Battle of Stalingrad - žvanírna 2015
|
Rumcajs |
Přidané 03-10-2014 17:24
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
Shadowdeath napsal:
To je škoda, už sem z tebe chtěl tahat informace
Přemýšlel jsem, že bych si na vánoce udělal radost, s tou o stupínek slabší verzí - 970. Každopádně, zatím jenom přemýšlím, protože když do toho půjdu, tak bude potřeba upgradnout i zbytek počítadla a když už nový počítadlo tak by to chtělo i nějakej slušnej 4K monitor a to už mě trochu naruší rozpočet Hele 980 je o poznání silnější než 780. 970 pak vychází většinou nasteno, sem tam líp. A především má výrazně nižší spotřebu. Kdybych kupoval GK dnes, asi bych sáhnul po 970. Jinak i ta 780 je na všechny dnešní simy víc než dost v 2560 x 1440. BTW přechod z 1080p na 1440p je moc hezký skok. Nenech si to ujít. Na 4K si HW zatím úplně netroufá, pokud nechceš sahat po nějakém drakonickém řešení se dvěma Titanama.
Non est specifica
|
|
|
|
Garrett |
Přidané 03-10-2014 17:46
|
Nováček
Příspěvek: 89
Založený: 30.11.08
|
Je nějakej mód na zobrazování svastiky u německých letadel? Nejsem žádnej nacista, ale ten čtverec dost kazí atmosféru hry. To už tam radši neměli dávat nic. |
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 03-10-2014 19:01
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
Založený: 30.09.05
|
SP kampaň, nutný čistý install
http://forum.il2s...ntry170079
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
Paulus |
Přidané 03-10-2014 19:56
|
Diskutující
Příspěvek: 2291
Založený: 26.03.08
|
Tak to je perfektní, volně přeloženo:
„První věci, kterou musíte udělat, máte-li ne-Steam verzi, je kompletně vyčistit a odinstalovat hru! Omlouváme se za to, ale je to nezbytné. Majitelé Steam verze to nebudou potřebovat, update bude automatický.“
A ještě toto:
„…všechny modifikace na vašich účtech byly zamčené a budou postupně dostupné hraním kampaně.“ (např. kanony 23 a 37 na IL2, změny bomb atd. jsou nedostupné!)
Další sim, který jsem si zbytečně koupil.
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E
|
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 03-10-2014 19:58
|
Fusioner
|
Si to vylétáš ne?
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
Paulus |
Přidané 04-10-2014 09:20
|
Diskutující
Příspěvek: 2291
Založený: 26.03.08
|
No právě to mne na tom nejvíc s..e! To, že si zaplatím možnost dělat betatestera, jsem jaksi překousl. Ale aby mi potom omezili možnosti ve hře už je příliš. Ano v kampani budiž, ale abych musel projít celou kampaň, která mne nezajímá, a pak teprve měl plnohodnotnou hru v multiplayeru, to mi vadí!
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E
|
|
|
|
beermajkl |
Přidané 04-10-2014 10:00
|
Uživatel
Příspěvek: 647
Založený: 28.12.11
|
Tak aspon' se při hraní kampaně zahřeješ a otestuješ letadla,třeba je překvapivě dobře udělaná a tím tě chcou donutit aby jsi si ji zahrál. |
|
|
|
Bierglass |
Přidané 04-10-2014 10:28
|
Diskutující
Příspěvek: 2607
Založený: 12.05.10
|
No já v tom žádný problém nevidím.Po tutorialu jsem si zaletěl jednu misi na experta doprovod He111 s Bf 109 F4, He 111 se vrátili,sestřelil jsem jednoho Ivana,přistál doma a mám na letadle vše co jsem používal předtím. |
|
|
|
Mriswith |
Přidané 04-10-2014 10:31
|
Nováček
Příspěvek: 75
Založený: 27.12.12
|
Paulus napsal:
No právě to mne na tom nejvíc s..e! To, že si zaplatím možnost dělat betatestera, jsem jaksi překousl. Ale aby mi potom omezili možnosti ve hře už je příliš. Ano v kampani budiž, ale abych musel projít celou kampaň, která mne nezajímá, a pak teprve měl plnohodnotnou hru v multiplayeru, to mi vadí!
Ty jsi překousnul to, že sis zaplatil možnost dělat betatestera tím, že sis koupil hru v betě? Obdivuhodné... |
|
|
|
Bierglass |
Přidané 04-10-2014 11:02
|
Diskutující
Příspěvek: 2607
Založený: 12.05.10
|
Mriswith napsal:
Paulus napsal:
Ty jsi překousnul to, že sis zaplatil možnost dělat betatestera tím, že sis koupil hru v betě? Obdivuhodné...
v Betě ne.V Alfě |
|
|
|
olda Olde maly |
Přidané 04-10-2014 12:33
|
Diskutující
Příspěvek: 2022
Založený: 22.01.07
|
A je to teda vůbec sim? |
|
|
|
1stCL_Werner |
Přidané 04-10-2014 12:38
|
Uživatel
Příspěvek: 720
Založený: 21.08.10
|
Tak jsem koukal na ty odemykatelné skiny a nejenom, že většina vůbec není od Stalingradu, ale mnoho jich je z jiných verzí konkrétního typu, to je trošku trapné...
A G-2 má stále blbě podvozkové šachty...
Upravil/a 1stCL_Werner dne 04-10-2014 12:46
1st Czech Lions - Resistance is futile...
|
|
|
|
Garrett |
Přidané 04-10-2014 13:02
|
Nováček
|
WT_Horrido napsal:
IMHO BOS běží líp než ROF.
U toho BOSu záleží co od toho čekáš, co ti to má přinést?
Tak můžu říci, že ROF běží o hodně lépe než BOS. V prvé řadě mě vyděsil výběr z pouhých 4 nastavení grafiky (low/balande/high/ulra). Hra mi automaticky označila možnost HIGH, avšak jsem realista a tak jsem zvolil balanced. Ani v launcheru ani přímo ve hře, jsem bohužel nenašel detailnější nastavení grafiky, jako například stíny a shadery - u mé sestavy největší žrout výkonu ve hrách.
Zapnul jsem quick mission a nastavil jsem pro každou stranu po 8 letadlech. Při pohledu z kokpitu nad prázdnou krajinou se FPS pohybují něco mezi 35-45 fps. A jako že docela plynule, žádné mikrolagy jako u COD. Při bitevní vřavě už to tak veselé nebylo. FPS jde drasticky dolů, v závislosti na vzdálenosti cíle. Například, když kolem mě prolítává stíhač, FPS klesnou i pod 20. Při pohledu na více bojujících strojů, hra nepříjemě zacuká a klesne na 15 FPS, pak se to ustálí na 25.
Jal jsem se tedy pronásledovat nepřátelské heinkely. Ve vzdálenosti kolem 500m fps na 29. Přiblízil jsem kameru (FPS šlo natvrdo o 5 dolů) a vystřelil. Hra se mírně zacukala a fps kleslo na 18.
Moc nadšenej z toho nejsem. Engine je poměrně neoptimalizovaný. Vím, že mám postarší sestavu, ale ROF na kterej se BOS odvolává, mi při plnejch detailech běhal stabilně na 40 při vyhlídkových letech a neklesal pod 30 v bitevní vřavě, kde bylo 16 strojů.
Zkusil jsem ještě nastavení low, ale tam se FPS zvedly jen o 5 s tím, že náhlé poklesy FPS přetrvávaly. Jinak jsem nezaznamenal nějaké větší změny mezi maximálním a minimálním nastavením. Bude to asi způsobeno nemožností plně ručního nastavení grafiky.
Upravil/a Garrett dne 04-10-2014 13:34
|
|
|
|
Baron |
Přidané 04-10-2014 13:50
|
Diskutující
Příspěvek: 4840
Založený: 18.02.10
|
Akú máš zostavu?
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
Garrett |
Přidané 04-10-2014 14:12
|
Nováček
|
Phenom X4 BE 955 3.8Ghz, 6GB ram, Radeon HD 6870 |
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 04-10-2014 14:38
|
Fusioner
|
Garrett napsal:
WT_Horrido napsal:
IMHO BOS běží líp než ROF.
U toho BOSu záleží co od toho čekáš, co ti to má přinést?
Tak můžu říci, že ROF běží o hodně lépe než BOS. V prvé řadě mě vyděsil výběr z pouhých 4 nastavení grafiky (low/balande/high/ulra). Hra mi automaticky označila možnost HIGH, avšak jsem realista a tak jsem zvolil balanced. Ani v launcheru ani přímo ve hře, jsem bohužel nenašel detailnější nastavení grafiky, jako například stíny a shadery - u mé sestavy největší žrout výkonu ve hrách.
Zapnul jsem quick mission a nastavil jsem pro každou stranu po 8 letadlech. Při pohledu z kokpitu nad prázdnou krajinou se FPS pohybují něco mezi 35-45 fps. A jako že docela plynule, žádné mikrolagy jako u COD. Při bitevní vřavě už to tak veselé nebylo. FPS jde drasticky dolů, v závislosti na vzdálenosti cíle. Například, když kolem mě prolítává stíhač, FPS klesnou i pod 20. Při pohledu na více bojujících strojů, hra nepříjemě zacuká a klesne na 15 FPS, pak se to ustálí na 25.
Jal jsem se tedy pronásledovat nepřátelské heinkely. Ve vzdálenosti kolem 500m fps na 29. Přiblízil jsem kameru (FPS šlo natvrdo o 5 dolů) a vystřelil. Hra se mírně zacukala a fps kleslo na 18.
Moc nadšenej z toho nejsem. Engine je poměrně neoptimalizovaný. Vím, že mám postarší sestavu, ale ROF na kterej se BOS odvolává, mi při plnejch detailech běhal stabilně na 40 při vyhlídkových letech a neklesal pod 30 v bitevní vřavě, kde bylo 16 strojů.
Zkusil jsem ještě nastavení low, ale tam se FPS zvedly jen o 5 s tím, že náhlé poklesy FPS přetrvávaly. Jinak jsem nezaznamenal nějaké větší změny mezi maximálním a minimálním nastavením. Bude to asi způsobeno nemožností plně ručního nastavení grafiky.
No možná to dělá ta grafika, nevím, nemám s ATI zkušenosti.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
Garrett |
Přidané 04-10-2014 15:15
|
Nováček
|
Grafika může být důvodem nízkého FPS, nicméně na drastické poklesy nemá vliv, to je věc optimalizace hry. Zkusím počkat na finální verzi, zda bude možnost detailnějšího nastavení grafiky. Prozatím de BOS do virtuálního šuplíku. |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 04-10-2014 15:55
|
Stařešina
|
Presety grafiky jsou již dlouho a jsou tu, aby zůstaly. Vývojáři se již před časem nechali slyšet, že neuvažují o změně koncepre těch 4 presetů minimálně do vydání hry. Tedy hra bude vydaná takto.
Presety mají svůj důvod. Ten důvod je jistě poměrně chatrný, ale .. důvodem je, aby volbou grafických parametrů nevznikaly nepřiměřené výhody / nevýhody. Tedy aby byla především zachovaná viditelnost cílů na obdobné úrovni bez ohledu na rozlišení a nastavení grafiky. Což je jistě hezký záměr. Kazí to dostupnost nástrojů na ladění grafických voleb mimo hru. A především pak existence dalších nástrojů jako je SweetFX. Asi je jasné, že kdo si vyhraje s SweetFX je asi schopnej dosáhnout stavu, že uvidí líp a víc, než je default. Předpokládám, že lze relativně snadno dosáhnout i průhlednosti mraků a jiné zábavné fíčurky.
Co se týká FPS, zkus si spustit Task Manager, přepnout se do hry, chvíli letět v oblasti s nízkým FPS a přepnout se zpět do Task Manageru. Omrkni zátěž procesorů. Pokud mají procesory rezervu, asi je úzké hrdlo grafická karta. Pokud ne, pak je to pravděpodobně procesor. Měl jsem AMD 5870 a lítal s tím ROF a musí se nechat, že přechod na GTX 670 byl skok vpřed. Ta 6870 na tom možná nebude dramaticky líp a BOS bude asi žravější než ROF.
Non est specifica
|
|
|
|
Garrett |
Přidané 04-10-2014 16:17
|
Nováček
|
Je to zlé, procesor nestíhá. Ale beztak chci v nejbližší době udělat větší upgrade. |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 04-10-2014 16:46
|
Stařešina
|
Haha, no LaGG je fakt super stroj. Sice moc hezkej na sobotní odpolední polet, jen kdyby se tam nestřílelo, nebo alespoň nebyly stihačky protistrany. Zas ale úspěch s LaGGem si člověk dlouho pamatuje.
Ale předpokládám, že Horrido se nerozplývá blahem nad LaGGem, ale nad sebou a svojí výdrží, že to psychicky zvládnul
Non est specifica
|
|
|