Battle of Stalingrad - žvanírna 2015
|
Shadowdeath |
Přidané 26-10-2014 18:51
|
Uživatel
Příspěvek: 844
Založený: 03.02.13
|
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
|
|
|
|
Mira |
Přidané 27-10-2014 17:48
|
Uživatel
Příspěvek: 1668
Založený: 26.04.14
|
Zdravím pánové,.Chci se zeptat těch zkušenějších..letate někdo i tu La-5 nebo jsou to samé Jaky. Chystám se vrhnout na online a pár dobrých rad, jak na tento stroj, by se hodilo. Má něco, čím překonává své protivníky a čeho lze využít?Děkuji předem .. |
|
|
|
1stCL_Novotny |
Přidané 27-10-2014 18:45
|
Moderátor
Příspěvek: 3174
Založený: 01.10.05
|
Inu je dostatečně rychlá a vysoce obratná. To nej co tam Rudí mají.
Ale, jako všude. Pro výborného pilota naprosto smrtící zbraň, kdežto pro mizerného naprosto zbytečná! Takže rada zní, létat, létat a létat. |
|
|
|
Baron |
Přidané 27-10-2014 19:06
|
Diskutující
Příspěvek: 4840
Založený: 18.02.10
|
Cisto za seba - zo sovietskych strojov jednoznacne Jak-1. Rychly, obratny, velmi lahko sa ovlada a je nezaludny. S Lavockou som si velmi nerozumel, nie je to zly stroj, ale nevyhovuje mi. LaGG-3 je krasny stroj, s ktorym sa nadherne lieta - ale ked s nim pojdes do dogfightu, tak ho mas ako garantovanu lakovanu truhlu. Bf aj s Fw ta zozeru ako malinu. Ovsem na Stuky a He-111 je vyborny.Moje hodnotenie vsak moze byt nie celkom korektne. Som zmlsany Bf-109F4 a Fw-190A3 (a v poslednej dobe Stukou a Sturmovikom, ale to je uz na inu debatu )
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
Shadowdeath |
Přidané 27-10-2014 19:34
|
Uživatel
Příspěvek: 844
Založený: 03.02.13
|
La-5 mě přijde, že je stejná cihla jako LaGG, když jde o dogfight. Akorát má navíc boost, takže když letíš rovně a do 3km, je celkem rychlá.
Takže bych asi zvolil taktiku, potloukat se poblíž nějakého masomlejnu a dojíždět utíkající befka
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 27-10-2014 20:28
|
Moderátor
Příspěvek: 12091
Založený: 29.09.05
|
Shadowdeath napsal:
La-5 mě přijde, že je stejná cihla jako LaGG, když jde o dogfight. Akorát má navíc boost, takže když letíš rovně a do 3km, je celkem rychlá.
Což se dalo čekat, že :) Vždyť je to LaGG jen s jiným motorem a dvěma kanonama...
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]
|
|
|
|
Garrett |
Přidané 28-10-2014 07:27
|
Nováček
Příspěvek: 89
Založený: 30.11.08
|
Jak je to ve finální verzi s Fockewulfem? Někdo tu asi měsíc zpátky psal, že je nějakej výkonově vykastrovanej. |
|
|
|
Mira |
Přidané 28-10-2014 07:47
|
Uživatel
Příspěvek: 1668
Založený: 26.04.14
|
Ještě jedna technická. Jak je to s letovymi modely na normal a expert. Jsou identické?jde mi o to že na server expert si ještě moc netroufám a raději chci začít pomalu na normal, takže jestli to má cenu, at potom třeba není člověk překvapen při prechodu na expert, že se to letadlo chová jinak. A tím nemyslím působení vnějších vlivu, ale opravdu samotný FM. |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 28-10-2014 08:13
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
MiraCZ napsal:
Ještě jedna technická. Jak je to s letovymi modely na normal a expert. Jsou identické?jde mi o to že na server expert si ještě moc netroufám a raději chci začít pomalu na normal, takže jestli to má cenu, at potom třeba není člověk překvapen při prechodu na expert, že se to letadlo chová jinak. A tím nemyslím působení vnějších vlivu, ale opravdu samotný FM. Letový model je, myslím, jeden. Čím se ale expert odlišuje, je CEM - complex engine management. Na experta tě nic nehlídá, jak máš otevřený chladiče, jak dlouho držíš ten který výkonový režim, jak máš nastavenou směs a vrtuli. Víc si toho všimneš u ruských letadel, protože maj těch ovládacích prvků víc. U německých naopak skoro nepoznáš rozdíl, protože se celý motor řídí jednou pákou, zas maj ale papírový motory a nesmíš přehánět s používáním vyšších výkonových režimů.
Za sebe doporučuju přejít na expert co nejdřív. Proč? Protože ikony berou asi 80% zábavy. Nikdo tě nemůže překvapit, ty těžko můžeš překvapit jiného. Přitom viditelnost a omezená schopnost udržet přehled o tom, co dělá soupeř, je tak podstatná pro výsledek. Na normal se nemůžeš schovat do mraků. Nezdrhneš protože jsi ve vhodnou chvíli začal stoupat do slunce. Nevyklouzneš, když změníš směr ve chvíli, kdy tě druhý nemůže vidět. Prostě na normal přicházíš o většinu zábavy.
Nakonec ten CEM vlastně není vůbec komplexní. Na směs se skoro nesahá, chladiče dáš na 70% a zbytek času o nich většinou nevíš, po startu drcneš do vrtule, abys to srazil do oblasti bojového výkonu a víc to taky řešit nemusíš. Zbyde přepínání kompresoru a u Lavočky máš forsáž.
Non est specifica
|
|
|
|
Letka 13 Papa |
Přidané 28-10-2014 08:27
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 222
Založený: 16.10.05
|
tiez som zakupila (pre amaterov treba este aktivovat licenciu https://il2sturmo...istration/ aby chodila gamesa) a som zo skupiny ludkov co myslia ze toto je NASTUPCA
perfektne!!! |
|
|
|
Baron |
Přidané 28-10-2014 08:50
|
Diskutující
|
Garrett napsal:
Jak je to ve finální verzi s Fockewulfem? Někdo tu asi měsíc zpátky psal, že je nějakej výkonově vykastrovanej.
To je už teda hodne stará informácia. Po opravách FM jedna z najlepších stíhačiek v IL2:BoS. Pokiaľ lietaš na energii, nechytá sa na teba nič - keď si ju udržíš, utočíš aj Jaka... Ale prečo by mal niekto s Fw točiť že. Palebná sila je vyslovene zničujúca a to aj v prípade 2 guľomety + 2 kanóny (2 + 4 funguje ako plácačka na muchy na čokoľvek na sovietskej strane).
Upravil/a Baron dne 28-10-2014 14:34
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 28-10-2014 09:07
|
Fusioner
Příspěvek: 15069
|
Včera jsem v offline kampani rozstřílel čtyři dělostřelecká postavení, vrátil se na letiště a při ukončení mise to zamrzlo. Já se jim na to taky klidně můžu vysrat ;-)
Jak je to s forsáží u sturmovika? Každou chvíli mi to při pouhém přidání plynu hlásí zapnutou forsáž. Jak to přesně funguje?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
magot |
Přidané 28-10-2014 09:55
|
Fusioner
Příspěvek: 17622
Založený: 19.06.08
|
král je mrtev, ať žije král ... |
|
|
|
Garrett |
Přidané 28-10-2014 10:22
|
Nováček
Příspěvek: 89
Založený: 30.11.08
|
Nevíte, jestli v budoucnu přidají i letní/podzimní mapu? |
|
|
|
Baron |
Přidané 28-10-2014 11:03
|
Diskutující
|
Ano.
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 28-10-2014 11:31
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
310_cibule napsal:
Včera jsem v offline kampani rozstřílel čtyři dělostřelecká postavení, vrátil se na letiště a při ukončení mise to zamrzlo. Já se jim na to taky klidně můžu vysrat ;-)
Jak je to s forsáží u sturmovika? Každou chvíli mi to při pouhém přidání plynu hlásí zapnutou forsáž. Jak to přesně funguje? To není forsáž. To ti jen hlásí, že motor provozuješ v režimu, který není k "trvalému" použití. Sraz trochu otáčky a plyn a jsi v pohodě. Šturm nepotřebuje až tak moc lítat na plnej kotel, není to stihačka. Navíc mám pocit, že ten motor stejně nejde uhnat na překročení limitů životnosti.
Tuhnutí na konci mise je jistě hroznej opruz. Taky se mi to stalo. Za ten čas, co je kampaň, mi to takhle lehlo dvakrát z asi 20ti misí. Takže to jde tak nějak překousnout.
Jinak Šturm je výborná volba pro sbírání XP. Už jsem měl misi, kde jsem měl 21 zničenejch cílů. Pak taky vzít Štuku a pořádnou bombu a vybombardovat třeba nádraží je docela mastný XP boost. Ne že bych byl příznivcem XP, ale i tak to potěší, že člověk dostane na závěr pořádný tučný bodíky.
Non est specifica
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 28-10-2014 12:07
|
Fusioner
Příspěvek: 15069
|
Aha, dík.
Mně se to stalo poprvé z asi třiceti misí. Nestěžuju si, jen jsem si potřeboval ulevit ;-)
Já jsem za kampaně a XP nyní docela rád, protože ještě tak tři neděle to na on-line nevidím.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
Baron |
Přidané 28-10-2014 14:40
|
Diskutující
|
Zak, on 28 Oct 2014 - 12:29, said:
Update in version 1.003
1. Stats counting fixed in Campaign;
2. The bug with bomb hatches floating in the air after it's wing is ripped off was fixed;
3. All detached plane part will have all damaged ellements on their place;
4. A turret damaged in an online battle remains damaged after players get it and ouf it
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
Baron |
Přidané 28-10-2014 14:45
|
Diskutující
|
Ohľadne CTD napísal Zak včera:
ATTENTION!
If you regularly encounter game crashes (CTD) in the Campaign, please, send a detailed description of the error to our customer support. Use "CTD in campaign" as the message topic.
The email should contain the following data:
1) Detailed description of events before the crash (chapter, type of mission, plane setup, etc.);
2) What was happenning to sound during CTD;
3) How did the GUI react? Was Esc key available, etc.;
4) If there were any error messages after the crash, then we need it's text or a screenshot;
5) System info (dxdiag.txt);
===========
To obtain dxdiag text file, please do the following:
- press [Win] + [R];
- type dxdiag in the comand line;
- in the window that appears click the Save As button
- save the text file
===========
6) Screenshot of the game settings screen;
7) How oftne does the game crash;
8) Was this the first mission you played after the game was launched;
9) Exact directory where the game was installed;
10) Are you user or and admin of your PC (screenshot is recommended);
11) UAC settiings (screenshot is recommended);
12) Brandmauer settings (screenshot is recommended);
13) Task manager report file;
===========
To obtain dthe report file, please do the following:
- press [Win] + [R];
- type cmd in the comand line;
- press Enter;
- in the window that appears type tasklist > c:\tasklist.txt
- press Enter
===========
14) Screenshot of custom difficulty settings (can be found in QMB );
15) Did you use old control configuration files backed up after October 4th? If not, have you encountered aby difficulties during installation of the game from scratch on october 4th (5th)?
16) Was the launcher on when you played and experienced CTD?
17) If the launcher was on, did it have "Seed after download" option active?
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
Paulus |
Přidané 28-10-2014 16:13
|
Diskutující
Příspěvek: 2291
Založený: 26.03.08
|
Hmm! Tak to je hezké. Téměř tomu nerozumím, co jim mám poslat. Hra mi padá v každé druhé misi offline.
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E
|
|
|