November 04 2025 19:52:58
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 11

· Piloti on-line: 1
AJaromir

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
Battle of Britain
311_Tank
Hoper napsal:
1stCL_Pagy napsal:
Tanku proč ne modří nežádali takovýhle množství AI letadel, ale pokud chceš něco snižovat pak se musí snižovat hlavně počty stíhaček RAF Šklebící se obedrat vám kanónový spity atd Šklebící se Proč ne rád to poletím bez AI ale pak aby bylo tak 10 rudejch stíhaček na 30 modrejch letadel Šklebící se a né aby počty stíhaček byli něco přes 1 červená na 1 modrou Šklebící se

jsi kandidát č.2 (č.1 je Fuči) na moji chystanou akci
velice rád vítám lidi, držící se historických kritérii a údajů Mrknutí

Taky sem rad ze muzu nasadit 12th AF v plne sile....

1stCL_Pagy
Tanku můžeš ale nezapomeň, že zrovna 12 pokud se nepletu byla převážně složena ze středních bombardérů a druhořadejch stíhaček co nemohli lítat nad Německo Šklebící se. O RAF ani nemluvě Šklebící se

311_Tank
12TH AF taky neoperovala pres kanal

1stCL_Pagy
Boha Tanku co tu meleš o kanálu Šklebící se Máš snad na mysli 12 leteckou armádu, která operovala ve Středomoří Šklebící se pokud myslíš 12 skupinu velitelství stíhacího letectva RAF tak tusi klidně v plný síle nasaď

1stCL_Fucida
Dobře Toscani! Mrknutí
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

310_Crowley
Mé osobní dojmy jsou celkem pozitivní. Čekal jsem něco trochu jiného, ale nakonec to mělo docela atmosféru, obzvláště kvůli radaru a návodčím. Nevzpomínám si na specku, po které by obě strany prohlásily Téda hoši, dneska se nám to fakt povedlo Úsměv

Takže jen pár poznatků/návrhů:

- server by měl být spuštěn minimálně hodinu před startem mapy, nebo ještě lépe, na jednu zkušební hodinu třeba dva dny předem . Vím, že pro hosta je to oser, ale pokud lítáme na modech, problémy s připojením budou. Neúměrně to pak protahuje start akce, když se někdo zoufale snaží připojit a jeho letka/schwarm z kolegiality dřepí na zemi a čeká.

- TS by mělo být pro takhle velkou akci rozhodně lépe uzpůsoben, tzn. několik zúčastněných by mělo mít admin. práva. Spoléhat na public TS prostě nelze.

- s tím souvisí další věc. Rozdělení na kanály, volací znaky, šeptání. To vše by mělo být součástí přípravy a to direktivně ze strany velitele strany. S předstihem, protože řešit tohle ve vyhrazeném čase před akcí prostě nefunguje. To jsme si vyzkoušeli už Xkrát.

- AI ano, klidně i ve větším počtu, ale lidskou složku nechat (krom spešl úkolů) nechat působit ve větších skupinách. Po pravdě těšil jsem se na to jak budeme navedeni v síle letky proti velkému svazu Heinkelů, se silným coverem. Spity v pokusu o koordinovaný útok navážou stíhače a my se pokusíme pocuchat autobusy. A to vše na pozadí podobných ai akcí všude kolem. Kom pohlédněš hořící éro nebo padákÚsměv Místo toho, krom prvního poletu v 6 lidech byly jen akce tří nebo dvou strojů. A to díky RRRmodu, který naprosto rozmrdal koordinaci.
Při cca 20 lidech na stranu prostě nelze nasimulovat činnost celého letectva, ale šla by nasimulovat činnost jedné jednotky. A to by IMHO dodalo každému více pocitu letu s živými kolegy. Ostatní ať vyřeší AI.

- nejsem proti RRR, ale prodlevu Refly bych nejradši vypustil úplně. Co pamatuju, vždy to fungovalo +/- na gentlemanské dohodě a problémy nebyli. Takhle jsem kupříkladu 1200 sec. (20min) opravoval poškozený reduktor, jen abych zjistil, že to neklaplo. Takže ven z mašiny a dalších 20 minut čekání na REFLY. Byl jsem rudý jak krocanÚsměv

Ale to je jen pár námětů k zamyšlení.

V každém případě bych chtěl poděkovat Lekkovi za energii věnovanou přípravě a Tankovi za perfektní navození atmosféry. Díky borci, bylo to fajn.Mrknutí

310_Gringo
310_Crowley napsal:

- nejsem proti RRR, ale prodlevu Refly bych nejradši vypustil úplně. Co pamatuju, vždy to fungovalo +/- na gentlemanské dohodě a problémy nebyli. Takhle jsem kupříkladu 1200 sec. (20min) opravoval poškozený reduktor, jen abych zjistil, že to neklaplo. Takže ven z mašiny a dalších 20 minut čekání na REFLY. Byl jsem rudý jak krocanÚsměv

to fajn.Mrknutí

Ćeče Crowley, my jsme taky sedali kvůli přezbrojení a dotankování.Napsalo nám to 1200s. na Rearming...To jsme nebyli ochotni akceptovat, tak jsem po 5ti minutách vypálil zkušební dávku.(po přistání jsem neměl ani kuli v zásobníku).Kulomety střílely tak jsme šli na start i když nám to nahlásilo, že přezbrojení sehalo.
Dotankovali jsme asi na 3/4 a hurá nad Dover.Klaplo to, protože pak jsme se ještě utkali s klukama z CZS a munice byla.
Nevím jak by to bylo v případě poškození.Neměli jsme ani škrábanec.
Upravil/a 310_Gringo dne 07-02-2010 21:32

311_Tank
1stCL_Pagy napsal:
Boha Tanku co tu meleš o kanálu Šklebící se Máš snad na mysli 12 leteckou armádu, která operovala ve Středomoří Šklebící se pokud myslíš 12 skupinu velitelství stíhacího letectva RAF tak tusi klidně v plný síle nasaď

Spis co to meles ty ? Ja sem samozrejme mluvil o 12th Army Airforce v kontextu s pripravovanym Husky, a ty jsi zacal s kanalem a litanim nad nemecko ?

1stCL_Fucida
Hoper napsal:
1stCL_Pagy napsal:
Tanku proč ne modří nežádali takovýhle množství AI letadel, ale pokud chceš něco snižovat pak se musí snižovat hlavně počty stíhaček RAF Šklebící se obedrat vám kanónový spity atd Šklebící se Proč ne rád to poletím bez AI ale pak aby bylo tak 10 rudejch stíhaček na 30 modrejch letadel Šklebící se a né aby počty stíhaček byli něco přes 1 červená na 1 modrou Šklebící se

O téhle akci nečtu poprvé Úsměv Ostatně když jsem kandidát, bylo by to blbé Šklebící se Ale kdy a co to bude? Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Panek
Hoper napsal:
1stCL_Pagy napsal:
...

Co to bude za akci? Ukřižování Krista, nebo upálení mistra Husa? Šklebící se

1stCL_Pagy
O Tanku pokud jsi o ní něco přečetl víš že to byla armáda středních bombardérů a druhořadých stíhaček Šklebící se protože ty kvalitní bylo zapotřebí jinde. A o těch stíhačkách se můžem hádat, ale jelikož ve stejné oblasti operovala 15 letecká armáda a ta podnikala nálety do hlouby nepřátelského uzemí měla přednost co se vybavování stíhaček týče Šklebící se a druhá stránka věci i když nasadíte planeset takovej jakej má bejt bude to mít daleko do nějaký reality tehdejších bojů. A narozdíl od tvojí 12 se 15tka nad německo opravdu podívala Šklebící se
Upravil/a 1stCL_Pagy dne 07-02-2010 23:46

Hoper
1stCL_Fucida napsal:
Hoper napsal:
1stCL_Pagy napsal:
Tanku proč ne modří nežádali takovýhle množství AI letadel, ale pokud chceš něco snižovat pak se musí snižovat hlavně počty stíhaček RAF :D obedrat vám kanónový spity atd :D Proč ne rád to poletím bez AI ale pak aby bylo tak 10 rudejch stíhaček na 30 modrejch letadel :D a né aby počty stíhaček byli něco přes 1 červená na 1 modrou :D

velice rád vítám lidi, držící se historických kritérii a údajů ;)

O téhle akci nečtu poprvé :) Ostatně když jsem kandidát, bylo by to blbé :D Ale kdy a co to bude? :)

o téhle akci čteš poprvé, neb mne napadla předevčírem :))
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Hoper
Panek napsal:
Hoper napsal:
1stCL_Pagy napsal:
...

velice rád vítám lidi, držící se historických kritérii a údajů ;)

Co to bude za akci? Ukřižování Krista, nebo upálení mistra Husa? :D

pověšení Jánošíka za žebro na hák :)))

ovarek.cz/hamster.gif

Hoper
1stCL_Pagy napsal:
....i když nasadíte planeset takovej jakej má bejt bude to mít daleko do nějaký reality tehdejších bojů....

nerad vám skáču do diskuze, ale tímhle jsi narazil palici na hřebíček ;)
přesně tak tomu je
bohužel ve všech speckách, ať už je dělá Lekk nebo Fuči nebo kdokoliv jiný ;)
takže pak tvoje hláška ohledně nasazení počtů a Fučiho dohledávání přesných typů bylo opravdu jen pro zasmání a ne určující pro výběr planesetu
viď ? :))

ovarek.cz/hamster.gif

1stCL_Pagy
Hoper jde o to že mi se tu můžem jen pokusit nasadit počty a typy co tam bojovali ale dokud nebude něco jako že když v tom spitu tu zatáčku v těch 500 utáhneš uděláš to jednou Šklebící se a ne 100x za sebou, nebo že v tom foku prostě zoomneš dolů a ne že za to vezmes a nechas se zas okamzite vynist nahoru Šklebící se Tak je vlastně veškerý naše snažení k ničemu Šklebící se
Upravil/a 1stCL_Pagy dne 08-02-2010 00:18

311_Tank
1stCL_Pagy napsal:
O Tanku pokud jsi o ní něco přečetl víš že to byla armáda středních bombardérů a druhořadých stíhaček Šklebící se protože ty kvalitní bylo zapotřebí jinde. A o těch stíhačkách se můžem hádat, ale jelikož ve stejné oblasti operovala 15 letecká armáda a ta podnikala nálety do hlouby nepřátelského uzemí měla přednost co se vybavování stíhaček týče Šklebící se a druhá stránka věci i když nasadíte planeset takovej jakej má bejt bude to mít daleko do nějaký reality tehdejších bojů. A narozdíl od tvojí 12 se 15tka nad německo opravdu podívala Šklebící se

Stesti pro me ze Husky neni utok na Berlin.
Jinak nevypadlo ti tam "z pulky strednich bomrbarderu" ? Uz 42 mela 12th dve grupy B-17
Podradnuych stihacek ? Heh myslel sem ze byli prvni kde se nasadili Gckove Lajtasy.
Upravil/a 311_Tank dne 08-02-2010 00:49

1stCL_Pagy
Štestí pro nás Šklebící se protože pak tam nemaj co dělat B-24 a mustangy a Thundry pokud vůbec pak ve velmi malé míře a ještě dost vyběhaný Šklebící se

1stCL_Pagy
Lajtasi si klidne nech Šklebící se to jsou takový střepy že až na rychlost to nemá nic Šklebící se Hele a kde ty její B 17 v tom roce 42 lítali Šklebící se

1stCL_Pagy
Jinak a co nez podradna stihacka lajtas je Šklebící se
Upravil/a 1stCL_Pagy dne 08-02-2010 01:04

311_Tank
B-24 bykly, Mustangy (A-36) byly, Thundery nebyly. Taky je polovina 43... takze mk108 nebyly, fokace nebyly...

No ja vam to nezavidim ale historicka presnost musi bejt ze ...Vyděšený

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,456,914 návštěv