October 20 2025 14:46:00
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Team Daidalos - novinky chystané do 4.12
magot
Ještě dodatek, "převtělení" do pozice co-pilota není možné z pozice grafické stránky, kokpity bombardérů nejsou modelovány pro výhled z této sedačky. AI to ale řídit může. Doufám že už to někteří pochopí Šklebící se

magot
Hoper napsal:
jen dotaz - jak dlouho vydrží na mapě stopy po nouzáku ?

Do doby než zmizí vrak letadla.

Koty
Magote, ty stopy tam byly i během vzletu, takže.. to tam jako budou strašit třeba dvě hodiny?!
Rien n'est parfait; c'est la vie!

Lavo
Farky napsal:
A ty americký clustery jsou roztomilý, je to další věc co jsem si tajně přál.

Bohuzial P-38 a P-47 ich zatial nenosia ....

BP_dFrog
Lavo napsal:
Farky napsal:
A ty americký clustery jsou roztomilý, je to další věc co jsem si tajně přál.

Bohuzial P-38 a P-47 ich zatial nenosia ....

To je ale smutný příběh...Smutný

magot
Ano P-47 a P-38 je nemají, ale pouze dočasně, byl tam nějaký problém s uchycením na křídle.
Jinak budou jsou na B-17 atd ... První test clusterů paradoxně proběhl na P-61 Šklebící se
Taktéž para-clustery, ty tam ani myslím nejsou ...
Upravil/a magot dne 13-01-2013 15:54

Koty
A kontejnerový bombičky amíkům taky dáte? Nebo jen tydle "nahý" ?

Koty
ále, viděl jsem jakýsi am. naučný video (co jich za války vydali stovky) a tam byly americký 2kg bombičky ve velkých kontejnerech (německý ekvivalent tuším AB bomby). Takový protipěchotní s různým spožděním - 0 s, pak asi 5, minuta, minuta a půl atd. a pak ještě funkce "nášlapné" miny

311_Tank
Tak hezke .. ale taky bych vsechny fy ficury vymenil treba za:
- moznost nastavovat rychlost pozemnich kolon
- mosnost nastavovat pozemni flak
- perzistentni kratery po bombach tak aby sla vyradit letistni plocha zprovozu

Ještě dodatek, "převtělení" do pozice co-pilota není možné z pozice grafické stránky, kokpity bombardérů nejsou modelovány pro výhled z této sedačky. AI to ale řídit může. Doufám že už to někteří pochopí

Stacila by moznost vratit se z merviho strelce do pilota...
Upravil/a 311_Tank dne 13-01-2013 20:25

Koty
ty krátery fungují tuším už teď, lítali jsme MP já, známej a fuči a todle nám dost kazilo legraci... ten známej mi MK 108čkama rozstřílel spawn a fuči se pak neměl do čeho trefovat Šklebící se Šklebící se

311_Tank
Koty napsal:
ty krátery fungují tuším už teď, lítali jsme MP já, známej a fuči a todle nám dost kazilo legraci... ten známej mi MK 108čkama rozstřílel spawn a fuči se pak neměl do čeho trefovat Šklebící se Šklebící se

Nefunguje... aneb krater po letadle po sobe diru v ktery se letatdlo rozbije zanecha samotna bomba ne.

Trochu sem douifal kdyz sem videl ty obekty krateru v tom videu..

Farky
Ten klasickej cluster kontajner by byl fajn, takovejch 90 protipěchotních "motýlků" v jedný 500 lb pumě zní lákavě. Jenže by byl stejně asi k ničemu, protože pěchotu tam nemáme. Flak nebo nějaká houfnice by se s tím zabíjely blbě, protože hra vyžaduje zničit zbraň. Kolikrát by z obsluhy zbyla po útoku krvavá kaše a kanón vesele střílí dál. Ze stejnýho důvodu je ve šturmovi skoro nepoužitelnej napalm.

magot
JJ to se bude hodit leda až v HSFX tam pěchota je ...

DarkTatka
magot napsal:
Ještě dodatek, "převtělení" do pozice co-pilota není možné z pozice grafické stránky, kokpity bombardérů nejsou modelovány pro výhled z této sedačky. AI to ale řídit může. Doufám že už to někteří pochopí Šklebící se

Kdyz to reknes takhle je to hned jasnejsi Úsměv Diky

Hoper
Farky napsal:
Ten klasickej cluster kontajner by byl fajn, takovejch 90 protipěchotních "motýlků" v jedný 500 lb pumě zní lákavě. Jenže by byl stejně asi k ničemu, protože pěchotu tam nemáme. Flak nebo nějaká houfnice by se s tím zabíjely blbě, protože hra vyžaduje zničit zbraň. Kolikrát by z obsluhy zbyla po útoku krvavá kaše a kanón vesele střílí dál. Ze stejnýho důvodu je ve šturmovi skoro nepoužitelnej napalm.

...nebo ty zápalný Kaťuše, co nosí šturm...
přitom by možná stačilo, aby kolem bodu dopadu takovéhle zbraně byla "kružnice" a pokud se v ní z x % bude nacházet cíl, bude brán jako zničený / zneškodněný.
Mohlo by se tam zaaplikovat "pravidlo", že u určitých zbraní by spálená/zabitá obsluha mohla být po x minutách nahrazená, ale daleko horší obsluhou.
A některých zbraní by to možné nebylo.
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

313_Nevo
magot napsal:

A to ten co-pilot nemoze len 'odkopnut mrtvolu' pilota a pilotovat z jeho strany? Šklebící se

Prihovaram sa tiez za tie perzistentne kratery po bombach Mrknutí
Upravil/a 313_Nevo dne 14-01-2013 09:44
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

saldy
Hoper napsal:
Farky napsal:

...nebo ty zápalný Kaťuše, co nosí šturm...
přitom by možná stačilo, aby kolem bodu dopadu takovéhle zbraně byla "kružnice" a pokud se v ní z x % bude nacházet cíl, bude brán jako zničený / zneškodněný.
Mohlo by se tam zaaplikovat "pravidlo", že u určitých zbraní by spálená/zabitá obsluha mohla být po x minutách nahrazená, ale daleko horší obsluhou.
A některých zbraní by to možné nebylo.

Ano M-13 (letecké Kaťuše) je zbraň ve hře k ničemu, ale máme naštěstí alternativu v podobě RS či ROFS.

Musím pochválit autora Fritz X, ten účinek přesně odpovídá, ale jeho kolega tříštivá Hs 293 přestože byla určena na měkké lodní cíle, potopila i mnoho torpedoborců. Ve hře se dokonce i 2 zásahy rozprsknou o palubu a torpedoborec pluje vesele dál.

Zvláštní je i vyšší účinek SC1000 oproti SD1000, druhá jmenovaná by měla bitevní lodi udělat větší škodu, ale je tomu naopak.

Až-2 je zase neúčinná proti na zemi stojícím letounům.
Upravil/a saldy dne 14-01-2013 18:32
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
magot
313_Nevo napsal:
A to ten co-pilot nemoze len 'odkopnut mrtvolu' pilota a pilotovat z jeho strany? Šklebící se

To by bylo nelidské Šklebící se

Koty
magot napsal:
313_Nevo napsal:

To by bylo nelidské Šklebící se

Dobré, v bombru máš deset lidí a teď - co je nelidské - kopnout do mrtvoly, nebo stvořit pár dalších... dilema jak blázen totok Úsměv

mimisko
instalace

Ahojte,,,mam IL2 kompletni edice asi 5 let a ted jsem se dozvedel od kamarada,ze hra ma ceske titulky,v nastaceni setup mi dokonce hra umoznuje vybrat jazyk ,ale pak se nic nedeje.Musim spustit soubor !a! a ten mi volbu jazyka neumoznuje a nainstaluje se anglicka verze. Mam v komputeru anglicke windows7. Kolega mi poradil ,ze po instalaci mam prepsat v conf local:cs ,ale po prepsani souboru mi pise pristup odepren. predem dik za radu Naštvaný

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,316,688 návštěv