January 21 2026 17:03:24
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 10

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Cliffs of Dover (letový bojový simulátor z období bitvy o Británii) » IL-2: CLOD diskuse
 Vytisknout diskuzi
Patche, datadisky - kyblíček spekulací
Hoper
díky
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Pepe
Zajímalo by mě kluky, jaké zubaté stíny máte na mysli. To stačíte sledovat tak podrobně? On ten cockpit je samá hrana a trubky a ten stín se všelijak klikatí. I kdyby tomu tak bylo, to je to nejmenší. Teda aspoň pro mne. Díky za vysvětlení té směsy jak se stím má zarábať.
Jinak se mi stalala včera na ATGu tková věc nad Anglií. Nízko nad zemí jsem zasáhl Bf a jako bych trefil lokomotivu do kotle co z něj šlo páry nebo co to bylo. Neviděl jsem na metr a místo abych to zvedl nahoru a do strany, zabořil jse to do země. Tak nevím jestli jsem trefil na zemi nějakou kotelnu a nebo má něco to Bf co takhle bíle kouří-chladič?. Zatím jsem to ještě neviděl. P

autodeath
Fuci, nevim jak je to presne u 110ky, ale mozna pomuze, jak je to se 109kou: nastaveni listu vrtule tak, aby motor mel optimalni otacky (2350) z hlediska vykonu motoru dava tah a akceleraci, ale vzhledem k velkemu brzdicimu efektu nedavaji dosahnout maximalni vodorovnou rychlost. Te se dosahne nastavenim listu vrtule vice 'napric' vzhledem k rovine rotace vrtule, a to tak, ze otacky motoru dosahuji cca 2200 (empiricky).
Upravil/a autodeath dne 20-10-2012 19:54

310_cibule
Hoper napsal:
už při první zmíňce ?Luthiera? o odpískání BoB a hledění směrem k jinému, lepšímu simu jsem si říkal, na čempak bude tento nový-lepší sim postaven. Jestli na úplně, ale úplně nových základech nebo přeci jen těch starších. Nebo nedej bože nejstarších....
Pokud totiž BoM nebude mít (téměř) kompletně nový základ, pak nechápu odpískání BoB Smutný

Luthier někde napsal, že odpískává BoB?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

WT_Flan
http://forum.1cpu...hp?t=34374

Jeden by nakonec i zapomnel, ze to je porad zmetek, teda next gen s potecialem a bez BoBu, ackoliv se o nem porad mluvi

Jara4
1stCL_Fucida napsal:
No to vim, že jsou to km/h Úsměv. Ata nejvyšší možný a otáčky nejvyšší přípustné, tzn. u tý 110ky cca 2700 (+/- 50)

Tak tady je zakopaný pes :-). Zkus akcelerovat tak, že postupně zvětšuješ náběh vrtule až na "půl desáté" - nějakých 2000 - 2200 otáček. Chladiče přivři tak na 50 procent a musíš z toho vyždímat minimálně 430 km/h.

1stCL_Fucida
Chlapi, tím mi chcete naznačit, že ta německá letadla v CLODu dosahují maximální rychlosti při 2000 - 2200 otáčkách?
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

magot
WT_Flan napsal:

Jeden by nakonec i zapomnel, ze to je porad zmetek, teda next gen s potecialem a bez BoBu, ackoliv se o nem porad mluvi

Je třeba ještě vidět ještě druhou stranu mince, že prostě simulátory (ne arkády) je špatnej bussines. Mizernej byl vždycky a současnost mu přeje bohužel ještě o něco méně. Luthier se vydal na tenký led o kterém tušil že bude tenký ... ale že až takhle možná ani ne. Čas jsou peníze jak jsem už napsal jinde a v tomto případě u vytvoření patche to platí dvojnásob.
Pozdržené vydání CLOD ve zcela funkční podobě by možná ani nikdy nemohlo dojít kvůli scházejícím financím.
Prostě se snažej ne jen vidělat ale hlavně zaplatit vše potřebné včetně vývoje. Taky by se mohlo stát že se budoucnost zvrhne v dementní arkády typu WT apod ... a solidní simy půjdou do kytek.

Část příjmů na vývoj BoB a BoM jde stále z prodeje IL2 1946, možná kdyby i třeba mizerně zaplatily DT a vydali další placené verze měli by na kontě úplně jiné příjmy. Toto ale naštěstí není filosofie DT.
Upravil/a magot dne 20-10-2012 21:35

310_cibule
WT_Flan napsal:

Já jsem tam sice o odpískání nic nenašel (naopak je tam zmínka o tom, že sequel BoM bude upgradovat BoB, zatímco Hoper se obával jakési diskontiunity ), ale to je nakonec jedno, Flane. Možná je tam spíš nějaký problém v porozumění textu v cizím jazyce. Díky za odkaz.
Upravil/a 310_cibule dne 20-10-2012 21:36
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

1stCL_Fucida
1stCL_Fucida napsal:
Chlapi, tím mi chcete naznačit, že ta německá letadla v CLODu dosahují maximální rychlosti při 2000 - 2200 otáčkách?

Tak jsem si to proměřil a ta letadla létají maximální rychlostí skutečně při maximálním výkonu, tedy při 2400 - 2500 rpm. Pravda, tu rychlost si až moc dobře drží i pokud otáčky klesnou až někam k 2000 (což určitě není historicky korektní...), ale budiž. Možná jsou ty Blenheimy tak rychlé jednoduše proto, že to jsou AI a ty umějí už od dob Šturma věci Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

310_cibule
magot napsal:
Taky by se mohlo stát že se budoucnost zvrhne v dementní arkády typu WT apod ....

WT nejsou dementní (aspoň většina z nich ne). Ale jinak souhlas s tím, co píšeš.
Upravil/a 310_cibule dne 20-10-2012 21:53

magot
310_cibule napsal:
magot napsal:
Taky by se mohlo stát že se budoucnost zvrhne v dementní arkády typu WT apod ....

WT nejsou dementní (aspoň většina z nich ne). Ale jinak souhlas s tím, co píšeš.

Mě osobně WT nevadí jako hra a pokud se bude rozšiřovat o používání další techniky tak to jen rád uvítám. Ale jako simulátor to nepovažuju. Spíše jakýsi semi-derivát ... který do budoucna může negativně ovlivnit vývoj a pojem toho co je simulátor za který jsou hráči ochotni zaplatit.

falkon
Hoper napsal:
už při první zmíňce ?Luthiera? o odpískání BoB a hledění směrem k jinému, lepšímu simu jsem si říkal, na čempak bude tento nový-lepší sim postaven. Jestli na úplně, ale úplně nových základech nebo přeci jen těch starších. Nebo nedej bože nejstarších....
Pokud totiž BoM nebude mít (téměř) kompletně nový základ, pak nechápu odpískání BoB Smutný

<moje subjektivne odhady>
BoM bude podla mna urcite na rovnakom engine ako je CloD -- to "odpiskanie" len znamena, ze pri dalsom vyvoji engine-u (a jeho opravach/vylepseniach/prerabkach) uz nebudu venovat cas tomu, aby to boli zmeny "spatne kompatibilne" s CloD-om. Tomu sa asi da celkom rozumiet z managerskeho hladiska, pretoze ta spatna kompatibilita dost brzdi a zdrazuje vyvoj...

Nezostava nez dufat, ze to bude mat podobny historicky vyvoj ako mali Windows... ked MS prisiel s "next-gen" verziou OS - Vistou - bola rovnako z financnych dovodov vydana "predcasne" a bola to vcelku tragedia... ale o 2 roky na to vydali Windows 7, co uz je celkom slusny OS aj v 64bit verzii... Tak dufajme ze BoM bude podobne uspesny a odladeny Úsměv
</moje subjektivne odhady>

autodeath
Zajímavé, když jsem to měřil naposledy,maximalni rychlost u e3
byla opravdu při 2200 ot/min a snižovala se na OBE strany

WT_Flan
310_cibule napsal:
WT_Flan napsal:

Já jsem tam sice o odpískání nic nenašel (naopak je tam zmínka o tom, že sequel BoM bude upgradovat BoB, zatímco Hoper se obával jakési diskontiunity ), ale to je nakonec jedno, Flane. Možná je tam spíš nějaký problém v porozumění textu v cizím jazyce. Díky za odkaz.

Neni zac. Ja bych rekl, ze tohle je dostatecne vymluvne:

"But we simply cannot continue to support and grow Cliffs of Dover"...

Jiste, rovnez neverim, ze nejake to Rusko bude snad na novem enginu, nebo ze to bude natolik jine, lepsi, odlisne, prekopane....cokoliv, nez Clod. Pocitam ze to bude jako Sturm a PF. Nebudou to dve neslucitelne hry, Kdyz se povrtaji v necem ve vnistrnostech na "ruske mape" ( nebo co to kuti... ), projevi se to i v Clodu, ale pocitam jen po "technicke" strance. Obsahove uz asi tezko neco cekat. BoB do CLodu uz ONI nedodelaji, zustane to uz naporad tou parodii jako ted. Domnivam, se, ze jakykoliv "upgrade BoB" rozhodne nejde cekat...Treba to zacne jednoho nejak graficky vypadat, nebo vyhlazovat jak se pofrci na sequelech, ale tot vse...Konecne jak upgradovat neco co neexistuje...

Robo
1stCL_Fucida napsal:
No to vim, že jsou to km/h Úsměv. Ata nejvyšší možný a otáčky nejvyšší přípustné, tzn. u tý 110ky cca 2700 (+/- 50)

Najvyssie pripustne otacky sa nerovna predsa najvyssia rychlost... Optimum na Emila zavisi od momentalnej rychlosti, ale na maximalku tak 2200 ako pise autodeath. Ja lietam na manual, 2200 a max ata na bojovy vykon, v zatacke kvoli stabilite a akceleracii trosku zdvihnem (na cca 2400 U/min). Ak si mal na 110ine 2700 tak si sa brzdil tou vrtulou...

Pepe to je glykol - ked ero trafis do chladica pusta biely pas glykolu. Dost casta porucha na Befku kedze nan prazis stovky .303 cal a mas tam velke chladice.

Robo
1stCL_Fucida napsal:

Tak jsem si to proměřil a ta letadla létají maximální rychlostí skutečně při maximálním výkonu, tedy při 2400 - 2500 rpm.

Urcite nie. Na vyssich otackach lepsie akcelerujes ak si pomaly, ale optimum je 2200 U/min. Ako rychlost rastie musis na Befku predsa znizit otacky.

autodeath napsal:
Zajímavé, když jsem to měřil naposledy,maximalni rychlost u e3
byla opravdu při 2200 ot/min a snižovala se na OBE strany

Presne tak.
Upravil/a Robo dne 21-10-2012 02:02

L382_Conan
Čau,
předešlé verze mi chodily normálně, ale nyní se sice hra načte, ale nejde spustit žádná mise nebo let. Viz. obr. 1.
Ukončit hru také nemohu, ani přes Steam, stále hlásí, že hra běží.
Musím restaretm PC. Při normálním ukončení viz. obr.2.
Již dvakrát nová instalace, ale stále stejné.[img]http://alka382.rajce.idnes.cz/Alka#Error.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://alka382.rajce.idnes.cz/Alka#Instrukce_...........jpg[/img] is not a valid Image.

L382_Conan
Čau,
předešlé verze chodily normálně, poslední ale problém:
- hra se normálě načte, ale mise nebo let nejde spustit - viz. obr.1
- hra nejde normálně ukončit - musím restartem - viz. obr. 2
Má někdo podobnou zkušenost nebo radu?

http://alka382.ra...#Error.jpg

http://alka382.ra..........jpg

Baron
Mas to zle nainstalovane. Daj overit integritu medzipamate hry (je to v Steame, pravym kliknes na Cliffs of Dover -> Vlastnosti -> Mistni soubory -> Overit integritu mezipeti hry )
Hals - und Beinbruch!

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,135,962 návštěv