October 20 2025 14:49:25
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
4.13 info
606_Temp
[cry]A co výhledy z bubletopů? Pořád nic co? A tak hlavně že se trochu přiblíží modré realitě spity a tentokrát i s amerikama a budeme mít pěkné mráčky z bomb.[/cry]

http://no606.ic.cz/
BP_dFrog
Vždyť víš, že TD brity nenávidí a když už pro ně nějaké letadlo udělá, tak jen jako AI aby posloužilo jako cíl viz. Beaufort nebo Wellington.

1stCL_Werner
606_Tempik napsal:

[cry]A co výhledy z bubletopů? Pořád nic co? A tak hlavně že se trochu přiblíží modré realitě spity a tentokrát i s amerikama a budeme mít pěkné mráčky z bomb.[/cry]

Přesně, stupidní modrá realita, kde kouř z motoru znamená, že motor není v pořádku...
1st Czech Lions - Resistance is futile...

310_cibule
magot napsal:

Předběžně, 4.13 readme (změna vyhrazena)

....
New features:
Total overhaul of most bombsights

To znamená, že už tam bude ten skvělý nový norden, ne? Já si snad toho ila opravdu znovu nainstaluji.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

veikso
1stCL_Werner napsal:

606_Tempik napsal:

Přesně, stupidní modrá realita, kde kouř z motoru znamená, že motor není v pořádku...
No smoke - no fun! Zeptej se řidičů naftových autŠklebící se

saldy
BP_dFrog napsal:

Vždyť víš, že TD brity nenávidí a když už pro ně nějaké letadlo udělá, tak jen jako AI aby posloužilo jako cíl viz. Beaufort nebo Wellington.

Ono skoro všude bude furt něco chybět, je to ale pravda a tak snad se na britský bombry taky někdy dostane bo tam je to teď v porovnání s ostatními letectvy hodně mizerný. Je tam nějaká ta verze Beaufighter a chybí nám teda Blembák nebo Beaufort a zástupce stěhováka. Co aspoň A-20Mk.II, teď si nejsem jistej jestli je v základu? Bohužel ani v současných nadstavbách ty britský éra nejsou nic moc, půjčují si kokpity nebo mají zabugovaný zaměřovač, proto nerad s nima hraju. Dalo by se i diskutovat o britským palubním letectvu ale to bych sem teď nepletl.

Na rozdíl třeba od modrých Do 17 a 217 či Me 210/410, které jsou v porovnání s nimi pěkně udělaný a v případě Do 217 si myslím že by mohl jít z fleku do základní sestavy.

U frantíků to je bez komentáře, tam chybí dokonce i stíhačky, který bych hráčům ila hrozně přál. U amíků jsem narážel na absenci snad jen Marauderu, u B-17 bych absenci nepočítal když bude B-24. U Japíků mám tušení, že nám Tenzan asi dodělají a jestli se přidá i Suisei tak budeme mít ten základ pro celou válku. Italové, tam to je myslím ok a rusáci taky vše potřebné pokryli i s bonusama.

Do příště jestli nějaké bude bych to viděl nějak takhle, a přál bych to teď hlavně těm britům:

GB: Blenheim nebo Beaufort, A-20Mk.II, Wellington, Halifax nebo Lancaster, Swordfish.
FR: LeO 451, Breguet 693
US: Marauder
JAP: Tenzan, Suisei, Ki-21 late nebo Ki-67
LW: Me 210/410, Do 17, Do 217
ITA: Canta Z1007
RU: nic
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
310_Snakes
1stCL_Werner napsal:

606_Tempik napsal:

Moje řeč Wernere ... naposledy na operaci Shingle Fokáč pohltil tři 37mm granáty z Cobry a 35 zásahů z kulometů. Začal čoudit, hořet a ... vzdalovat se mi v levelu. Po pár vteřinách se uhasil a když jsem ho nakonec asi po minutě a půl dohnal a znova zapálil, opět to ihned uhasil a ještě mě ve stoupání ošil. Mrknutí

Ten špatnej výhled z bubletopů je známý už dost dlouho a zasloužil by konečně opravu.

CSW_Cassius Chaerea
310_Snakes napsal:
a když jsem ho nakonec asi po minutě a půl dohnal a znova zapálil, opět to ihned uhasil a ještě mě ve stoupání ošil. Mrknutí
Ježišmarja, to muselo bejt trapný co? Úsměv

Ale myslím, že Werner chtěl zmínit světlé kouře ze Spitů či Bf 110, které jsou stálé a nijak nepoškozují motor. Nikoli nějaké emoční dojmy z nešťastnosti nad vývojem souboje s poškozeným letadlem. Mrknutí

BP_dFrog
saldy napsal:

Ono skoro všude bude furt něco chybět, je to ale pravda a tak snad se na britský bombry taky někdy dostane bo tam je to teď v porovnání s ostatními letectvy hodně mizerný. Je tam nějaká ta verze Beaufighter a chybí nám teda Blembák nebo Beaufort a zástupce stěhováka. Co aspoň A-20Mk.II, teď si nejsem jistej jestli je v základu? Bohužel ani v současných nadstavbách ty britský éra nejsou nic moc, půjčují si kokpity nebo mají zabugovaný zaměřovač, proto nerad s nima hraju. Dalo by se i diskutovat o britským palubním letectvu ale to bych sem teď nepletl.

Čert vem bombardéry, jsem spíš stíhač-bitevník. Ale absence Spitů s motorem Griffon, nebo verze s kapkovitou kabinou a chybějící a hlavně fungující a nastavitelný gyrozaměřovač je k pláči. Nemluvě o tom kočko-psu v podobě něčeho co nazvali Tempest. Nebo aspoň Hurricane IID nebo IV jako bitevní typ.

O pozemních jednotkách jako třeba flaky nebo děla nemluvě. A královské námořnictvo asi nemělo jen 2 bitevní lodě a jednu letadlovou.

Frantíci jsou na tom ještě bídněji, to je pravda.

1stCL_Fucida
lol Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

magot
606_Tempik napsal:
A co výhledy z bubletopů? Pořád nic co?

Bohužel, prozatím nejsou v plánu.

magot
310_cibule napsal:
To znamená, že už tam bude ten skvělý nový norden, ne? Já si snad toho ila opravdu znovu nainstaluji.

Jasný, a kdyby tě Norden omrzel můžeš začít luštit Lofte 7C, nebo ty japonský a ruský zaměřovače Úsměv

Joe Hallenbeck
Teď jsem si zkusil starého ila a úplně mě zabolely oči z toho kokpitu u Spitů.... Asi jsem se trochu zmlsal z CLODu... Šklebící se
313_FlyBoy
RY-C

magot
BP_dFrog napsal:

DT žádnou stranu neupřednostňuje. Naopak pro Brity DT dělá létatelného Lancastera se všema pozicema, bohužel je to tak obrovskej projekt jako B-24 že nikdo neví kdy vůbec vyjde. B-24 trval zhruba 5 let ... dělali ho dva lidi.

Kurva už si uvědomte že to dělaj lidi který maj i svůj vlastní život, rodinu a práci a že na to vyplácat tolik času kolik by stáli vaše přání je nereálné.
Britské a Německé stroje měli podporu u Maraze, který dělal Do-217, Ju-88 A-17, Beauforta, Blembáky další, ten skončil v DT kvůli rodině práci!
Wellington dělal PSY06 co si potřebuje teď vydělat na chleba vytvářením Dory a Me-262 pro DCS. Nemá čás dělat pro DT!
V DT je asi 12 lidí z toho jsou nyní asi 3 aktivní. Lancastera (Kokpit i externí model) jsme s Martinem objednali od externích dodavatelů - zdarma, což je docela umění, za normálních okolností by se na nás každej vysral, udělali jsme to aby jsme odlehčily DT a zaplnily díru UK bombardérů, avšak stále je na tom práce jak na kostele.
Upravil/a magot dne 24-04-2014 16:24

Joe Hallenbeck
Děláte to dobře. Prodloužili jste život starého Ila o dost let navíc. Více než kdokoliv by se při jeho zrodu odvažoval pomyslet.
313_FlyBoy
RY-C

magot
saldy napsal:

Do příště jestli nějaké bude bych to viděl nějak takhle, a přál bych to teď hlavně těm britům:

GB: Blenheim nebo Beaufort, A-20Mk.II, Wellington, Halifax nebo Lancaster, Swordfish.

V plánu je zhruba toto (to neznamené že se to kdy dokončí):
GB: Lancaster MKI (létatelný)
FR: D.520 (Létatelný), MB-210 (AI), Potez 633 (AI, pochybuju o vydání), Hawk75 (Létatelný)
US: SB2C (AI), B-26 ač byl urgentně žádán a poptáván i v 3rd party, nebude. Nejsou lidi.
LW: Ju-88C6 (AI), He-219 (AI), He-177 (Létatelný), He-112 (AI - pochybuju)
IT: CR32 (AI)
RU: MBR-2 (Létatelný), PO-2 (Létatelný), R-5 (Létatelný)
SK: S-328 II (Létatelný)
Jap: Ki-67 (AI), Ki-48 (AI)
HU: Ju-86 (AI), WM-21 (AI)

+ pokud se Lesník probudí ze zimního spánku, tak by mohli být i noční bojovníci G4 + Mossi.

Ve vývoji je během těch let ještě mnohem více strojů, ale ty už jsem ani nezařazoval kvůli vysoké pravděpodobnosti nevydání.
Typy letadel si každý tvůrce vybral sám - páč je to jeho volný čas a defakto je to každýmu úplně ukradený co si o tom kdo myslí ...
Upravil/a magot dne 24-04-2014 16:32

magot
Joe Hallenbeck napsal:

Teď jsem si zkusil starého ila a úplně mě zabolely oči z toho kokpitu u Spitů.... Asi jsem se trochu zmlsal z CLODu... Šklebící se

Šturm není o grafice, to je srdcovka Úsměv

saldy
BP_dFrog napsal:

saldy napsal:

Čert vem bombardéry, jsem spíš stíhač-bitevník. Ale absence Spitů s motorem Griffon, nebo verze s kapkovitou kabinou a chybějící a hlavně fungující a nastavitelný gyrozaměřovač je k pláči. Nemluvě o tom kočko-psu v podobě něčeho co nazvali Tempest. Nebo aspoň Hurricane IID nebo IV jako bitevní typ.

O pozemních jednotkách jako třeba flaky nebo děla nemluvě. A královské námořnictvo asi nemělo jen 2 bitevní lodě a jednu letadlovou.

Frantíci jsou na tom ještě bídněji, to je pravda.

Mně není ukradený žádný letadlo ani to který zrovna nemusim, protože ho má rád zase někdo jiný a když je spokojený on, jsem taky. Proto jsem tu psal dohodněte se na sbírku na FM spitů, tempestů nebo čeho chcete a já rád přispěju, ne proto že mi to je ukradený, ale proto že je část komunity má ráda.

Mezi mnoha stíhačkama zůstává prostě spousta animozit. Ta vůle s tím něco udělat musí vzejít z komunity a nebo to už prostě zůstane jak to je.

606_Druindin
1stCL_Werner napsal:

606_Tempik napsal:

Každej rozčazenej motor signalizuje, že je snim něco v nepořádku, ale holt někdy se to projeví dříve jindy pozdějc ( a je jedno jestli je to modry nebo červeny éro).
Kdežto mizernej výhled z červenejch bublin zůstává pořád. A je úsměvny podívat se, kam až otře svůj nos pilot v kabině fokáče a kam se snim dostane třeba v thunderu Vyděšený

saldy
magot napsal:

saldy napsal:

V plánu je zhruba toto (to neznamené že se to kdy dokončí):
GB: Lancaster MKI (létatelný)
FR: D.520 (Létatelný), MB-210 (AI), Potez 633 (AI, pochybuju o vydání), Hawk75 (Létatelný)
US: SB2C (AI), B-26 ač byl urgentně žádán a poptáván i v 3rd party, nebude. Nejsou lidi.
LW: Ju-88C6 (AI), He-219 (AI), He-177 (Létatelný), He-112 (AI - pochybuju)
IT: CR32 (AI)
RU: MBR-2 (Létatelný), PO-2 (Létatelný), R-5 (Létatelný)
SK: S-328 II (Létatelný)
Jap: Ki-67 (AI), Ki-48 (AI)
HU: Ju-86 (AI), WM-21 (AI)

+ pokud se Lesník probudí ze zimního spánku, tak by mohli být i noční bojovníci G4 + Mossi.

Ve vývoji je během těch let ještě mnohem více strojů, ale ty už jsem ani nezařazoval kvůli vysoké pravděpodobnosti nevydání.
Typy letadel si každý tvůrce vybral sám - páč je to jeho volný čas a defakto je to každýmu úplně ukradený co si o tom kdo myslí ...

Mrknutí No nevadí i tak už máme celkem slušný výběr, vlastně jsem si ještě některý už hotový letouny ani pořádně neužil a když není letoun na jedný straně, vyberu si prostě druhou.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,316,707 návštěv