October 20 2025 22:40:44
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Kniha priani 4.13
veikso
Přidávám se k Farkymu přáníMrknutí

DarkTatka
Popravde, jestli se mi jedna vec na CloD libi, tak ze nastartovani letadla na plnou obtiznost TRVA. Tudiz bombardery maji na letisti vzdy dost cilu Vyděšený. Hlavni pricina je imho nutnost zahrivani motoru na provozni teplotu - nejdrive je treba jen stat, pak se da pomalu rolovat, a po urcite dobe i vzletnout. Nez to zahreju, stihnu si vetsinou udelat kafe.

Na dogfight serverech se to temer urcite neujme, protoze by bylo velmi jednoduche zavrit nejake letiste. Takze to musi byt vypinatelne NEBO mit moznost nastavit ze letadlo se spawnuje se zahratym motorem v nastaveni letiste nebo obtiznosti. Osetrit aby airstart byl vzdy se zahratym motorem atd.

Kompletni sprava motoru (magneta, smes, pripust atd) vyzaduje predelani veci v kokpitu, nutnost zahrivani je imho o neco jednodusi a k realite v tom smyslu ze pilot na letisti stravi nejaky cas nez muze vzlitnout nas priblizi nejvice.
Upravil/a DarkTatka dne 24-04-2012 10:53

Hoper
taky bych bral HISTOMOD v DT...
jen nevím, jestli by i zde nezůstal problém v Quick misi, kdy startuješ s vypnutým motorem a musíš rychle provádět nouzovou startovací proceduru
a když ti éro nechytne hned a ty máš proti sobě stíhačky, tak máš smolíka ;)
to nevím, jak by se vám líbilo...
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

lochness
to zahrivani, jak ho popisuje darktatka, zni dobre, takze
+1 (kdyby to nejak slo) Úsměv
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg

TozziFan
darktatka napsal:...Na dogfight serverech se to temer urcite neujme, protoze by bylo velmi jednoduche zavrit nejake letiste. Takze to musi byt vypinatelne NEBO mit moznost nastavit ze letadlo se spawnuje se zahratym motorem v nastaveni letiste nebo obtiznosti. Osetrit aby airstart byl vzdy se zahratym motorem atd.

No zas tak pravdu nemáš. I soupeř musí zahřát než vzlítne. A aspoň by to hráče nutilo mimo jiné i hlídat prostor u letiště a ne jen hurá doprostřed mapy a masomlejnu.

WT_Horrido
Stačí se dohodnout se soupeřem aby bombardoval jen v dohodnutý čas, nebo přinutit několik pilotů aby stáli na ploše a pravidelně ohřívali motory. Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Farky
To zahřívání motoru jsem myslel stejně jako darktatka, jen jsem tam trochu pitomě napsal "před startem". Píšu před startem, myslím před vzletem.Úsměv

P.S. - na dogfight server se to opravdu moc nehodí.

Robo
magot napsal:
já toho někde někdá slysšel ..
a altidůde metér by měl bej už dobrej myslím, nevíš Robo?

Vyskomery RAF aj USAAF mam na rane, ale az do 4.12. Konkretne P-47 bude mat novy kokpit aj tak. Rucicku na 10k feetov som uz urobil a opravil do Beaufightera, ale bude treba dat to aj do ostatnych lietadiel RAF. No a potom tiez USAAF. Ale bude.

Robo
Farky napsal:Kdybych startoval třeba nějakou ameriku, tak bych stejně jenom zapnul magneta, posunul lehce plynovou páku a zmáčkl "I".

Tak ja sa pri starte Jugu vo FSX (a2a) celkom vyblaznim so zotrvacnikom a oil dilution switchom kym sa to nejako zacne chovat rozumne a PW zo studena konecne naskoci. Take cosi genericke pre vsetky lietadla ako bol HISTOmod by mozno slo, aj ked neviem kto by sa na to podujal Šklebící se

Farky napsal:A nebo možnost vypnout a zapnout zaměřovač, jak tu psal tuším Vočko.
A nebo odjišťování zbraní.

Ano ano ano. Ja by som biol velmi rad - kvoli tymto veciam som rad lietal histomod. Ze Hopriku? Ale sme ich bili, imperialistov. Šklebící se

Z tychto zmien by sa ludia asi uz uplne posrali a Ila by uz nelietal vobec nikto. Šklebící seŠklebící se

Farky napsal:Když už se tady zmiňuje Thunderbolt. Moje již tradiční prosba/otázka zní - uvažuje se o tom, že by se ty 4.5" bazooky na P-47 daly nouzově odhodit?

Ano. Tam by sa mali prekopat loadouty.

Panek
WT_Horrido napsal:
Stačí se dohodnout se soupeřem aby bombardoval jen v dohodnutý čas, nebo přinutit několik pilotů aby stáli na ploše a pravidelně ohřívali motory. Úsměv

Jejej, ouplně vidím tu hlášku v chatu: Kluci, v E5 jsem vám zahřál jedno befko, já si raději vemu foka. Šklebící se

jirik
S tím zahříváním a engine managementem bych byl taky za. Ale nechat to určitě jako optional v menu, ne natvrdo.

313_Nevo
Farky napsal:
Kdybych startoval třeba nějakou ameriku, tak bych stejně jenom zapnul magneta, posunul lehce plynovou páku a zmáčkl "I". Sice by se to posunulo směrem k "realitě", ale nijak výrazně. Kdo má potřebu to takhle startovat, může to přeci dělat už teď.

To už by se mi víc líbila nutnost zahřát před startem motor na provozní teploty.

Farky, na to zahrievanie sa dobre hodi tvoja odpoved:
"Sice by se to posunulo směrem k "realitě", ale nijak výrazně. Kdo má potřebu to takhle startovat, může to přeci dělat už teď."
Mrknutí
Inak povedane, nie je to odpoved Úsměv

Odpoved na to moze byt jedine toto:
Robo napsal:
Z tychto zmien by sa ludia asi uz uplne posrali a Ila by uz nelietal vobec nikto. Šklebící seŠklebící se

Upravil/a 313_Nevo dne 24-04-2012 16:03
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

606_Temp
No a kdo by nezahřál motor a odstartoval dřív, tak by to musel napsat do letového deníku a generálka motoru by se místo po 100 hodinách musela udělat po 80ti hodinách Úsměv
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
Koty
Šklebící se S tím předehřáním motoru - nejde jen o to, že se různě roztahuje válec, ale také se to může zadrhnout kvůli příliž vizkóznímu oleji.. takže bych zavedl možnost "přechladit" motor
Rien n'est parfait; c'est la vie!

Hoper
Robo napsal:
...
Ano ano ano. Ja by som biol velmi rad - kvoli tymto veciam som rad lietal histomod. Ze Hopriku? Ale sme ich bili, imperialistov. :D

Z tychto zmien by sa ludia asi uz uplne posrali a Ila by uz nelietal vobec nikto. :D:D

mně by se to líbilo
pokud by se vychytal start ve vzduchu, byl bych velmi vděčen frantíkům, kdyby se kamarádili s DT...
je naprosto super, pokud se dostaneš za enemáka, on o tobě neví, ty seš celej hin, že ho máš na lopatě a už stačí jen zmáčknout spoušť a záříš nadšením, jak dostaneš další Chosŏn Minjujuŭi Inmin Konghwaguk Chinseon Hunchang Ge I Geup
a ono nic !
navíc si tě enemák v poslední chvíli všimne a stočí to dolů k zemi
a jen proto, že jsi jouda a neaktivoval sis zbraně .... :))

nebo když si letíš vysoko, koukáš, jak se za tebou dělají kondenzačky a ty hledáš i ty další - nebezpečné. A lehce se divíš, proč ti tmavne obrazovka, když za to netaháš a nemáš tudíž žádný g....

a i ty nouzové procedury jsou fajn

pokud by to bylo (i s tou možností, že by to uměl server vypnout nebo zapnout), spoustě lidí by to myslím líbilo. Museli by si zvyknout, ale je to opět další ztížení obtížnosti. Ne však takové, které by se nedalo naučit a zažít...
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Koty
A já mám nápad, bylo by krásné, vidět v "ofiko"ilovi české kokardy a slyšet češtinu.

Alespoň v rámci CS. jednotek v anglii, ta plynulá angličtina tam je velice nepřirozená.

A dalším bugem je klínek - tedy klínek velitele německé letky. Je sice ze začátku války, ale jistě by se dal ovlivnit datumem, ve kterém se mapa odehrává... co vy na to soudruzi?

DarkTatka
Prani do 4.13 - novy splash obrazek pri spousteni hry. Nebo aspon ten samy s vyssim rozlisenim.
Upravil/a DarkTatka dne 24-04-2012 20:10

magot
darktatka napsal:
Prani do 4.13 - novy splash obrazek pri spousteni hry. Nebo aspon ten samy s vyssim rozlisenim.

To už chceš moc Šklebící se

Farky
Asi máte pravdu, že ještě složitější engine management by hodně lidí už nezkouslo. Už takhle to je pro někoho zbytečně "reálný".

Já mám vlastně jediný přání - aby DT zůstaly pořád stejně kreativní a zapálení pro "naši" věc. Protože to jak to dělají a kam ila posouvají se mi moc líbí.

Koty
Zbytečně reálný? V nastavení přece ještě zůstala položka Complet engine managment, ne?

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,319,449 návštěv