November 27 2024 23:49:45
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2015
Brano
Len pre informaciu tym,ktory hru nemaju zakupenu,takze nevedia co obsahuje.
K dispozicii je mapa Novosokolniki,ktora je sucastou planovanej vacsej mapy s nazvom Velykie Luki.Zobrazuje oblast,kde sa odohravala severna cast operacie Mars (casovo sa prekryva s operaciou Uran).Tam lietali Fw190 (JG51?).Lietadlo je v hre tiez preto,ze si ho vyziadali samotni hraci.Vox populi,vox dei.

Rumcajsi,ako by sa to dalo premerat?Mapa ma 358 х 230 km,mozno prelet konstantnou rychlostou po kratsej strane,cize S-J? mozme vyskusat Úsměv

Farky
Rumcajs napsal:
Docela bych uvítal, aby vzdálenosti byly větší. Nevíte někdo, v jakém je ta mapa Stalingradu měřítku? Mi přijde, že to je dost zmenšené.

Mapa je 1:1.

Rumcajs
Farky napsal:

Rumcajs napsal:
Docela bych uvítal, aby vzdálenosti byly větší. Nevíte někdo, v jakém je ta mapa Stalingradu měřítku? Mi přijde, že to je dost zmenšené.

Mapa je 1:1.
Tak fajn. Jen doufám, že Syndikáti přijdou i s mapama, kde se někam poletí. Pro mě je to součást zábavy, že někam letím a nevím, co cestou potkám. Když vím zcela přesně, že 30 vteřin letu od letiště je masomlejn a tím to končí, je to po chvíli nuda.
Jo Brano, přeměřit to neumíme. Čas si sice změříš, ale rychlost ne. Především se ukazuje IAS a ne TAS. A IAS se zjevně ukazuje s přístrojovejma odchylkama (každý letadlo jinak) a navíc neznáš atmosféru. Takže to maximálně tak můžeš odhadnout.
Jo a maj tam kluci Syndikátí dobrej vítr a turblence. Takže trefit pozemní cíl je dobrodružství. A taky se blbě sundavaj letadla těsně po startu. U zeme se pilot v kokpitu mele jak vařená nudle v hrnci. To může být nakonec dobře, vulchování nemusí být nejsnazší cesta k sestřelům.
Non est specifica

Brano
asi tak ako pises ale aj napriek tomu to prave testujem.Zaletel som z Kletskaja na severny okraj mapy,stocil to na juh a narovnal rychlost na 530km/h podla budika vo vyske 900m.Podla hlupeho prepoctu by som mal byt dole na juhu za 26min.Letim prave 14min a 30 sek a som na urovni Verchnje Cirskaja co je kustok za polkou trasy Úsměv

24min 20sek prave minam Kotelnikovo po pravoboku

26min 22sek navigacia hlasi ''pri najblizsej prilezitosti otocte sa o 180 stupnov" Šklebící se

1:1
Upravil/a Brano dne 28-08-2014 21:52

Farky
Výřez z mapy v BoS 40x30 km vs. výřez 40x30 km z německé vojenské mapy z WWII -

[img]http://imagelink.cz/images/vezmapybos.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://imagelink.cz/images/vezmapystalingradu.jpg[/img] is not a valid Image.

Hmm, kvalita obrázků se nějak tentononc. Ale myslím že to stačí.

CSW_3IAP_Wolf
Brano ty jsi asi velký odborník na východní frontu?s tím FW si děláš srandu!mám doma spousu knih,a FW tam vživotě nebyl!!Len pre informáciu nepiš takové HOVADINY!!! DIKCool

Brano
[img]http://i601.photobucket.com/albums/tt98/Bao_PP/IL2%20BOS/IJG51fw190_zpsdc6974d9.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://i601.photobucket.com/albums/tt98/Bao_PP/IL2%20BOS/IJG51fw190lakeivan_zps7df265ca.jpg[/img] is not a valid Image.

Dopln si kniznicu a vedomosti...

Rumcajs
Brano, všiml jsem si tvého příspěvku na IL2 foru, kde píšeš o tom, že možná chladný vzduch nemá vliv na výkon vstřikovacích motorů. Trochu to přiblížím.
Výkon motoru je dán především množstvím paliva, které lze spálit za jednotku času. A na spálení paliva je potřeba kyslík. Je to tak, že na určitý objem paliva potřebuješ zcela konkrétní množství kyslíku. Jinak je směs bohatá či chudá (a to má svoje důsledky). Vzhledem k tomu, že při ochlazování vzduhu stoupá jeho hustota, stoupá i objem kyslíku na jedno nasátí do válce. Na každé nasání do válce tak lze spálit víc paliva. Odtud pak pochází vyšší výkon motorů v chladném vzduchu. Sice se to komplikuje kompresorama, ale princip zůstává. Na způsobu, jakým dostaneš palivo do směsi, celkem nezáleží. Karburátor nebo vstřik, je to jedno.
Non est specifica

Brano
Dik za podrobne vysvetlenie.Toto mi nebolo jasne,ci tam je alebo nie je rozdiel medzi karburatorom a priamym vstrekom.Preto som aj napisal,ze mozno trepnem uplnu hlupost.Úsměv
Niektori chalani pisali,,ze problem so stupanim nad 5000m (tam sa zacinaju markantnejsie prejavovat rozdiely) je v kompresore,ktory sa zapina na druhy stupen prilis skoro.Neviem,ci to niketo hlasil ako chybu do prislusneho vlakna.Skusim pozriet.
EDIT> je to tam
http://forum.il2sturmovik.com/topic/2085-flight-and-damage-models-physics/?p=149147
Upravil/a Brano dne 29-08-2014 12:45

alfik
Ne není. Pořád jde o stechiometrický poměr. Vstřikování má v zásadě tři výhody: funguje nezávisle na poloze motoru (vzhůru nohama), umožňuje lepší distribuci paliva u mnohoválcových a velkoobjemových motorů a umožňuje lepší rozptyl při tvarovaných dnech pístů.
To první u karb. motorů musíme řešit spec. karburátory i spec. nádržemi (tzv. "akrobatická hadička" Úsměv ), to druhé můžeš vidět např. u závodních aut - proto mívají na každý válec extra karbec, což by u letadel nebylo až tak vhodné řešení, no a to třetí u letadel moc nevyužijeme.
Na ochlazení vzduchu se mch občas dělají takové ty fígle s přisáváním vody (na její výpar potřebuješ odebrat ze stlačovaného vzduchu skupenské teplo), což vede až k podvodnému prodávání tzv. "H2O systémů" hloupým motoristům - prej to pak jede na vodu, dá se prej ušetřit až polovina nákladů na benzín... no, ve skut. se tím jen rychleji oddělá motor Šklebící se
Mnohem účinnější je u dmychadel přidělat mezichladič. Který se mch také u letadel s dmychadlem dělal.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

Alan Grey
No není to paráda... jako ve starém "šturmovi"...

YouTube Video

http://www.alan-grey-page.cz/
Baron
i.imgur.com/5zKXz.gif
Upravil/a Baron dne 29-08-2014 21:07
Hals - und Beinbruch!

cyberolas
To je pocta tvůrcům žánru tohle...

311_Mart
Ti paňáci běží, jako by jejich akutní intestinální diskomfort skončil rektálním debaklem... To je feature? Šklebící se
i.ibb.co/KzWCvpr/Mart.png

Rumcajs
Tak jsem si byl zalítat na EU Expertu a akorát se otočila mapa a byly Novosokolniky. Skočil jsem do G2, vzal podvěsy s kanonama a startoval z toho vzdáleného letiště na jihozápadě. Doletěl jsem ve výšce nad Novosokolniky a lovil podobně zaměřené jednotlivce. Kluci, co chtěj jen DF, startujou z těch dvou letišť v prostředku mapy, aby to k sobě měli co nejblíž. Tedy ti, co startujou ze vzdálených letišť, jsou neumětelové jak já, co chtěl alespoň chvilku letět, než je někdo sundá. Než jsem vypotřeboval palivo a musel se vrátit, trefil jsem 4. Vždycky dajvnout na nic netušícího, vystřelit a zmizet. Hlavně se nevracet. To se nakonec ukázalo jako dobrá taktika, páčto když jsem sundal posledního a zkoušel zas nabrat výšku, ukázalo se, že nejsem sám lovec a skoro mě dojíždí Lavina. Tý jsem nakonec zdrhnul. Ještě štěstí, že jsem se nepokoušel tu mojí oběť dorazit. Tedy ono se vlastně vždy ukáže, že je dobře zmizet. To není velký objev.
Ta mapa Novosokolniky je moc fajn. Je na ní z kraje složitá orientace, všude kolem jsou lesy a mítiny a sem tam zamrzlé jezero. Vesnice jsou malé, většinou ničím zajímavé a tak se snadno pletou. Prostě to chvíli trvá, než si člověk najde svoje orientační body. Dokupy s volným lovem je to pak super zábava i pro samotáře. Nicméně i tak bych řekl, že by to mapy chtělo ještě větší. Mapa Stalingradu už je velikostí docela zajímavá, ale je poměrně nudná. Bílo, bílo, a sem tam hořící Stalingrad. Ten les kolem Novosokolniků je zpestření. Navíc proti lesu nejsou tolik vidět bombardéry, co se plazej u země.
Non est specifica

Rumcajs
Dnes vyšel nějaký mini patch. http://forum.il2s.../?p=156535

WT_Horrido
Dojmy na Rock Paper Shotgun

http://www.rockpa...talingrad/

Včetně zajímavé dikuse s příspěvkem o tom jak Jason zničil Il-2 Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Baron
Prečítal som si to celé vrátane diskusie. Čo ma zaujalo asi najviac, je zmienka o Ju-52. Ak do hry dajú Tante Ju - pravdepodobne iba ako AI - tak to bude super. A mohli by dať aj Fw-200, Ju-88, nejakých Rumunov atď. (zbožné želanie).
Ohľadne diskusie - no, čo nato povedať. Chlapec tam obvinil Jasóňa z toho, že zabil sériu IL2. Súhlasím s odpoveďou, že sériu IL2 zabil IL2:ClOD (myslené originálna verzia vypustená v apríli 2011) a zvláštne uznanie za zlikvidovanie tejto série si zaslúži huslista Ilja. Myslím si, že BoS je nasmerované veľmi dobre a svojim spôsobom znamená práve reštart série IL2. Hra sa zklepšuje prakticky každým updatom, a napr. graficky patrí už teraz k absolutnej špičke čo sa týka simulátorov. Ohľadne FM a DM sa už asi veľa meniť nebude - v hodnotení týchto položiek som však veľmi opatrný, chýbajúcich 30 % hry je ešte stále hodne . V každom prípade vývojári si nechávajú pre nás prekvapenia - pamätám si, ako po prvom traileri bolo povedané, že utekajúci vojaci od zasiahnutých strojov nebudú. A teraz? Sú tam. I keď niektorým pripadajú ich pohyby "prkenné", pre daný typ hry sú postačujúce a som zvedavý, ktosi bude všímať ladnosť pohybu utekajúceho vojaka v IL2, keď bude útočiť na vlak. Ovšem postavičky zdrhajúce od dýmiaceho vlaku dodávajú útoku skvelú atmosféru.
Hals - und Beinbruch!

TozziFan
Sturma zabil jeho uspech. Najednou vsichni zacali chtit neco vic a mezi tim ztratili schopnost si hrat a tesit se z mala. Holt pokrok nezastavis.

313_Nevo
Preco si to nepriznat, sturma vytvorili aj pochovali Maddox Games Úsměv

Mne sa v tom clanku pacila narazka na DM v BOS, celkom trefna sa mi zdala. Dufam ze to do datumu vydania trochu zlepsia.
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,054,256 návštěv