jeste jednou bych chtel upozornit na to, ze 2 jadrove CPU a 2 jadrove GPU mohou na nekterych strojich zpusobovat (u konkretnich her, ktere jaksi dvoujadra neznaji nebo nejsou optimalizovane) problemy s poklesem vykonu, tento jev se vyskytuje naprosto nahodne (zjevne zalezi na SW) jak na Intelu tak AMD, jak na NV tak ATI, a proto je dobre takovy pokles vykonu vzdy hledat tou nejjednodussi cestou, tedy dvema kliknutima
osobne uzivam "jednojadroveho" aplikace (neoptimalizovaneho pro dve jadra), ktere maji udajne vykazovat takove problemy i na me kombinaci HW, takove jsem vsak nikdy neshledal
dvoujadrovy grafiky jsou kategorie sama pro sebe, vetsinou totiz jedou na nizsich frekvencich (zrejme kvuli problemum s chlazenim) a kdyz vam to hra nepodporuje, tak ste pul penez vyhodili oknem za naprosto prumernou grafickou kartu
Kowalczyk4 napsal:
Zdar všem,mám takový menší problém...Pořídil jsem nový kompl s grafikou 8800GTX.Při létání IL2 1946 na maximální detaily mám problém s FPS nad městy,tam mi to záhadně padá z 60FPS na nějakých 20-10FPS.Forceware mám ve verzi 158.22.U ostatních her opravdu no problem,v ILu záhadné propady výkonu ..Nevíte co s tím?
Měl jsem stejný problém, který jsem vyřešil tím, že vypínám jedno jádro procesoru a maká mi to super.
Nastavení v conf.ini ProcessAffinityMask=2 nefunguje, je nutné nastavení ve Správce úloh/Procesy
Ještě kdyby tak šlo u ILa tohle nastavit natvrdo, aby nebylo nutné nastavování po každém jeho spuštění.
Ale jinak naprosto skvělá věc, vyzkoušeno a funguje to skvěle!
Kowalczyk4 napsal:
Zdar všem,mám takový menší problém...Pořídil jsem nový kompl s grafikou 8800GTX.Při létání IL2 1946 na maximální detaily mám problém s FPS nad městy,tam mi to záhadně padá z 60FPS na nějakých 20-10FPS.Forceware mám ve verzi 158.22.U ostatních her opravdu no problem,v ILu záhadné propady výkonu ..Nevíte co s tím?
Měl jsem stejný problém, který jsem vyřešil tím, že vypínám jedno jádro procesoru a maká mi to super.
Nastavení v conf.ini ProcessAffinityMask=2 nefunguje, je nutné nastavení ve Správce úloh/Procesy
Ještě kdyby tak šlo u ILa tohle nastavit natvrdo, aby nebylo nutné nastavování po každém jeho spuštění.
Ale jinak naprosto skvělá věc, vyzkoušeno a funguje to skvěle!
Falcone, co ti nejde nastavit na tvrdo ?
Precti si prosim mnou uverejneny navod, o odkazu na nej se zminuji v predeslem postu tohoto vlaka, odkaz samotny je v pred predeslem postu a jmenuje se spusteni programu na konkretnim jadru procesoru.
Upravil/a clone9cz dne 04-02-2008 20:10
clone9cz napsal:
Falcone, co ti nejde nastavit na tvrdo ?
Precti si prosim mnou uverejneny navod, o odkazu na nej se zminuji v predeslem postu tohoto vlaka, odkaz samotny je v pred predeslem postu a jmenuje se spusteni programu na konkretnim jadru procesoru.
Ještě jsem Tvůj návod nevyužil clone, nejprve jsem chtěl zkusit, jestli nestačí v conf.ini nastavit tuto hodnotu: ProcessAffinityMask=2.
Nestačí.
Zítra nainstaluju utilitu PsExec a zkusím ji použít v zástupci.
Snad to nějak "poberu"
No nevim Falcone, u me staci tuhle hodnotu nastavit a IL2 se mi vzdycky spusti jen na druhem jadre. Jestli jsi nahodou nezapomel ten radek odkomentovat, tzn. odstranit na zacatku radku strednik ;
312_Mates napsal:
No nevim Falcone, u me staci tuhle hodnotu nastavit a IL2 se mi vzdycky spusti jen na druhem jadre. Jestli jsi nahodou nezapomel ten radek odkomentovat, tzn. odstranit na zacatku radku strednik ;
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.