March 04 2026 20:56:58
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,760
· Nejnovější pilot: 310_Raptor
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Jaký joystick si pořídit?
WT_Horrido
Tady je nafoceno rozebraní Prasete:

http://www.flickr...otostream/

Můžete porovnat s Hadem...

[img]http://www.dodaj.rs/f/1A/5K/4LGqCEIT/dsc9339.jpg[/img] is not a valid Image.

Jo a mimochodem

[img]http://www.dodaj.rs/f/21/SO/HFvjAET/dsc00251.jpg[/img] is not a valid Image.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

313_Nevo
YouTube Video

CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

Joe Hallenbeck
Hmm další krám bez FF Smutný
313_FlyBoy
RY-C

Rumcajs
Joe Hallenbeck napsal:

Hmm další krám bez FF Smutný
Ono FF nemusí být úplně nezbytná výhoda. FF je určitě neocenitelné pro lítání na mezi přetažení. Že člověk cítí v ruce, co se s letadlem děje a jak daleko ještě může jít. A v tomhle úhlu pohledu je to skoro nezbytné pro solidní lítání letadel s rotačním motorem v ROFu. Ale pro WWII už to podle mě úplně potřebné není. Navíc nejúčinnější taktiky pro druhou válku stejnak nespočívají v zatáčce utažené na krev. No a tam najednou může FF překážet. Může vnášet bordel do řízení zrovna když člověk potřebuje na něco mířit. A když cíl poskakuje sem a tam, je to možná realistické, ale tomu míření to nepomůže.
V ROFu jsem vždy válčil s Dr1., Camelem, N11 a 17, DVIII atp. asi právě proto, že FF nemám. Když to letadlo začne padat, je už většinou pozdě na korekci a člověk ztrácí. Ale v CloDu naopak oceňuju to, že klacík nekecá do řízení a umožní držet cíl stabilní. WW2 mašiny se řídí dost podle budíků. Vím kolik mám IAS a jakou vejšku ... atd ..., podle toho rozhoduju, co s tím udělám.
U Saiteku bude asi dost záležet na tom, jestli chtějí kvalitu posunout vejš, nebo jestli to bude zas další kus, kterýmu po půl roce začnou odcházet osy a čudlíky do věčných lovišť.

WT_Horrido
FF nemá být výhodou, má to být jedna ze zpětných vazeb pro hráče, prvek autenticity.

Jinak to video je směšné, ještě tam mohla být spoře oděná baba a padající mrakodrap Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

magot
Ta reklama na X55 je fakt debilní páč z toho vlastně není poznat ani jako joy vypadá.

LEON
Joe Hallenbeck tu psal, že je FF výhodou? Mám pocit, že pouze konstatoval, že tento joystick FF nemá Úsměv
FPV Air Combat - hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE
Czech Rocket Society - moderní čeští raketoví modeláři, více info ZDE

https://www.rcfree.eu
SepiaX
Pravděpodobně bude X55 vypadat takto:

[img]http://img855.imageshack.us/img855/7950/gecv.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://img812.imageshack.us/img812/9953/bdv7.jpg[/img] is not a valid Image.
Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.

Rumcajs
LEON napsal:

Joe Hallenbeck tu psal, že je FF výhodou? Mám pocit, že pouze konstatoval, že tento joystick FF nemá Úsměv
Leone, a to se jako nesmí takhle na foru k tomu připsat pár slov? Nemůžu dedukovat, že když psal, že to bude "krám bez FF", že se vyjadřoval i vůči tomu FF? A že se vyjadřoval negativně. Tahle explicitně významová praxe je prima možná u soudu, když se právníci přou o tom, zda dané slovo dává či nedává možnost / právo usuzovat na to či ono. Ale na foru, který slouží k debatě, ne!

Jinak ten Joy s dělenou plynovkou vypadá zajímavě. Má spousty tlačítek a přepínačů, což je prima pro ovládání čehokoli komplexnějšího a určitě pak když bude mít člověk na ksichtu Oculus Rift. Má to jen dva drobné nedostatky.
1) Saitek se stihl zprofanovat z pohledu kvality a jestli to chtěj zlomit, asi nějaký čas potrvá, než se tomu začne všeobecně věřit.
2) Ta centrální pružina je hop nebo trop. Někomu vyhovuje, jiným ne. Já se tedy řadím do té druhé skupiny, což je škoda, páčto mě to vyřazuje z okruhu potenciálních zákazníků .. leda by plynovku prodávali samostatně.

BP_Madvlk
Já v tom vidím jen upravenou X-65.Základ plynovek ( páky ) dá se říci stejné,stejně jako páka Joye.Rozdíl bude jen v přepínačích na plynovkách a " znovuuvedení " joyisticku do pohybu oproti X-65.

SepiaX
BP_Madvlk napsal:

Já v tom vidím jen upravenou X-65.Základ plynovek ( páky ) dá se říci stejné,stejně jako páka Joye.Rozdíl bude jen v přepínačích na plynovkách a " znovuuvedení " joyisticku do pohybu oproti X-65.

Ano je to hodně podobné, zřejmě nejmarkantnější rozdíl bude v použitých materiálech. X65 je opravdu kus fortelného kovu který potěší i rozmlsanou ruku, kdežto podle prvních zpráv bude X55 z plastu. Také červené tlačítko na hlavě klacku se ze spodní části přesunulo na horní část.

magot
SepiaX napsal:Pravděpodobně bude X55 vypadat takto:

Takže takovej "lacinej" plastovej, škaredej Warthog. Šklebící se

SepiaX
Jj záleží jaká bude cena, ta plynovka je v případě saiteku posun v před.

Baron
Zaujímavé vlákno.... Nový Saitek vyzerá hodne dobre. Ale to vyzerala aj X-52... Ak si mám vybrať, dávam prednosť Warthogu. Ten joy je jednoducho perfektný. Ako písal Tozzi, je to kus poctivého železa, ktorý výborne drží na stole, a je veľmi, veľmi presný. Plynovka je kapitola sama o sebe, tá nemá konkurenciu, a asi ani dlho mať nebude. Jednoducho - Thrustmaster. A že je drahý? Áno je. Kvalitou však za tie peniaze stojí.
Hals - und Beinbruch!

BP_Madvlk
Souhlas Barone.Taky jsem dlouho odolával při pomyšlení na té ceně.Nechtělo se mi do toho,páč to bylo moc.Ale dneska bych neměnil...Mrknutí

LEON
Rumcajs napsal:

LEON napsal:

Leone, a to se jako nesmí takhle na foru k tomu připsat pár slov? Nemůžu dedukovat, že když psal, že to bude "krám bez FF", že se vyjadřoval i vůči tomu FF? A že se vyjadřoval negativně. Tahle explicitně významová praxe je prima možná u soudu, když se právníci přou o tom, zda dané slovo dává či nedává možnost / právo usuzovat na to či ono. Ale na foru, který slouží k debatě, ne!
....

Rumcajsi, kdyby se toto téma ne/prospěšnosti FF tady na SVK neprobíralo už po stopadesáté, tak neřeknu... Navíc je toto téma tak vysoce SUBJEKTIVNÍ záležitost, že když tu v debatě 50 lidí napíše, že se bez FF neobejde a 50 lidí napíše, že mu FF překáží, tak se na tomto faktu ani pro jednu skupinu naprosto nic nezmění, jen tu přibude spousty stran velice plodné debaty Úsměv
FPV Air Combat - hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE
Czech Rocket Society - moderní čeští raketoví modeláři, více info ZDE

https://www.rcfree.eu
kvitek
Tak mi přijde, že Cobra a Warthog jdou opačnými cestami:

Warthog - uvnitř plast, navenek kov
Cobra (bavíme se o těch vyšších modovaných kouscích) - uvnitř kov, navenek plast

Sympatičtější mi přijde přístup Cobry (teda ultimátní by bylo mít kovový vnitřek i vnějšek, ale možná se tam časem dostanou).

Po vyhodnocení všech faktorů mi vyšlo, že za porovnatelnou cenu toho Warthog nabízí víc (plynovku) a střídavě se dá sehnat i u nás, tzn. 2 roky záruka - budou pěkný vánoce Cool

Gubis
Zdravím,
rád bych si pořídil nový Joystick. Lítám 6 let s Logitech Force3D pro a už je mi nedostatečný a rád bych přešel na něco lepšího, co by mělo i plynovku zvlášť, s cenou max do 5000kč. Zvažuji Saitek X52 pro, ale po přečtení tady diskuze moc kladné ohlasy na něj nejsou hlavně těch co si osahaly Wathog nebo FIGHTERSTICK od HC, ale ty jsou pro mě dost finančně náročné. Chci se tedy zeptat jak jste byly spokojení s X52 Pro jestli se dobře ovládá, je dostatečně tuhá a časem se nevyviklá, případně další poznámky Úsměv. Nebo koupit raději zvlášť plynovku a páku, ale to už nevím jaké hlavně plynovky se moc zvlášť neprodávají, a jediná páka co se mi jakž takž zamlouvá je Kobra M5, ale co jsem četl tak je dost poruchová což mě od ní odrazuje.
Dík za rady.

Rumcajs
X52 je rozporuplný kus plastu k počítači. Když je nová, funguje v mezích očekávání. Plynovka je dokonce velmi dobrá. Úplně bez potíží ale není. V principu toho vystřeďovacího mechanismu je zakletý problém. Kolem středové polohy má minimální síly. Je to takový vaklací. Pak je prostřední oblast výchylek, kde má síly celkem přirozené a přes cca 50% je pak strmý nárůst sil. Navíc významná část těch sil jsou vlastně síly třecí, a tření se s přesností nemívá rádo. Pak ne každému vyhovuje ten kruhový pohyb páky. Zas to souvisí s tím vystřeďovacím mechanismem. Někomu to naopak vyhovuje. Zde je nejlepší si to někde osahat.
X52 po čase používání pak může být úplně jiné zviřátko. Vlivem nějakých asijských mloků či čeho se zjevně nedostává dostatečně dlouhých kabílků uvnitř a používáním tak často dochází k rozhašení vnitřku. Přestávají fungovat tlačítka (to je po čase fakt problém). Začínají jiskřit osy s potenciometrama. X52 Pro verze má hally na X a Y, ale třeba vše co je na plynovce, už jsou potenciometry. No a začíná boj s tím vystřeďovacím mechanismem. Lidi to mažou, aby to nevrzalo a aby se potlačily třecí síly. Přidávají se vůle na celé páce, protože na ose tý páky je i směrovka a to celý se začíná viklat.
On asi jakýkoli joystick po čase používání vykazuje nějaké nemravnosti. Ale zatímco Saitek je tím pověstný, CH Products jsou naopak pověstní tím, že to funguje i po letech. Moje osobní zkušenost s Saitekama (X52Pro a pedály) je ta, že to posloužilo jako docela drahá zkušenost vedoucí ke koupi pořádnějších kusů HW. Tím mám na mysli věci od CH Products, kovová kobra a pedály od Milana Šimudži.

313_Nevo
Toto splna vsetko co potrebujes - lacne s oddelitelnou plynovkou:

Thrustmaster T.Flight Hotas X

images.bit-tech.net/content_images/2012/07/cyborg-fly-5-vs-thrustmaster-t-flight-hotas/tflighthotasx-5-1280x1024.jpg

CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

01-03-2026 12:24
večerníček z třetí říše https://youtu.be/.
..N8z5guABCb

29-01-2026 21:13
Každá dobrá snaha se počítá! :-)

28-01-2026 08:45
Oslava doma vyrobeným rámenem se počitá? Úsměv https://imgur.com.
..

27-01-2026 16:56
Mám někde doma konzervu s kaki. Bude to stačit?

26-01-2026 19:44
Kdo má doma saké nebo něco japonského (a vlastně klidně i korejské sodžu) - tak zítra by se dožil 106 let Hirojoši Nišizawa...

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

39,541,681 návštěv