Ano,na RoF som pozabudol.Mea culpa.Myslienky mi zastrel zazitok zo vcera vecera
Na SYN server sa dalo dostat asi okolo desiatej ci jedenastej vecer,odomkli ho pre plebs.Treba skusit znova vecer ci spustia.Je to stale testovacia verzia,takze vypadky su ocakavane.
Navigovanie presne podla mapy,ako su tvarovane rieky,lesy,mesta,presne som vedel ponad aku osadu,mesto letim,kde je co.Toto som este v ziadnom simulatore nezazil.
WT_Horrido napsal:
Ne, je to v pořádku, přichází Valhalla. Jen by mně zajímalo jestli také slyšel Tanec Valkýr. Jestli ne tak to je dost podstatná chyba tohoto simu.
Tanec Valkýr mají slyšet jen Pathfinders a "Kit" Carson, ne ?
Zkusil sis někdy navigovat na mapě Koreje ? A obávám se, že těch map, kde M jako mapa nevypadá jako ta plocha pod tebou, je víc.
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Tady je diskuze k výkonům FW 190 v aktuální reinkarnaci BOSka. http://forum.il2s...g-rl-data/ Kwiatek si dal tu práci, že to změřil a našel k tomu podklady. Requiem to přezkoušel a taky má nález. V diskuzi jsou data, grafy, nálezy ze hry a pravděpodobné vysvětlení. Dost možná je chyba v druhém stupni kompresoru. Jinak Kwiatek je známý tím, že je šťoural a přináší již n-tou serii pokračování nedostatků německých letadel. Tedy pro někoho se může jevit jako zaujatý. Nicméně máte šanci si to zkusit sami.
Mimochodem LaGG3 v BOSku aktuálně přestoupá tu A3. Což posouvá stodevadesátku na poslední místo ve výkonech krom dajvu a roll rate.
Kwiatek nemá co na praci již do dob Il-2 Sturmovik ;-)
Jo Kwiatek je známej. Proto jsem to tam psal, aby bylo jasné, že je k tomu třeba přistupovat opatrně, páčto má za sebou historii. To ale nemusí znamenat, že nemá (alespoň v něčem) pravdu. Requiem je pak docela pojem v simech a tohle napsal on. http://forum.il2s.../?p=153988. Jeho nález je
I was climbing to 6000m in about 9 mins, which is about 20% longer. This probably happens because of the performance loss once the second stage of the supercharger kicks in. At 2000m the max airspeed is 565km/hr, but once you reach 2300m that supercharger gear kicks in and the max speed drops to about 490 km/hr (non emergency power). With the first gear down low I think the Fw is ok.
Zas platí, že si to kdokoli může vyzkoušet. Nakonec je to jen program a každý program má alespoň jednu chybu.
No Kwiatek,samozvany FM guru zo stareho sturm-mod undergroundu.Ked vidim jeho prispevky,je to samy narek nad LW uboziakmi a naboostovanymi rusakmi,ktori su poskladani na zaklade sovietskej propagandy.
Niekedy si myslym,ze niektori ludia sa jednoducho nevedia bavit s tym co dostanu,a veskeru energiu skor venuju vypisovaniu elaboratov na simflajt forach.
Mozno by sa mali dat vstetci dokopy a vyrobit si vlastny simulator.
Developeri vyrabaju hru podla vlastnych predstav a zdrojov a nejakeho kwiateka mozu mat u....
Paci sa mi,ako to hned na zaciatku uviedli developeri vesmirnej hry Elite: Dangerous = vyrabame hru podla svojich predstav.Kto chce nieco ine,nech si vytvori vlastnu.
No Kwiatek,samozvany FM guru zo stareho sturm-mod undergroundu.Ked vidim jeho prispevky,je to samy narek nad LW uboziakmi a naboostovanymi rusakmi,ktori su poskladani na zaklade sovietskej propagandy.
Niekedy si myslym,ze niektori ludia sa jednoducho nevedia bavit s tym co dostanu,a veskeru energiu skor venuju vypisovaniu elaboratov na simflajt forach.
Mozno by sa mali dat vstetci dokopy a vyrobit si vlastny simulator.
Developeri vyrabaju hru podla vlastnych predstav a zdrojov a nejakeho kwiateka mozu mat u....
Paci sa mi,ako to hned na zaciatku uviedli developeri vesmirnej hry Elite: Dangerous = vyrabame hru podla svojich predstav.Kto chce nieco ine,nech si vytvori vlastnu.
Brano tohle je ale demagogie. Kwiatek je sice příliš zahleděný do LW, ale to neznamená, že by sem tam nemohl mít pravdu a už vůbec to neznamená, že by vývojáři byli neomylní. Dále pak je třeba říct, že BOS je prezentovaný jako simulátor a že si bere historické předlohy za vzor. A s tímto je to prodávaný, tedy přiměřená očekávání věrnosti jsou zcela na místě. Nejedná se o nějakou hru na nějaké lítání v nějakém virtuálním konfliktu. A pak je taky třeba říct dost podstatnou věc. Díky tomu, že komunita nesežrala vývojářům to čelní sklo, došlo k alespoň k částečné nápravě. Páčto pro ně by bylo jistě jednodušší, nechat to být. A tenhle pokrok je tu díky lidem, kteří ti třeba nemusí být příjemní a o kterých si myslíš své, ale vokecat to nejde. Páčto pokrok nenastal díky mlčící většině. Mlčící většinu má totiž každý u ... (použij svoje slova).
Jo a proč jsi zcela pominul ten nález Requiema? Páčto Requiem rozhodně není plačka ala Kwiatek.
Kwiatek nie je z tých, čo bezdôvodne vyplakávajú, a už vôbec nie spôsobom LW úbožiaci a naboostovaný Rusi. Aj keď v mnohom s jeho vyjadreniami nesúhlasím, má svoj názor podoprený argumentami. Písal aj na fóre 1C k ClOD, na fóre 777 k letovým modelom RoF (podľa môjho názoru písal veľmi dobre a k veci, o. i. bol jeden z prvých čo upozornili na nesprávny letový model Albatrosa D. V a Fokker D.VII, ale aj napr. spojeneckých lietadiel) a teraz píše do BoS.
Upravil/a Baron dne 28-08-2014 14:21
No... kdysi mi psal přímo ve hře, když on letěl na P-47 a já na Shidenovi, že jak to, když on letěl tak a tak, jsem od něj nebyl sestřelenej. A naopak on se musel dekovat, aby nebyl sestřelenej ode mne (už něco schytal).
Dokonce mne osočoval, že musím podvádět...
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Ale ved nech pise,mne je to jedno.A sovietska propaganda je jeho slovne spojenie,nie moje.Preto su pre mna jeho prispevky zaujate a maju divny podtext ktory mne jednoducho nepasuje.Ja sa pri tejto hre bavim a relaxujem a to je to hlavne.
BoS nemam, momentalne mi je v riti, ale preco prevlada furt nazor, ze ked je lietadlo tej inej strany dokurvene od vyvojarov, mali by hraci dotknutej strany drzat zobak, krok a poslusne pritakavat na nieco, co si zaplatili. Dokonca v dobrej voli a nadeji este pred vydanim kompletne dokoncenej hry?! Toto sa opakuje furt a stale a jak na kolotoci s kazdym simom. Davam doraz na slovo sim, tak totiz prezentuju BoS.
Ano, je to miestami aj vtipne citat prispevky na forach s tonou grafou, merani, lepeniek a lepiacich pasok. Ale ked raz je tak, ze nejake lietadlo prestupalo ine, ze tazsi stroj (nie len nemecky) vydrzal v dajve viac ako neviem aky rusky brezolet, preco je to tak tazke pochopit?
A preco je to tak setsakramentsky tazke vrazit do hry a mat to spravne?
Kwiatek je frflos a zarumazgany chalanisko, ale vo vela veciach ma pravdu. Tusim to bolo na 1C fore, kde ho niekto pomenoval "pain in the arse". Len preto, ze mal pravdu.
Brano, ked budes v zivote drzat zobak, budes to mat tazke. Tolko k filozofii a BoS. Idem na Forest, dostavat zrub.
Posledne k tejto teme,len ako priklad pristupu k rieseniu problemov.
http://forum.il2sturmovik.com/topic/8379-190-109-climb-rates/
To ci ma niekto svoju pravdu ci nie,neriesim.Obsah moze byt dobry ale forma podania rozhodne,ci dotycny,ktoreho ma obsah oslovit to zoberie pozitivne alebo negativne.
Fw190 podla prepoctu z tabulky,ktoru uviedol, je v BoS pomalsi vo vystupe do 5000m o 18sekund
LaGG3 zasa o 17sek (tu pre istotu neuviedol ziaden zdroj,lebo vsetko je ruska propaganda)
Ano,je to cele doku....
lol letadlo, který u Stalingradu ani nelítalo a takovýho pozdvižení...
Ty si tiez vyberies, len co tebe pasuje . Ved aj to je to, co pisem. Preco je tam, ked tam byt nema?
Ako tak citam tuto o BoS, pojebabrali toho viacej, nie len fokaca.
Syndikáti mají otevřený server pro 60 hráčů. Byl jsem tam a je to docela legrace. Je to obklíčení němců u Stalingradu, pokusy je zásobovat poněkud nešikovně z He 111. Dvě letiště v kotli a nad tím masomlejn. Přitom se maj ničit tanky, které kus stranou svádějí bitvu. Masomlejn je běžného typu č. 2. Je celkem jedno, že je zrovna u Stalingradu. Nicméně kolem se daj hledat Šturmoviky a Petljakovy, který se pokoušejí dostat k těm tankům. Daj se sundavat nic netušící stihačky, které se snažej dostat z masomlejnu, nebo se tam teprve těšej.
Takže docela fajn. Jen je to celé nahňácané na ploše vhodné spíš pro ROFko. Docela bych uvítal, aby vzdálenosti byly větší. Nevíte někdo, v jakém je ta mapa Stalingradu měřítku? Mi přijde, že to je dost zmenšené.
Tak Kwiatek je především člověk co totálně v UP rozmrdal (sorry, výstižnější slovo jsem fakt nenašel) FM u spousty letadel. Myslím že "samozvaný FM guru" ho celkem trefně vystihuje. Rozhodně nejde souhlasit se vším co kdy tvrdil a jeho styl diskuze je na můj vkus trochu moc zabejčený a sebestředný. Třeba místo aby normálně napsal že sovětské údaje z testů Fw 190 jsou nesměrodatné protože to éro nebylo v pořádku (mj. mělo sovětskou vrtuli), tak napíše že to je sovětská propaganda. Což neznamená že nemůže mít pravdu a že tomu vůbec nerozumí, nebo že protěžuje jednu stranu. On píše o německých letadlech hlavně proto, že je na ně dost materiálu, snadno dostupného. Ale už dost o Kwiatekovi, není tady takže se nemůže bránit.
Fw 190 měl podle všech dostupných údajů lepší stoupavost než LaGG-3. Pokud to tak v BoS není, něco je špatně, konec příběhu. Kwiatek má v tom případě pravdu a je naprosto v pořádku že na to upozorní na ofiko fóru kde si z toho můžou vývojáři něco vzít.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.