Hoper:
Máš pravdu, to povídání jsem nezmínil. Je to takové...no...šturmoidní.
Já bych se chtěl "procházet" po základně....Jít do mess a poslechnout si drby (včetně toho že čím jsem lepším, tím víc se se mnou budou bavit), když chci přepáskovat munici nebo namalovat na haubnu Mickey Mouse tak musím dojít do hangáru (na polních letištích do střepinového krytu), podívat se do kina jak se má střílet. Když rozšvihám letadlo, musím s šéfem letky na "výlet" v Tiger Mothu...abych měl pocit že tam jsem...ale já vím, chci toho moc..Upravil/a WT_Schmouddle dne 21-04-2011 11:19
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.
WT_Horrido napsal:
Příběh? A jak se jmenuje hlavní hrdina? :)
jak píše Scharck - podle gusta daného hráče. nebo se má jmenovat Peřina ? Aby se to nelíbilo Polákům ? Nebo Glamour, aby se to nelíbilo mně ? ;)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
To je z našeho pohledu dobrá zpráva. UBI a Maddox chtějí v USA vydat už co nedokonalejší sim (otestovaný a okomentovaný ruskou a evropskou komunitou, tedy těmi, co se snaží nějak k tomu, abychom po letech měli zase zajímavý sim, přispět), takže do té doby můžeme čeakt ještě několik patchů. Prima. Bude to čím dál lepší (hlavně ať to nezlevňují, byla by to škoda, takový dobrý sim, byl by to špatný signál pro komunitu). Zatím co patch, to bezva záležitost. Díky všem. Těm co létají i těm, co dělají vše, abychom létat mohli.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
To je z našeho pohledu dobrá zpráva. UBI a Maddox chtějí v USA vydat už co nedokonalejší sim (otestovaný a okomentovaný ruskou a evropskou komunitou, tedy těmi, co se snaží nějak k tomu, abychom po letech měli zase zajímavý sim, přispět), takže do té doby můžeme čeakt ještě několik patchů. Prima. Bude to čím dál lepší (hlavně ať to nezlevňují, byla by to škoda, takový dobrý sim, byl by to špatný signál pro komunitu). Zatím co patch, to bezva záležitost. Díky všem. Těm co létají i těm, co dělají vše, abychom létat mohli.
mno Cibule ja vim, ze to je slovickareni a vim jakej je tvuj postoj k Clod, ale presto ve me veta "chteji v USA vydat uz co nejdokonalejsi sim" vyvolala usmev na tvari ... ja osobne bych to spis rekl tak ze "chteji v USA vydat uz pokud mozno hratelny sim"
WT_Schmouddle napsal:
Hoper:
Já bych se chtěl "procházet" po základně....Jít do mess a poslechnout si drby (včetně toho že čím jsem lepším, tím víc se se mnou budou bavit), když chci přepáskovat munici nebo namalovat na haubnu Mickey Mouse tak musím dojít do hangáru (na polních letištích do střepinového krytu), podívat se do kina jak se má střílet. Když rozšvihám letadlo, musím s šéfem letky na "výlet" v Tiger Mothu...abych měl pocit že tam jsem...ale já vím, chci toho moc..:)
hezky se to čte :)
jinak současná "kampaň" je sice šturmoidní, ale je v ní už pokrok - je to osobnější ;)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
to je na velmi dlhú polemiku.
v mojom biznise kde pracujem, uvedenie takého produktu ako je Clod, by znamenalo okamžitý pádák. a nie zlatý.
A nehovoriac o následných škodách na renomé firmy.
Clod má velmi zlý štart a ešte stále zlé nasledovanie opráv.
Jediná cesta je v velkom znížení predajnej ceny ale v nejakom velkom bezkonkurenčnom prídavku/addone.
Ale nánosu zlého prvého dojmu (velmi dôležitý, pri uvedení nového produktu) sa asi ťažko zbaví.
a k tomu netreba ani Opičku.
WT_Schmouddle napsal:
Hoper:
Já bych se chtěl "procházet" po základně....Jít do mess a poslechnout si drby (včetně toho že čím jsem lepším, tím víc se se mnou budou bavit), když chci přepáskovat munici nebo namalovat na haubnu Mickey Mouse tak musím dojít do hangáru (na polních letištích do střepinového krytu), podívat se do kina jak se má střílet. Když rozšvihám letadlo, musím s šéfem letky na "výlet" v Tiger Mothu...abych měl pocit že tam jsem...ale já vím, chci toho moc..
hezky se to čte
jinak současná "kampaň" je sice šturmoidní, ale je v ní už pokrok - je to osobnější
mne by stačilo, ak by CloD z 2011 aspon simuloval "hratelnosť" v statickej kampani ako Il2 z 2001. V Il2 2001 bolo možné si na začiatku vybrať aj funkciu velitela letky a možnost urobit nejaké málé triviálne zmeny pred i počas letu. Čo Clod z 2011 neumožnuje.
PS: ak by túto triviálnu vec už pridali, tak dajte vediet. Clodík má zatial u mna Ban na môj PC.
To víš Tajpane pokrok nezastavíš. Více chyb, méně obsahu, absurdní hardwárová náročnost - statisíce prodaných kusů, ne-li milion. Voni nejsou u Maddoxů hloupí Upravil/a WT_Horrido dne 21-04-2011 12:32
Tajpi, ty děláš v něčem, co je z definice určeno pár ne vždy zcela movitým nadšencům (po celém světě tak maximálně desítky tisíc, bo možná i s Ruskem) stovka?
Neuvěřitelná náročnost na vývoj, hodně peněz na řadu špičkových programátorů, grafiků, lidí, kteří znají technické věci a historické záležitosti kolem WWII? Tohle není normální byznys, tohle je byznys, který se prakticky nemůže vyplatit (proto do něj skoro nikod nejde, jen nadšenci jako Oleg).
Také rozumím trochu jedné branži, která má hodně společného nejen s kvalitou produktu, ale i marketingem a nesmí být průdělečný (respektive musí investorovi vydělávat).
A dokážu si představit následující situaci: chci dělat skvělý debatní server, kde si lidé nebudou nadávat (třeba do "blbečků", budou si tam chodit vyměňovat názory, ne se urážet, zesměšňovat, ponižovat a tak (protože taková debata mi dává smysl; ty druhé mne moc nebaví, resp. mne odpuzují) a ten, kdo to platí, zase chce, aby tam chodilo co nejvíce lidí. V podstatě jedno vylučuje druhé, ale dá se to jakžtakž balancovat (i když zcela spokojen nejsem ani já, ani zaměstnavatel a už vůbec ne všichni, kdo tam chodí debatovat; na někoho je to moc agresívní, na jiného zase málo).
Zvaž to (jsem v téhle situaci prakticky denně; nedostávají se do ní všichni, týká sae to jen některých oblastí byznysu a těch, kdo mají nějakou svojí vizi o tom, co chtějí ostatním poskytovat).
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
310_cibule napsal:
Tajpi, ty děláš v něčem, co je z definice určeno pár ne vždy zcela movitým nadšencům (po celém světě tak maximálně desítky tisíc, bo možná i s Ruskem) stovka?
Neuvěřitelná náročnost na vývoj, hodně peněz na řadu špičkových programátorů, grafiků, lidí, kteří znají technické věci a historické záležitosti kolem WWII? Tohle není normální byznys, tohle je byznys, který se prakticky nemůže vyplatit (proto do něj skoro nikod nejde, jen nadšenci jako Oleg).
Také rozumím trochu jedné branži, která má hodně společného nejen s kvalitou produktu, ale i marketingem a nesmí být průdělečný (respektive musí investorovi vydělávat).
A dokážu si představit následující situaci: chci dělat skvělý debatní server, kde si lidé nebudou nadávat (třeba do "blbečků", budou si tam chodit vyměňovat názory, ne se urážet, zesměšňovat, ponižovat a tak (protože taková debata mi dává smysl; ty druhé mne moc nebaví, resp. mne odpuzují) a ten, kdo to platí, zase chce, aby tam chodilo co nejvíce lidí. V podstatě jedno vylučuje druhé, ale dá se to jakžtakž balancovat (i když zcela spokojen nejsem ani já, ani zaměstnavatel a už vůbec ne všichni, kdo tam chodí debatovat; na někoho je to moc agresívní, na jiného zase málo).
Zvaž to (jsem v téhle situaci prakticky denně; nedostávají se do ní všichni, týká sae to jen některých oblastí byznysu a těch, kdo mají nějakou svojí vizi o tom, co chtějí ostatním poskytovat).
Cibule, omlouvám se, ale ty zase nejsi naprosto objektivní. Nechtěj po mě, abych napsal Pravdu!
1. Ti co lítají IL2 a jiné simy mají doma kompy za desítky tisíc. Mají k tomu joyistiky, pedály, minimálně jeden monitor. Tvůj předpoklad - NEPRAVDA...
2. Valná většina těchto nemovitých lidí, co mají kompy za desítky tisíc jsou navíc ve věku 35 a víc... Předpokládám, že většina má práci, vzhledem k věku i dobře placenou... Tvůj předpoklad - NEPRAVDA
3. Náročnost na vývoj není neuvěřitelná... Dá se změřit, vyčíslit, ocenit. Pokud mluvíš o neuvěřitelnosti, myslíš tím, že vývoj stojí několik miliard korun? Další tvůj pocit, o rentabilitě - podívej se na ROF - lítá ho ještě méně lidí a jak se uživí, jak je živoucí, neustále vyvíjejí něco nového, přichází z novými nápady (na rozdíl od KLODu) ... Tvůj předpoklad - NEPRAVDA
4. Další odstavec o debatním serveru se nedá brát vážně, natož jako argument, podporující tvé teze... Maddox Games jsou normální vývojářská firma. Něco vyrábí a to se v normálních firmách dělá proto, aby se to prodalo. Zákazník je pán. Ne Oleg nebo Luthier... Je to zákazník, kdo diktuje, jak má produkt vypadat. Když to dělá Oleg nebo Luthier - výsledek můžeš vidět. Tvůj debatní kroužek také budou ovlivňovat ti, pro který je stvořen - budou se podílet na jeho rozvoji. Ty to budeš jen usměrnovat výběrem svých zákazníků - tj. budeš banovat opičky a jiné, co nebudou podle tvého gusta. Zůstane nějaký malý segmentíček, který si tam bude debatovat. A i tento malý segmentíček bude chtít mít na tom foru podíl. teď pozor... než budeš nějak reagovat - studuji Business Management na anglické univerzitě - už jsem si prošel částí tykající se neziskovek, jak se chovat k "zákazníkům" neziskovky, protože zákazníci jsou defacto všichni. Jen mají trošku jiné role. A pokud mluví o neziskovkách, že to je i problém KLODU, že to je nezisková záležitost (což je jistě synonymum pro mnohem lepší kvalitu) - tak tam je to ještě citlivější téma, jak se k zákazníkům chovat. Neziskovka musí být mnohem citlivější, nikoliv naopak - mnohem autoritativnější až arogantní. Čili i tento tvůj předpoklad - NEPRAVDA.
5. Dovol mi na závěr, jedno povzdechnutí - Já si fakt myslím, že to administrování na aktualne.cz tě zásadně změnilo. Možná bys toho měl nechat - v zájmu zachování svého zdravého rozumu... Nikdy předtím jsi necítil potřebu takto psát. Nevím, co se stalo, ale já jsem možná hnusný troll, ale tebe se snad už ani nedá brát vážně, protože někdy nevím, jestli to co píšeš myslíš vážně, nebo si děláš ze všech prdel...
Věř mi, já za tu dobu od roku 2006 udělal veliký skok. Škola, práce, podnikání, rodina, děti... Hodně mě to změnilo, ale já prostě v tomto s tebou souhlasit nedokáži. Proč? No protože to prostě není pravda. Jsou to jen iluze, kterými se zcela bezostyšně oklamáváš a ještě nad tím rozplýváš, jak je to fajn...
P.S. A to nemluvím o tom, co je neuvěřitelně náročné na tom, aby tam nějaký těžce placený vývojář a expert na všechno, udělal JEDNU, podotýkám JEDNU JEDINOU, offline misi s JEDINÝM letištěm, aby si mohl každý, kdo to koupí, tuto misi spustit z jakýmkoliv letadlem a proletět se s ním. Co je na tom neuvěřitelně těžkého na vývoj? Co? Kolik musí investor zaplatit, aby to tam bylo? 100? 1000? milion korun?
Upravil/a Opitze dne 21-04-2011 13:20
Válka a korupce se nedá oddělit.
Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.
Já si myslím, že v USA, tak jako u nás, to jistě už spousta lidí lítá a nečeká až to vydají, takže to ani jinak než prodávat zlevněné, aby se vůbec něco prodalo, dopadnout nemůže...
pro me je CoD totalni pruser a nekoupim si ho dodkud nebude mit FF!!! ( a jak to vypada, Luthier zatim ani FF neplanuje...) takze tudle nudle...
tesil sem se na CoD jak malej Jarda, novej PC jsem poridil, Trackir, joy... a nakonec koupil RoF... jsem stastnej
Máš pravdu, Hori. Byznyz je vždycky byznys (a já ho jako takový beru, je velmi důležitou součástí lidské společnosti, jedním z jejích hybatelů).
Ale ne vše na světě je byznys (byť si to někteří myslí, stejně tak jako ne vše na světě dokáže vyřešit neviditelná ruka trhu). Řekl bych, že společnost a život v ní je ještě daleko komplikovanější. Snažím se jej tak nahlížet, i když vím, že ho narozdíl od jiných nikdy nemám šanci pochopit v celé jeho rozmanitosti a šíři. Byznysmani, snílci, manažeři, idealisté, popř. jejich různé kombinace. To vše k němu patří. Neodmyslitelně. A je to dobře.
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak?
Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.