Ono to asi nevadí, že tam ty tvoje data nejsou, páč mě z toho není vůbec jasný jaký to má výkon.
To defaultní nastavení pro všechny je úplně zmatený. Bez MSAA, (Tys to měřil s.) SSA, poloviční preload atd.. plus maj namixovaný různý grafárny a chyběj tam nějaký sestavy s intelem pro porovnání atd ..)
Ono to asi nevadí, že tam ty tvoje data nejsou, páč mě z toho není vůbec jasný jaký to má výkon.
To defaultní nastavení pro všechny je úplně zmatený. Bez MSAA, (Tys to měřil s.) SSA, poloviční preload atd.. plus maj namixovaný různý grafárny a chyběj tam nějaký sestavy s intelem pro porovnání atd ..)
Po xtém měření jsem došel k závěru, že na současném stroji mě limituje hlavně malá velikost ram pouze 16 Gb.
Pokoutně tak koukám a tuhle ramku mi nedávno na Aukru někdo vyfouknul před nosem.
Hele furt je otázka, jak moc je to omezující. DCS načítá do RAM kdejakou ptákovinu, kterou pak nepoužívá. Taky to mohou být memory leaky. Těmi jsou taky pověstní. Takže klidně může být, že sice alokovaná RAM přeleze 16GB, ale taky se úplně klidně můžou podstatné kusy této RAM odswapovat na disk a nemusí to nijak vadit. Zkus najít nějaké seriozní měření, které potvrdí, že přechod z 16 na 32GB něco měřitelně zlepšil. Jinak buď spíš skeptický.
Z grafu plyne nekupovat 1060 a nevyměňovat 4790, to je tak asi vše.
Dovolím si nesouhlasit. Z grafu je zcela patrné, že i7-4790K nestíhá dodávat data mnohem silnější GTX 1080 (stačí se podívat na min fps, což je IMHO důležitější než max.) a naopak GTX 1060 není zjevně vůbec limitovaná Ryzenem R7 3700X, min. FPS jsou vyšší než u kombinace výše.
Z toho tedy plnyne, že vždy je lepší mít kombinaci silnější CPU než GPU, neboť takto bude bottleneck vždy na straně GPU a ne CPU.
Opačná kombinace je na první pohled funkční (8 let jsem takto fungoval) ale ty propady FPS musí být (a z vlastní zkušenosti vím že jsou) nepříjemné.
V tabulce je momentálně zpomalená 4790k, tenhle procík má obrovskou rezervu výkonu a lze ho pobídnout k lepším výsledkům než je v tabulce. Ale Ryzen už je z výroby přetaktovaný na své hranici maxima.
Tím nechci nijak shazovat jinak parádní generaci AMD procesorů, naopak v jiných aplikacích mají mnohem lepší výkon než konkurence.
Já teda vidím, že přechod z i7 4790K na 3700X se kvůli DCS rozhodně nevyplatí. Pravděpodobně stejně tak 6700K nebo 7700K. Vzhledem k tomu co dokáže I7 4790K s GTX 1080, tak vidím, že Ryzen 3700X brzdí GTX 2070 Super (myšleno, že GPU je bržděna CPU)
Upravil/a ukulele dne 25-08-2019 21:16
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.