Ale joo pokračujte dál ať se člověk aspoň zasměje.
Jo, člověk se tím musí bavit, protože ono to o ničem jiném zatím moc není. Zatím je to verbální kolbiště, kde se akorát házej hovna a ano, hodně hoven letí z mojí strany. Zmatky, vzájemný osočování, místné i nemístné vtipy... Ale víš jaká tu bude nuda, až někdo napíše "Říkám blá blá, protože blá blá Zdroj: bláblá" a jinej řekne "OK, ale po roce 43 blá blá, protože blá blá blá Zdroj: bláblá".
Můžeme psát v holejch větách a mít to za tři příspěvky vyřešeno. Někdo jinej šikovnej se toho pak může chytit a udělat z toho výcuc, přehledovou tabulku, nebo jinej derivát, jako například to srovnání map. SUPER. To by bylo tak SUPER, kdyby lidi dostali tyhle základy přes lebeční kost a přestali mlžit a kecat.
---------------------------------------------------------------------------
Pokud moudřejší ustoupí, budou si blbci dělat, co se jim zachce...
Můžeš začít u Fw 190A-5 u kterého jsem tvrdil, že je 610 km/h málo. Zcela určitě tam najdeš vyšší údaj. Já ho tam našel. Nemusíš se ale jen pídit po tomto konkrétním údaji. Doporučuji to přečíst celé. http://www.palba....amp;t=1888
Můžeš tomu článku věřit, nebo nemusíš. Určitě není dokonalý (jako nic na tomto světě), ale je asi to nejlepší, co na internetu v češtině seženeš. Neber to tedy prosím jako důvod k tomu se mi omlouvat, ale klidně zkus i ty najít nějaký další údaj potvrzející stav ve hře War Thunder. Zmínil jsi tvoje reference dokazující rychlost Fw 190A-5 jako 610 km/h. Mohl bych tě také požádat o tento zdroj?
Upravil/a 606_Temp dne 28-01-2014 18:27
Serza napsal:
Predpokladam ze podobne lze najit udaje o Bf-109F-4/Trop.
Ano, něco jsem skutečně našel, ale neumím německy a tím pádem nevím, jestli v té tabulce čtu dobře. Podle všeho se na ní ale zdá, že Bf 109 měl maximálku 628 km/h. Zdroj: http://kurfurst.o...flown.html Pak je tu ale úvaha - Trop verze měla specifické úpravy proti písku, pokud se nemýlím tak jednou z úprav bylo upravené sání a filtrace vzduchu: a nemělo tohle dopad na výkonost? Třeba Trop verze měla nižší maximálku, ať už kvůli aerodynamickému odporu, nebo prostě proto, že motor měl ztížené sání. Nevím. Pokud tedy byly oba stroje ale takhle výkonově podobné, tak pak se bude těžko odpovídat, který z nich byl rychlejší.
Nicméně bych byl ochoten v takovém případě připustit, že Tempík může mít pravdu. Uvidíme, co nám k tomu řeknou ostatní.
Puniku, v těch článcích na Palbě od Hanse S. máš vždycky zdroje. Zkus si ty články rozkliknout a přečíst je
Já se k tomu samozřejmě dostanu, ale nebylo by lepší, kdyby mi pro účely konkrétního argumentu poslal někdo konkrétní link? Já si s tím taky dávám tu práci a nepošlu link na celej National Geographic s tím "Máš to tam, najdi si to."
Nebuďte líný, proboha. Dyk jsme na internetu, moc se u toho nenadřete, není to jako dělat metr hlubokej výkop kolem baráku!
A nebylo by lepší neztrácet tu čas psaním o blbostech a přečíst si to, než začnu zase psát? Odkaz jsem ti dal už 2x. najít údaj o rychlosti letadla ti zabere asi 20 vteřin. Stačí rolovat dolů.
magot napsal:
Pánové, všeobecně vzato wikipedie není žádný prokazatelný zdroj. Jsou to pavlačový drby starej Blažkovej ... každej si tam může naspat co se mu zachce. Čili jako podklad to je nepoužitelný.
Uznávám, že to, co je na Wiki není vytesaný do kamene, ale pokud není jinej zdroj, tak jí považuju za zdroj kvalitní. I proto, že podléhá revizím, má systém redaktorů a korektorů. Ano, ten systém nemusí bejt úplně vyváženej a už jsem na to téma taky četl poměrně hezkej článek, ale označit to za "pavlačový drby" mi přijde trochu ujetý. Podobně ujetý, jako se drbat na hlavě nad definicí přímo z ústavu pro jazyk český AV ČR.
Samozřejmě - mohou existovat detailnější zdroje, nebo lepší zdroje, to nepopírám. Ale je potřeba ty zdroje najít a doložit. Což ostatně Wiki dělá u každého článku dole.
Fuči poskytl data a jelikož ho známe nepotřebujeme refs, páč vím že to má spolehlivě načtený.
Že je nedodá každýmu nově příchozímu reference který se teprve "rozkoukává" a něvěří že kdo co píše nepovažuji za nedodání ale za zcela normální reakci.
Ano, ale znovu opakuji, co jsem říkal tobě i Tempíkovi: nejsem chodící encyklopedie, jsem normální primitiv s klackem v ruce, kterým náhodou řídí virtuální letadla. Učili mě "důvěřuj, ale prověřuj" a tím se řídím. Pokud tedy prověřím a nesouhlasím, mohu se mýlit, mohu mít špatné, zastaralé nebo zavádějící zdroje... Ale MÁM ZDROJE. A aby mi někdo něco dokázal, tak je musí poskytnout taky, pokud já svůj argument jimi podpořím a on ne. Pokud on ne, tak já mu to pro jeho modrý voči věřit nebudu, takhle to v životě nefunguje.
A nebylo by lepší neztrácet tu čas psaním o blbostech a přečíst si to, než začnu zase psát? Odkaz jsem ti dal už 2x. najít údaj o rychlosti letadla ti zabere asi 20 vteřin. Stačí rolovat dolů.
Aha, omlouvám se, teď když jsem kliknul na ten odkaz taky, tak už mi vyskočil konkrétní post. Předtím jsem na to klikal (s CTRL) a otevřela se mi tahle strana: http://www.palba.....php?f=112
EDIT: Už vím - první link jsi mi poslal právě ten na tu úvodní stranu, co zmiňuju tady. Ten druhý cos poslal v postu, ke kterému jsem se ještě nedostal už byl správný, proto ten zmatek!
Jdu študovat!
Aha, omlouvám se, teď když jsem kliknul na ten odkaz taky, tak už mi vyskočil konkrétní post. Předtím jsem na to klikal (s CTRL) a otevřela se mi tahle strana: http://www.palba.....php?f=112
EDIT: Už vím - první link jsi mi poslal právě ten na tu úvodní stranu, co zmiňuju tady. Ten druhý cos poslal v postu, ke kterému jsem se ještě nedostal už byl správný, proto ten zmatek!
Punik napsal:
Takhle. Pokud se budeme bavit bez referencí, tak z mě dostupných zdrojů vyplývá, že FW-190 A5 měl maximálku 610 km/h, což je přibližně přesně to, co tvrdí hra. Pro Bf-109 F4/Trop jsem maximálku nedohledal, ale co jsem dohledal, je tato věta, cituji: "As to the rest of the design philosophy, Tank wanted something more than an aircraft built only for speed." Zdroj: http://en.wikiped...ulf_Fw_190
Je to v sekci o prvních prototypech (First Prototypes) a aby se ti to líp hledalo, tak věta zní "It soon showed exceptional qualities for such a comparatively small aircraft, with excellent handling, good visibility and speed (initially around 610 km/h (380 mph)"
Podobně ujetý, jako se drbat na hlavě nad definicí přímo z ústavu pro jazyk český AV ČR.
Jenomže se drbou na hlavě lidé kteří o danou činnost provozují nebo jsou sní dobře obeznámeni. Vy chcete vysvětlit něco co nejde jen tak bez studia a mraků času. Definice AV ČR je sice fajn, ale to je jen popis nečeho obsáhlého.
Zdroje informací máte, ale wikipedie je psaná na základě informací, které tam napíší běžní lidé např. z knih, neznalý člověk pak přijde na wiki a tam si přečte o letadle Camel a zdroj je nějaký Biggles a pak chce důkazy po lidech, kteří mají přístup k určitým informacím, ale tyto informace něco stojí a jen tak je zvěřejňovat je problém.
Je dobré, že chcete zdroje po diskutérech, ale né vždy jde vyhovět pak je však člověk jen BLB
Badysak napsal:
Zdroje informací máte, ale wikipedie je psaná na základě informací, které tam napíší běžní lidé např. z knih, neznalý člověk pak přijde na wiki a tam si přečte o letadle Camel a zdroj je nějaký Biggles a pak chce důkazy po lidech, kteří mají přístup k určitým informacím, ale tyto informace něco stojí a jen tak je zvěřejňovat je problém.
Wiki není optimálním zdrojem informací. Třeba německá je na tom obecně docela dobře (asi kvůli vrozenému německému puntičkářství), ale česká je vyloženě dost marná. Obecně o letadlech Luftwaffe jsem se před lety pokoušel toho co nejdívc sepsat pro Palbu, proto je taky Hans S. tak sexy Teď už asi 5 let aktivně nepíšu. Dělám lásku .
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.