Som ale prekvapeny ako malo virtualnych letiek sa do toho prihlasilo, vyzera to tak, ze Kain ma mozno pravdu a naozaj to nebude fungovat Mozno by mal Kocur navrhnut ze vsetci budu lietat z 50 percent palivom a len on zo 100 percentami, hadam by bola potom hojnejsia ucast
No ono by to možná fungovalo kdyby nebyli tak přísný pravidla,který se možná hodí na nějaký ofiko turnaj o ceny,ale né pro turnaj na SVK.Nikdo ti nepude do turnaje kde by měl svádět souboje v érech v kterejch lítat nechce nebo to neumí,protože je zvyklej na svý.Který má v ruce.Že jo.Já bych to vůbec nedramatizoval a pravidla bych uvolnil tak aby letadla do utkání byli omezeny pouze letopočtem.Dám příklad.
MK_Já a MK_On dnes od 20:00 do 22:00 v HP.
Letadlo Bf F4
No a když si to proti nim bude chtít někdo dát at si vybere letadlo ze stejnýho období,Klidně třeba Zero,když si myslí že v něm má šanci vyhrát,nebo taky klidně F4ku.Každýho věc.Proč nutit zarytýho červenáčka lítat v německých érech když si v nich třeba nevěří.A opačně.Nebo proč jen stíhačky?Když si to někdo bude chtít rozdat ve 110kách,měl by mít možnost.
S planesetu bych akorát vyřadil éra tipu Millenium Falkon,např.uberratu,G2ku,Spita VIII,La7,TA 152,atd atd.
Ono se možná nic nestane, když žebříček nebude, nebo nebude hned. Myslím, že společný jmenovatel všech lidí, kteří se zatím přihlásili nebo hlasovali v anketě je to, že chtějí měřit síly způsobem, který považují za objektivní, aby si mohli udělat představu o tom, jak na tom jsou.
Takže pro začátek by mohlo stačit, kdyby vznikl adresář zájemců o, řekněme, přímé měření sil. Můžeme tomu říkat třeba Klub rváčů nebo SVK Open, to už je jedno Každý zájemce o 1vs1 a 2vs2 dá "správci adresáře" svůj e-mail a ICQ a jednotliví zájemci si pak, předpokládám, z adresáře začnou vybírat soupeře, které osloví a pokusí se domluvit si s nimi přijatelné podmínky zápasu. S někým se to podaří s někým ne, to se nedá nic dělat.
Osobně si myslím, že pro dva lidi, z nichž jeden umí jen La7 a druhý jen Fw190D9 je jednodušší letět např. 3x Dora vs Dora a 3x La7 vs La7, než snažit se hledat nějakou "vyrovnanou" dvojici letounů protistran, jejichž střet bude mít stejně takřka nulovou vypovídací hodnotu, ale je to jen můj názor, pokud soupeř bude mít jinou představu, nejhorší, co se stane, bude to, že nezměříme síly objektivním způsobem, nic víc.
Žebříček sice nebude, ale každej sám bude vědět, jak na tom je a třeba se ukáže, že už tady je skupina lidí se zájemem o tuhle oblast lítání a kdyby náhodou během toho procesu vykrystalizoval nějakej standard, přijatelnej pro většinu zúčastněných, pak se dají vymýšlet soutěže, žebříčky atd.
Takže, Klub rváčů ano či ne, a pokud ano, kdo se toho ujme?
Kecnem sem malý návrh.
K 1vz1.
Rozdelte si to na podskupiny, kedže pripomienky ohladom toho , že niekto kto lieta väčšimu času s jakom , určite nebude taký dobrý v befku sú pravdivé.
a naopak. Výnimky nerátam.
Podskupiny
1. Best of Befkár.
2 Best of spitfajtár
3 Best of japan
4. best of jakovlev
5.Best of fokáč
6. Best of Usa Navy
7. Best of Lagg/La
8. best of šturm
9. best of Usa Army
10. best of WWI-dvojplošníky
11.best of dvojmotoráky Me110,Pe2
atd plus prudové stíhačky, alebo bombre
takto si "možno" získate viac záujemcov.
V každej podskupine určite vopred danú oblasť strojov a ich podmienky
1.best of Bf
1a Bf109E4
1b Bf109F4
1c Bf109G6
1d Bf109K4
2.best Fokač
2a A4
2b A6
2c A8 -no 30mm
2d D9
atd
ten kto by chcel byť nalepší spitfajrista, by musel absolvovať s každým súperom 4x3 súbojov - dvanást súbojov. Ja viem , bolo by to nadlho, ale takto oslovíte celú komunitu. Alebo bude stačiť len jeden typ zo štyroch.
Ako budete chcieť a bude volný čas. Alebo dohoda hráčov. I ked po absolvovaný všetkých súbojov , by bola lepšia predstava o celkových kvalitách daného pilota.
alebo tak, i ked ky som tie podskupiny zachoval, Aby sa ušlo niečo aj fokeristom, šturmákom, džapončíkom , námorníkom , ťažkým stíhačom atd.
nie každá mapa je G2, Spit, lavočka.
Tajpan napsal:
.....nie každá mapa je G2, Spit, lavočka.
no jasně že není, ale nebudu někoho cpát do FW (a jiných), když s tím umí letět akorát rovně. Jo a já si hodně myslím, že musí být dané rovné podmínky pro obě strany. A to jinak než stejnými éry prostě nejde zaručit. Hlavně bych tuhle "jednoduchost" už rozjel a diskutovat o dalším se může klidně dál.
BTW A založit druhou kategorii:
1) IL2 r41
2) BF 110
3) P38
by taky mohla bejt švanda :-)
Žije, žije ve stepi jeden v suché otepi.
Druhý v láptích pod pařezem, třetí v díře mezi bezem.
Ať si jsou, tam kde jsou. Ať sem na nás nelezou.
Tajpan napsal:
.....nie každá mapa je G2, Spit, lavočka.
no jasně že není, ale nebudu někoho cpát do FW (a jiných), když s tím umí letět akorát rovně. Jo a já si hodně myslím, že musí být dané rovné podmínky pro obě strany. A to jinak než stejnými éry prostě nejde zaručit. Hlavně bych tuhle "jednoduchost" už rozjel a diskutovat o dalším se může klidně dál.
BTW A založit druhou kategorii:
1) IL2 r41
2) BF 110
3) P38
by taky mohla bejt švanda :-)
asi sa nechápeme.
Ja si to predstavujem, že nech modrí piloti čo lietajú väčšinou s Bf-kom , nech bojujú medzi sebou. A červení piloti čo lietajú väčšinou vo spitoch nech bojujú len vo spitoch. Jakári v jakoch, Fokeristi v Fw190 , atd.
bfkári verzus befkár v bf-ku.
To sú tie podskupiny čo som spomínal.
tu sa zistí, kto je najlepší stíhač v danom jedinom stroji.
napr. len sa spite.
Potom bude Vrcholová skupina dogfighteristov, kde by bojovali v rovnakých srojoch (bf,spit, jak atd)ale rôznych armád.
Tu sa zistí najlepší dogfighterista na rôznych stojoch.
Aha. No, to je zase moc složitý a tolik lidí nebude. Navíc primárním cílem není vytvoření nějaké TOP listiny, alespoň pro mě (tu si můžu napsat sám a asi i dost přesně ;-) ) ale zábava ze soubojů. Totiž po letech zjišťuju základní tři typy zábavy v Ilovi (stíhací): 1) útok s převahou 2) obrana proti takovému útoku 3) rovnej souboj....
Žije, žije ve stepi jeden v suché otepi.
Druhý v láptích pod pařezem, třetí v díře mezi bezem.
Ať si jsou, tam kde jsou. Ať sem na nás nelezou.
Proč to neuděláte na 2 lety .
1.let modří chcem Bf-všichni letí na Bf
2.let červení chceme spita-všichni letí na spitovi
Pokud to bude nerozhodně3.let-všichni letí na Gladiátorovi .
Mám takovej relikt z doby, kdy byla snaha o Il2 v rámci Progamers. Je to aplikace, která zvládá
- registraci pilotů
- registraci týmů (velitel založí tým a pak ho může spravovat)
- zasílání výzev (s klikacím kalendářem ) a návrh jiného termínu druhou stranou
- info členům týmu o definitivním termínu (přijatém velitelem)
- losování letounu ze zvoleného planesetu
aplikace je webová, notifikace se zasílají mailem (tj. tým A vyzve Tým B => veliteli Týmu B dojde mail o výzvě a on to pak v aplikaci potvrdí), bez zobrazování mailových adres (mailuje aplikace)
- v aplikaci je možné mít libovolné množství soutěží a týmů, s tím, že týmy můžou být v rámci "kompatibilních" soutěží použity vícenásobně. Soutěže lze dělit na ročníky či sezony.
NEumí to cokoliv dál - není tam zadávání výsledků zápasu a jejich zobrazování/vyhodnocování. To by se dalo dodělat, je to solidní základ, je k tomu už celkem solidní knihovna funkcí.
Pokud byste měli pocit, že budete nějak víc souboje lítat atd. tak jsem ochotnej to dát nějak v plen.
PS: Jsou tam pravidla a články staršího data ražení, tak na to berte ohled
PPS: Aby nevznikly pochyby, není to nějaká převzatá záležitost, poctivě jsem to vypotil, tudíž si s tím můžu volně nakládat Upravil/a swt dne 09-11-2006 16:08
radeji udelat statistiku ah čej , bp ček a hanackyho serveru statistiku do jedné tabulky a mate to a hned se ukaze (když se chcete srovnavat) mit tam pomer sestrelu na 1 vzlet, s pristanim, bez nej a tak, tohle 1vs1 nesmysl, 2na 2 uz je lepsi a je tio aspon o sehranosti a ne o stroji a stesti, howgh
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.