November 24 2024 03:12:25
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » DS Asfaltoví Holubi - DISKUSE
 Vytisknout diskuzi
Polsko 1939
VGR_Ghost
Z válečného deníku JG26 jsem vyčetl, že od ledna 39 byla vybavena letouny Bf-109E-1 (4 kulomety), v lednu 1940 dostala "jistý počet" E-3 s MG/FF. Jestli to bylo u všech leteckých jednotek obdobné, Emil s 20 mm kanóny by se měl obejvovat až od počátku roku 1940.

Edit: Důvěryhodnost je mi neznámá.
Upravil/a VGR_Ghost dne 21-11-2005 20:03

http://www.virtualgrimreapers.net/
MK_KaiN
Něco jsem našel

http://www.fronta...clanek=187

MK_Paja
K čemu vám je proboha nejaká "censored" historická korektnost ??? A už vůbec zrovna u týhle mapy. Myslím, že jde hlavně vo to aby se lidi bavili a bylo s čím lítat. Klidně dejte Polákům ještě hurriky, myslím, že se "censored" stane ! :sm19: :sm19: :sm19:

Hoper
CZ_Klokan napsal:

Nevím co myslíš knížku mám jednu:sm5:

Jo vydání první rok 1996 v Olomouci

originál vyšel v několika vydáních - opravných. Ten náš překlad je někde mezi ...

CZ_Klokan napsal:
Tak mě prosím najdi jiný důvěryhodný zdroj,plsCool

Mno já bych se poohlédl po nějakém Glantzovi. Ale to není bohužel autor vyloženě na letadla...

CZ_Klokan napsal:A ta většina je myšlena ze stíhacích letadel,nemůžu citovat přece colou kapitolu.Jinak těch letadel bylo dohromady asi 1600

mno ale jak jsi to napsal za sebou, tak to vyznělo, sry Úsměv, úplně hloupě Úsměv

MK_KaiN
Uznáván že Bf E4 v Polsku nebyl,ale na co je tede ve hře P11 když jaxi by neměla proti komu lítat,nebo je snad ještě na jiné mapě?A kromě toho Bf E3 měl totožnou výzbroj jako E4
Upravil/a MK_KaiN dne 21-11-2005 20:26

MK_KaiN
CZ_Klokan napsal:A ta většina je myšlena ze stíhacích letadel,nemůžu citovat přece colou kapitolu.Jinak těch letadel bylo dohromady asi 1600

mno ale jak jsi to napsal za sebou, tak to vyznělo, sry Úsměv, úplně hloupě Úsměv[/quote]

To taky uznávámŠklebící se

Hoper
mno tady se to ale stavělo tak, že aby si červení aspoň nějak zalítali, měl by se omezit (ne zakázat) počet befek
protože pak je to jen o tom, jestli do befka vleze jouda nebo ne Úsměv
červení modré nikdy nevymasí a trpně čekají (v divokém kroucení Šklebící se), až se najdou hodní modří se štukama nebo se pochlapí befkaři ...

WT_Peci
pro Klokana:
tak třeba moje zdroje (první na který jsem narazil byl Bf-109 In Action 44, potom Aerodata International 4, Bf-109 nakladatelství Schiffer) uvádějí následující:
v Polsku bylo:
39 E u I/LG2
54 E u I/JG1
dále neupřesněný poměr C/E u I/JG21 v počtu 29ks
44 D u I/ZG2
36 B u II/ZG1

no dále jsem se dočetl, že E-3 začal být produkován až v roce 1940

MK_KaiN
WT_Peci napsal:
pro Klokana:
tak třeba moje zdroje (první na který jsem narazil byl Bf-109 In Action 44, potom Aerodata International 4, Bf-109 nakladatelství Schiffer) uvádějí následující:
v Polsku bylo:
39 E u I/LG2
54 E u I/JG1
dále neupřesněný poměr C/E u I/JG21 v počtu 29ks
44 D u I/ZG2
36 B u II/ZG1

no dále jsem se dočetl, že E-3 začal být produkován až v roce 1940

A prosím tě je to v češtině,nebo nějakém podobném jazyce,třeba slovensky?Engicky bych to louskal dva roky.

Nejsou na netu někde stránky věnující se tomuhle?Myslím souhrný o celé 2sv.

1stCL_Jamamoto
http://www.fronta.cz/index.php?clanek=187

Narazil jsem na podle mého zajímavý článek o letecké válce nad Polskem....:jamamoto:

Noram
Hoper napsal:
mno tady se to ale stavělo tak, že aby si červení aspoň nějak zalítali, měl by se omezit (ne zakázat) počet befek
protože pak je to jen o tom, jestli do befka vleze jouda nebo ne Úsměv

souhlas a hlavně klokanku tahle mapa bývá dosti často 2:1 pro modré a ještě k tomu z 20ti modrych třeba 2 stuky ,ale jsou i vyjimky .

Jinak P11 ve 470Km/h je masomlejn
Upravil/a Noram dne 21-11-2005 23:56

http://noram.youaremighty.com/
MK_KaiN
1stCL_Jamamoto napsal:

Narazil jsem na podle mého zajímavý článek o letecké válce nad Polskem....:jamamoto:

Mrkni kousek nahoruMrknutí:sm6:

1stCL_Jamamoto
CZ_Klokan napsal:
1stCL_Jamamoto napsal:

Mrkni kousek nahoruMrknutí:sm6:

No teď tu byl...před chvílí....určitě jste se museli minout....nějakej Klokan....:sm6::sm19:

AH_Cutora
Jak jsem jiz psal. Pred cca 3 nedelema jsem omezil pocet BF109 na cca 8 kousku. Puvodne na te mape byli letiste pro stuky i 109 spolecna, ale pred 3 nedelem jsem vyclenil stuky na 2 nova letiste a letiste s BF109 jsem omezil poctem. Prosim kouknete se kolik BF109 na raz tam leta. Pokud jich bude vice nez 10 na raz, dejte mi prosim vedet, zkusim to jeste trochu omezit.

To omezeni poctu bohuzel neni zcela exaktni ze by clovek nastavil jasne cislo a bylo to, musi se to delat pres takovy teplomer odhadem. Takze jsem odhadem nastavil na teplomeru hodnotu, ktera by mohla odpovidat plus minus 4 letounum na kazdem mezkarskem letisti (letiste jsou 2). Pokud jsem ujel s odhadem, potrebuju zpetnou vazbu at to muzu postelovat lepe.

CZAF_mrazik
zalezi na tom jak se to na mape sejde, pamatuju na neskutecnou rezbu v polsku kdy si vcelku spolupracujici p11 davaly n ksnedku kazdyho nemcoura co se ovazil na dostrel

313_Paegas
Já mám osobně Polsko raději jak Řecko asem tam si nějaké to bfko uklovám.:sm6:

313_OTU_oblak
mno ... včera jsme válčili na polsku. Věřte nebo ne, bylo narváno. Kdyby ty PZL.11 měly alespoň kanón v ose vrtule nebo velkorážné kulomety, měly by to štuky težší. Jinak se mi dvakrát stala nepříjemná věc. Jeden člověk jménem hetzer psychycky nevydržel pomalost PZLky a to že jsem ho tak trochu povodil za nos a místo aby se 109E odlétl a nastoupal tak mne taranoval. Totéž se mi stalo ještě jednou, ale jméno toho druhého pilota si nepamatuju. Jinak štuky masochisticky vulčovaly .. Úsměv btw. na tuto mapu bych vypnul deadkick bo nesestřelili mne ani jednou, ale vulchnuli a taranovali mne několikrát......

//edit - za to ta mapa co byla potom - operace barbarosa...109F-2 proti I-153, I-16 a na jediném letišti MiG-3. žádný jak, žádný LaGG....server se kapku vylidnil...alespoň na rudé straně Úsměv
Upravil/a 313_OTU_oblak dne 04-04-2006 12:07

Munny
Jj, včera bylo narváno. V P-11 jsem neohroženě bombičkami zničil flak na letišti modrých a ničil letadla na stojánce. V tom se přiřítila Bf-109 a po krátkém boji jsem ji sundal. Vzhledem k tomu že jsem chtěl přežít tak sem chudáka musel asi 3x zvulčovat. Potom málo kuliček a tradá domů...
To byl můj nej let na P-11

BP_Tyrl
313_OTU_oblak napsal:

//edit - za to ta mapa co byla potom - operace barbarosa...109F-2 proti I-153, I-16 a na jediném letišti MiG-3. žádný jak, žádný LaGG....server se kapku vylidnil...alespoň na rudé straně Úsměv

Teda mi jsme si tu mapu užili. Vozit si kotel v I-16 zavěšené pod TB3 je neuvěřitelný zážitek. Jen škoda, že jsme nepotkali žádného germána.Mrknutí Snad příště.

313_OTU_oblak
3x zvulchovat Úsměv tak to jo, to bylo husté Úsměv))))PffŠklebící se:sm6:

tyrle, SPB je husté Úsměv
Upravil/a 313_OTU_oblak dne 04-04-2006 12:32

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,031,312 návštěv