první osobní zkušenost s ATi, tak jsem se do podobných diskusí nezapojoval Obraz ATi byl méně ostrý, výkon v aplikacích sotva podobný (X1950 PRO 256 vs NV 6600 GT na AGP), v ILovi pak nižší. Musel jsem ručně dle několika amatérských návodů kombinovat fragmenty různých driverů, abych rozchodil 3 různé aplikace z třech různých dekád (Oblivion, Microsoft Train Simulator, F
Jenže NV6600 je o nějaký ten pátek starší a výměnou za modernější X1950 jsem si sliboval nějaký ten nárůst FPS třeba o 20 - 30%. Pěkný kulový, MSFS - slabší, IL-2 - slabší, MSTS - slabší, Oblivion - silnější (aspoň něco). Ne ne, já už opravdu nechci trávit dlouhé večery testováním, co všechno mi nejde a co si musím samo-domo vyřešit, aby mi jely všechny rozličné aplikace od bezproblémového a rychlého AutoCADu, přes nerozmazaný Word po rychlého ILa a MSTS.
alfik napsal:
Než jsem získal první osobní zkušenost s ATi, tak jsem se do podobných diskusí nezapojoval Obraz ATi byl méně ostrý, výkon v aplikacích sotva podobný (X1950 PRO 256 vs NV 6600 GT na AGP), v ILovi pak nižší. Musel jsem ručně dle několika amatérských návodů kombinovat fragmenty různých driverů, abych rozchodil 3 různé aplikace z třech různých dekád (Oblivion, Microsoft Train Simulator, F
Jenže NV6600 je o nějaký ten pátek starší a výměnou za modernější X1950 jsem si sliboval nějaký ten nárůst FPS třeba o 20 - 30%. Pěkný kulový, MSFS - slabší, IL-2 - slabší, MSTS - slabší, Oblivion - silnější (aspoň něco). Ne ne, já už opravdu nechci trávit dlouhé večery testováním, co všechno mi nejde a co si musím samo-domo vyřešit, aby mi jely všechny rozličné aplikace od bezproblémového a rychlého AutoCADu, přes nerozmazaný Word po rychlého ILa a MSTS.
Fučido, tvoje jedinná a stále omílaná ATI zkušenost z AGP hybridem pro chudé už je fakt nuda.
P.S. Je ovšem smutné, že na základě této zkušenosti nabliješ na ATI jako na celek.
Upravil/a Jirka dne 30-09-2008 13:05
alfik napsal:
No já si na ATi také stěžuji a měl jsem dva kousky, pak jsem šel do nVidie.
Jsem chtěl hrát na jedno PC: Oblivion, Houlin, Ila, SanAdreas, Armu.
Zlatá Arma jela při všech pokusech, ale Houlin a Il2 prostě dohromady NEE.
Nikdy jsem nerozhejbal všechny hry na jednom systému.
Ještě, že jsem si vždy mohl vybít vztek na Armě, ta šlapala furt.
Upravil/a Panek dne 30-09-2008 13:27
Jirka napsal:
Fučido, tvoje jedinná a stále omílaná ATI zkušenost z AGP hybridem pro chudé už je fakt nuda.
Možná bys nás mohl přestat oblažovat svými zkušenostmi s ATi a podělit se, jak se ti líbilo létání ILa s nVidia kartou, co? Ne? To bys nevěřil, jaké detaily si najednou můžeš dovolit, jak letí vzhůru FPS..prostě paráda
Je smutné, když nový drahý hybrid od ATi ve všech směrech výrazněji nepřekoná dva roky starou kartu od nVidia
P.S. Je ovšem smutné, že na základě této zkušenosti nabliješ na ATI jako na celek.
Obecně? To bych asi raději nezkoušel, konečně na Oblivionu se jí docela dařilo..jenže tohle není fórum o Oblivionu, že ne? Z hlediska OpenGL aplikací? Kdykoliv, kdekoliv, jakkoliv - a vzhledem k mému momentálnímu nadšení z kvality obrazu ve 2D u 260ky..ne ne, ATi ať si kupují ti, kteří chtějí ušetřit a mít výkon, my, kteří tolik ušetřit nepotřebujeme, ale chceme vedle výkonu i stabilitu, tak si koupíme nVidia Můžeš protestovat, můžeš se vztekat, ale to je asi tak všechno, co proti tomuhle mému názoru na tomhle fóru můžeš dělat
...jo a taky ještě můžeš bojkotovat diskuse, kde si místní pisatelé stěžují na cokoliv s ATi a registrovat se pod alternativními nicky za účelem produkce podobného stěžování si na adresu nV GL!
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 30-09-2008 13:26
Jirka napsal:
Možná bys nás mohl přestat oblažovat svými zkušenostmi s ATi a podělit se, jak se ti líbilo létání ILa s nVidia kartou, co? Ne? To bys nevěřil, jaké detaily si najednou můžeš dovolit, jak letí vzhůru FPS..prostě paráda
Je smutné, když nový drahý hybrid od ATi ve všech směrech výrazněji nepřekoná dva roky starou kartu od nVidia
Obecně? To bych asi raději nezkoušel, konečně na Oblivionu se jí docela dařilo..jenže tohle není fórum o Oblivionu, že ne? Z hlediska OpenGL aplikací? Kdykoliv, kdekoliv, jakkoliv - a vzhledem k mému momentálnímu nadšení z kvality obrazu ve 2D u 260ky..ne ne, ATi ať si kupují ti, kteří chtějí ušetřit a mít výkon, my, kteří tolik ušetřit nepotřebujeme, ale chceme vedle výkonu i stabilitu, tak si koupíme nVidia Můžeš protestovat, můžeš se vztekat, ale to je asi tak všechno, co proti tomuhle mému názoru na tomhle fóru můžeš dělat
...jo a taky ještě můžeš bojkotovat diskuse, kde si místní pisatelé stěžují na cokoliv s ATi a registrovat se pod alternativními nicky za účelem produkce podobného stěžování si na adresu nV GL!
Škoda slov, zase ta Fučidovská demagogie.
Upravil/a Jirka dne 30-09-2008 13:43
měl sem NV mám ATI chci zas NV
ATI mě neustále zlobý
fialové záblesky
podivné rozpadáni obrazu atd.
NV je zaplat pánbu pro blbý
na ATI nemám asi dost velké IQ
je to zaživot má třetí a pořád problém - třikrát a dost
Rufu napsal:
To že 3850nepodává dostatečný výkon není vina karty.Dazzi podívej se na testy s hrou Prey to je jediná která se testuje a funguje pod OpenGl.Aby byl alespoň nějaký příměr k Ilovi.
Ono to nemusí záviset na OpenGl nebo DirectX, ale na samotné aplikaci. Jako každá hra pod DirectX je jiná i Prey a Il-2 jsou dvě různě napsané aplikace, které se taky rozdílně projevují v závislosti na GPU a ovladačích.
Jirka napsal:
Škoda slov, zase ta Fučidovská demagogie.
Vogone, sečti si počet nespokojenců ATI tady ve vlákně, jejich počet neustále narůstá a bojim bojim kdy se to zastaví
1stCL_Fucida napsal:
Demagogie: využívání zkreslených zjednodušených argumentů, působících zejména na city a předsudky, k ovlivňování jednotlivců a skupin
nechapu proc se musi kazde vlakno o ati zmenit ve flame nvidiotu. Proc si nestvorite vlakno "Kupte si nvidii, ati je nahovno" a proc nenechate ostatni kluby normalne jak maji byt a nesrat se do nich. Smutne je, ze to delaji i lidi, kteri jinde kopou jakmile se objevi naznak flejmu, ci OT Lidi co maji treba snahu pomoct se musi probirat dvema strankama sracek, aby si nasli co se uz probralo a co ne.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
Talbot napsal:
Ja mam tiez tyzden 4870,bezim na 8.9 a ziadne problemy,predtym som mal 2900 a tiez pohoda.Neviem co mate niekto stale proti Atine,nieje s nou ziadny problem-mozno bol problem pred par rokmi a nie teraz.A co sa tyka napr. 4870 tak pekne dala nvidii na prdel!
Talbote mohl bys sem hodit Tajpanovi ty svoje nastaveni catalistu a svuj conf.ini? prece jen tvoje karta je vic podobna te jeho, nez moje obstarozni HD3850
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.