November 27 2024 09:30:58
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2015
Rumcajs
Fííha, tolik lidí sem píše.

Cibule, zmáčkni M a uvidíš mapu přes celou obrazovku a na mapě bude rozplácnutá černá moucha. Tak ta rozplácnutá moucha je tvoje letadlo.

Fuči, je prima, žes potvrdil stoupavost. Totiž akorát těsně předtím opravili to, že do předchozího updatu tu opravu stoupavosti nepromítli. Tedy jestli že už splnili, co slíbili a opravdu to stoupá, pak je to super. Zmatení vzniklo tím, že oznámili opravu v předchozím patchi, ale asi jim bylo blbý to tam opravdu dát, tak to tam nedali. A dali to tam až včera večer. Je to zmatené? No bodejď, ve skutečnosti je to zmatek.
Non est specifica

310_cibule
Dík oběma.

Já měl za to, že to -M- v Expert modu nefunguje.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Baron
M budeš zbytočne mačkať, na expertovi to neuvidíš. To je práve aktivácia "malej" mapy. A tá na obtiažnosti expert nie je. Preto tá briefingová mapa s "O" a tú myslel Rumcajs.
Hals - und Beinbruch!

Rumcajs
Baron napsal:

M budeš zbytočne mačkať, na expertovi to neuvidíš. To je práve aktivácia "malej" mapy. A tá na obtiažnosti expert nie je. Preto tá briefingová mapa s "O" a tú myslel Rumcajs.
Díky, myslel jsem O jako "Objectives".
Non est specifica

alfik
Cibule, ty rakety jsou tříštivotrhavé, a odpal mají dvojí - při nátazu a při uletění určené vzdálenosti (času).
Dají se použít na oboje, ale neprorážejí pancíř. Tedy pokud k tomu nedojde čistě kinetickou energií Úsměv
Jo a taky nebyly moc přesné, v reálu, odpalovaly se salvou...
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

Rumcajs
Tak jsem měl teď chvíli volno a zkusil tedy toho fokáče. Nastartoval jsem BOSko a pustil misi tý kampaně, aby tedy to taky bylo k něčemu užitečný. A fokáč lítá, nakonec bez stopek a budíků člověk nepozná moc rozdíl ve výkonech.
Ale!
Dostal jsem misi ještě za tmy. Takové to těsně před svítáním. A to byla legrace. Poněvadž:
1) Autíčka maj ty tlumený světla.
2) Rusové maj sem tam palposty s AAA a světlometama. A ty světlomety fakt hledaj a když najdou, zamířej se na svůj cíl a jen tak ho nepustěj.
3) Útočit na světlomet je obrovská sranda. Člověk nic nevidí.
4) AAA se řídí tím, co maj kluci vod světlometů nasvícený. Když nemaj nic, střílej alespoň pánubohu do oken.
5) Jestli vám v kabině něco uniklo, pak se nechte nasvítit od světlometů, najednou uvidíte všechno.
6) Domovský letiště začne střílet světlice, když se člověk přiblíží na přistání. Přeci jen je pak líp k nalezení. (no asi nevěděj, že máme GPS)
7) Noční ranvej má podél sebe ohně pro vyznačení dráhy.
8) I domácí letiště má světlomety.
9) Nově technochat ukazuje režim výkonu motoru. Zelená je bez omezení, oranžová je bojový. Extrémní jsem nezkoušel, ale asi bude červená.

Taky jsem si všiml další věci. Útočil jsem na nějaký ty AAA a smětlomety a sem tam schytal kulku malé ráže. Slyšel jsem ťuknutí o potah. Ale! A znovu vykřičník!!! Dostal jsem postupně minimálně 5 zásahů a Fokáčovi neupadlo křídlo. Dokonce ani nezačal hořet. A jestli vám to nestačí, ani motor nezačal kouřit a neproděravěla se nádrž. Ještě nestačí? Letadlo se ani nezačalo klepat jak ratlík. To je již od dob ROFka známá věc, že letadlo se po jakémkoli zásahu začne klepat. Je fuk, že to šlo skrz trup a nic to neudělalo, prostě začne mít problém s řízením. No a tohle se ale nestalo. Letadlo letělo, jak by se nic nestalo. Ještě nestačí? Tak si vemte, že jsem s tím pak přistál a dostal 100% bodů a stav letadla "Serviceable". Ani mi nestrhli body za nouzák. Dřív by nouzák vždy při poškození.

A kdyby to ještě bylo málo, Fokáč dnes lítak nějak hezčeji. Jako líp se řídil. Lépe to říct takto. Dřív se fokáč řídil hrozně blbě, protože měl extrémní reakce na křidélka při malinkých výchylkách křidélek. To letadlo bylo nesmírně citlivé na minimální pohyby pákou. V porovnání třeba s Jakem se s tím lítalo prostě nepříjemně. No a dnes jsem tenhle nesmyslnej pocit neměl. Letělo se s tím hezky. Přistávalo to taky kulturně.

Zkrátka pocit z posledního patche je velmi optimistickej.
Non est specifica

Baron
Doprkýnkadubovýho už aby som bol doma. Naštvaný
Hals - und Beinbruch!

310_cibule
To zní dobře, ta světla na letišti a světlice.

Ze světlometů strach nemám, budu je ničit raketami ;-)
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Rumcajs
310_cibule napsal:
Ze světlometů strach nemám, budu je ničit raketami ;-)
Správně, chce to přístup chlapa. Ostatně světlomet je něco jako silo.
Non est specifica

Rumcajs
Wipe nebude.

http://forum.il2s.../?p=183754

....

....

Co to je wipe? Wipe je vytřít. A to že wipe nebude, znamená, že si s náma 777 nevytře tak úplně zadek. Kdo má co otevřené v kampani, mu zůstane i při vydání.
Non est specifica

Hoper
alfik napsal:

Protože na původní záměr nebylo třeba se trefit bodově ? A naopak potřebovali co největší mrak střepin ?
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

WT_Flan
Tak kdyby se ten wipe tykal soucasne cele kampane jako systemu, tak to ja bych i jasal ! Úsměv

alfik
Hoper napsal:

alfik napsal:

Protože na původní záměr nebylo třeba se trefit bodově ? A naopak potřebovali co největší mrak střepin ?

To taky Úsměv ale já to teda napíšu polopaticky: měly větší rozptyl než se původně chtělo, a tak se vystřelovaly větší salvou než se původně pilotům nařizovalo.
Ovšem, to není v žádném příp. nějaké hejtování sov. techniky! Tento problém totiž mají a měli všichni raketýři.
Vzniká dvěma faktory:
1: raketě se při spalování paliva mění umístění těžiště. Myslím, že netřeba rozepisovat. Řešení: buď zvýšit rychlost rakety, a tím převýší aerodyn. síly a ty vyřeší posun těžiště, nebo (zkoušeli Němci) udělat raketu tak, že má motor jakoby "naruby", tzn. výtokové trysky jsou hned za hlavicí a palivová slož je umístěna až za nimi, v hospě ti to na požádání namaluju, je to celkem genitální řešení Úsměv
2: jakákoli raketa má problém s počátkem letu. Na počátku má rychlost totožnou s letadlem (u ze země odpalovaných nulovou), a tudíž příliš malou než aby byla stabilizovaná aerodyn. silami. Řešení: Zvýšit rychlost, resp. zrychlení, tak, aby byla co nejdříve co nejrychlejší (tím řešíme souč. i problém 1), nebo řiditelná raketa - ale v podmínkách WWII... Úsměv

Wipe je mi fuk, nic jsem si nevylítal páč čekám nové železo Úsměv
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

Baron
Dnes sme si otestovali BoS s Rumcajsom. Nuz, ja som maximalne spokojny a BoS sa mi paci coraz viac (lietali sme online samozrejme). Fw je (asi) taky ako ma byt. Podrobnejsiu spravu poda Rumcajs Úsměv Teda dufam Šklebící se Za mna ovsem spokojnost ako som uz hovoril Úsměv
...musim Rumcajsa pochvalit, ked sme leteli na Stuke bombardovat most, pri spiatocnej ceste nas napadol Pe-2. Heh, ale to netusil ze mam ziveho strelca a pripisali sme si zostrel. Dobra praca Rume Mrknutí BTW most sme znicili Vyděšený

EDIT: Wohoo, stiahlo mi dalsi minipatch (cca 90 MB ) a pocas natahovania misii, resp, servera, sa objavuju obrazky z hry. No peeeeekne to je veru Mrknutí
Upravil/a Baron dne 21-10-2014 22:18
Hals - und Beinbruch!

Rumcajs
Já byl s FW 190 spokojený. Odehnal jsem od Barona jednoho Jaka a popasoval se s ním nízko u země. Pilot byl slušnej. Celou dobu si udržel přehled, kde jsem a věděl, kdy má uhnout. Několikrát jsem ho trefil, ale ne dostatečně. Přesto bylo relativně snadné s FW udržet převahu. Nedokázal vyrovnávat rozdíl energií a když jsem zariskoval a přehnal to, celkem bez potíží jsem se vzdálil, začal stoupat a zas převahu vybudoval. Většinu boje jsem držel 1.3 ATA, 1.42 jsem dal jen na pár vteřin. To je pro FW rozhodně pokrok. Jo a měl jsem ho už se 4 kanonama, tedy ve standardní výzbroji. S původním FW by to asi nešlo, jakmile bych byl v boji s Jakem, asi by mě během chvíle dojel.
Non est specifica

310_cibule
A hele, už máme verzi 1.002 :-)

magot
Plná verze jo? Tak teď už pějte jen samou chválu. Výmluvy na alfa, beta, gamma skončili ...

Baron
Han, Today, 20:23
Today in update (you can update now):

1. Mission loading screen was changed;
2. Incorrect combat and emergency engine modes messages were fixed;
3. Truncated names in radiomessages were fixed.
Hals - und Beinbruch!

Shadowdeath
S tou plnou verzí to musí být nějaká mýlka. Není možný, aby vydali final a nemohl jsem si nastavit trim na osu...
Navíc si třeba nemůžu ani změnit jméno pilota, co když si budu chtít přidat tag letky nebo něco...

Jestli jako to je fakt final, tak to trochu uspěchali se mě zdá Úsměv
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

310_cibule
Trim na osu nebude, to už jsme tu probírali.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,051,647 návštěv