September 21 2025 03:08:48
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » Rise of flight (letový bojový simulátor z období první světové války) » Rise of flight - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Rof - NEWS!
1stCL_Novotny
Jo a já osobně si vemu ty sirky co jsou plný nebo ty co budou v modrý krabičce bo jsem na modrou magor. Mrknutí

313_Paegas
...je vidět že nemáte co dělat Mrknutí
Mimochodem, Fuči od kdy lítáš RoFko? Vyděšený

3BAP_Cassius Chaerea
1stCL Novotny napsal:
No jo. Naopak Cassi pokud vydají dost známá letadla(to že se o to nezajímáte v širším měřítku, neznamená že ostatní mají stejně omezený přístup k věci) která jsou ve světě simulátoru ojedinělé možností létatelnosti naopak budou velmi vítány. Jenže to neni I-16 ani FW 190 a tak to podle vás nemá budoucnost. No jo no.
Novotňáku, ale to nejsou prostě dost známá letadla. A ruku na srdce, kdo z nás znal před ilem všechny letadla co teď v ilu jsou? Jestli považuješ známé letadlo 1.s.v. to co zná několik desítek hráčů RoF a ve světě několik tisíc lidí, tak jsme opravdu v jiném pojetí slova "známé". A opravdu si myslíš, že se zvedne hratelnost RoFa, kdyby si tam měl všechny ty letadla co Merten vyjmenoval, a popřípadě na základě čeho si to myslíš - mimo toho že to považuješ za "známá" letadla.
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 28-12-2011 17:02

1stCL_Fucida
310_Pragr napsal:
Vice versa logikou bych dospěl k závěru, že IL2 skončil v době, kdy se v něm objevila 109ka a Spit. Dál už je zbytečný na tom dělat. Třeba aktuální patch 4.11. Co to sakra je. Nějaký Pe-8 a Il-4. Vždyť to nikdo nezná, tak proč to vydávat...

Poslední placený addon byl 1946, který vyšel někdy v roce 2007 (+/-). Od té doby přešel Šturm do jiného stádia, kdy je vyvíjen víceméně bez vyhlídek na zisk pro vývojáře. Převzala ho banda našenců bez jakéhokoliv nároku na honorář a tahle banda na něm pracuje ve svém volnu. To, že se do hrnce přidala letadla jako Pe-8 či IL-4, může přinést nějaké peníze původním vývojářům, resp. distributorům, ale již ne současnému vývojářskému týmu (DT), který je zapracoval (byť zrovna tato dvě letadla byla z části zafinancována přímou sbírkou).

Jason a jeho lidé by asi nebyli úplně nadšení, kdyby měli X let pracovat bez jakéhokoliv nároku na honorář Úsměv Pokud tedy RoF nedělají ve svém volnu a neživí je něco jiného Úsměv

Ale co se s Cassiem snažíme naznačit: moc by to chtělo něco, co by přitáhlo k alespoň občasnému placení i nás - tím myslím například právě Cassia a mě. Ani jeden z nás dvou nebude průměrným konzumentem, na to se o letadla a simulátory zajímáme až příliš dlouho. Tím spíše ale bude problematické, aby Horridův "Sie-mens Schu-ckert Sie-mens Schu-kert" zlákal masy..aby se zaplatil..a nejen sebe, ale i další vývoj. Vždyť já si nekoupil ani D.VIII a D.VIIF, protože mě extra nezajímaly. Ale jakmile byl QuadCore, tak Dr.I a Pfalz XII přistály na mém účtu.

Novotňas napsal:
No jo. Naopak Cassi pokud vydají dost známá letadla(to že se o to nezajímáte v širším měřítku, neznamená že ostatní mají stejně omezený přístup k věci) která jsou ve světě simulátoru ojedinělé možností létatelnosti naopak budou velmi vítány. Jenže to neni I-16 ani FW 190 a tak to podle vás nemá budoucnost. No jo no.

Novotňas, ty snad nechceš chápat, jak to myslíme. Tady nejde o to, že bych já, nebo Cassius neznal nějaké letadlo, a proto si myslel, že nemá budoucnost. Ale my pouze zcela reálně říkáme, že některé letadlo je méně známé, než jiné - a to ne kvůli našim vlastním znalostem, ale kvůli tomu prostému faktu, že to tak je. Fw 190 také považuji za méně známý, než Bf 109 a není to tím, že bych Fw 190 znal méně.

Co prodáš snáze? Spitfire, nebo IAR? Čeho za stejnou cenu prodáš více? Spitfirů, IARů, nebo obojeho stejně? Už chápeš, co se snažíme říci?

Rozumějte: Mně se systém plateb, jaký nastavil Jason a jeho tým velice líbí, je to pro mě jako pro uživatele opravdu příjemné být kompatibilní a skutečně si vybírat to, co chci. Ale nejsem si jistý, zda to dokáže Jasona uživit. Oleg vzal X vylepšení a novinek a zabalil je do addonu, který se "snad" jako celek zaplatil a zřejmě ať již přímo či nepřímo zaplatil počáteční vývoj CLODa. Pokud Jasonův finanční model obstojí a já se pletu, pak budu opravdu velmi rád. Byla by to pro mě jako uživatele ta nejlepší zpráva. Ale tento vánoční dárek za peníze (který otevřel diskusi) mě v tom zrovna 2x neutvrdil. Jasonovi ale držím pěsti (ostatně to i Luthierovi a DT).
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

313_Paegas
....Fuči, ale o tom to je, koupíš si co chceš.
Proč někdo vůbec polemizuje nad tím, že se za pentli a pistoli platí?
Nechceš nekupuj, ale lítat můžeš i s tím, co ji má.
Ba právě naopak bych byl nasraný kdybych za to MUSEL zaplatit abych mohl lítat nový addon.
...a Novotnas to chápe....ty patříš do Fokáče Cas do Išaku, hold máte jiné priority tak nám kluci ušatí nekažte radost Mrknutí

....jo a kdybychom se neviděli, Štastný nový rok 2012 Vyděšený

1stCL_Fucida
313_Paegas napsal:

Já ti ani nevím. Když vyšlo demo, tak jsem si ho stáhl okamžitě. Ještě před vypršením jeho platnosti (tehdy bylo omezené myslím na 48 hodin?) jsem si koupil plnou verzi. Krátce po jejím zakoupení vyšel nějaký patch, po kterém mi na tehdejším dvoujádru a Vistách brutálně klesl framerate. Následovalo nadávání a pokusy s různými softíky, které to měly alespoň částečně řešit. Postupně jsem to vzdal a čekal, až se mi uvolní nějaké prostředky pro nákup čtyřjádra. Naštěstí ho tu pak nějaká dobrá duše zo Slovenska nabízela, tak jsem upgradoval celkem rychle. Od té doby to hraju občasně, prakticky výhradně offline a hlavně rychlé mise, které mě (světe div se) docela baví. Věnuju tomu tak 1/20 času, kterou Šturmovi, tzn. tak hodinu týdně.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

313_Paegas
1stCL_Fucida napsal:
313_Paegas napsal:

Já ti ani nevím. Když vyšlo demo, tak jsem si ho stáhl okamžitě. Ještě před vypršením jeho platnosti (tehdy bylo omezené myslím na 48 hodin?) jsem si koupil plnou verzi. Krátce po jejím zakoupení vyšel nějaký patch, po kterém mi na tehdejším dvoujádru a Vistách brutálně klesl framerate. Následovalo nadávání a pokusy s různými softíky, které to měly alespoň částečně řešit. Postupně jsem to vzdal a čekal, až se mi uvolní nějaké prostředky pro nákup čtyřjádra. Naštěstí ho tu pak nějaká dobrá duše zo Slovenska nabízela, tak jsem upgradoval celkem rychle. Od té doby to hraju občasně, prakticky výhradně offline a hlavně rychlé mise, které mě (světe div se) docela baví. Věnuju tomu tak 1/20 času, kterou Šturmovi, tzn. tak hodinu týdně.

...a to nemáš VIIF? Nejlepší císařské airo Cool

1stCL_Novotny
Dám příklad. Představme si možnost využití několika front jako tomu je i v Ilovi.
Na to nacpeme to co říkáte. Tak tu máme možnosti pro max 2-3 letadla na každé frontě pro obě strany(pro pochopení 4-6 letadel). A nic víc není třeba bo už nejsou větší veřejnosti známá. Samo bráno v sistému jako je prodej v rof ne IL. No jenže teď si můžeme dovolit udělat další významné fronty WW1 pro Rof, ale vlastně je to zbytečné bo už není letadlo co by se dalo použít. Bo to je sakra marnej marketinkovej tah. Tak do vážně děkuji.Úsměv
Upravil/a 1stCL_Novotny dne 28-12-2011 17:22

3BAP_Cassius Chaerea
Peagas ty voe vo čem to tu kua meleš. Co máte s fokáčem a s išakem, mě je po išaku prd. Raději bych měl v Il-2 I-5tku, protože má pořádný koule, ale je to krám který nikdo nezná a pochybuji že ho i komunita do ila šoupne. Vám opravdu příjde, že směr "čím víc proužků tím víc adidas", tedy čím víc letadel tím lepší sim je good? Peagas zcela upřímně co by sis vybral. 60 letadel do RoFu, 5 map, nedodělanou offline kampnaň a pouze klasický online DF, nebo pouze 30 letadel, jednu mapu, ale pořádnou promakanou offline-online kampaň-válku. Opravdu myslíš, že když budeš mít každý měsíc nové letadlo, že ti to udrží komunitu? Plně chápu že má někdo prostě nějakou svojí srdcovku, co by rád v Ilu, Rofu viděl, ale na tom se přece komunita ani v ilu neudrží.

1stCL_Novotny
Casi jak chceš pořádně promakanou kampaň udělat? Pořád řešíte to jak má sim vypadat. To jak by měl člověku doslova vonět jako život sám. A pak řekneš že raději to na dokonce bez všeho co ktomu patří? Tak to se s tou myšlenkou rovnou rozluč! Bo hned jak tohle někdo dokáže tak ho budete právě vy kamenovat že to tam není a tím to stojí za hovno!! A přesně tak to je.Naštvaný

3BAP_Cassius Chaerea
1stCL Novotny napsal:
Dám příklad. Představme si možnost využití několika front jako tomu je i v Ilovi.
Na to nacpeme to co říkáte. Tak tu máme možnosti pro max 2-3 letadla na každé frontě pro obě strany(pro pochopení 4-6 letadel). A nic víc není třeba bo už nejsou větší veřejnosti známá. Samo bráno v sistému jako je prodej v rof ne IL. No jenže teď si můžeme dovolit udělat další významné fronty WW1 pro Rof, ale vlastně je to zbytečné bo už není letadlo co by se dalo použít. Bo to je sakra marnej marketinkovej tah. Tak do vážně děkuji.Úsměv
Vrať se do reality, v RoFu máš při současným stavu 4-6 letadel a jednu frontu a můžeš si tam na onlinu leda honit triko v DF (nepočítám tu snahu taliánů o válku), nebo v nedokončeném offlinu.

3BAP_Cassius Chaerea
1stCL Novotny napsal:
Casi jak chceš pořádně promakanou kampaň udělat? Pořád řešíte to jak má sim vypadat. To jak by měl člověku doslova vonět jako život sám. A pak řekneš že raději to na dokonce bez všeho co ktomu patří? Tak to se s tou myšlenkou rovnou rozluč! Bo hned jak tohle někdo dokáže tak ho budete právě vy kamenovat že to tam není a tím to stojí za hovno!! A přesně tak to je.Naštvaný
Novotňáků podívej se na Ila, každým rokem má více a více letadel a více a více map a stejně má méně a méně lidí. To není o kvantitě, ale o kvalitě, co drží komunitu.

EDIT: Můžeš mít 100 letadel v RoFu, každé bude vypadat trochu jinak, každé bude mít trochu jiné vlastnosti, ale pořád to bude +- o tom samém. Hlavně že budeme mít všechny "známá" letadla a budeme se moci na onlinu honit furt do kolečka jako předtím, protože offline vomrzel už dávno a pořádná online válka na honění ega není.
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 28-12-2011 17:39

313_Paegas
3BAP_Cassius Chaerea napsal:
Peagas zcela upřímně co by sis vybral

[img]http://jiri.foltyn77.sweb.cz/zeppelin.jpg[/img] is not a valid Image.
Mrknutí
[img]http://letouny.webz.cz/photo1/ilja_muromec_e/1.jpg[/img] is not a valid Image.

...a neříkejte, že už není co by lidem nabídli Vyděšený
Upravil/a 313_Paegas dne 28-12-2011 17:43

3BAP_Cassius Chaerea
313_Paegas napsal:
Peagas zcela upřímně co by sis vybral

[img]http://jiri.foltyn77.sweb.cz/zeppelin.jpg[/img] is not a valid Image.
Mrknutí
[img]http://letouny.webz.cz/photo1/ilja_muromec_e/1.jpg[/img] is not a valid Image.
Jo Zeppelína bych taky bral, ale co s ruskou gothou, když není mapa. To se s ním chceš prohánět nad Verdunem, nebo v quick missions?

313_Paegas napsal:
...a neříkejte, že už není co by lidem nabídli Vyděšený
Je, například dokončenej offline, nebo ještě lepe jeho skloubení s onlinem.Mrknutí
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 28-12-2011 17:58

WT_Horrido
Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert! Siemens-Schuckert!
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

313_Paegas
WT_Horrido napsal:
Siemens-Schuckert!

myslíš toto?

[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/60/SSWD3.jpg/300px-SSWD3.jpg[/img] is not a valid Image.

1stCL_Novotny
1stCL Novotny napsal:
Novotňáků podívej se na Ila, každým rokem má více a více letadel a více a více map a stejně má méně a méně lidí. To není o kvantitě, ale o kvalitě, co drží komunitu.

EDIT: Můžeš mít 100 letadel v RoFu, každé bude vypadat trochu jinak, každé bude mít trochu jiné vlastnosti, ale pořád to bude +- o tom samém. Hlavně že budeme mít všechny "známá" letadla a budeme se moci na onlinu honit furt do kolečka jako předtím, protože offline vomrzel už dávno a pořádná online válka na honění ega není.

Jo jo ILa vykur**** Mody které s veškerým svím bordelem koloem a to spoustu lidí odradilo od dalšího užívání ! Včetně mne. Samo ne vše je na tom špatné. Ale je to tak. O to horší že jinak to bylo super právě pro tu obsáhlost.

AH_Kraken
Já myslím že má pravdu Fučida. Z hlediska fungování firmy je rozhodně lepší když si zákazníci musí koupit s věcí co chtějí i věci co nechtějí a zaplatit za to. Ten systém ROF má problém v tom že na vytvoření, dejmetomu letadla, je potřeba stejná prace ať si ho koupí všichni nebo jen 50% uživatelů. Docela by mě zajímalo jakou ziskovost mají ty šály s pistůlkou a co všechno se budou muset snažit prodat a zda jim to bude stačit na provoz firmy.

Hokus
Dejme tomu,že by systém ROF nabídl pouze jeden dárek k vánocům a ne dva a stál by cca 16 doláčů.
Já si koupil jeden balíček s fáborkama asi za cca 8 doláčů.Proč ne byli vánoce Úsměv
Pokud bych si ale měl koupit jeden balík za 16, tak bych si to nekoupil,protože ani jeden z těch balíčků mě zas až tak vlastně neoslovil.
Takže si myslím ,že to byl dobrej tah a solidní rozložení rizika.
Takže stávající systém ROF,že si člověk může koupit víceméně to co chce je správný.
Většina lidí je otrávená tím víc ,čím víc jim zbyde nechtěnejch věcí Úsměv
Upravil/a Hokus dne 28-12-2011 20:49

1stCL_Novotny
1stCL Novotny napsal:
Vrať se do reality, v RoFu máš při současným stavu 4-6 letadel a jednu frontu a můžeš si tam na onlinu leda honit triko v DF (nepočítám tu snahu taliánů o válku), nebo v nedokončeném offlinu.

Tohle jsem tak trochu přehlíd.
Jediné co můžu říct je tohle: Lítal si to vůbec?Šklebící seŠklebící seŠklebící seŠklebící se Kassi já a realita je něco jako ty bez vodky.MrknutíŠklebící seŠklebící seŠklebící se

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

13-07-2025 19:07
Pro zajímavost: Na území česka se v minulosti v hradních příkopech medvědi nikdy nepoužívali. Bylo to neekonomické.

38,064,051 návštěv