December 22 2024 05:15:04
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 11

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,751
· Nejnovější pilot: VGR-Spawn
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
IL2 a Centrino Duo
LesniHU
57MH_Zvire napsal:
Hoper napsal:
jak můžeš po x let staré aplikaci chtít kompatibilitu s vícejádrovým CPU ? A mně připadne rozumnější, aby si to teď hlídaly WXP než prehistorický program

Některé mnohem starší aplikace s tím nemají vůbec žádný problém. A W XP si to můžou hlídat jak chtějí, ale když je blbě napsaná aplikace, tak s tím žádný OS nic neudělá.
Kdyz je rozbity planovac ve windows nebo primo v hw, tak s tim aplikace nic neudela, i kdyby se rozkrajela. Svet PC je zalozen na zpetne kompatibilite a znamych standardech, coz znamena, ze dana vec bude mit zaruceno ke behu zname prostredi. A ja bych se _moc_ divil, kdyby byl program ila nejakym zpusobem nekorektni.

57MH_Zvire
Ty jsi IL2 programoval? Já bych se za něho teda takhle nepostavil. Zamračený

Já si s tím už nějakou dobu hraju a pozoruju co se jak chová a jak by se tomu dalo zabránit a Šturm jako takový je jeden z nejzatvrzelejší softů co znám a multiprocesing mu dělá neskutečné potíže. Nehledě takových drobnůstek, jako zmatenost na vícekanálové zvukovce, nestandartní výstupy a výkony na různých VGA a podobně. Občas docela zábava a někdy mi leze silně na nervy. Nehledě na to, že s tříštěním procesů se potýkám už technologie HT a někdy to není žádná sranda. Smutný

airspace.cz
LesniHU
57MH_Zvire napsal:
Ty jsi IL2 programoval? Já bych se za něho teda takhle nepostavil. Zamračený
Neprogramoval. Ale je velmi tezke napsat program, ktery bude padat na multiprocesorovem systemu a pritom na jednoprocesoru s preemptivnim multitaskingem nebude, tyhle dve prostredi si jsou velmi podobne. Aby vyrabel nejake problemy pri planovani svych vlastnich procesu (coz je samozrejme prace OS), to je temer nemozne. Naproti tomu je pomerne jednoduche napsat vicevlaknovy program, ktery na multiprocesoru pobezi pomalu, i kdyz obsadi vsechny procesory (zabije se to treba pres synchronizaci cache mezi jadry), ale to podle popisu neni tvuj pripad..

Tim nekorektnim ilem jsem myslel spis jeho kod, tj. vystup z kompilatoru. Prestoze tehdy nebyly multiprocesory nijak bezne, konstrukce backendu kompilatoru je a byla velmi dobre zvladnuta, takze na problemy v tomto smeru neverim.

Kazdopadne tvuj popis 'skakani mezi jadry' napovida prave na problemy s planovacem, na coz nesmi mit zadna aplikace na korektnim os sebemensi vliv.

57MH_Zvire
Dpobře, když teda nejde napsat špatně, tak proč se ostatní aplikace chovají korekntně? Šturm je jedna z mála aplikací, která dělá takovéhle problémy a dost mě séře, protože mám notes výkonější jak pecko.

No za 14 dní bude Vista, takže bude veselo. IBM už ovladače má. Cool

airspace.cz
LesniHU
57MH_Zvire napsal:
Dpobře, když teda nejde napsat špatně, tak proč se ostatní aplikace chovají korekntně?
Mozna proto, ze nevyuzivaji danou cast systemu nebo ji vyuzivaji jinak. Podivej se napriklad na release notes libovolne verze ovladacu grafiky, co tam najdes bugfixu problemu s konkretnimi hrami. Taky se ptas, proc zrovna ty delaji problemy, kdyz vsechny ostatni ne, a dosud bylo vse v poradku?

Mimochodem, pro AMD pry vysel multicore patch/drivery, mozna to muzes vyzkouset.

57MH_Zvire
Ty už jsem zkoušel. Bohužek to funguje ještě hůř. Smutný

airspace.cz
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

36,119,602 návštěv