|
Prosím o rady pro začátečníka - IL-2
|
| Mungo |
Přidané 15-01-2007 11:39
|

Uživatel

Příspěvek: 718
Založený: 03.10.05
|
Co mate proti befku a pristavaniu? Ved to sada, vzlieta a jazdi po drahe absolutne luxusne. Na rozdiel od spita, co sa toci ako kaca, pretaca na nos, zvrtne na kridlo a robi podobne prasaciny. A to ma este uzsi rozchod podvozka (co sa nespomina tak notoricky ako u befka ??? )
Najlepsie aj tak sadaju Il2 a A-20 - to sa chova, akoby to malo automaticke pristavanie 
Inak je to znama klasika:
dobre pristatie je take, po ktorom pilot odide z lietadla na vlastnych nohach
skvele pristatie je take, po ktorom ide lietadlo znovu pouzit. |
| |
|
|
| Lucka |
Přidané 15-01-2007 12:04
|

Uživatel

Příspěvek: 1014
Založený: 06.10.05
|
Hanss napsal:
Lucka napsal:
clone9cz napsal:
...tady totiz muzes 10 x napsat, ze si pristal s rozstrilenym befkem a ustrelenejma lankama od vejskovky a kridylek...
clone povídej........miluju pohádky 
Snad bych ten Cloneho track ještě někde vyhrabal, chlubil se tu s ním před dávnými časy  Chceš?
Nechci Hanssi, já jen chtěla cloneho trochu pozlobit 
Vím, že to jde a sama už jsem bez ovládání výškovky přistála několikrát, jako prakticky každý,
kdo už nějaký ten měsíc létá 
Edit: Dneska už raději z takto poškozeného letadla vyskočím, protože riziko při pokusu o přistání se zablokovanou výškovkou je příliš veliké.
Upravil/a Lucka dne 15-01-2007 12:09
|
| |
|
|
| ivanivanovic |
Přidané 15-01-2007 12:51
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 136
Založený: 30.03.06
|
Mne osobne sa nevyplaca sadat s lietadlom ak ma diery v konci kridla.
Pri vyssich rychlostiach to az tak nevadi ale akonahle klesnem na pristavaciu rychlost a vysuniem podvozok liedalo prepadne na jednu stranu a zrutim sa 50-60m nad zemou alebo vyssie.
Hlavne v befku! vaccsinou sadam nudzovo bez podvozku.
Maniekto podobne skusenosti?  |
| |
|
|
| 3BAP_Krtek |
Přidané 15-01-2007 12:53
|

Nováček

Příspěvek: 60
Založený: 08.10.05
|
Já se zásadně zavrtávám. |
| |
|
|
| 313_123 |
Přidané 15-01-2007 13:01
|

Uživatel

Příspěvek: 1516
Založený: 23.01.06
|
pilot který se má s čím vrátit
a nedej bože s čím přistát
je u mě prachob. číter
prostě čílet čílet pak doletět nad k vlastním a něco taranovat
proč se učit něco co stejně vlastně nepotřebuješ no né |
| |
|
|
| Wutz |
Přidané 15-01-2007 13:17
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 229
Založený: 30.09.05
|
ivanivanovic napsal:
Pri vyssich rychlostiach to az tak nevadi ale akonahle klesnem na pristavaciu rychlost a vysuniem podvozok liedalo prepadne na jednu stranu a zrutim sa 50-60m nad zemou alebo vyssie.
Maniekto podobne skusenosti? 
Pokud máš díry v éru, znamená to, že máš méně vztlaku a velký odpor vzduchu , takže je lepší přistávat na rychlosti vyšší než je normální přistávací a taky k tomu budeš potřebovat víc plynu než obvykle.Všimni si jak rychle ztrácíš rychlost pokud ubereš plyn. Ber v úvahy taky váhu letadla, s plnou nádrží se to chová jinak než s prázdnou. |
| |
|
|
| Ucho |
Přidané 15-01-2007 13:35
|

Diskutující

Příspěvek: 2952
Založený: 29.09.05
|
ivanivanovic napsal:
...Pri vyssich rychlostiach to az tak nevadi ale akonahle klesnem na pristavaciu rychlost a vysuniem podvozok liedalo prepadne na jednu stranu a zrutim sa 50-60m nad zemou alebo vyssie.
Vyšší rychlost (klidně 250km/h) + malý úhel přiblížení... Sranda ale je, jak se to pořád propadá, i když už éro sedí na třech na dráze.
Žije, žije ve stepi jeden v suché otepi.
Druhý v láptích pod pařezem, třetí v díře mezi bezem.
Ať si jsou, tam kde jsou. Ať sem na nás nelezou.
|
| |
|
|
| Mungo |
Přidané 15-01-2007 13:40
|

Uživatel

Příspěvek: 718
|
ivanivanovic napsal:
Ako hovoril Wutz.
Befko velmi dobre znasa pristatie na vyssich rychlostiach, v pohode mozes nastavit dosadnutie tak, ze tesne nad drahou budes mat okolo 200-220 km/h. Len s tym nesmies moc buchnut ale dosadnut a podrzat na prednych kolesach.
Vseobecne, ak mam poskodene kridlo a lietadlo prepadava na stranu tak uz pocas odbrzdovania, vysuvania klapiek a podvozka skusam, ako moc klopi a ako moc musim davat kniplom kontru. A treba to sledovat pocas celeho pristavacieho manevru. Ale befko fakt sada dobre a daju sa s nim robit dost prasacke pristatia.
Asi by som sa (ak mam tu moznost) snazil vyhnut toceniu cez poskodene kridlo na malej rychlosti a najma ostrym zakrutam. V kombinacii s tocivym momentom motora to moze byt maler. |
| |
|
|
| Lucka |
Přidané 15-01-2007 13:45
|

Uživatel

|
ivanivanovic napsal:
Jak s kterým:
I-16 se při letu chová obstojně i s jedním křídlem z poloviny očesaným na kostru, což je podle mého názoru bug, protože takové křídlo by muselo ztratit vztlak.
Spitfire je hodně citlivý na díry v křídle a i drobné zásahy od flaku se citelně projeví na letových vlastnostech - má snahu hodně táhnout na stranu poškozeného křídla. Při přistání je to dost nepříjemné.
Befko je poslušné letadlo jak při startu tak přistání a je neuvěřitelé, s jakým poškozením je s ním ještě možné přistát.
Pokud přistávám s letadlem hodně poškozeným na křídle, obvykle s tím sedám bez povozku nouzově na břicho. Stejný způsob je výhodný i tehdy, když je letiště pod palbou protivníkových stíhačů - letadlo po dosednutí mnohem rychleji zastaví a můžu dát refly ještě než mě stihnou rozstřílet. |
| |
|
|
| clone9cz |
Přidané 15-01-2007 13:47
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 5064
Založený: 09.10.05
|
ja preferuju vetsi uhel klesani oproti plynu, pekne to nakopnu do skluzu abych mel poskozeny kridlo vepredu, to druhy ztrati vztlak, protoze je schovany za trupem a vyrovnavam tesne nad zemi
PS: diky malymu rozhodu se da s befkem sednout treba i na jedno kolo, kdyz vam druhe chybi, jen musi bejt clovek opatrnej a drzet rovnovahu az do 50km, kdy opatrne polozi na zem kridlo bez podvozku ... pri mencich rychlostech to vetsinou udela krup, protoze uz kridlo nepracuje a jen tak sebou flakne o zem
|
| |
|
|
| 1stCL_Pospa |
Přidané 15-01-2007 13:48
|

Uživatel

Příspěvek: 990
Založený: 03.11.05
|
313_123 napsal:
pilot který se má s čím vrátit
a nedej bože s čím přistát
je u mě prachob. číter
prostě čílet čílet pak doletět nad k vlastním a něco taranovat
proč se učit něco co stejně vlastně nepotřebuješ no né
Dobrá taktika, děláš čest svému nicku  |
| |
|
|
| 1stCL_Fucida |
Přidané 15-01-2007 14:27
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 11214
Založený: 26.01.13
|
1stCL_Wutz napsal:
ivanivanovic napsal:
Maniekto podobne skusenosti? :|
Pokud máš díry v éru, znamená to, že máš méně vztlaku a velký odpor vzduchu , takže je lepší přistávat na rychlosti vyšší než je normální přistávací a taky k tomu budeš potřebovat víc plynu než obvykle.Všimni si jak rychle ztrácíš rychlost pokud ubereš plyn. Ber v úvahy taky váhu letadla, s plnou nádrží se to chová jinak než s prázdnou.
Zrovinka včera jsem si zažil takovýhle podobný stresík na AFW :). Letím si takhle v té zasr*** 109 G-6, někde kolem 4500m nad ruským územím...Fatezh, nad námi asi v osmi kilometrech vidíme kondenzačky, takže šup šup hezky nahoru, ukázat Rusákům, že tato výška byla je a bude vždy doménou Luftwaffe. Točíme na západ, stoupáme, na pár vteřin mizím Pbarrymu ve slunci a to stačilo. PRÁSK, rána jako sviň, celé se mi to otřáslo, Jak-9 mi prolétá těsně nad hlavou a stoupá zpátky do stratosféry :). Kabina prostřílená, levé křídlo namaděru, navíc plyn zaseknutý v poloze "110%" :). Musím knipl držet vychýlený asi na 50%, abych letadlo vůbec udržel v přímém letu, odklesávám z boje a střídavě kleju a modlím se, páč nemám zrovna nějak chuť zdechnout :). Odpoutání se podařilo, bokem nastoupávám. Jaky mezitím klesly níže a sundaly jednu naší 109ku, pak se na scéně objevili i kolegové se svými 190kami, já začal stoupat do stratosféry, že se to pokusím krýt odtamtud alespoň prostor. Nastal čas na vypnutí motoru a jeho vychlazení :). Po opětovném nastartování zapaluji po dlouhém dajvu (modlíce se, aby zbytky levého křídla zůstaly tam, kde mají být) jednu přilétající B25 a říkám si, že toho vzrušení bylo dneska už skoro dost, valim domů, chvíli hledám letiště a během toho ještě jednou chladím motor tím, že ho vypínám :). Blížím se k letišti, jsem nad ním ve čtyřech kilometrech, vypínám znovu motor, v tom vžuuuuum...a ještě jedno vžuuuuuuum.. to si jen Pospa s Wedgem ve 190kách mysleli, že je pro mě let asi málo vzrušující. Ale ono mi docela stačí vzrušení plynoucí z kabiny, kterou mi na nevhodném místě zastiňuje stojící vrtulový list, hezky protočit motor a pokračovat v sestupné spirále. Chvilka modlení, ve 2km klapky ven naplno, kola ven naplno, trochu zkouším ovládání, jak se to chová kolem 200 - 220km/h, poslední otočka a z 1km prudké klesání při udržování konstatních 280km/h, bojím se, že nedoletím k dráze a ztratím rychlost, ale obavy byly naštěstí plané. Těžce poškozeného Gustava usazuji bez odskoku hezky nejdříve na hlavní podvozek, pak klesá i ostruhové kolečko. Zastavuji a čekám až mě někdo odtáhne z dráhy :).
Konec pohádky :). Doufám, že dnes už vyfasuju nějaké letadlo a ne zase Gustava :).
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
| |
|
|
| 1stCL_Pospa |
Přidané 15-01-2007 14:41
|

Uživatel

Příspěvek: 990
Založený: 03.11.05
|
Houby, dostaneš dnes zase befko když to s ním tak umíš Nám lamám nech fokáče  |
| |
|
|
| Rigor Mortis |
Přidané 15-01-2007 15:22
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 199
Založený: 21.12.05
|
Tý jo, Fučido nechceš to vydat knižně. Něco jako "Válečný deník Helmuta Fučidy". Myslím, že by se to četlo docela pěkně. |
| |
|
|
| 1stCL_Fucida |
Přidané 15-01-2007 15:27
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 11214
Založený: 26.01.13
|
Nikoho by nebavilo, jak Helmut v každé třetí misi umřel a pak zase znenadání ožil .
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
| |
|
|
| 313_Ffajtl |
Přidané 15-01-2007 15:36
|

Uživatel

Příspěvek: 605
|
stejně jsou to jenom pohádky
Hezky jsi to popsal.... |
| |
|
|
| Drevokocur |
Přidané 15-01-2007 15:43
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 280
Založený: 01.10.05
|
Což o to přistát s prostřílenými křídly a kabinou bez budíků se dá, cítíš to "prdelí", ale největší problémy mi dělá rozstříknutý glykol po čelním štítku a hustý černý kouř i když motor ještě jakž takž táhne. Hlavně u Spita, tam to občas zašvácá celou kabinu a člověk nevidí nic. Jak to řešíte ?
U amíků a japců si otevřu kabinu a "stoupnu" si.  |
| |
|
|
| mha |
Přidané 15-01-2007 16:04
|

Uživatel

Příspěvek: 618
Založený: 10.12.05
|
Drevokocur napsal:
Což o to přistát s prostřílenými křídly a kabinou bez budíků se dá, cítíš to "prdelí", ale největší problémy mi dělá rozstříknutý glykol po čelním štítku a hustý černý kouř i když motor ještě jakž takž táhne. Hlavně u Spita, tam to občas zašvácá celou kabinu a člověk nevidí nic. Jak to řešíte ?
U amíků a japců si otevřu kabinu a "stoupnu" si. 
Ctrl + E ....
Tělo mrtvého nepřítele páchne vždy dobře.
Aulus Vitellius
|
| |
|
|
| Tajpan |
Přidané 15-01-2007 16:09
|

Diskutující

Příspěvek: 2928
Založený: 11.10.05
|
Lucka napsal:
ivanivanovic napsal:
Jak s kterým:
I-16 se při letu chová obstojně i s jedním křídlem z poloviny očesaným na kostru, což je podle mého názoru bug, protože takové křídlo by muselo ztratit vztlak.
Spitfire je hodně citlivý na díry v křídle a i drobné zásahy od flaku se citelně projeví na letových vlastnostech - má snahu hodně táhnout na stranu poškozeného křídla. Při přistání je to dost nepříjemné.
Befko je poslušné letadlo jak při startu tak přistání a je neuvěřitelé, s jakým poškozením je s ním ještě možné přistát.
Pokud přistávám s letadlem hodně poškozeným na křídle, obvykle s tím sedám bez povozku nouzově na břicho. Stejný způsob je výhodný i tehdy, když je letiště pod palbou protivníkových stíhačů - letadlo po dosednutí mnohem rychleji zastaví a můžu dát refly ještě než mě stihnou rozstřílet.
škoda, že som si to nemohol včera prečítať, i ked pochybujem , že by som sa tým riadil. Ale tak či tak ma včerajšok velmi poučil (nielen o pristávaní poškodenej kobry pod palbou dvoch vulcherov) , takže ten posledný odstavec budem musieť aplikovať. |
| |
|
|
| Lucka |
Přidané 15-01-2007 17:19
|

Uživatel

|
Drevokocur napsal:
....největší problémy mi dělá rozstříknutý glykol po čelním štítku a hustý černý kouř i když motor ještě jakž takž táhne. Hlavně u Spita, tam to občas zašvácá celou kabinu a člověk nevidí nic. Jak to řešíte ?
Olej na skle je u Spita hodně častým poškozením, ale nikdy není olejem pokryté celé čelní sklo kabiny. Jde s tím přistát celkem jednoduše, protože i přes olej částečně vidíš přistávací dráhu letiště a navíc ti zůstávají čisté výhledy do stran. Podle nich se dá přistát, aniž by ses díval čelním sklem.
Horší je, když se k oleji ještě přidá zranění pilota a značně se setmí To už je potom horší, ale i tak se s tím ještě většinou dá sednout bez větších následků - ohnutou vrtuli mechanici opraví  |
| |
|