January 02 2026 16:43:56
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 29

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
Sturzkampfgeschwader SM
1stCL_Jiricek
V úterý 7.2. se koná interní polétání poletuch 3.IAP, 3.BAP a 1stCL. Ale kdo by dnes ještě vůbec chtěl bojovat, když někde ve vzduchu neletí Stuka, že : )

Začátek je ve 20.00. Není nutný společný start, je možné přijít kdykoli. Jde o klasickou mapu z CL serveru s tím, že se létá rozumně a že je server uzavřený.

P.S. Upozorňuju ale, že mapa je obrovská a rok 44 nám není nakloněn. Patrně po hodině letu rovně všichni vybouchneme : )

313_OTU_oblak
hmm....ale jiříčku...v roce 44 už máte nárok na Ju88, třeba se to stihne Úsměv a nebudete muset hrdinně umírat ve štukách Úsměv

doktorkop
Úterý už mám zablokovaný.:sm36:
Tak jim to tam pěkně pocuchejte i za mě
Je snadné být přečíslen,když je někdo nula.
Že?

LesniHU
Jestli je mapa tak velka, mel by se spis domluvit spolecny cas startu, at nelitam jednotlive.

1stCL_Jiricek
No první start je v těch 20.00. Další až budeme ready. Ale pokud se sejdou 3 a více lidí na zemi před tím, než bude zbytek schopný znovu startovat, chtěl jsem, ať mají možnost letět.

Ale můžeme udělat následující: napište prosím, kdo poletí a v kolik nejdříve může a sestavíme "operační plán".
Upravil/a 1stCL_Jiricek dne 06-02-2006 01:02

jofe
Potvrdzujem účasť od 20:00 hod.
Aká mapa sa letí?
Aké sú ciele (teda okrem nás Šklebící se )

1stCL_Jiricek
Cíle jsou zatím tajné... Mapa je taky tajná, ale v rámci úniku informací by se dalo spekulovat o možnosti, že to možná nebude úplně jiná mapa než Lvov 44.

LesniHU
Doufam, ze v osm budu moct startovat. Pokud nenastane nejaka katastrofa, tak o pul devaty urcite. Pokud tam nebudu a neozvu se, tak na me necekejte.

1stCL_Jiricek
To bude hloupé, děti. Zatím máme jedoho jistého (Jofe), jednoho pravděpodobného (LesníHu) a jednoho záložníka (Jiříček). Na to se skoro nevyplatí vyžebrávat cover :/

Já jsem schopný letět jak za stíhače tak se Stukou, přizpůsobím se počtům. Ale pokud se vám dvěma nechce vyčleňovat si čas skrzeva nejisté a v každém případě účastně chabé akce, můžeme to rovnou odpískat a lépe se domluvit na příští akci, neficiálně očekávanou za 14 dní.

Takže - klidně kdokoli napište, že to rušíme, ať s tím zbytek (tzn. ten druhý) nemusí počítat. Pokud na druhou stranu oba dorazíte, poletíme ve třech. (Dle zákonů statistiky a schválnosti to jednoho kickne a druhý chytí PK ještě před útokem : ))

AH_Poti
Já taky můžu od 20:00 budu tam

www.malovidy.cz
falkon
Tiez sa pokusim dorazit... :Jiricek:

jofe
Kuaaaa!!! :mad: Zasa som to "projel" :sm39:
Chlapi, keď niečo organizujete, tak v najväčšom utajení! Ja mám podozrenie že môj šéf to vždy zaňuchá a potom vymyslí nejakú akciu! :sm41:
Keď som sa na fajront už zberal domov, tak pískol a šli sme do tej snehovej kalamity. :rolleyes:

1stCL_pbarry
Velke uznani pro vsechny stukare. Ta vase sletanost je bezchybna. Radost s vama letet.
WTG

barryk.webz.cz
1stCL_Jiricek
Mail, mail, mail :(

310_cibule
Kolegové, střemlaví piloti. Mám pro vás námět na jednu moc zajímavou misi:

Robert Jackson: Bojové Legendy - Ju 87 Stuka, vydalo nakl. Vašut, Praha 2005, ISBN 80-7236-395-6, str. 20

"V srpnu 1939 bylo pro plánovaný útok na Polsko určeno devět Gruppe s celkem 219 letouny Ju 87. Dne 15. srpna ale jednu z těchto jednotek, I./Stg 76 krátce poté, co se přemístila ze své obvyklé domovské posádky v rakouském Štýrském Hradci do hornolužické Chotěbuzi, postihla katastrofa.

Skupina měla za úkol předvést nad Neuhammerem (Swietoszów) pro vysoké štábní důstojníky vzorový střemhlavý útok. Kvůli počasí musel být "útok" proveden skrze vrstvu mraků, ale údaje o povětrnosti tvrdily, že mezi spodní vrstvou oblačnosti a zemí je volný prostor.

Naneštěstí byly tyto údaje chybné, takže třináct stuk, aniž by byť na okamžik opustily prostor plný oblačnosti, se zabořilo do lesa a ve svých troskách pohřbilo všech šestadvacet členů osádek.

Skutečné pozadí této katastrofy nebylo nikdy úplně objasněno, ale je zjevné, že hlavní příčinou musela být jakási podivná porucha výškoměrů všech "útočících" letadel."
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

313_Ffajtl
Vyděšený Tak to je mazec...... Smutný Škoda jich.....

http://www.313.cz/
Flym
Cibule za tento nápad ta Jiricek zavesí pod svoju Stuku a budes mu robiť sirénu :lol::lol:

310_cibule
3IAP_Flym napsal:
Cibule za tento nápad ta Jiricek zavesí pod svoju Stuku a budes mu robiť sirénu :lol::lol:

To těžko, má od Valhery kázeňský trest. Je právě na cestě do Londýna s V1 na zádech.

Jen bych nechtěl, aby ten předchozí příspěvek vyzněl cynicky vůči těm mrtvejm. To jsem neměl v úmyslu.
Upravil/a 310_cibule dne 09-02-2006 13:42
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

falkon
Cibule, darebaku, ze ty sa nas chces zbavit ?!? :sm29:

A to som ta mal doteraz celkom rad...:rol:
Šklebící se

Tajpan
Cibule, to chceš tým povedať, že ked sa táto misia náhodou poletí, a Ked tie uber polské mašiny konečne sa dostanú na dostrel , tak tie Jiríčkove štuky na povel , prejdú do strmhlav letu a prásku pred P11 do zeme!!!!
To niééé, ani náhodou!!!
:sm29::sm6:

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

12-11-2025 10:15
Cthulhu dostal podvodní piáno https://youtu.be/.
..UuLQP-YE8O

38,974,416 návštěv