October 19 2025 19:20:27
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 2

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
4.02 - prvni, druhe a dalsi dojmy
Noram
no mě to včera moc jiný nepřišlo ,P47D 44,yak7B 42, 109Z Šklebící se, BI-1Šklebící se ,zvlášť ta 47 se mi zdála dost klidná
Upravil/a Noram dne 18-10-2005 19:14

http://noram.youaremighty.com/
VGR_Ghost
312_Karl napsal:
jsem jen ja totalni debil, nebo se letadla v 4.02 chovaj jako splaseny kozy? Kdyz pritahnu nebo potlacim tak se mrska ocas, nejde kloudne zamirit.... roll ma skoro vsechno jako Extra... :no:

nejlip se mi ted lita se Sturmovikem :rolleyes:

co vy?

tak dlouho budou "vylepsovat" az to totalne zprasej... zajimalo by me co je to to "fine tuned" jestli tohle tak to potes vagon:rol:

No mě to zas tak hrozný nepříde. Moje oblíbený letadla se chovají pořád skoro stejně, jen jsou trochu nestabilnější (La, Spit, Mustang, P-47). Sice nemůžu moc porovnat, jak se letadla z WW2 chovala, ale z podle mých pár letů v Cessně mi to přijde good. Ta se taky docela solidně houpala. Úsměv Ale to bylo spíš tím, že byl docela vítr.

Edit: Ale Bfko už není, co bývalo. Proti tomu ale nic nemám. Mrknutí
Upravil/a VGR_Ghost dne 18-10-2005 19:21

http://www.virtualgrimreapers.net/
CSL1_Wingman
"BF-109 flight model fine tuned" Tak tohohle se nějak děsim

LesniHU
VND_Ghost napsal:
K výkonům P-47 - u země mu přidali, ve výškách je to už stejné. Těch 580 km/h dole určitě není k zahození. Ale stejně celkově zklamání, k výkonům P-47M to má daleko...

Neni se co divit, zvetsenim boostu motoru zvysis vykony jen pod maximalni vyskou, do ktere je (turbo)kompresor schopen ten tlak dodat. P47M mel vetsi turbo, takze lepe drzel vykon motoru ve velkych vyskach.

Ja z vykonu nove P47 zklamany nejsem - nic jsem neocekaval Šklebící se.

1stCL_Fucida napsal:
3) celkové zhodnocení: Nůžky Fw 190 bude hůře pronásledovatelný než kdy předtím. Nová generická mapa severozápadní Evropy je taková trochu nemastná neslaná..pár věcí se mi na ní líbí. Rozměry asi 100x60km, nebo kolik. Tedy dost málo, ale aspoň více, než v Ardenách. + stále přetrvávající zklamání a rozčarování z absence Ju 88 a Tempesta.

Ta mapa je skutecne zajimava, hlavne diky temer absolutni absenci orientacnich bodu (lesy charakteristickeho tvaru, jezera apod.). Tech 10*8 ctvercu je taky moc malo na neco jineho nez prostu DF, ale jak se rika, darovanemu koni na zuby nekoukej a lepsi nez dratem do oka.
Ju88+Tempest: jak uz tu bylo zmineno, nikdo ho neohlasoval ani nesliboval. Takze si v klidu muzes uzit posledni sezonu prevahy FW190 :sm12:.

1stCL_Fucida
lol Šklebící se. LesniHU, ty tu absenci Tempesta umíš podat tak hezky, že to člověka skoro ani nemrzí Šklebící se. Tak já si tedy užiju posledních 14 dní nadvlády Fw 190 Šklebící se
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

XXX_Dazz
312_Karl napsal:
jsem jen ja totalni debil, nebo se letadla v 4.02 chovaj jako splaseny kozy? Kdyz pritahnu nebo potlacim tak se mrska ocas, nejde kloudne zamirit.... roll ma skoro vsechno jako Extra... :no:

S tímhle naprostý souhlas :upsetw: ten roll je příšerný. Tenhle patch se vzhledem k letovému modelu dost nepoved. Před chvílí jsem letěl v Brewsteru a to je koza neskutečná :mad: na toho je i Extra krátká.

Tajpan
Z Jaka, ktorý bol ideálny pre priemerných až podpriemerných pilotov (viz ruské zdroje) sa stalo nestabilné lietadlo. Nehovoriac o strelbe.

La5fn, hrôza čo len letieť.
Hurrik , ach nie.

Bf-ťažko posúdiť. Niečo ano ,niečo nie.

Edit: Dodatok:
Mustang, jeho nestabilita je velmi zaujímavá. Nestabilno, stabilne obratný.

Spit, v norme.

No uvidíme. každý bude mať určite iný názor.
Upravil/a Tajpan dne 18-10-2005 23:10

Easy Target
Kluci, kruci nenadávajte. Oni asi u UBI softu móc dobře vědí proč to ještě nevydali ofiko Mrknutí Je docela možné že to je nějaká Beta verze a pravý patch vyjde třeba až za měsíc ?

Easy Target
Má v tom addonu být Mossie FB Mk.VI anebo ne ? Pilotovatelná Mossie !

3IAP_Momo
prvni dojmy: špatné... proboha co to jen udělali s tím letovým modelem?... tak jak mi přišel poslední patch velice profesionální, tak tenhle mi zas příjde že přiblížil hru arkádě ...jako bych nelétal s těžkýma letadlama ale RC modelama ...:no:

http://jaja.kn.vutbr.cz/~krupa9/
1stCL_Fucida
Hlavu vzhůru Momo Úsměv. Fw 190 je v pohodě Mrknutí.

Ale vážně - já bych to tak tragicky neviděl. Stíhačky jsou teď méně stabilní, nicméně krouťák zůstal a co mi psal Jiříček, tak to vypadá, že byl opravdu vyladěn i gyro efekt (já bohužel přesně nevím, co to je). Podstatně lepší se mi zdá síťový kód, protože jestli předtím byla určitá neúčinnost munice způsobena ztrátou paketů, tak teď se mi to jeví docela gut - viz. moje zásahy dnes na našem serveru - prakticky co zásah dávkou, to kritické poškození nepřítele.

Samotný Fw 190 rychleji akceleruje u výkrutu a je schopen rychleji změnit jeho směr - byla to jedna z věcí, která mi nezcela seděla ve verzi 4.01, předpokládal jsem, že u Fw 190 dojde k úpravě právě tohoto parametru. Pro méně zkušené piloty ale tato EXTRÉMNÍ nestabilita může představovat lehčí problém, může to vést ke ztrátě orientace v prostoru a dá se snáze padnout do vývrtky. Ale dnes jsem si všiml i u Rusů častějšího vrtání se Úsměv. Další věc, co jsem si všiml u Fw 190 je, že mnohem lépe hoří, což se mi tedy zrovna moc nelíbí, ale budiž - holt nesmíme nechávat nepříteli vystavené nechráněné břicho.

Zpočátku jsem měl z patche mírně rozpačitý dojem, teď jsem už docela spokojený.
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 19-10-2005 01:02
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

3IAP_Momo
jo ty zásahy...to je tak jediné co se mi na tom novém patchi líbí... taky mi totiž přišlo, že kulky co na letadlo dopadnout měly, tak tam dakt dopadly....to že 190tce po zběsilé palbě odpadne jen kormidlo je věc druhá Šklebící se

http://jaja.kn.vutbr.cz/~krupa9/
falkon
Kua, ale co porobili so 109kou.... no hroza Smutný

Teda ono je to mozno len nasa pohodlnost, ze sme si zvykli na jej "stabilnu" vyskovku, neviem ako to bolo v skutocnosti... Ale teraz priserne vela "pruzi" - proste ked pritiahnete, tak sa sice zdvihne cumak, ale vektor rychlosti sa nezmeni, co ma za nasledok, ze po povoleni kniplu si ten cumak znovu "sadne" a lietadlo pokracuje smelo dalej ako keby sa nechumelilo... :-\ Na jedenj strane to umoznuje prudko a rychlo zvdihnut nos, ked je treba deflekcne strielat, ale na druhej strane (a to je omnoho horsie) sa mi zda, ze teraz robi zatacky pri vatsom uhle nabehu, co sposobuje stratu rychlosti v zatackach Smutný

A aby som nezabudol... pristatie s poskodenym erom je hroza!! Zatial som zakazdym pri pristani nechtiac nasilim zatiahol podvozok.Úsměv Podvozok uz nevydrzi to co pred tym, k tomu este nestabilna vyskovka a mame krasne pristatie na brucho Šklebící se

Ach jo, zase sa ideme ucit lietat a bojovat na novo Smutný :sm8:

1stCL Pepan
4,02
Co jsem přivítal je větší obratnost 109 na křidýlkách - a toto zejména citelně lze zaznamenat u G10 (u K4 buď zůstala obratnost na stejné úrovni nebo jí snad i snížili - nechápu...).
109 je teď méně stabilní - na výškovku se musí opatrně a nesmí se za ní toliko tahat jak dříve - dá se na to ale rychle zvyknout. Bohužel nevím jak se 109 chová ve výškách - tam se nám jaksi včera nikomu moc nechtělo...:sm19:

Letka_13_Feroz
falkon napsal:
Kua, ale co porobili so 109kou.... no hroza Smutný

Teda ono je to mozno len nasa pohodlnost, ze sme si zvykli na jej "stabilnu" vyskovku, neviem ako to bolo v skutocnosti... Ale teraz priserne vela "pruzi" - proste ked pritiahnete, tak sa sice zdvihne cumak, ale vektor rychlosti sa nezmeni, co ma za nasledok, ze po povoleni kniplu si ten cumak znovu "sadne" a lietadlo pokracuje smelo dalej ako keby sa nechumelilo... :-\ Na jedenj strane to umoznuje prudko a rychlo zvdihnut nos, ked je treba deflekcne strielat, ale na druhej strane (a to je omnoho horsie) sa mi zda, ze teraz robi zatacky pri vatsom uhle nabehu, co sposobuje stratu rychlosti v zatackach Smutný

Toto pruženie je gyro efekt Úsměv. Je podstatne slabší pri nižších otáčkach motora.
Upravil/a Letka_13_Feroz dne 19-10-2005 15:04

CSL1_Wingman
mno levá zatáčka na naminimálce je fakt hodně divná v Bf Vyděšený

WT_Flan
CVK_Wingman napsal:
mno levá zatáčka na naminimálce je fakt hodně divná v Bf Vyděšený

A co je to "divna" ??? Jde to ero za vrtuli, nebo......???

Kaspery
Tady neco k osvetleni nekterych jevu. Sice je to pro modelare ale na principu to nic nemeni:
http://www.rcmani...le&sid=348
Upravil/a Kaspery dne 19-10-2005 15:40

Mungo
Drevokocur: Anglictina mi problemy nerobi, ale kedze mam modru krv :sm12:, potrebujem sa znalejsich opytat, co od tych masiniek ocakavat v praxi.
Navyse P-47-ku som zatial naozaj stretol vo vzduchu len niekolkokrat.

1stCL_Jamamoto
Tak nevím, ale mě se včera s tím Befkem v novém patchi létalo nádherně....no nic, asi jsem nějakej divnej...:jamamoto:

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,311,441 návštěv