Messiku tak už sa nečerti ja som ťa chcel len trochu nabudiť, bolo to myslené žartom, strelci sa sťažovali, že si málo zastrieľali a doniesli všetku muníciu domov. Tý mali taký strach, že im dojdú náboje, že vystrelili asi po dve krátke dávky.:sm5:
1stCL_Jiricek napsal:
Mluví z vás závist, pánové. Čutora závidí Krasnodar. Hoper závidí, že mám rekord v jeho mostech. Noram, závídí, že zatímco červení dezinfikovali, my jsme dobývali města. A Tajpan závidí, že zatímco Stuky prakticky na slepo ničily nepřátelské jednotky díky skvělému průzkumu, Tajpan, maje vizuální kontakt, ničil neexistující tanky. A máte to. Pche.
:Jiricek:
Jiríčku, Jiríčku, ty sa stále mýliš. Nuž čo, zvykám si.
Ako to teda bolo?
Nedela
1. let. Letim spolu s Noramon (ak si to dobre pamätám) ma jedno nemecké letisko. Bolo vidieť že bola sobota večer, chlast a ženské, a následok ťažká opica" chlapcov u flaku, nik nebol schopný obsluhy. Až na jeden flak , aj to obsluhovali nejaké devočky. Vystrielali sme čo sa dalo, flaky,autá, lietadlá a ked došli náboje, obrátili sme svoje tátoše na chrbát , vytiahli opasky a švác, šváč po pobehujúcej obsluhe na letisku. :sm6:
2. Pri návrate sme dostali správu , že prieskum objavil Tigre južne od Krasnodaru. Nová úloha: Zničte Tigre!!
Prezbrojenie, vyžiadanie coveru, a útok. Hit and Run. Kedže Tigre nejdú zničiť kanonma a bomby a rakety tiež nie sú ono , tak sme zobrali Molotovove kokteily s flaškou vodky. Prileteli , zničili niečo a zdrhali preč. A čoto?? Čudo, dalšie Tanky!!! Celý prapor. A tie sme identifikovali PZIV tak sme zahálili palbu z kanonov a zdrhli preč.
3. Myslím že sa pripojil další Il2 -Hoper a o dalšie dva lety Ovce. Ach Ovce... Takže tento malý , malíčký bojový útvar vytvoril taký malý Paríž-Orient Express , Let nad " Tajpanove Tigre" , kde sme odhodili Kokteily a potom obstrelovali PzIV z kanonov. A tak asi 3-4 krát.
Dokola.
Cover vždy na blízsku.
A kde bola LW? Ja neviem. Podla toho čo si pamätám asi v 8km.
Nakoniec sa objavila. A dokonca som bol rád , že vidím nejaké LW. I ked to trvalo len chvílu, lebo zmizla . Respektívne náš Cover ju vymazal z oblohy.
Nakoniec predsa vdaka dobrým očiam (grafike) Norama/Hopera tie Tajpanove Tigre sme nakoniec identifikovali Ako PzIV a zlikvidovali za minútu. No trochu to trvalo. 5 minút.
Takže sme zničili cca 24 - 28 tankov, zničli komplet pancierovú päsť Werhmachtu.
A máš to Jiríčku. Pche. :sm6:
Dodatky
Je škoda ,že sme to zle identifikovali, teda prieskum a potom i ja. Lietal som s rozlíšením 800x600. :sm19:
Tie Tigre neopustili Krasnodars. :sm19:
PS: zaujímavé. Je to tak dávno , a ešte stále to mám v pamäti , ako by to bolo včera.:sm12:
Bolo to skvelé. :sm18::sm17::sm16:
Tajpane, Tajpane, dělejte něco s vaší rozvědkou...Tygery samozřejmě Krasnodar opustily, ovšem nikoliv na jih, nýbrž na východ. Po cestě rozstřílely pár těch ruských parodií na tanky a pak zaujaly strategickou polohu v jednom městečku, kde očekávaly případný ruský útok.
Ta vaše akce byla úspěšná, to beze sporu, rozdrtili jste útočný klín, který měl za úkol vytvořit vnější obraný kruh Krasnodaru na jihu. Naštěstí však zůstaly zcela ušetřeny jednotky, se kterými bylo počítáno do dalších bojů a jejichž ztráta, které jsem se důvodně obával by pro nás mohla mít katastrofální strategické výsledky. V poslední den bitvy jste si opravdu vybudovali solidní vzdušnou převahu a pro nás bylo jen velkým štěstím, že jste ji nevyužili tak, jak jste mohli...
ale souhlasím...byl to krásný zážitek nádherná bitva! jo jo...chybí mi to...:jamamoto:
no nejhorší bylo zničit ty tanky u toho letiště co byli z kopce a posledni tank v te vesnici co se kryl v rozbořeném domku ,ale teď už víme jak tigry vypadaj ,takže si je nespletem a i když to co sme ničili tigry nebyli tak nám velice zvedlo v tu chvíli náladu,a i LW se pak asi po hodině útoku v tom sektoru ukázala o síle tuším 2 letadel
LW byla v té době po dvoudenních těžkých bojích totálně vyčerpána, totéž se dá říci i o hlavním stanu, průzkumu atd. tanky na letišti byly pro mne odepsané ještě před zahájením vašeho útoku, nepočítal jsem s tím, že tyto jednotky přežijí...naopak ty ve vsi tam parkovaly již od soboty a bylo pro mne trochu překvapení, že jste je objevili...
Jj, ty poslední útoky mi vynahradily ztráty z předchozích dnů (hlavně blbou smrt v A-20 )
Ta snaha Norama a mne i kanonama udolat vaše plechovky skoro připomínala statečnost a zarputilost chrabrých ruských bohatýrů
Byla to paráda.
Pravda je, co tu psal Tajpan, že jen o jedné skupině se mluvilo (chybně) jako o Tygrech.
I tak už Tajpan nedokáže "smazat" pojem Tajpanovi Tygři ...
Hoper napsal:
Jj, ty poslední útoky mi vynahradily ztráty z předchozích dnů (hlavně blbou smrt v A-20 )
Ta snaha Norama a mne i kanonama udolat vaše plechovky skoro připomínala statečnost a zarputilost chrabrých ruských bohatýrů
Byla to paráda.
Pravda je, co tu psal Tajpan, že jen o jedné skupině se mluvilo (chybně) jako o Tygrech.
I tak už Tajpan nedokáže "smazat" pojem Tajpanovi Tygři ...
Tak tak ! Tajpanovy Tygery vztopily do dějin nejen celé té velkolepé bitvy, ale i virtuálního létání vůbec...:jamamoto:
Cassius Chaerea napsal:
Co si pamatuju tak jste tam měli dva ty tigry, ale asi nadělali větší paseku než celej batalion:sm15::sm13:.
Už si nepamatuji přesně...dva nebo čtyři...ale máš pravdu, paseku nadělaly pořádnou. o to více jsem se bál, abych o ně nepřišel po nějakém leteckém bombardování..ty ruské skořápky, co proti nám šly, je totiž vůbec nemohly ohrozit...:jamamoto:
Cassius Chaerea napsal:
Co si pamatuju tak jste tam měli dva ty tigry, ale asi nadělali větší paseku než celej batalion:sm15::sm13:.
Už si nepamatuji přesně...dva nebo čtyři...ale máš pravdu, paseku nadělaly pořádnou. o to více jsem se bál, abych o ně nepřišel po nějakém leteckém bombardování..ty ruské skořápky, co proti nám šly, je totiž vůbec nemohly ohrozit...:jamamoto:
Ano, ano. Ani nechci vedieť ako so sa cítil , ked som sa dozvedel , že náš velký generalissimus posla do boja naše skvelé , opancierované ,nepriestrelné BT7. :sm15::sm19::sm19::sm19:
tam byly perfektní přepočty severně od toho jezera, kde jsem 3x zakufroval
Padesátka udatnyich sovětskyich tančikoi T-70 vs. 4x Acht-Acht schovaných ve vsi..
K další vesnici jich dojelo 30, kde nebožáci narazili na další čtveřici Acht-Achtů.
Několik zbývajících udatnyich sovětskyich tančikoi T-70 pak obsadilo vesnici, kterou Jiříčkovi Bouráci (to označení je prostě dokonalé) pro jistotu srovnali se zemí za pomoci SC1800, že de facto vytvořili hnědouhelný povrchový důl. A to vše aniž by poškodili jediný z těchto "tanků" .
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 01-11-2005 07:31
Vy toho nadelate, prvni valecna strategie v mem zivote. Ja to nahodou povazuju za ohromny uspech, protoze se mi podarilo Jamamota uzavrit v kotli, kterej letectvo postupne a systematicky cistilo, a ze severozapadu jsem zacal obsazovat letiste a delat rotyku v zasobovani. Byt jeste par prepoctu, tak jsem nasadil T34 a ty tezka samohybna dela SU ja nevim kolik. Se clovek uci no.
Taky puvodni rozmisteni stejnomerne kolem cele fronty byla totalni blbost, coz jsem zjistil az za boje. Na druhou stranu si LW zabombardovala na uplne zazdenejch jednotkach a tam kde jsem planoval hlavni uderne sili a posilal jsem tam hlidky ... nikdo.
Take jsem asi uplne nepochopil jak funguji ty obranna/utocna cisla, protoze mi vychazelo, ze 4xT70 by melo udolat 1x PzIV a vzdycky jsem nasadil takovy mrak T70tek, ze mi Jamamoto prece nemohl poctem konkurovat. Takze ty ztraty jsem fakt nechapal.
A ty tve tigery tam stali bez benalu a stali a stali .... Ona by na ne prisla rada, neboj :sm29:
Mno pockej Jamamoto, na priste uz jsem mnohem poucenejsi a ani ten pocatecni taktickyu ustup ti priste nedam :sm45:
AH_Cutora napsal:
Vy toho nadelate, prvni valecna strategie v mem zivote. Ja to nahodou povazuju za ohromny uspech, protoze se mi podarilo Jamamota uzavrit v kotli, kterej letectvo postupne a systematicky cistilo, a ze severozapadu jsem zacal obsazovat letiste a delat rotyku v zasobovani. Byt jeste par prepoctu, tak jsem nasadil T34 a ty tezka samohybna dela SU ja nevim kolik. Se clovek uci no.
Taky puvodni rozmisteni stejnomerne kolem cele fronty byla totalni blbost, coz jsem zjistil az za boje. Na druhou stranu si LW zabombardovala na uplne zazdenejch jednotkach a tam kde jsem planoval hlavni uderne sili a posilal jsem tam hlidky ... nikdo.
Take jsem asi uplne nepochopil jak funguji ty obranna/utocna cisla, protoze mi vychazelo, ze 4xT70 by melo udolat 1x PzIV a vzdycky jsem nasadil takovy mrak T70tek, ze mi Jamamoto prece nemohl poctem konkurovat. Takze ty ztraty jsem fakt nechapal.
A ty tve tigery tam stali bez benalu a stali a stali .... Ona by na ne prisla rada, neboj :sm29:
Mno pockej Jamamoto, na priste uz jsem mnohem poucenejsi a ani ten pocatecni taktickyu ustup ti priste nedam :sm45:
Cutoro, já myslím, že sis vedl docela dobře. Musím uznat, že jsi několikrát dost překvapil a to dosti nemile. Tvůj průlom na severovýchodě mne dosti zaskočil a rozhodně to nebyl špatný tah. Nevím, jestli se tvůj průlom dá nazvat kotlem, každopádně, kdyby to mělo pokračovat dále, ten severovýchodní sektor bych asi značně posílil...prostředky jsem na to měl. I samotný Krasnodar byl velmi dobře chráněný, udělal jsem z něj prakticky nedobytnou pevnost. S tím, že rozmístíš jednotky po celé délce fronty jsem tak trochu počítal a snažil jsem se toho tvého rozmělnění sil maximálně využít. Bylo mi jasné, že s danými silami není prostě možné celou frontu účelně bránit, proto jsem se snažil o maximální skrácení linií a vytvoření silných opěrných bodů na místech, kde by případný útok znamenal opravdu nebezpečí. V dalších svých plánech jsem počítal s vedením mohutného útoku směrem na Novorosijsk a následné vytvoření kotle velkých rozměrů.Pokud by byl čas a tento plán se podařil, následoval by co nejrychlejší postup k tvým záložním letištím na jihovýchodě. Útok byl nakonec odložen, protože v Novorosijsku byla zjištěna průzkumem větší koncentrace nepřátelských jednotek, než se původně předpokládalo. Nasazení těžkých ruských jednotek (T-34, SU, KV )jsem se obával asi nejvíce, bohužel jsi někde zveřejnil celkový počet tvých pozemních jednotek na mapě a po mém výpočtu tyto obavy pominuly. A nemysli si...i já jsem se z této bitvy poučil a příště zase zkusím něco jiného...:jamamoto:
Hledá se lídr pro 3.BAP. Požadujeme ochotu pracovat do roztrhání těla, trpělivost s hloupými podřízenými, časovou flexibilitu, schopnost motivovat lidi a zkušenosti s létáním na bitevních a bombardovacích letadlech. Nabízíme možnost relaxace formou slovních urážek podřízených za jejich neschopnost a zadostiučinění z dobře provedené práce, když se konečně podaří udržet formace více letadel na déle než na 30 s. A hlavně vděčnost nemnoha pilotů, kteří podlehli kouzlu ničení pozemních cílů a dobrovolně se podřídí Vašim požadavkům. V případě zájmu kontaktujte velitele 3.IAP Messika.
O tento post bude jistě sveden lítý boj, takže neváhejte a hlaste se.
No není to oficiální od 3.IAP. Razo jede na svou pěst grrr Ale co zas to není tak špatně napsaný né? Ani to nevypadá jako, že hledáme supermana Jen mi to přijde jak inzerát na plný úvazek. Berte to trošku s rezervou. Messik
Promiň Messiku, že se ti do toho pletu, ale rád bych viděl 3.BAP živou a se mnou jako jejím členem. Přišlo mi, že je potřeba to trošku nakopnout. Kdyby se nepovedla 3.BAP rád bych se stal členem i volnějšího združení, ale nápad s 3.BAP se mi zdá skvělý. Otázkou je jestli se najde nějaký světec,který je dostatečně schopný a ochotný se tomu věnovat stejně jako Jiříček svojí Sturzkampfgeschwader.
AH_Cutora napsal:
...
...
z toho si nic nedělej, stejnou chybu udělali Rusové i na začátku války
Razo napsal:
Hledá se lídr pro 3.BAP. Požadujeme ochotu pracovat do roztrhání těla, trpělivost s hloupými podřízenými, časovou flexibilitu, schopnost motivovat lidi a zkušenosti s létáním na bitevních a bombardovacích letadlech. Nabízíme možnost relaxace formou slovních urážek podřízených za jejich neschopnost a zadostiučinění z dobře provedené práce, když se konečně podaří udržet formace více letadel na déle než na 30 s. A hlavně vděčnost nemnoha pilotů, kteří podlehli kouzlu ničení pozemních cílů a dobrovolně se podřídí Vašim požadavkům. V případě zájmu kontaktujte velitele 3.IAP Messika.
O tento post bude jistě sveden lítý boj, takže neváhejte a hlaste se.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.