November 24 2024 19:51:55
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna !!!Locked!!!
petsild
Nastavení profilu v Opentrack – Custom center pose.
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

Tapi
Aha, to vypadá na zajímavou funkci OpenTracku. Pokud vím volbu Custom center pozice TracIR nemá... Pro uživatele TrackIR je tedy zdá se osa Z na zoom nepoužitelná, páč asi nejde nastavit právě ta výchozí pozice. Což je škoda, docela by se mi to líbilo...
WARBIRDS-BLOG.CZ
http://www.warbir...

Hot_Dog
Můžeš v trackiru nastavit rozsah tý osy od do? Předpokládám, že jo, tak pak stačí omezit pohyb dozadu, něco jako od -50% do +100%. Takle to pro změnu používám já v opentravku, funguje jak má...

Edit: Jinak tohle všechno je přesně ten problém, že si ten head tracking nemužem nastavit ve hře, každej si to chce uzpůsobit podle sebe nějak trochu jinak... Proto by mě zajímalo, jestli s tim vývojáři hodlaj něco dělat, když už to slíbili. Jak píše Petsild RoFko to prý umí, DCS rovněžSmutný
Upravil/a Hot_Dog dne 25-02-2019 09:07

Tapi
TrackIR umožňuje nastavit křivky asymetricky. Takhle to například používám pro osu Pitch (pro pohled dolů směrem k podlaze kokpitu mám křivku s jiným průběhem než pro pohled nahoru kdy koukám skrz kabinu do prostoru). Pořád ale mám nejnižší bod křivky na ose y.

Ještě jstem to nezkoušel, ale možná by šlo definovat křivku asymetricky tak, aby vrchol (resp. nejnižší bod křivky) neležel na ose y, ale mimo tuto osu. Tím by se mohla posunout výchozí neutrální pozice.... večer vyzkouším.
WARBIRDS-BLOG.CZ

petsild
Tapi napsal:

Aha, to vypadá na zajímavou funkci OpenTracku. Pokud vím volbu Custom center pozice TracIR nemá... Pro uživatele TrackIR je tedy zdá se osa Z na zoom nepoužitelná, páč asi nejde nastavit právě ta výchozí pozice. Což je škoda, docela by se mi to líbilo...

Jsem překvapen, že slavný Trackir nedisponuje, tak komfortní a užitečnou funkcí. Bez takové možnosti si nedokážu Šklebící se vůbec představit létat.
Asymetrická křivka je v tomhle případě vhodná pouze, na omezení největší hodnoty FOV pohledu, ale nikdy nenahradí komfort Custom center pose.
Můžete použít nouzové řešení v podobě falešné centrální polohy. Před samotným vystředěním Trackiru, podle potřeby se na křesle k monitoru přiblížíte/oddálíte, tak aby po vrácení do výchozí polohy obraz odpovídal vašim požadavkům.
Primitivně Úsměv sociální řešení, ale plně funkční.
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

LEON
petsild napsal:

Tapi napsal:

Jsem překvapen, že slavný Trackir nedisponuje, tak komfortní a užitečnou funkcí. Bez takové možnosti si nedokážu Šklebící se vůbec představit létat.
Asymetrická křivka je v tomhle případě vhodná pouze, na omezení největší hodnoty FOV pohledu, ale nikdy nenahradí komfort Custom center pose.
Můžete použít nouzové řešení v podobě falešné centrální polohy. Před samotným vystředěním Trackiru, podle potřeby se na křesle k monitoru přiblížíte/oddálíte, tak aby po vrácení do výchozí polohy obraz odpovídal vašim požadavkům.

YouTube Video

https://www.rcfree.eu
Tapi
petsild napsal:

Tak jsem vyzkoušel - asymetrická křivka žel zdá se neposkytuje funkční řešení pro zoom na osu Z TrackIR.

Tu "falešnou!" centrální polohu TrackIR znám, ale její použití i při běžném používání TrackIr není moc praktické. Během letu je občas potřeba TrackIR vycentrovat a pak se musí za letu "hledat" ta správná poloha, což je dost otravné.... Nepomůže ani v případě zoom na ose Z, protože definovanou dead zonu na křivce neposune do nové center pozice. To znamená, že při zoomování dead zóna není v centru polohy hlavy a zoomování nefunguje ideálně plynule a s dead zonou kolem nové "falešné" centrální polohy...
WARBIRDS-BLOG.CZ

petsild
Jo není to pohodlné, musel bys každé centrování provést s výchylkou.
Napište tvůrci sw, aby se začal pořádně snažit, máte na to přeci právo.

ringlett
Možná hloupý dotaz, ale hlásí vám střelci, že za vámi něco je?

Většinou totiž přítomnost nepřítele poznám až ve chvíli kdy kolem začnou létat trasírky a ty vyžírkové za mnou mlčej a občas zmáčknou spoušť.

Baron
Áno, hlásia.
Hals - und Beinbruch!

legba
Ahoj , nechci zakládat nové téma tak to zkusím napsat sem.
Jsem totalní nováček v simulátorech bez žádné zkušenosti. Je tady aktivní letka co hledé nové členy a dle potřeby nevadí zaučit nového pilota?. Zatím lítám v singlplayeru , na multiplayer si netroufám.

Hot_Dog
Ahoj, máte někdo vyzkoušené či pořádně zjištěné jak dokáže současný BoX využít více jak 4 jádra? De o to, že mám stále dobrou i5-2500k @4,6GHz a naskytla se mi možnost dostat i7-4930k. Ta ovšem pude nataktovat odhadem tak na @4,4-4,5GHz, takže výkon na jádro nebude o moc vyšší jak na současnym procíku, do 10% max odhaduju. Otázka je, jestli se nějak projeví těch 6 jader ke všemu ještě s multithreadingem, oproti stávajícím 4? Skoro si myslím, že moc ne a za koupení desky z bazaru a přeinstalaci PC mi to stát nebude, ale jestli to má někdo nějak otestovaný, budu rád za info, díky...

606_Druindin
legba napsal:

Jsem totalní nováček v simulátorech bez žádné zkušenosti. Je tady aktivní letka co hledé nové členy a dle potřeby nevadí zaučit nového pilota?. Zatím lítám v singlplayeru , na multiplayer si netroufám.

Info zde:

http://vwings.net...ost_282089

Pokud budeš mít zájem a budeš splňovat podmínky, přijď na TSko do skupiny CSW k pohovoru (jak tam bude Druindin nebo Cassius).
[img]https://i.ibb.co/f4zP98H/Druindin.png[/img] is not a valid Image.
https://www.faceb...619234717/
ACES OVER EUROPE II
http://194.213.55...

Baron
Fokker D. VII a Dolphin sú vonku.
Hals - und Beinbruch!

Rumcajs
Tak super, DVII je boží. Přijde mi rychlejší na křidélkách, než byl originál ROF, ale můžu se plést, už dlouho jsem ROF neletěl. Jen mi tedy přijde, že ze všech těch WW1 lítadel, co tam jsou, nějak vybočuje Dr.1. Ne snad výkonama, ale odolností. Je to jak by člověk střílel do Pešky či Šturmase. Třeba sundat Dolphina není takový problém, se mu pravděpodobně uloměj ty krásný dlouhý křídla a má po ptákách. Ale Dr.1 je úplně jiná liga. Nic z něj nepadá a pilot je snad pancéřovanej.

ringlett
Baron napsal:

Áno, hlásia.

Zajímavé, ti mí prevíti mlčí jak zasypaný hrob!

legba
606_Druindin napsal:

legba napsal:

Info zde:

http://vwings.net...ost_282089

Pokud budeš mít zájem a budeš splňovat podmínky, přijď na TSko do skupiny CSW k pohovoru (jak tam bude Druindin nebo Cassius).

Děkuji za informaci , určitě dorazím k pohovoru. Jen ještě potřebuji vyladit více VR a keymaping na plynovce. Lítal jsem zatím jenom za opačnou stranu , zkusím nátrenovat za spojence v singlu , ať nepříjdu jako totální zelenáč , který se ani neodlepí od země Šklebící se.

pSipi
Aj opacne strany tu maju svoje letky. Úsměv
To len aby si si nemyslel ze CSW je tu jedina. Ani zdaleka.
http://vwings.net...alni-letky
Ale chcelo by to asi update

Baron
ringlett napsal:

Baron napsal:

Áno, hlásia.

Niekedy sa stáva, že príde k chybe, kedy sa ti strelci nehlásia. Spravidla na nie celkom dobre urobenom serveri, alebo preťaženom (overload). Je to ale nepríjemné to áno. Našťastie som to nezažil už hodne dlho, ale možno to bude tým, že lietam KOTA, kde sa to deje minimálne. Jeden z našich pilotov to minulý týždeň zažil, restartol hru a strelci sa znovu ozývali akoby sa nechumelilo. No, chumelilo sa a to hodne, bola mapa Stalingradu Wintersnowy.
Hals - und Beinbruch!

ringlett
Baron napsal:

ringlett napsal:

Baron napsal:

Áno, hlásia.

Niekedy sa stáva, že príde k chybe, kedy sa ti strelci nehlásia. Spravidla na nie celkom dobre urobenom serveri, alebo preťaženom (overload). Je to ale nepríjemné to áno. Našťastie som to nezažil už hodne dlho, ale možno to bude tým, že lietam KOTA, kde sa to deje minimálne. Jeden z našich pilotov to minulý týždeň zažil, restartol hru a strelci sa znovu ozývali akoby sa nechumelilo. No, chumelilo sa a to hodne, bola mapa Stalingradu Wintersnowy.

Díky, za odpověď, já se vyskytuju na více serverech, i na KOTA a mlčí prevíti líní všude. No nic, třeba mne jednou překvapí Úsměv

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,036,894 návštěv