Kde je "RESPEKT" ?
|
Jirka |
Přidané 24-09-2009 07:56
|
Uživatel
Příspěvek: 1553
Založený: 02.11.05
|
1stCL_Wedge napsal:
Jirka napsal:...a těším se na další podobné přeměřování si koulí.
Poď...voe!!
Echh A nebude stačit, když řeknu, že Zajíc je lama ? Že by sme se pak ňák domluvili ?
Vážně. Rozhodně by stálo za to tenhle pokus zopakoval s Wedgem. Rozhodně by to vypovědělo o těch érech o hodně víc. Co ty na to Wedgi ? Hlásí se někdo dobrovolně ke mě do čajky ?
Upravil/a Jirka dne 24-09-2009 08:08
|
|
|
|
Jirka |
Přidané 24-09-2009 07:58
|
Uživatel
|
Jimik napsal:
No a já tohle všechno prochlastal. Jsem ostuda a slibuji a kaji se, že už se to nebude vícekrát opakovat.
Jinak chtěl bych tady prohlásit, že čajka je strašný hadraplán, do kterýho by vlezl snad jedině ufon. Každej poučenej pilot befka přece dávno ví, že na čajku se musí jít jedině z přenížení!
ÁMEN!
Jojo. Pěkně u země. A ukroutit. |
|
|
|
Jimik |
Přidané 24-09-2009 08:10
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 350
Založený: 30.09.05
|
No jasně, kdo jiný by ti měl před Wedgem krejt prdel než já. Nebo tě pak zase budem honit po Hlaváku s vrtulí! |
|
|
|
Jirka |
Přidané 24-09-2009 08:17
|
Uživatel
|
Wedži, tvoji výzvu přijimám. Já a Jimik v čajkách proti tobě v befku. Co ty na to ?
hele, nebuď srab.
Kdy máš čas ? (Kvůli Jimikovy by to bylo ideální v úterý a nebo ve čtvrtek. ) |
|
|
|
Anton |
Přidané 24-09-2009 08:19
|
Nováček
Příspěvek: 27
Založený: 20.01.08
|
Tak souboj skončil, byl celkem podle mého očekávání.
Při prvním letu jsem měl málo možností myslím že jsem zaútočil snad jen jednou a to bez střelby následovala dlouhá naháněná až i mě to unavilo a zkusil jsem když tam byla jen jedna čajka trošku manévrů no skončilo to zasažením mého letounu ale i přesto že jsem byl poškozen bez vážnějšího problému jsem ustál následný útok a utekl z bojiště.
Druhý let byl z mého pohledu zajímavější, zaútočil jsem na čajky třikrát nebo čtyřikrát v nichž jsem měl vždy poměrně velkou šanci ale ukázalo se že jsem poměrně neschopný střelec. Skončilo to opět naháněnou a následným soubojem I-153 mezi sebou když je už přestalo bavit honit Bf-109F.
Následovalo ukončení tohoto souboje pokud vím tak odchodem pilota druhé čajky a zároveň celkové nechuti uskutečnit další souboj kde by opět došlo pouze k několika útoků za cca hodinu. (pokud se mílím prosím účastníky či pozorovatele za opravu)
Sedl jsem tedy do čajky jako druhý pilot s Cassiusem proti novému pilotovy v boji Valcem, výsledek napsal výše Cassius.
Výsledky pro mě:
V prvním letu se mi potvrdilo že manévrovat s čajkou či se ji snažit za každou cenu přestoupat je holá pitomost naštěstí rozdíly mezi letadly jsou tak obrovské že ani vážné poškození nezabránilo úniku z boje.
V druhém letu se potvrdilo že zbraní Bf-109F je překvapení a rychlé přiblížení bohužel jsem nebyl schopen proměnit ani jedinou šanci. Na druhou stranu I-153 nejsou schopny vůbec pronásledovat Bf-109F při správném použití tohoto letounu.
Třetí let mi jasně řekl že do I-153 rozhodně sedat nemám.
Můj závěr: Ve stejném souboji (pokud by na letounech seděly podobně zkušení piloti jako nyní) a poměr by byl dva na jednoho, by jakýkoliv letoun z toho období co brázdí ruské nebe, (mám na mysly, Jak-1, Mig-3, Lagg-3, P-39 a I-16) představoval větší hrozbu než I-153, v tomto se mnohem lépe brání i I-16 kterou napadám celkem nerad protože pokud pilot využije veškerý výkon letounu získá obvykle mnohem větší chvíli či šanci na střelbu. Vis můj nepříjemný střet s Vitim.
Ale zpět k tématu po tomto souboji můj respekt k I-153 jako nebezpečí v samotném boji je opravdu téměř na nule ostatně jako před soubojem. Na dogfight je jistě výborné letadlo to je mu však k ničemu když nepřítel jen zaútočí a zmizí, pak jsou akorát vzrušené stížnosti ze strany čajek že „bf utíká“. Čajka co o Bf-109 ví je sice obtížně zasažitelná to je asi tak vše napadnout stodevítku může jen ve specifických situacích (např. poškození stodevítky, závažná chyba pilota stodevítky, atd.) A jen pro porovnání vedle Ishaku je Čajka neškodná muška. Tedy můj respekt trvá k Jaku-1 jako hlavní hrozbě tohoto období (jak jsem viděl následně dokáže ve schopných rukách Bf-109F vymanévrovat), a následně i proti odvážně pilotovanému Migu-3. V tomto období následuje P-39 po ní LaGG-3 společně s I-16 (zde je otázkou co je větší hrozba), čajka je až na konci seznamu. Těsně nad bombardéry IL-2, i když verse se zatím střelcem už dokážou pěkně naštvat když při přiblížení dá zadní střelec hezky jednu ránu do motoru ale ostatně jako většina bombardérů.
Samozřejmě kvalita pilotů dělá strašně moc zde se ale autor ptal ohledně letadel a je pravda že třeba na I-153 se kvalitní pilot projeví tak že je schopen prudce uhýbat a především předvídat vaše kroky a tak jeho sestřelení je krajně obtížné. Ovšem ani výborný pilot na I-153 nic nenadělá s tím že jeho letoun letí maximálně pod 400 km/h a jeho protivník (Bf-109F) přes 600km/h. Tedy sice jde hodně o kvalitu pilotů protože je vám k ničemu když máte nejlepší letadlo na světě když vás protivník nachytá. Ovšem i technika pilotovy může dost pomoci a mnohdy právě technika může být tím jazýčkem vah na rozhraní toho zda zvítězí jeden nebo druhý.
Pro 3BAP_Rohlos: Kde jsem psal že si je dávám k snídani vždy když je potkám? Snažíš se mi vkládat věci co jsem netvrdil, své sestřely letounů I-153 obvykle získávám v bojích více letadel kde musí pilot čajky se soustředit na hodně věcí najednou a ukáže nekrytá záda a to je moje chvíle většinou však útočím na výkonnější stroje které by mohly ohrozit mé následné odpoutání z boje. Pokud vím sám jsem psal že trefit manévrující čajku není snadné!
Pro Jirku: Opravdu je poznat že by jsi si měl ten ručník dát na hlavu ty (i když opravdu nechápu co má podle tebe dočinění s tématem), když si snažíte dokázat že dvě I-153 „přeci musí pro Bf představovat hrozbu“. Promiň ale nějak jsi si zapomněl spočítat rychlost obou letadel, souboj naopak mi jen potvrdil co jsem si myslel a to že se musím akorát zlepšit ve střelbě a využívání energie letounu.
Pro Cassiuse a Jirku: Děkuji včera za polet bylo to celkem přínosné pro mojí taktiku proti I-153, i když poměrně zdlouhavé.Jste dobří piloti a především Cassius na mě působil že čajku opravdu má rád a má ji dost zvládnutou.
PS: Cassiusi promiň že zase píšu romány ale nevím takovéhle psaní mě docela i baví ostatně kde jinde si můžu takhle diskutovat o letadlech.
Upravil/a Anton dne 24-09-2009 08:21
|
|
|
|
Jirka |
Přidané 24-09-2009 08:53
|
Uživatel
|
Antone, Antone |
|
|
|
3BAP_Rohlos |
Přidané 24-09-2009 09:21
|
Uživatel
Příspěvek: 816
Založený: 08.01.07
|
Anton napsal:
Nevím jak ti může nahánet strach čajka, je tak zoufalá že ve vzduchu si na nich akorát cvičím střelbu.
Toto je pro mě dostatečný Antone. Tak strašně zoufalý éra jako jsou čajky si přece musíš dávat k snídaní, obědu, svačině a večeři ne?
A pak ještě ta hláška jak je trapný jít s Péčkovou čajkou na headon proti poškozenýmu befku.
Některý věci mě dokážou vykouzlit úsměv na ksichtě.
Ale jinak, si myslím, že ses dobře uvedl do komunity a že seš dobrej pilot, i když nafoukanej a sebejistej, ale takovejch je na nebi hodně...
Pokud mě něco poradí, vytkne, nebo vyvrátí třeba Wedge, bery, nebo Nordom, ale vlastně většina našeho virtuálního nebe, sklopím uši, oči, hubu a budu o tom hoodně přemýšlet. Od tebe mě to ale nějak nesedí čoveče. |
|
|
|
1stCL_Wedge |
Přidané 24-09-2009 09:46
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 324
Založený: 21.10.05
|
Jirka napsal:
Wedži, tvoji výzvu přijimám. Já a Jimik v čajkách proti tobě v befku. Co ty na to ?
hele, nebuď srab.
Kdy máš čas ? (Kvůli Jimikovy by to bylo ideální v úterý a nebo ve čtvrtek. )
Eeeee....no já myslim, že by mi asi ten zajíc s lamou postačil!??
|
|
|
|
Jirka |
Přidané 24-09-2009 09:49
|
Uživatel
|
1stCL_Wedge napsal:
Jirka napsal:
hele, nebuď srab.
Kdy máš čas ? (Kvůli Jimikovy by to bylo ideální v úterý a nebo ve čtvrtek. )
Eeeee....no já myslim, že by mi asi ten zajíc s lamou postačil!??
nebuď labuť |
|
|
|
1stCL_Wedge |
Přidané 24-09-2009 10:05
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 324
Založený: 21.10.05
|
Vy s Jimikem ty metály fakt moc chcete, žejo?? Tak OK, ale pokud má Jimik čas úterý/ čtvrtek, tak můžeme nejdříve v úterý příští týden od 20:00, jelito akceptovatelné.
PS: Jo a zmiňovat výsledky budeme jen v případě že bych vyhrál. Víš co, vy když dostanete naprdel tak se na to zapomene, ale já bych asi posměch ze strany lamozajíce psychicky dlouho neustál!!
|
|
|
|
Jirka |
Přidané 24-09-2009 10:21
|
Uživatel
|
OK. Takže příští týden v úterý. Ale odhaduju, že Jimik bude moct asi až po osmé , spíš k deváté. Ukládá potomky k spánku. S výsledky si nedělej starost. Já budu mlčet jako hrob. Prostě necháme lidi ať se sami podívají. |
|
|
|
Jimik |
Přidané 24-09-2009 10:26
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 350
|
20:30 please |
|
|
|
j4ck41 |
Přidané 24-09-2009 11:33
|
Diskutující
Příspěvek: 2006
Založený: 09.02.06
|
zjova, ze ja tohle vlakno nesleduju .. bych se stavil na cumendu
jenom Antone takova drobna technicka ... ja jsem totiz strasne blbej a potrebuju neco dovysvetlit
jestli se tedy nebojis Cajek, ktery jsou tak strasne tragicky, tak proc jses tak spokojenej s tim, ze si utek z boje vyuzivajic rychlosti Befka?
jako proc utikas pred necim ceho se nebojis? jo kdybys tu rychlost pouzil k odpoutani od nepritele a priprave novyho utoku ... to je jina ... ale ty sam pises ze si utekl ... a utikal jsi tak dlouho az to Cajky prestalo bavit ... tohle kdybys pls me mohl osvetlit ... dik
Upravil/a j4ck41 dne 24-09-2009 11:33
|
|
|
|
WT_Schmouddle |
Přidané 24-09-2009 11:48
|
Uživatel
Příspěvek: 1984
Založený: 02.10.05
|
Já bych jako za WT chtěl říct, ze podlehnout MK považujeme za čest. Navíc já jsem neumřel..
Aby tenhle test měl nějakou vypovídací hodnotu, dejte to befko Edíkovi nebo Turbíně, místo "začátečníka"...pak uvidíte věci...
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.
|
|
|
|
Jirka |
Přidané 24-09-2009 12:23
|
Uživatel
|
WT_Schmouddle napsal:
Já bych jako za WT chtěl říct, ze podlehnout MK považujeme za čest. Navíc já jsem neumřel..
Aby tenhle test měl nějakou vypovídací hodnotu, dejte to befko Edíkovi nebo Turbíně, místo "začátečníka"...pak uvidíte věci...
Bude opáčko s Wedžem. Viz. výše. |
|
|
|
Panek |
Přidané 24-09-2009 12:27
|
Diskutující
Příspěvek: 2105
Založený: 15.07.06
|
Wedge, Fuči, Válec, Nordom, ... a další.
I v dnešní době máme dostatek pilotů na špici tak vysoko, že posunout hranice už se dá jen nepatrně.
Není třeba tahat starou gardu o maminek ke kompu. |
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 24-09-2009 13:06
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
|
No jo, ale podepsali oni Nationalgefühl Übereinstimmung?
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
WT_Pedropan |
Přidané 24-09-2009 13:08
|
Uživatel
Příspěvek: 1006
|
Panek napsal:
I v dnešní době máme dostatek pilotů na špici tak vysoko, že posunout hranice už se dá jen nepatrně.
Není třeba tahat starou gardu o maminek ke kompu.
No, tak tim si teda nejsem jistej. Tys proti nim nekdy lital?
Btw: Tim nechci rict, ze vyse jmenovani litaji blbe. Ale puvab tehle stare gardy byl ve vrazedne presne strelbe z jakekoliv pozice... |
|
|
|
Jirka |
Přidané 24-09-2009 13:13
|
Uživatel
|
WT_Pedropan napsal:
Panek napsal:
Není třeba tahat starou gardu o maminek ke kompu.
No, tak tim si teda nejsem jistej. Tys proti nim nekdy lital?
Btw: Tim nechci rict, ze vyse jmenovani litaji blbe. Ale puvab tehle stare gardy byl ve vrazedne presne strelbe z jakekoliv pozice...
Já jsem se potkal s oběma grupama a se všema bylo lítání bezva. |
|
|
|
1stCL_Vincent |
Přidané 24-09-2009 13:19
|
Nováček
Příspěvek: 38
Založený: 25.02.08
|
Já vám nevím, koukal sem na ten souboj jen chvilku, ale Anton si několikrát vybudovanou pozici totálně zprasil tím, že udělal nějakou táhlou horizontální zatáčku, při které si ho čajka zkrátila o víc jak půl kiláku.
Jednou sem dokonce viděl, že anton, když měl čajku už poměrně daleko za prdelí a bez rychlosti, on sam se sve energie zbavil naprosto zbytecnym sudovym vykrutem !
Ale jak rikam, koukal sem jen chvili, ale z tehle postrehu bych soudil, ze vysledek souboje neni prilis objektivni, vzhledem k velkym rozdilum ve zkusenostech pilotu. |
|
|