Jamamoto, čekal jsem, že dostanu nálepku xenofob - u nás ještě nejsou, proto píšu za pár desítek let - podívej se do Francie do ghetta, třeba do Marseille (či jak se to píše), tam už hází šutry i na sanitky, pošťáky a požárníky.
WT_Pedropan napsal:
O to víc mě překvapilo, že ses postavil do řady s názorem nositele, který rodný jazyk zvládá prachbídně a žije v "zaprděné kotlině"...
Když jsme u té češtiny, tak tahle věta je opravdu stylistická perla....
A nejsou v ní hrubky...
Ona ta čeština není jen pravopis....někdo ji przní tak, jiný onak...
WT_Peci napsal:
Jamamoto, čekal jsem, že dostanu nálepku xenofob - u nás ještě nejsou, proto píšu za pár desítek let - podívej se do Francie do ghetta, třeba do Marseille (či jak se to píše), tam už hází šutry i na sanitky, pošťáky a požárníky.
No vidíš...ve Francii se házej po sanitkách kameny, u nás se dává saniťákum rovnou přes držku....a nedělaj to Arabové....
Víš Jamamoto, ty jsi klasický případ uhýbače - když nemáš odpověď, stočíš řeč jinam, nejlépe někam tam, kde záda přestávají mít své jméno.
Tak jo máš pravdu, pletu se. V Evropě je všechno v pořádku, žádná menšina, náboženská entita ani žádné gangy bordel nedělají, žádné námořnistvo nebrání přísunu uprchlíků na Kanárské ostrovy, nikdo v Londýně nežádá zavedení šaríi atd, atd. Musím míň chlastat a víc lítat.
Tím, že strkáš hlavu do písku, si prdel nezachráníš, naopak - nastavuješ ji, aby tě do ní někdo snadněji nakopnul
WT_Pedropan napsal:
O to víc mě překvapilo, že ses postavil do řady s názorem nositele, který rodný jazyk zvládá prachbídně a žije v "zaprděné kotlině"...
Když jsme u té češtiny, tak tahle věta je opravdu stylistická perla....
A nejsou v ní hrubky...
Ona ta čeština není jen pravopis....někdo ji przní tak, jiný onak...
Peci, ale tohle Jami přece nikde nenapsal. Problémy jsou. A obrovské. Ale nemohou za ně jen afričtí či arabští přistěhovalci. Z velké části si za ně mohou Evropané sami. A nebudeš tomu věřit, ale především tím, že dlouhou dobu neměli žádnou rozumnou politiku, jež by přistěhovalce dokázala nějak zařadit do společnosti a také naučila nás, bílé sáhiby, nedívat se na ně skrz psty a přijímat výlučně ty, kteří se stoprocentně asimilovali.
Já jsem prostě bytostně přesvědčen, že něco zakázat, někam někoho nepustit či zavřít není vždy to nejlepší řešení. Punktum
Fakt už to myslím nemá cenu. Ty tomu nevěříš, já, Rook, Jami a další ano. Ty máš své argumenty, my máme své. Nepřesvědčíme se. Možná jednoho z nás přesvědčí čas. Nicméně ve společenství, které se bude izolovat od jiných lidí, se mi bude žít velmi těžko...
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
WT_Peci napsal:
Víš Jamamoto, ty jsi klasický případ uhýbače - když nemáš odpověď, stočíš řeč jinam, nejlépe někam tam, kde záda přestávají mít své jméno.
Tak jo máš pravdu, pletu se. V Evropě je všechno v pořádku, žádná menšina, náboženská entita ani žádné gangy bordel nedělají, žádné námořnistvo nebrání přísunu uprchlíků na Kanárské ostrovy, nikdo v Londýně nežádá zavedení šaríi atd, atd. Musím míň chlastat a víc lítat.
Tím, že strkáš hlavu do písku, si prdel nezachráníš, naopak - nastavuješ ji, aby tě do ní někdo snadněji nakopnul
Ne neuhýbám. Jen mi ta debata už přijde trochu únavná...a řekněme i komická. Ano, ve Francii se bouří gheta. To máš do zajista pravdu. Ale pro tebe je to strašně jednoduché. Bouří se tam nějací přičmoudlí arabáci, kteří neuznávají evropské tradice, jsou to potencionální teroristé a vůbec problémoví lidé, kterých se slušný člověk musí bát. A máš to vyřešené. Ptám se: Studoval jsi ten problém nějak do hloubky? tím nemyslím, že by sis o tom přečetl nějaký článek v novinách. Ale řekněme, ze sociologického, politického, nebo historického hlediska? Já ne. Na rovinu ti řeknu,že mé vědomosti nepřesahují to, co jsem se dozvěděl v rámci zpráv ve zdělovacích prostředcích. Nestudoval jsem ten problém, nemohu se opřít ani o nějakou empirickou zkušenost. Proto na rozdíl od tebe nehodlám dělat nějaké jednoduché a snadné závěry.
Vykládáš tu o tom, že někdo chce zavédst v Londýně šaríju. Ptám se : Kdo? Kolik jich je? Mluví snad za celou islámskou komunitu v Londýně? Víš kolik takových výkřiků už jsem slyšel? A zdaleka ne jen z arabské komunity. Když se pár českých nácku sjede do Německa a Hajluje tam u hrobu Hesse, mám to tedy podle tvé logiky brát za bernou minci ohledně postoje Čechů k nacizmu?
Co ti na to říct. Máš pocit, že je to všechno hrozně jednoduchý. Jedni jsou ti hodní ,druzí ti zlí,jiní, nebezpeční. Já si myslím, že svět není černobílej, že to je trochu složitější. V tom se asi názorově lišíme.
310_cibule napsal:
Peci, ale tohle Jami přece nikde nenapsal. Problémy jsou. A obrovské. Ale nemohou za ně jen afričtí či arabští přistěhovalci. Z velké části si za ně mohou Evropané sami. A nebudeš tomu věřit, ale především tím, že dlouhou dobu neměli žádnou rozumnou politiku, jež by přistěhovalce dokázala nějak zařadit do společnosti a také naučila nás, bílé sáhiby, nedívat se na ně skrz psty a přijímat výlučně ty, kteří se stoprocentně asimilovali.
Souhlasím, že neměli žádnou politiku. Tu nemáme ani my doteď. Jenže ty problémy mají i tolerantní země, které byly uprchlíkům otevřeny, jako je Francie a Nizozemí. A třeba Ikar mi v diskusi na laMKách říkal, že tam nezažil žádný případ rasismu nebo xenofobie na ulici. Tak jak je možné, že tahle tolerantní země najednou neví, co s uprchlíkama dělat, aby se kvůli nim nestěhovali "evropští holanďané" z měst a nepřenechávali je "neevropským"?
310_cibule napsal:
Já jsem prostě bytostně přesvědčen, že něco zakázat, někam někoho nepustit či zavřít není vždy to nejlepší řešení. Punktum
Cibule, pokude se sem (do Evropy) žene víc lidí, než jsme schopni zaopatřit, je to jediná možnost...
310_cibule napsal:
Fakt už to myslím nemá cenu. Ty tomu nevěříš, já, Rook, Jami a další ano. Ty máš své argumenty, my máme své. Nepřesvědčíme se. Možná jednoho z nás přesvědčí čas. Nicméně ve společenství, které se bude izolovat od jiných lidí, se mi bude žít velmi těžko...
Ani nevíš, jak bych byl rád, kdyby se to, čeho se obávám, nevyplnilo. Podle mě diskutovat má cenu neustále. Ale zítra na týden mizím, takže hlavní xenofob tu nebude a budete moci zase bez rušivého elelntu diskutovat nad tím, jak to, že ten fokouš nestouá a ten spit nekroutí tak, jak by měl.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.