November 27 2024 19:50:44
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 1

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2015
Baron
606_JuLB napsal:

310_Pip napsal:

Bude někdy trim na osu?

S tím už veľmi nepočítam...veď načo osu, keď v realite bol trim na všetkých BOS rusákoch (mimo Pešky) na koleso. Najväčší fail "najleralitnejšieho" simu pod slnkom, ako sa chvastal ujo Loft pred rokom Naštvaný

Šťastnejší (mladší vekom) sa možno dožijú, až sa opäť vydavateľ "oslobodí" od projektu BOS a nejaký Team Fusiono-Daidalos trim dorobí.

Hm, Julo... Trimy su uz davno urobene - aj na osu aj na tlacitka. A nielen na vyskovku ale aj na smerovku a kridielka. Podla toho, ktore lietadla co mali. Staci jedine - pozriet sa do nastaveni. Thats all folks.
Upravil/a Baron dne 30-09-2014 20:26
Hals - und Beinbruch!

606_JuLB
Rumcajs napsal:

310_Pip napsal:

Bude někdy trim na osu?
Je trim na osu. ...

Trim výškovky nie je prestaviteľný stabilizátor, aj keď sa používa tiež za rovnakým účelom, a otázka znela na trim. Takže nie, "trim" na osu nie je.

Rumcajs napsal:

...Třeba FW 190 na osu nejde, protože ve skutečnosti byl taky na tlačítko. Ruský stroje mají trim a ne nastavitelnou celou výškovku a jsou taky na tlačítka....

Ruské mašiny nemôžu mať trim na osu, lebo by to neodpovedalo skutočnosti pre FW190?
Zvláštna logika.
Radšej nech je aj Fw na os, a pre hardcoristov nie je problém si premapovať "os" aby spínala "tlačítka".

Baron
Co blbnes? Fw ma napr. trim na tlacitka, tak ako spravne maju byt. Bf zase na OSU - tiez tak ako maju byt.
Hals - und Beinbruch!

310_Pip
Ruský mašiny mají trimovací kolečko, tedy osu... jen jaksi nefunguje Naštvaný
Rumcajsi a Barone proč furt mluvíte o německých letadlech, který jsou zřejmě dobře, ale jak je vidno z mého prefixu asi je tolik lítat nebudu, že? U G940 mi ta osa nejde ani u 109ky, tlačítka sice fungujou, ale to mě nezajímá...
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!

http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
Rumcajs
606_JuLB napsal:

Rumcajs napsal:

310_Pip napsal:

Bude někdy trim na osu?
Je trim na osu. ...

Trim výškovky nie je prestaviteľný stabilizátor, aj keď sa používa tiež za rovnakým účelom, a otázka znela na trim. Takže nie, "trim" na osu nie je.

Rumcajs napsal:

...Třeba FW 190 na osu nejde, protože ve skutečnosti byl taky na tlačítko. Ruský stroje mají trim a ne nastavitelnou celou výškovku a jsou taky na tlačítka....

Ruské mašiny nemôžu mať trim na osu, lebo by to neodpovedalo skutočnosti pre FW190?
Zvláštna logika.
Radšej nech je aj Fw na os, a pre hardcoristov nie je problém si premapovať "os" aby spínala "tlačítka".

Nerozumím ti. Za prvé nic neobhajuju a nejsem autor toho nápadu to tak udělat, jen to popisuju, jak to funguje. To si, prosím, nepleť.
Za druhé trim pomocí trimovacích plošek a trim pomocí nastavení celé výškovky má stejný cíl, totiž stabilizovat letadlo v daném režimu - úhlu náběhu. Ačkoli je implementace jiná, cíl a použití je stejný. Že se jedná o tu samou funkci se nejsnáze přesvědčíš tak, že se zeptáš lidí, jak to mapujou. A přijdeš na to, že naprostá většina lidí si namapuje všechny způsoby trimování výškovky na stejný dvě tlačítka - nos nahoru - nos dolu. Že to kluci z BOSka udělali takhle na 3 způsoby, je poněkud mimo moje chápání, ale budiž, je to ve hře. Hra trim na osu umí, jen z nějakého popudu tvořivosti to je jen u Bfka. Ono ve finále ani u Bfka to není tak úplně trim na osu, protože to kolo se točí svojí rychlostí a tedy aktuální pozice osy nemusí korespondovat s pozicí toho kola. Je tam zpoždění. Proč to nemůže být i pro ostatní letadla nevím, zejména když teď v techno chatu vypisujou pozice trimů. Dál vych řekl, že se nejedná o nic extra důležitého. Všema třema způsobama se dá trimovat efektivně a celkem stejně rychle. Tedy pomineme-li, že Bf 109G2 se nedá vytrimovat do dajvu, že.
Non est specifica

Rumcajs
310_Pip napsal:

Rumcajsi a Barone proč furt mluvíte o německých letadlech, který jsou zřejmě dobře, ale jak je vidno z mého prefixu asi je tolik lítat nebudu, že? U G940 mi ta osa nejde ani u 109ky, tlačítka sice fungujou, ale to mě nezajímá...
Pipe mluvím o německých i o ruských letadlech. A mluvím o nich, protože se jejich ovládání odlišuje. Jsou 3 způsoby mapování a pro každý letadlo platí právě jeden. Pro ruský je to trim nahoru/dolu, pro Fw je to stabilizátor nahoru/dolu a pro Bfko se to jmenuje jen adjustable stabilizer a je to osa.
Proč to tak udělali, nevím, přesto to tak je a jestli kluci chtěj, aby jim trim fungoval všude, musej si namapovat všechny tři způsoby.

Jo a nejlepší na závěr. Jako naprostá většina lidí mám dva čudlíky "Nos nahoru", "Nos dolu". Takže trimuju vždy těma tlačítkama, i když je to Bfko. A nevidím v tom nejmenší problém. A nevidím vůbec žádnou výhodu v možnosti, mít to na osu.
Non est specifica

Baron
premazane, prispevok na ktory som reagoval zmizol, odpoved sa stala bezpredmetnou.
Hals - und Beinbruch!

310_Pip
Rumcajs napsal:

310_Pip napsal:

Pipe mluvím o německých i o ruských letadlech. A mluvím o nich, protože se jejich ovládání odlišuje. Jsou 3 způsoby mapování a pro každý letadlo platí právě jeden. Pro ruský je to trim nahoru/dolu, pro Fw je to stabilizátor nahoru/dolu a pro Bfko se to jmenuje jen adjustable stabilizer a je to osa.
Proč to tak udělali, nevím, přesto to tak je a jestli kluci chtěj, aby jim trim fungoval všude, musej si namapovat všechny tři způsoby.

Jo a nejlepší na závěr. Jako naprostá většina lidí mám dva čudlíky "Nos nahoru", "Nos dolu". Takže trimuju vždy těma tlačítkama, i když je to Bfko. A nevidím v tom nejmenší problém. A nevidím vůbec žádnou výhodu v možnosti, mít to na osu.

Rumcajsi já to chápu, to není nic proti Tobě, naopak si to vysvětlil moc dobře, jen je pro mě neakceptovatelný použít u rusáků trim na čudlíky, prostě sem tak zvyklej Vyděšený
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!

http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
Rumcajs
Možné vysvětlení je to, že Bfkový kolo má u sebe ukazatel pozice. To myslím ruský letadla nemaj. Netrimuješ tedy na pozici, ale na reakci letadla. U FW je to jasný, sice je tam ukazatel, ale trimuješ přepímačem. Tomu by mohlo odpovídat to, že jen Bfko se dá trimovat třeba trimovací osou, kde hráč hned vidí, kam tu pozici nastavil. Ale je to jen spekulace, do hlavy těm vývojářům nevidím a úplně jim nerozumím. A to zejména tím, že tuhle logiku postavili na hlavu tím techno chatem. Doufám, že umožní, aby server mohl techno chat úplně vypnout. Je mi to až blbý, že na Syndikátech to píše pozice chladičů, trimů, varuje před přehříváním a letadla maj své privátní GPS.
Non est specifica

606_JuLB
to Rumcajs

Asi naozaj nerozumieme, pretože s Tebou súhlasím vo všetkom.

Nikdy by som si nedovolil pripisovať autorstvo toho "riešenia" nikomu okrem dev tímu BOS.

Nikdy som nespochybnil, že by pozdĺžne vyváženie (jedno akým mechanizmom) fungovalo inak než si to popísal. Zato Baron asi nečítal od začiatku, jednoducho otáčať trimovacím kolesom vo VVS strojoch nejde OSOU. Že trimovanie funguje na tlačítka nespochybňujem ja ani Pip.

Spomalenie pohybu trim-kolesa na Bf je prítomné, napríklad rovnako ako u všetkých trimoch v P-51 DCS. V DCS sa koleso zastaví v polohe odpovedajúcej polohe "čudlíka" trimu na trimboxe aj keď sa dotáča ešte sekundy po tom, čo prestanem točiť poťákom. Ako je to v BOS nemám overené. Nevidím dôvod, prečo by to malo byť inak a mal by zastavovať náhodne,
Určite ale nerozumiem, prečo nie je možné namapovať na osu ovládač, ktorý je/bol v reálnom lietadle ovládaný "osou". Najmä, ak to v hre už existuje (pre Bf 109), a je mi úplne fuk, ak by sa táto funkcia v menu volala "nastaviteľný stabilizátor" aj pre lietadlá, ktoré mali stabilizátor pevný.

to Baron
Prepáč, ale prvotnú verziu som musel prepísať, moja vina a horúca hlava, sorryMrknutí

Edit:
Kým splodím verejne prístupnú odpoveď, pribudne hromada príspevkov Šklebící se

alfik
Vzhledem k tomu, že je to sim, tedy hra, a vzhledem k tomu že ne každý má všechna možná zařízení, nevidím důvod, proč by se u VŠECH letadel nemohly používat VŠECHNY možnosti ovládání trimů (tzn. osou, tlačítky i myšováním po virt. kokpitu když už to někoho baví a chce to) bez ohledu na to, jak to bylo řešeno u konkr. letadla.
Prokrista, u různých letadel máme přece několik různých řešení trimů - od prostých vyvažovacích plošek přes Fletnerovy klapky, přes kombinaci vyvažovacích a odlehčovacích plošek (např. na jedné výškovce vyvažování a na druhé odlehčování apod.) , až po kombo klapku spojující obě funkce! O tom že některá letadla měla nastavitelný stabilizátor plus trimovací a odlehčovací plošky (typicky letadla od Boeingu) už ani nemluvím - mechanizace takové plochy je sama o sobě tak zajímavá (ovšem jen pro techniky Šklebící se ) že bych vám o tom mohl hodiny vyprávět - a nudit vás tím Šklebící se Zkusím to v prosinci na sletu Šklebící se
To budou modelovat i tohle?
Opravdu se mi nechce věřit, že po ustřelení levé výškovky půjde řízení ztuha zatímco po ustřelení pravé nepůjde trimovat! Až TAKOVOU ÚROVEŇ SIMULACE v simulátoru uvidím... to budou časy! Šklebící se
A nikdo to nebude lítat... Šklebící se
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

310_cibule
alfik napsal:

Vzhledem k tomu, že je to sim, tedy hra, a vzhledem k tomu že ne každý má všechna možná zařízení, nevidím důvod, proč by se u VŠECH letadel nemohly používat VŠECHNY možnosti ovládání trimů (tzn. osou, tlačítky i myšováním po virt. kokpitu když už to někoho baví a chce to) bez ohledu na to, jak to bylo řešeno u konkr. letadla.

Tak touhle plodnou debatou jsme zde před pár měsíci strávili řadu utěšených dní ;-) Dalo by se to ještě najít.

Někteří, mne nevyjímaje, mají za to, že tyto věci - jako například klikatelný kokpit - přispívají (třeba při startu) k většímu zážitku ze hry.

Jiní jsou přesvědčeni, že když to v jejich případě neplatí, tak to ve hře být nemá :-)

Už bych se do toho nepouštěl :-)

Jinak ovládání trimů na osách mé trimovací krabičky bych považoval za velmi přínosné. Výrobce je zjevně jiného názoru.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Garrett
Pořád přemejšlím nad koupí, ale stále se nemůžu rozhodnout... Za CoD sem onehdy vysolil osm stovek a rok a půl se to nedalo hrát.
1300kč je docela dost za zajíce v pytli. Kdyby aspoň vypustili nějaké minidemo

Rumcajs
Garrett napsal:

Pořád přemejšlím nad koupí, ale stále se nemůžu rozhodnout... Za CoD sem onehdy vysolil osm stovek a rok a půl se to nedalo hrát.
Hehe, jakej zajíc v pytli. Vždyť to lidi už půl roku hrajou. Já třeba skoro každý den. Vomrkni YouTube, jsou tam spousty videí. Pročti si forum, je tam sekce na HW nároky. Jsou tam snad stovky konfigurací s uvedenýma FPS. Chceš li praktickou zkoušku zadarmo, nainstaluj si ROF, který běhá na trochu straší verzi toho enginu. Máš tam zdarma Albatros V.D. a Spad XIII. Můžeš lítat a testovat do alelujá včetně on-line.
Non est specifica

Garrett
Rumcajs napsal:

Garrett napsal:

Hehe, jakej zajíc v pytli. Vždyť to lidi už půl roku hrajou. Já třeba skoro každý den. Vomrkni YouTube, jsou tam spousty videí. Pročti si forum, je tam sekce na HW nároky. Jsou tam snad stovky konfigurací s uvedenýma FPS. Chceš li praktickou zkoušku zadarmo, nainstaluj si ROF, který běhá na trochu straší verzi toho enginu. Máš tam zdarma Albatros V.D. a Spad XIII. Můžeš lítat a testovat do alelujá včetně on-line.

Mohl bys mě prosimtě trochu nasměrovat, nějak to tam nemůžu najít. Jinak rofko jsem zkoušel a běhá to solidně, ale to že je to stejnej engine ještě neznamená že to poběží stejně.

WT_Horrido
IMHO BOS běží líp než ROF.

U toho BOSu záleží co od toho čekáš, co ti to má přinést?
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Rumcajs
Jak koupit BOS http://il2sturmov...
Kde se dočít informace o potřebném HW http://forum.il2s...ntrollers/
Kde si počíst o hře http://forum.il2s...iscussion/
BOS na trubce https://www.youtu...Stalingrad
Výborná instruktážní videa pro BOS od Requiema https://www.youtu...5gTIiuwGmg

Jo a video pořízené mnou při online poletu.
YouTube Video

Non est specifica

Garrett
Rumcajs napsal:

Jak koupit BOS http://il2sturmov...
Kde se dočít informace o potřebném HW http://forum.il2s...ntrollers/
Kde si počíst o hře http://forum.il2s...iscussion/
BOS na trubce https://www.youtu...Stalingrad
Výborná instruktážní videa pro BOS od Requiema https://www.youtu...5gTIiuwGmg

Jakej je rozdíl mezi tou verzí (základní) z officiálních stránek a tou na steamu? Kromě ceny teda.
Ta HW sekce mě docela vyděsila. Lidi tam řeší, jestli jim to poběží na core i7Úsměv Mám obstarožní železo - Phenom X4 955, 6gb ram, HD 6870. Takže co od toho očekávám? 60FPS na plné detaily asi ne, ale jde mi spíše o plynulost hry. Starší procesory od AMD jsou známé častým poklesem FPS v náročných situacích a pokud není engine dobře optimalizovaný, většinou je to nehratelné. Docela dobrým příkladem je DCS. Tam dostává AMD težce na prdel (i když údajně by měli co nevidět spustit novou verzi enginu)

Videjko pěkný. Na jaký sestavě hraješ?

WT_Horrido
Phenom je v pohodě, engine je optimalizován na více jader, neznám tu grafiku, ale full HD by to mělo utáhnou na plné kule někde kolem 35-40 fps.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Rumcajs
Garrett napsal:
Jakej je rozdíl mezi tou verzí (základní) z officiálních stránek a tou na steamu? Kromě ceny teda.
Ta HW sekce mě docela vyděsila. Lidi tam řeší, jestli jim to poběží na core i7Úsměv Mám obstarožní železo - Phenom X4 955, 6gb ram, HD 6870. Takže co od toho očekávám? 60FPS na plné detaily asi ne, ale jde mi spíše o plynulost hry. Starší procesory od AMD jsou známé častým poklesem FPS v náročných situacích a pokud není engine dobře optimalizovaný, většinou je to nehratelné. Docela dobrým příkladem je DCS. Tam dostává AMD težce na prdel (i když údajně by měli co nevidět spustit novou verzi enginu)

Videjko pěkný. Na jaký sestavě hraješ?
Na steamu se dá koupit to samé. Maj standard a premium verzi. Když si ke standardu přikoupíš dvě letadla, máš to samé. Nemyslím, že by tam byla ještě další faktická odlišnost. Steam je zlo. Sice to stojí míň ... ale to si vyřeš sám se sebou.
i7 je na BOS samozřejmě víc než dost. Ty jádra jedou na 20 - 30%.
Kolik FPS budeš mít, to nevím, zkus se podívat, jestli v tý HW sekci není někdo s tím samým. ROFko jsem rok lítal s AMD 5870, takže 6870 by měla stačit. Rozdíl v zážitku mezi plnýma detailama a základníma je na první pohled nepozorovatelnej. O nic určitě nepřijdeš.
Moje PC je i7 4970 + GTX 980 no a k tomu nějaká ta RAMka, disky, škatule a i zdroj se najde.
Non est specifica

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,053,674 návštěv