November 24 2024 16:47:08
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Logitech Flight System G940
CSL1_Talbot
No alternativa s FF neni,bez FF teraz asi vyskusam WARTHOGa.

Baldion
Tak jsem se stal šťastným majitelem G940 a jsem z toho trochu jelen. Úsměv
Nainstaloval jsem Profiler 5.10, ale když se dívám v systému na G940, hlásí mi to ovladač 5.09. Někde asi bude chyba. Nebo to spolu nesouvisí? Co se týká firmware, tak se mi nějak nepovedlo zjistit, jakou mám verzi. Kdepak se to hledá? Zamračený
Jinak první dojmy jsou velice dobré. Doteď jsem lítal na Saitek Evo a tohle je o kus dál Mrknutí
Ještě se to tak naučit nastavovat. To je ale hejblátek Pff

1stCL_Fucida
aktualizace firmware a software myslím není propojena, jsou na to dva různé instalátory. Ale je to už nějakej pátek, co jsem na 5.10 aktualizoval já. Patch na firmware najdeš určitě na webu logitechu.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Baldion
Díky. Firmware jsem tam skutečně našel. Dal jsem tam 1.42 a mám pocit, že ty síly teď chodí skutečně trochu jinak. Ale možná je to jen placebo efekt Šklebící se

313_Paegas
Našel jsem zajímavý odkaz, jak si udělat plynulý zoom do CoD, ale potřebuji jednu velice důležitou věc a to je namapovat pohyb myši na dvě libovolná tlačítka na joy. Víte někdo jak na to u G940tky?

saldy
1stCL_Fucida napsal:
Hele, není v nastavení ovládání ještě nějaká "centrální" plynovka? Nejsou tam různý osy pro "Motor" a pro "Motor 1"? Ale Šturma tady u sebe nemám..

Jsem na to přišel, rada mi trochu pomohla, u G940 nefunguje příkaz "vybrat všechny motory" tak jako u jednoduché plynovky(nebo spíš přestalo fungovat po nějakém updatu). Všechny motory vyberu tím prvním příkazem v "Hotas". Je třeba ovšem pro let s třímotorákem pokaždé přenastavit, jednu páku namapovat na tento spásný příkaz a druhou nejlépe úplně vymazat. Stejně to bude fungovat i u čtyřmotoráků.
Upravil/a saldy dne 14-01-2012 19:26
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
remmi
zdravím vespolek,
i po přečtení celé debaty ohledně G940, rád bych se zeptal, jaké jsou po letch vaše dojmy z tohoto joysetu ? Ptám se proto, jelikož bych rád zakoupil nový joy a tenhle set mi padl do oka. Další výběr mám ještě z X52 Pro + pedály nebo dražší Warthog ke kterému bych musel pedále přikoupit, jelikož se bez nich neobejdu. G940 mě láká hlavně aktivním FB, ale mám trochu obavu z těch negativ.

Létám hlavně DCS: A-10C Warthog a LockOn FC2.0 s Belgickou letkou (akrobacie, bojové mise apod.) a hledám náhradu za stařičký X52, který bohužel už dosloužil.

Co jsem četl, tak má G940 dost záporů a nerad bych vyhodil prachy oknem i když je tu možnost vrácení zboží po určité době, přece jen kdo se s tím má otravovat. Rád bych věděl zda je tu někdo, kdo má s tímhle joy dobré zkušenosti a má dojem, že řeči na tento knipl jsou přitažené či se jedná problém kus od kusu nebo je vše pravda a už by do něj nešel.

děkuji Úsměv
Upravil/a remmi dne 20-03-2012 19:16

1stCL_Fucida
Já na to moc kritiky po dvou letech používání naházet nemůžu. Nejslabším článkem jsou pedály, které zaostávají za velmi kvalitním kniplem a plynovkou. Mají relativně krátký rozsah (neposkytnou tedy při ovládání takový cit) a navíc jsou vybavené potenciometry, které časem začnou odcházet. Ideální volba je vyměnit je za pedály od CH, nebo od Saiteku Úsměv.
Knipl má nevýhodu v ne úplně optimální ergonomii (v porovnání třeba s tou X52), především díky nešťastnému tlačítku pro malíček. Plynovka je bez výhrad. Další nevýhodou jsou ne úplně dokonalé drivery, kdy si Logitech chvílemi dost zahrával s nervy svých zákazníků. No, v současnosti už je to lepší, byť by bylo možné Force Feedback určitě optimalizovat ještě lépe.

Nicméně i přes výše uvedené v tuhle chvíli ani neuvažuji, že až za mnoho let odejde můj G940 do věčných lovišť, bych pořizoval něco konkurenčního a to jsem delší dobu testoval i X52 a další. G940 je dle mého názoru především kvůli Force Feedbacku jedinečnou a nenahraditelnou volbou.

TozziFan
Pokud netrváš na FF a peníze nejsou tím hlavním kritériem, určitě jdi do HOTAS Warthogu. Píšeš, že létáš A10ku a akrobacii. HOTAS mám teprve dva měsíce a už bych neměnil. Proti Saiteku 52/x52 je rozdíl značný. A to jsem obě 52ky cca 4 roky vlastnil a nedal jsem na ně dopustit. Mrknutí

Pityy
Plne souhlasim s fucim co tu napsal. Krom toho malicku me to problem nedela.
Nejlepe udelany z celeho setu je podle mne tej joy. Nejvice me sere plynovka hlavne R2a hned v zavesu R1. Na pedali si nemohu stezovat jsou to moje prvni. Ale jak psal fuci vyse jsou citlive takze si na ne musis zvyknout.
Ja osobne kdybych ted neco kupoval tak koupim set X65f je to pouze jen muj nazor.

WT_Horrido
G940 stále jede, stále bez problému. Není jiné volby pro FF klacík. Bez FF pak jednoznačne Warthog.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Baron
Čo sa týka ergonomie kniplu, mám za to, že každému vyhovuje niečo iné - a mne práve knipel na G940 vyhovuje absolutne. Musím tiež povedať, že čo sa týka FF, nič lepšie som zatiaľ v ruke nemal.

Výhrady mám na rozdiel od Fučiho práve k plynovke - už tu boli spomínané kolečká R1 a R2, ktoré po čase "odchádzajú" a je to nepríjemné. To je vlastne celý problém tejto inak skvelej plynovky, a ja si napr. neviem vynachváliť delenie plynovky, ktoré je veľmi užitočné v dvojmotorových strojoch či už v RoF alebo v CLoD (zvlášť u Bf 110 v manévrovom boji je zmena pridania plynu na jednom motore a ubratie na druhom v rovnakom čase výrazná, Bf sa točí o poznanie lepšie Mrknutí ). Problém s kolečkami R1 a R2 som vyriešil Quadrantrom od Saiteku, odvtedy tieto dve kolečká nepoužívam (Saitek Quadrant mimochodom doporučujem ako nesmierne užitočný doplnok k akémukoľvek joysticku).

Pedály - bez akýchkoľvek problémov, stačí si nastaviť vôľu na pedáloch (pokiaľ teda niekomu nevyhovuje predefinovaná)

Celkové zhrnutie - až na kolečká R1 a R2 na plynovej páke nie je G940 čo vytknúť. Samozrejme, nič nie je dokonalé, a aj na G940ke by sa našli veci, ktoré mohli byť iné/lepšie, ale celkovo tvorí G940 špičku na trhu.

Fiks
Barone,to se nechá spravit.Buďto jsou ty kabliky našponovaný a potom jak pohneš pákou tak se hnou i ty kolečka a nebo máš už přerušený vodiče.Pak je to na větší rozebrání a výměnu kabliků.Měl jsem to samý
a už zase fachá ÚsměvVečer budu na zmetkovi.

WT_Horrido
[img]http://www.wtigers.org/extra/full-21947-1390-screwillustrated.png[/img] is not a valid Image.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Baron
Fiks napsal:
Barone,to se nechá spravit.Buďto jsou ty kabliky našponovaný a potom jak pohneš pákou tak se hnou i ty kolečka a nebo máš už přerušený vodiče.Pak je to na větší rozebrání a výměnu kabliků.Měl jsem to samý
a už zase fachá ÚsměvVečer budu na zmetkovi.

Jj viem, je to napísané kdesi vpredu tohoto vlákna i s fotkou čo postol Horri Úsměv Lenže pokiaľ som mal G940 v záruke, tak som plynovku neotváral a dal som ju na reklamáciu - potešilo ma, že mi dali nový kus, u ktorého zatiaľ šlape všetko tak ako má (ťuk ťuk ťuk, zaklopal som na drevo). Ale veľmi sa mi nechcelo dávať Géčko na reklamáciu, potom som lietal na X52 a bol to pre mňa docela desivý zážitok Pff No, kvrdlátko od Logitechu je už nejaký piatok doma a neviem si ho vynachváliť Mrknutí

Večer budem na zmetkovi s tebou - už sa teším. Včera som opäť lietal CLoD - a zase bez CTD, predpokladám, že dnes si to ten zmrd na mne vynahradí mierou vrchovatou Cool

remmi
Ještě to promyslím a buď půjdu do G940 nebo si připlatím na Warthog a k tomu rovnou pedaly od saiteku.
Děkuji za reakce.. Úsměv

313_Paegas
remmi napsal:
Ještě to promyslím a buď půjdu do G940 nebo si připlatím na Warthog a k tomu rovnou pedaly od saiteku.
Děkuji za reakce.. Úsměv

No já mám Logitech G940 a znova bych si ho nekoupil, dnes bych volil Warthog Mrknutí

Baron
313_Paegas napsal:
remmi napsal:
Děkuji za reakce.. Úsměv

No já mám Logitech G940 a znova bych si ho nekoupil, dnes bych volil Warthog Mrknutí

Warthog ta vyjde ovela drahsie, s pedalmi skoro na dvojnasobok (zavisi od predajne) a nemas na nom FF. Nemenil by som ani za nic. Mrknutí

1stCL_Fucida
313_Paegas napsal:
remmi napsal:
Děkuji za reakce.. Úsměv

Proč?

WT_Horrido
Tak se mi na plynovce emancipuje čudl T1. V mezní poloze, tedy když stáhnu plyn, vynechává (mám tam magneto). Dojde na povolení toho kabelu.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,036,038 návštěv