November 21 2024 21:01:57
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 20

· Piloti on-line: 1
AJaromir

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Graf Zeppelin, chlouba nacistů, objevena
313_OTU_oblak
spíše mne udivuje že němci neuvažovali nad něčím podobným jaky byly eskortní letadlové lodě....nebo nějaké menší rychlejší přestavěné na letadlové...stačilo by 6-12 109T a swordfishe by se mohly jít klouzat...

1stCL_Fucida
313_OTU_oblak napsal:
spíše mne udivuje že němci neuvažovali nad něčím podobným jaky byly eskortní letadlové lodě....nebo nějaké menší rychlejší přestavěné na letadlové...stačilo by 6-12 109T a swordfishe by se mohly jít klouzat...

sólo Swordfishe jistě ano, ale pokud by KM něco takového skutečně nasadila, pak by RN pravděpodobně ke Swordfishům urychleně přidala pár Martletů, nebo Zefírů, Briti nebyli sebevrazi..no, i když při slavném proplutí Scharnhorstu, Gneisenau a Prinze Eugena kanálem ty Swordishe opravdu byly dost kamikaze. Swordfish + Fw 190 = spadlý Swordfish Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

1stCL_Jamamoto
1stCL_Fucida napsal:
313_OTU_oblak napsal:

sólo Swordfishe jistě ano, ale pokud by KM něco takového skutečně nasadila, pak by RN pravděpodobně ke Swordfishům urychleně přidala pár Martletů, nebo Zefírů, Briti nebyli sebevrazi..no, i když při slavném proplutí Scharnhorstu, Gneisenau a Prinze Eugena kanálem ty Swordishe opravdu byly dost kamikaze. Swordfish + Fw 190 = spadlý Swordfish Úsměv

O jakém období že se to vlastně bavíme?

1stCL_Fucida
no..asi kdy měl být Graf Zeppelin dostavěn? Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Pavel
No podle toho linku ze začátku threadu to mělo být do r. 1940 pak do r. 1943.
Gentlemen, mlha nad kanálem se zvedá.. Jo, a první sestřel se nepočítá. Tím se jen vyrovnává účet za sebe...

313_OTU_oblak
jami, slavný průlom gneisenau-scharnhors z brestu na sever (ještě tam byl prinz eugen) byl dost velkým překvapením a pro RAF skončil poměrně slušným fiaskem. Swordfishe popadaly skoro všechny, netrefily nic a zbytek bandy měl problém v mracích něco najít...

Fuči, vím že fleet nebyli kamokadze, ale oni museli pokrýt celý atlantik...taky je to asi dost ulétlá představa kdyby k těm 109T mixnuli 4-6 torpedových fieslerů a s nima chodili torpédovat obchodní lodě....

mimochodem, taky by mne zajímalo proč rusové tu polohu tajili. Ale spíše z ješitnosti...pokud tam něco nakradeného bylo, tak už je to nejspíše ukradeno...

j4ck41
313_OTU_oblak napsal:

no mozna ze nad tim i uvazovali, ale ciste moje spekulace. bylo by jim to k necemu? samotny Nemecko je k Atlantiku blokovany Anglii, proto byli pro Nemce francouzske pristavy tak cenne. No a kdyby Anglani vedeli - a to by urcite vedeli - ze nemci chtej presunout tuty letadlovky z Nemecka do Francie tak by na ne udelali podobnej hon jako na Bismarcka nebo Munsterland. Severni more a Kanal proste neni Pacifik nebo Atlantik, takze podle me by si to Nemci nelouskli a tyhle kocabky by schovavali ve fjordech spolu s Tirpitzem a fungovali by ciste jenom jako strasak - a to docela drahej strasak

WT_Peci
tomiczech napsal:
313_OTU_oblak napsal:

no mozna ze nad tim i uvazovali, ale ciste moje spekulace. bylo by jim to k necemu? samotny Nemecko je k Atlantiku blokovany Anglii, proto byli pro Nemce francouzske pristavy tak cenne. No a kdyby Anglani vedeli - a to by urcite vedeli - ze nemci chtej presunout tuty letadlovky z Nemecka do Francie tak by na ne udelali podobnej hon jako na Bismarcka nebo Munsterland. Severni more a Kanal proste neni Pacifik nebo Atlantik, takze podle me by si to Nemci nelouskli a tyhle kocabky by schovavali ve fjordech spolu s Tirpitzem a fungovali by ciste jenom jako strasak - a to docela drahej strasak

No ne že bych nějak přehnaně věřil v v říšskoněmeckou schopnost organizace, ale myslím si, že by pro ně nebyl až tak problém ty lodě postavit ve francouzských loděnicích...

j4ck41
WT_Peci napsal:
tomiczech napsal:
313_OTU_oblak napsal:

No ne že bych nějak přehnaně věřil v v říšskoněmeckou schopnost organizace, ale myslím si, že by pro ně nebyl až tak problém ty lodě postavit ve francouzských loděnicích...

jo aha takze stavet az ve Francii? no pominme ze z ruznych duvodu nezvladli za celou valku dokoncit (a to slovo dokoncit bych prosim zduraznil) ani tu jedinou co uz meli rozestavenou a ze by tedy opravdu staveli ve Francii.
Myslim ze je neco jinyho postavit betonovej kryt pro ponorky nez betonovej kryt pro celej suchej dok a nasledne spusteni lodi na vodu a jeji dostaveni - nemluve ani o zkusebnich plavbach. nechci podcenovat risskonemeckou schopnost organizovat ani Todtovu organizaci ale mam dojem, ze tohle by pro ne byl problem docela dost velkej

Mungo
Stavat vo Francuzsku? To by mal Bomber Harris pracu pre svoje Lancastery ci Wellingtony. A povedal by som, ze par bomb co trafi dokaze vratit pracu o pekny kus spat. Po istom pocte opakovani mozno dokonca by museli zacinat od zaciatku.

Ale zaujimala by ma este jedna vec - kde konkretne ta lod lezi, v Polskych ci medzinarodnych vodach a komu vrak prislucha. Bola to vojnova lod patriaca uz ZSSR, takze ak by lezala v medzinarodnych vodach, patrila by dnes myslim podla namorneho prava SNS. Ak v polskych - netusim.
Upravil/a Mungo dne 02-08-2006 11:57

WT_Peci
Pokud by o tu loď opravdu stáli a byla by pro ně prioritou, tak ji během války dostavěli, to si můžeš být jistý. Jenže pro ně prostě prioritou nebyla. Vždyť pro ni ani nevyvíjeli letadla. 109T nepočítám, v roce 1943 už byl beznadějně zastaralý...

313_Volume
kdyby to stavěli ve francii, tak to jde po spuštění na vodu na dno, protože by nějakej frantík náhodou zapoměl ucpat tu dírku ve dnu Úsměv

však tam taky stavěli němcům prototyp dálkového bombru, celou válku by nějaký problém a půl roku po válce to vyjelo ven jako farman XX Úsměv
Upravil/a 313_Volume dne 02-08-2006 12:49

Kurtis
tomiczech napsal:
jo aha takze stavet az ve Francii? no pominme ze z ruznych duvodu nezvladli za celou valku dokoncit (a to slovo dokoncit bych prosim zduraznil) ani tu jedinou co uz meli rozestavenou a ze by tedy opravdu staveli ve Francii.

Tak jsem na to přišel. Stačil by mi nějakej starej nedokonalej simulátor námořních bitev a pořádně velkej vozík.

Sledujte:

Lodě stavím v Kielu, že? Takže nejprve průplavem do Hamburku. Dále protiproudu Labe až na Mělník. Tam doprava a po Vltavě až do Davle. Tam doleva a po Sázavě až do Žďáru.

První malý problém. Je potřeba ty 4 bitevní lodě a jednu letadlovku naložit na vozejk a hodit je do Nového Města na Moravě. To je kousek, nic složitýho.

A pak už to jde samo: Svratka, Dyje, Morava, Dunaj. Nejdřív postřílet Černomořskou flotilu. Pak kolem Turecka, Řecka a Itálie (trochu si pohrát s RN ve středomoří) až do Marseille.

A to nejlepší na konec: Spojovacím kanálem mezi Středozemním mořem a Atlantikem rovnou do Bordeaux. A jsme v Atlantiku.

Šklebící seŠklebící seŠklebící seŠklebící seŠklebící se

Pak už by to bylo jenom otázkou času.

WT_TeeDee
Shodou okolností jsem dnes narazil na toto:
Indeed, so greedy were the Soviets for German submarines that they loaded the hangar decks of the incomplete hull of the aircraft carrier Graf Zeppelin with U-boat hull section and proceeded to tow it the lenght of Baltic to Leningrad, but it hit a mine in the Gulf of Finland and sank

Pavel
WT_TeeDee napsal:
Indeed, so greedy were the Soviets for German submarines that they loaded the hangar decks of the incomplete hull of the aircraft carrier Graf Zeppelin with U-boat hull section and proceeded to tow it the lenght of Baltic to Leningrad, but it hit a mine in the Gulf of Finland and sank

Jenže loď nenašli ve Finském zálivu, ale u Gdańsku, takže to celou tu informaci poněkud zpochybňuje. A naložit PONORKU na hangárovou palubu ?? Docela sci-fi, jak by jí tam dostali ?
Gentlemen, mlha nad kanálem se zvedá.. Jo, a první sestřel se nepočítá. Tím se jen vyrovnává účet za sebe...

WT_Horrido
Hull section neni cela ponorka. :lol: V nemecke knize o Graf Zeppelinu se pise ze ho potopili Rusove pri testovani vhodnych utoku na americke letadlovky.
Ostatne mam dojem ze existoval nejaky zavazek ze ukoristene lode musi byt zniceny, snad dokonce do urciteho data.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

WT_TeeDee
Pavel napsal:
WT_TeeDee napsal:

Jenže loď nenašli ve Finském zálivu, ale u Gdańsku, takže to celou tu informaci poněkud zpochybňuje. A naložit PONORKU na hangárovou palubu ?? Docela sci-fi, jak by jí tam dostali ?

Vím, kde leží Gdaňsk a vím, kde je Finský záliv. Jen jsem napsal, co jsem přečetl. Ta knížka asi byla napsána předtím, než ten Graf Zeppelin našli, ne? Mrknutí
Pokud by tam nakládali třeba počástech tu ponorku, tak proč by se např. Typ XXI, 77m dlouhá ponorka nevešla do 233m dlouhé lodi? Nebo mohlo jít například o malou pobřežní XXIII, která byla dlouhá 35m a vážila 234tun.
Co by stálo rusům za to převážet v nedostavěný letadlový lodi? Třeba je to nesmysl třeba ne, já bych za to ruku do ohně teda nedával Šklebící se

WT_TeeDee
Graf Zeppelin měl dva poměrně dlouhé a prostorné hangáry. Celkový prostor hangárů byla např. větší než na britské letadlové lodi HMS Ark Royal, která přesto pobrala o 18 letadel více !! Hangáry byly s letovou palubou spojeny třemi výtahy, které měli rozměr 15,2 * 14,3 m.

WT_TeeDee
no lol, tak tomudle fakt "věřím" Cool
24.5.1945 ukořistila lehce poškozený Graf Zeppelin ruská vojska. Těsně předtím však stačili Němci zničit stroje. Loď byla uznána jako cenná kořist a byla odeslána do Ruska. V roce 1947 byla loď odtažena do Leningradu, ve Finském zálivu však tažená loď najela na minu a potopila se. V roce 1948 byl Graf Zeppelin vyzvednut ze dna a prodán na šrot.
O způsobu zániku se však dodnes vedou spory. Kromě výše uvedené verze se měl Graf Zeppelin převrátit a spolu s převáženými cenostmi potopit, jiná verze uvádí jeho potopení jako cvičný cíl.

WT_TeeDee
Kolik zdrojů tolik verzí :lol:

25.04.1945 potopena ve Štětíně vl. silami
1946 zabavena SSSR, zdvižena
25.08.1947 odtažena do Leningradu
16.08.1948 zakotvena u Swinemünde jako cílová loď, potopena

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,009,019 návštěv