Nový rozhovor s Wagsem:
První dotaz byl jak se Matt dostal k DCS. Jeho odpověď byla, že postupně. Ještě když pracoval pro CIA jako vojenský analytik, tak zároveň fungoval jako externí tester pro Electronic Arts a podílel se tak na vývoji série Jane's Combat Simulations, kde pak skončil i jako interní pracovník. Prý to pro něj nebylo úplně snadné, protože musel být opatrný aby nevyzradil něco tajného.
Většina VR/AR funkcí v DCS existuje díky MCS (profi verze DCS) YouTube Video
Možná zajímavost. Na FB v komentářích padl dotaz na Vulkan. Cituji odpověď ED:
Still very much in development and now functional within our internal builds. We plan to provide an update as part of the 2026 and Beyond Newsletter update of projects/tasks.
Taky v komentářích naznačili, že plánují vylepšit Kavkaz a Nevadu.
Upravil/a AJaromir dne 08-11-2025 22:58
Jo simulace je to celkem dobrá. Ná vánoce to občas nabízejí zdarma na pár dní, tak si to můžeš zkusit.
Vzlet a přistání je extra výzva. Osobně jsem přistál až na po desáté
Implemented scaling of damage dealt to concrete structures depending on penetration depth. Detonations without penetration, as well as over-penetrating ones, will deal reduced damage.
Chci dát DCS zvlášť na SSD SATA. Tohle je asi otázka na Jaromíra. Můžu si koupit levnější SSD nebo mi ty dražší budou v DCS dávat nějaké významnější benefity?
Hlavně hned, protože paměti jsou skoro 100% a SSD bude určitě taky.
PS: SSD SATA? Na čem jedeš?
Ano SSD SATA.
Proto to dělám. Vezmu hned dva. Koupil jsem na jaře DDR4 G.SKILL 2x32Gb 3600 16 RipJaws za 3200 Kč. Aktuálně 3600 s horším časováním a horší značka (takže pravděpodobně méně kvalitní DRAM stojí 16 000Kč. A lepší už se nikde sehnat nedá. Takže Moje paměti mají aktuálně nevyčíslitelnou hodnotu , protože ani na bazarech nic není. Dřív to bylo krypto. Teď je to AI. Člověk bude muset plánovat nákupy HW, když je ve světě relativní klid
No SSD SATA jsou hlavně limitované rozhráním SATA, kvůli kterému z toho víc než 600 MB/s nejde dostat. U SSD na rozhrání PCIe se dá dostat i na 10 GB/s
Dražší SSD jako třeba Samsung se hlavně vyznačují vysokou hodnotou TBW, tedy mívají obecně delší životnost.
No jak jsem psal. Primární rozdíl je v životnosti. S ohledem na limit SATA, tak je celkem jedno, co pořídíš, všechny budou stejně rychlé. A tím pádem všechny budou způsobovat stejné zamrzání hry, když na to teoreticky přijde. Největší sranda je, že paměti jako takové jsou ve skutečnosti rychlejší. Jenom prostě ten řadič.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.