Chalani. Vie niekto aký rozsah má jeden štvorec v km2 na mape DCS? Ďalej sa chcem spýtať aký dolet má R77, R27 a jej verzie v hre. Určite to nie je podľa skutočnosti, pretože by súboj skončil rýchlejšie ako by sa začal. Podľa mojej skúsenosti sa veľmi často dostávame do situácie kde rozhoduje R73. Pár krát sa mi stalo že som mal nepriateľa na radare a neodpálilo mi raketu R27,ale hneď R73.
100x100km při detailnějším přiblížení 10x10km..( doufám, že nelžu, už jsem to dlouho neletel ). rakety neřeš, hlavně ty ruské, ty si dělaj kolikrát chtěj..dostřel si zjistíš jednodušše..dej si QM proti nějakému neozbrojenému cíli no a uvidíž kdy se dostaneš do DLZ..ale takhle z hlavy myslím, že ani jedna střela to nedává nad 20km..pozor to je max. dostřel, kdy pomalu nemá cenu R27ER ani odpalovat
Je to 70-130km podle modelu. Ale jsou dosti neobratné. Hodí se spíš na sestřelování větších letadel.
R-77 má okolo 100km, je o dost obratnější a má aktivní navádění.
Dost velký vliv na obratnost mají zřejmě velké rozdíly ve velikosti a hmotnosti raket.
Ty dolety odpovídají. Musíš brát v potaz to, že je to dolet vůči zemi a ne vůči letadlům. Pokud stroje letí nadzvukovou rychlostí ve stejném směru, tak je relativní dostřel kolem 10 km. Pokud letí k sobě, tak může být i 100 km. U R-27 záleží na tom, jakou verzi jsi měl. T a ET jsou naváděné teplem. R a ER mají poloaktivní navádění. Taky záleží na vzdálenostech a umění manévrovat a spolupracovat s ostatními. Taky musíš brát v potaz to, že palivo v raketě hoří třeba jen 5 sekund a poté letí už jenom setrvačností, takže vhodným manévrováním ji vybrzdíš a nedoletí k tobě.
Edit: je to přesně tak, jak jsem to napsal. Ve WIKIPEDII píší dostřel 70 až 130 km. Ale také píší, že např. efektivní dostřel pro R-27R je pro letadla letící ve stejné výšce na head-on 2km až 42.5km a pro tail-on 0.7km až 7.5km. Při tom maximální možný dostřel je 70km a maximální výškový rozdíl mezi útočníkem a cílem je 10km, což by podle mě sedělo i ve hře.
Upravil/a AJaromir dne 15-07-2016 12:13
jen mne tam zarazila věta: "V případě P-40, točit a střemhlav, nezkoušejte utéct! "
let střemhlav je něco jako utéct, odpoutat se, ne ?
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Hopere, podle mě není. Protože při letu střemhlav se musí každé letadlo začít včas vyrovnat, jinak jim to kompresibilita a velké přetížení již nedovolí. Také existuje taktika udeř a uteč.
Now that dynamic lights are working in the sim again; we'll make sure the MiG-21 cockpit lights are included for the next update (or release as hotfix, as planned)
Update 1 for 1.5.4 contains the following MiG-21 fixes:
* Tuned Engine for Acceleration & Climb performance adherance
* ASP Reticle offset fix for windy conditions
Víkendové zprávy
Možnost použití až 60% bonusových bodů na nákup modulů.
DCS: F-5E Tiger II se dostává do finále. Vyjít má prý příští týden nebo za... 14 dní. Stále lze předkoupit v 20% slevě s 12$ bonusem pro příští nákupy.
Tak posledny stvrtok sme nakukli do toho BF.
Diki za rady Mira, farp sme v pohode nasli. Akorat som podcenil protilietadlovcov a ich rakety si nasli mna. Bojovy zazitok teda celkom bieda, ale samotna priprava na let, rolovanie na vzlet super. Na domacom letisku to jednoducho zilo - Su25, 2x MiG21, 2x MiG29 a asi 8x Su27.
Nakoniec sme zobrali MiG29S
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.