Tááák!
Ale proto se nediv, lidé nevěří a ruce jsou stále moc spálené. Až to opravdu udělá já to okouknu a případně koupím, ale zatím vidím jen směsku jakýs takýs řečí. Prostě nevím zda to opravdu bude tak jak zrovna myslí.
Ale to přeci nevíme nikdo. Nikdo nemá věšteckou kouli. I když se najdou tací, co si to myslí. Těch 100$, co jsem do toho vrazil, je z mé strany čistá sázka. Nikde není sebemenší záruka, že za to cokoli dostanu. A stejně je na tom těch 2500 dalších. Když sázíš na koně, taky dopředu nevíš, jestli to opravdu vyjde. Já na koně tedy nesázím, páčto mě nezajímaj, ale tohle mě zajímá. Navíc, když se to povede, nebude to výhra jen pro mě. Mě osobně bude těšit i to, že jsem se svejma drobnejma podílel na něčem novém (o čem potajnu sním). Nevyjde? Holt budu o 100$ nenávratně chudší. A že by z těch 100$ mohlo být za 10 000 let na úrocích hezké jmění
No ale přeci on k tomu přistupuje s tímhle poučením. Nebude vyrábět novej next gen sim. Nemá ambice vytvořit něco, co svět neviděl. A to je rozdíl proti CLODu. Použije DCS, použije jejich modely, některé již dokonce hotové a podle vzoru udělá nové. V tom spatřuju to jeho poučení. Přistoupil k tomu s tím, že je třeba dospět k výsledku. Ne každému novátorovi se povede prorazit vlastní směr. Ale když to pochopí, může furt být užitečný v opakování jiného, kterému se to povedlo.
Takže se z něj stal vlastně jen takovej neškodnej modař pro DCS
No ale přeci on k tomu přistupuje s tímhle poučením. Nebude vyrábět novej next gen sim. Nemá ambice vytvořit něco, co svět neviděl. A to je rozdíl proti CLODu. Použije DCS, použije jejich modely, některé již dokonce hotové a podle vzoru udělá nové. V tom spatřuju to jeho poučení. Přistoupil k tomu s tím, že je třeba dospět k výsledku. Ne každému novátorovi se povede prorazit vlastní směr. Ale když to pochopí, může furt být užitečný v opakování jiného, kterému se to povedlo.
Ano, ale s mapou(a vůbec herním obsahem) mu pomůže "komunita"...
LEON napsal:
Ano, ale s mapou(a vůbec herním obsahem) mu pomůže "komunita"...
Jo to tak přesně je. Vzal si mnohem menší sousto, než byl CloD. Riziko je tedy ten EDGE, když to vlastně ještě nikdo nikdy neviděl rozumně běhat. Ale to co on sám chce udělat je integrace EDGE s FM a DM z DCS, udělat několik rozumně málo DCS modelů, relativně malou mapu a vlastní invence se smrskne do vytvoření nějakého herního obsahu. Prostě vezme existující věci a zabalí je do celofánu a převáže pentličkou. A to otevření SDK komunitě se může ukázat jako moudrý tah. Taky nemusí, může z toho vzniknout bordel, pokud se to nebude rozumně řídit. Jestli ale udrží v rámci komunitní produkce nějaké oficiální balíčky, jako to třeba funguje se skinama v ROFu, může komunita smysluplně přispívat. No a když se podíváte, jak obrovskou má ROF databázi skinů, který dodala komunita a jsou součástí oficiální distribuce, je tam velký potenciál. I kdyby to byly jen mapy a pozemní jednotky a kampaně a ponechal si tvorbu letadel jako obchodní artikl.
Hoper napsal:
Falkone, zkus chvíli uvažovat a pak mi pověz, co je pro sim lepší ? Mít jednu pidi mapu a do ní "více" letadel, které ale kloudně nepoužiješ, protože ... nenaberou výšku, nenaberou rychlost, nemají na té mapě co dělat, atd atd, nebo jednu velkou mapu a do začátku pár letadel, ke kterým se pak budou přidávat další (dokonce i z různého časového období) ?
Nebo je úplně nejvíc nejlepší mít pidimapičku s pár "nějakými" letadly a čekat, co na to komunita s jejich nabídnutým SDK ?
Opakuji, že já osobně si myslím, že je lepší varianta b)
Hopere, ale ty sa na to divas zo strasne uzkeho pohladu... ale to je v poriadku ;)
Ja si myslim, ze je pre sim podstatnejsie vydat rozumne mnozstvo lietadiel v rozumnej kvalite a aspon zakladnu mapu za presne definovany cas vyvoja (ktory nie je nijak enormne dlhy!), nez robit vatsinu casu velku mapu aku by si si predstavoval, a "ošidiť" vyvoj lietadiel, a tym riskovat neuspech celeho projektu.
Hopere, viem ze nasledujuce pisem do kanalu, pretoze nikto tu z SVK nie je ochotny to pochopit, ale musis sa na veci divat z celkoveho pohladu. Su to vsetko spojene nadoby -- ked chces pridat do jednej, musis ubrat z druhej. Alebo ked chces pridat do oboch, musis pridat niekde inde. Ak chces vatsiu mapu, musis ubrat na kvalite/mnozstve lietadiel (a to by bolo pre sim ovela horsie nez tvoja varianta a). Ak chces velku mapu A ZAROVEN vela kvalitnych lietadiel, musis pridat financie (a tie sa nepodarilo na KS ziskat -- to je holy fakt, o tom netreba diskutovat).
Takze podla mna je to spravne rozhodnutie. Map SDK zverejnili, cim v dobe vydania "zasupluju" to, ze neziskali dost penazi/casu na vytvorenie velkej mapy. Opacne by to nefungovalo -- keby robili tebou ocakavanu velku mapu a nespravili Me-262, tak nic "nahradit" nedokazu -- ziadny lietadlove SDK zverejnit nemozu, nikto z komunity ti perfektnu Me-262 nespravi. Takze by v dobe vydania skoncili s malo lietadlami a obrovskou mapou.
A zamysli sa teraz ty -- co je lepsi vysledok:
- mat obrovsku mapu a len par lietadiel so ziadnym potencialom na rozsirovanie v buducnosti(*)
- mat malu mapu s vatsim poctom lietadiel A ZAROVEN s potencialom, ze si ktokovek, kedykolvek dokaze spravit/pridat mapu podla jeho gusta a jeho chuti(*)
?
(*) Obe moznosti samozrejme predpokladaju situaciu, kedy Ilja po vydani produktu ktory slubil na KS dalsiu podporu ukonci. Pretoze ak neukonci, tak diskutujeme o hovne -- tu rozsirenu mapu (po ktorej tak tuzis) moze kedykolvek pridat neskor v buducnosti.
falkone, ale já se na to právěže dívám ze širšího pohledu. Já nechci hned od začátku velkou mapu a hodně letadel, nevím, kde jsi na to přišel. Naopak jsem psal, že v zájmu pozdějšího přidávání dalších letadel bych raději od začátku měl jen velkou mapu a pár letadel - P-51 je, Dora skoro, Spit, Jug a Kurfürst musejí udělat. A doufám víš, že ten kdo u Ilji dělá letadlo, nebude dělat i na mapě...
Musíš se na to dívat i z obchodního hlediska. Pokud bude chtít Ilja pokračovat, bude muset udělat další mapu a do ní nová letadla - a to je myslím daleko větší zdržení než mít od počátku jednu mapu a do té už ta nová letadla jen přidávat...
A trochu se obávám, že nikdo z komunity neudělá nějakou větší komplexnější mapu, kterou by naopak mohla udělat vývojářská firma.
Ale jak jsem psal - je to jen můj názor a mé přání (které stejně nebude vyslyšeno :), takže je to myslím bezpředmětné se o tom dál bavit.
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Jedna pro Kotyho.
Sakra někdo byl rychlejší . . . . tak holt zas nic!
[img]http://www.milamira.cz/wp-content/snimek-001.jpg[/img] is not a valid Image.
Jedna pro Kotyho.
Sakra někdo byl rychlejší . . . . tak holt zas nic!
[img]http://www.milamira.cz/wp-content/snimek-001.jpg[/img] is not a valid Image.
Všimněte si kolik FPS mu to jeho dělo na tom skvělém EDGE enginu udělá a to tam není vůbec nic, žádné objekty, a už vůbec žádné výbuchy nebo poletující desítky letadel, ve kterých se počítá poslední nýtek... Nemluvě o tom, že tam jsou stále ty hnusné low-res textury...
No čeká vás dlouhá cesta kucí...
zatím je co lítat :)
jinak teď jsem koukal na jeden příspěvek týkající se toho nízkého fps (jestli to tak opravdu je ale nevím)
I've noticed poor framerates on the videos Ilya posted in the past, specifically the ones with dogfights between the P51D and Dora. I think the PC he used to record the video is really not top of the line: those framerates look worse than what I'm getting on my average PC.
So, I suspect it's the same here...
On top of that, these shots of Normandy are not from the actual game, but from the scenery builder, which is far from optimized for gameplay.
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Ale to přeci nevíme nikdo. Nikdo nemá věšteckou kouli. I když se najdou tací, co si to myslí.
Já si to nemyslím, já to vím... Prorok Pravdy měl a má a bude mít vždy pravdu... Jen vy, plemeno nevěřící, budete zas a znova zpochybňovat proroctví, aby vše po pár letech bylo jasné jako facka.
Aneb jak je psáno: "Milujete marnost, vyhledáváte lež."
A Rumcajsi - pokud věříš těm svým řečem, jak do toho zapadá toto:
"We're also working on something really cool which, to my knowledge, has never been done before in a flight sim."
?
Anti-epilepsy filter to už asi nebude, to už udělal, co to asi bude? Je to takový tajnůstkář, ale přitom namyšlený jako hovado... Už se nemůžu dočkat, až vám zase "zahraje na banjo"!
No já nevím, co cool vyráběj. Třeba budou mít poníky místo figurky pilota. Mohli bychom na to zavést speciální vlákno dohadů, co to bude. Hned dám pár návrhů a můžeme jim to poslat jako námět:
1) Simulace řízení padáku po vyskočení z letadla.
2) Pilot bude podobně jako letadlo mít částečný ztrátový model poškození. Bude zle ustřelit třeba ruku.
3) Kombinace předchozího jako zvláštní challenge - řízení padáku s ustřelenou rukou.
4) Pilot bude muset plavat poté, co vyskočí do vody.
5) Bude to obsahovat simulaci pádlování nafukovacího člunu.
6) Bonusovka pro náročné. Kombinace web kamery a TIRu povede k tomu, že pilot bude mít ksicht skutečného virtuálního pilota a ten ksicht se bude dokonce živě rozhlížet. Navíc jako superbonus to bude streamovaný na server, aby ostatní viděli, jak se šklebíš.
7) ... kdo vymyslí něco lepšího?
8) Aíčka pilotů budou mít modelovány různé lidské vlastnosti (třeba jeden bude lidsky nepříjemné stvoření, které do všech a všeho jen reje. Nebo je třeba jen hulvát. Další bude takový ten přemýšlivý typ, třeba jako Rumcajs. Třetí blb, jako třeba já). To by šlo, ne?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
9) Představí svůj paralelní svět, ve kterém se nad Normandií budou prohánět na německé straně Dory, Švalbiny a Kurfürsty. Myslím že to bude velmi osvěžující cool změna oproti nudné historické skutečnosti.
8) Aíčka pilotů budou mít modelovány různé lidské vlastnosti (třeba jeden bude lidsky nepříjemné stvoření, které do všech a všeho jen reje. Nebo je třeba jen hulvát. Další bude takový ten přemýšlivý typ, třeba jako Rumcajs. Třetí blb, jako třeba já). To by šlo, ne?
Nee! Lavočku ne! Jestli to bude fiasko a bude tam lavočka, tak si všichni prostě usmyslej, že še tam je krám a lavočka je dřevěná kostka co nelítá. A NENÍ! ...je z překližky
10) Pilot se bude doma muse obhospodařovat zahrádku, anglickou milenku (němci francouzskou) a bude popíjet v místním baru. A tam se dohadovat o nedodělávkách na svém kusu hliníku (ne, mustang neuznám letadlem...)
Ne
Sem si to myslel. Ilya je nýmand, umí kulový
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.