Jaký joystick si pořídit?
|
elmer |
Přidané 16-08-2013 17:45
|

Nováček

Příspěvek: 2
Založený: 15.08.13
|
Ďakujem Clone, dnes som ho bol dať reklamovať tak uvidím aký bude ten ďalší. |
|
|
|
kvitek |
Přidané 08-10-2013 18:08
|

Nováček

Příspěvek: 67
Založený: 03.02.13
|
Mám to teď doma docela dobrý a vypadá to, že kdybych si od ježíška přál HOTAS Warthog, tak by to i vyšlo.
Trochu se ale bojím síly/tuhosti toho džoje a z toho odvozenou přesností. Hally jsou hally, ale jestli ho udržím tam, kde chci.
Nejsem žádná vazba, osvobozen z tělocviku sleduju spolužáky z lavičky 
Zatím lítám na Logitechu Extreme 3D, který by měl patřit k těm tužším, ale netuším, co čekat od Warthogu.
Nebavíme se o A-10C, tam je potřeba spíš dobře programovat než lítat, ale používáte ho někdo třeba na dogfajty v IL-2, ROF, nebo třeba na jemné DCS vrtulníky? |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 08-10-2013 18:13
|

Stařešina

Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
kvitek napsal:
Mám to teď doma docela dobrý a vypadá to, že kdybych si od ježíška přál HOTAS Warthog, tak by to i vyšlo.
Trochu se ale bojím...
Mrkni na Fifiho. Koupil si teď taky ten klacík a lítá s tím ROF. Zde popisuje svoje zážitky, nelekni se, on je grafoman a tak si počteš. http://riseofflig...mp;t=39252. V zásadě si to moc pochvaluje. Jinak se může podělit přímo TozziFan a myslím že i Madvlk zde na foru. |
|
|
|
magot |
Přidané 08-10-2013 19:28
|

Fusioner

Příspěvek: 18154
Založený: 19.06.08
|
kvitek napsal:
Trochu se ale bojím síly/tuhosti toho džoje a z toho odvozenou přesností. Hally jsou hally, ale jestli ho udržím tam, kde chci.
Nejsem žádná vazba, osvobozen z tělocviku sleduju spolužáky z lavičky
Zatím lítám na Logitechu Extreme 3D, který by měl patřit k těm tužším, ale netuším, co čekat od Warthogu.
Nebavíme se o A-10C, tam je potřeba spíš dobře programovat než lítat, ale používáte ho někdo třeba na dogfajty v IL-2, ROF, nebo třeba na jemné DCS vrtulníky?
1. Warthog je bezkonkurenční ale tuhej je dost, nicméně dá se k tomu z USA objednat, mazání.
Mě osobně ta tuhost vyhovuje
2. Používám Warthoga kdekoliv online/offline Rof/IL2/CLOD/DCS/Falcon BMS a bez problémů, naopak si myslím že lítání je s ním mnohem přesnější lepší než s nějakejma plasťákama i když s halama .. (a to jsem T16000M Měl)
3. Vrtulníky s ním jdou perfektně ještě když k tomu připočítám plynovku Warthoga tak to nemá chybu.
4. Warthog se v Čechách přestal prodávat |
|
|
|
kvitek |
Přidané 09-10-2013 08:10
|

Nováček

Příspěvek: 67
|
Díky pánové, asi ho zkusím. Sice stojí polovinu celého PC, ale budu věřit, že to je nákup na dlouhé roky (min. 10) - mimochodem, ten Logitech mám od roku 2009 a když nepočítám poťák na twistu, tak pořád dobrý - ale možná to je tím, že nemám s čím porovnat |
|
|
|
magot |
Přidané 09-10-2013 10:45
|

Fusioner

|
Počítám že ho mám do smrti smrťoucí!
Nakupovat Warthoga k dnešnímu dni doporučuju v Německu, vyjde tam zhruba na 7800 CZK,-
V Čechách se nachází už jen pár kusů rozesetých po skladech, řádově za 10k. |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 15-11-2013 21:24
|

Stařešina

|
Kdo zvažuje hezký virtuální vánoce, může si případně udělat radost zde. http://flightsimc...customers/. VKB se konečně probralo a začali dodávat i v rámci EU.
[img]http://flightsimcontrols.com/wp-content/uploads/2013/09/black-mamba-fat-02-853x1024.jpg[/img] is not a valid Image. |
|
|
|
Alan Grey |
Přidané 15-11-2013 21:38
|

Uživatel

Příspěvek: 943
Založený: 30.09.05
|
krásný to je, ale ta cena je maso....
|
|
|
|
Joe Hallenbeck |
Přidané 15-11-2013 22:00
|

Uživatel

Příspěvek: 1781
Založený: 22.04.06
|
Něco nového s FF?
313_FlyBoy
RY-C
|
|
|
|
magot |
Přidané 15-11-2013 22:15
|

Fusioner

|
Rumcajs napsal:
Kdo zvažuje hezký virtuální vánoce, může si případně udělat radost zde.
Cenově srovnatelné s Warthogem který je o třídu výš. A lze ho ještě koupit nebo objednat z Německa.
Ale nevypadá BM zase tak zle ... |
|
|
|
Tom_The_Maniac |
Přidané 15-11-2013 22:35
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 269
Založený: 25.01.13
|
To vypadá jak Cobra po několikanásobný plastický operaci.
Érin go bragh!!Tiocfaidh ár lá - Our day will come
http://www.youtube.com/user/Tartaruscast
Freddie Mercury - Lover of life, singer of songs. 1946 - ∞
Raging hard on WarThunder...
(Nick upraven na závěrečný vývojový stupeň)
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 15-11-2013 22:49
|

Stařešina

|
magot napsal:
Rumcajs napsal:
Kdo zvažuje hezký virtuální vánoce, může si případně udělat radost zde.
Cenově srovnatelné s Warthogem který je o třídu výš. A lze ho ještě koupit nebo objednat z Německa.
Ale nevypadá BM zase tak zle ... Neměl jsem Warthog v ruce. Ale někde četl jsem porovnání někoho, kdo to může srovnat a nebylo to tak jasné. Warthog má velké síly, Kobra spíš malé. Někomu vyhovuje to, jinému druhé. Z hlediska přesnosti je tahle Kobra zcela na úrovni. Mám tu předchozí verzi, po mechanické a elektronické stránce asi celkem identickou a nemůžu na to říct křivý slovo. Stížností na ten vystřeďovací mechanismus Warthogu se ale najde hodně. Pak taky, jestli to chápu správně, Warthog má systém s jednou pružinou. Tedy nejsou pocitově odděleny osy X a Y a spolu s velkýma silama to vede k tomu, že je problém udělat jen výchylku křidélek, nebo jen výškovky. Se to vzájemně ovlivňuje. Tedy jestli to chápu správně s tím Warthogovým mechanismem. Zas jsou lidi, kterým to vyhovuje tak a jiným naopak. Hele a v čem by měl být Warthog o třídu výš? |
|
|
|
TozziFan |
Přidané 15-11-2013 22:54
|

Uživatel

Příspěvek: 1431
Založený: 05.05.08
|
Rumcajsi nic proti, ale ve všem krom ceny ? |
|
|
|
Shadowdeath |
Přidané 15-11-2013 23:44
|

Uživatel

Příspěvek: 844
|
Warthog lepší páka. Mamba lepší základna. Nejlepší je to zkombinovat, což lze Takže kdo máte doma vykloktaného warthoga, kupte si Mambu  |
|
|
|
magot |
Přidané 16-11-2013 01:01
|

Fusioner

|
Za tu mambu bych dal tak 4500,- sorry ... Warthog za ty prachy stojí. |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 16-11-2013 01:04
|

Stařešina

|
Mě by to vážně zajímalo. Jako ve všem rozhodně ne, stačí si na netu přečíst recenze Warthoga a řešení problémů, co má. Navíc, máš Tozzi porovnání? Já sám ne, mám jen tu Mambu, Warthoga jsem nedržel v ruce. Ale taky si myslím, že tu asi bude málo lidí, kteří si na tu modovanou mambu vůbec šáhli. Začínal jsem na X52Pro a to je krám. CH Fighter Stick je mnohem lepší volba no a taky docela drahá. A ta Mamba je ještě vejš. Zajímalo by mě, co bych případně získal přechodem na Warthoga. Mě nejde o vychvalování Mamby. Jde mi o to, zda má smysl ještě jednou utratit za klacík.
Tedy je tu někdo, kdo soudí Mambu proti Warthogu podle vlastní zkušenosti? Nemyslím teď zbožná přání, osobní přesvědčení, ale skutečné porovnání. |
|
|
|
TozziFan |
Přidané 16-11-2013 08:12
|

Uživatel

|
Porovnani s Mambou nemam, to je pravda. Mel jsem jen X52 a X52pro a rozdil je to obrovsky. Za ty prachy dostanes poctivej kus zeleza+vyborne pl.paky. Mam ho uz skoro 3 roky a nepocituji zadnou vuli na pace ci nejakou jinou zavadu. Uz jen ty pedaly (nejake info?) a jsem spokojen. Vsak vem paku k Novimu, ja ji taky vezmu a porovname. |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 16-11-2013 09:09
|

Stařešina

|
No jasně, rozdíl proti X52 je obrovský. Ono tedy X52 je ale hodně špatná volba. Tahle mamba je uvnitř taky celokovová. Plast je na rukojeti a čudlících. Zbytek je ocel. Mechanismus má kuličkový ložiska. Základna je masivní ocel (asi 3 nebo 4mm), takže to sedí na stole jak přibitý. Pružiny výměnný podle preferencí virtuála. V základu se dodávaj 3 sady tuhosti. No a rukojeť se dá asi o 3cm povytáhnout nahoru a tím se dá celá páka prodloužit. Přesnost v reálu je vidět na některých mých videích. Proto mě zajímalo, čím ten Warthog může být lepší. Jasně, má v ceně výbornou plynovku. To je velká deviza zejména s ohledem na cenu.
Pedály od Šimudži zatím nejsou. Slíbil, že se ozve kolem 15 listopadu. Tedy čekám, že to bude každým dnem. Zjevně je zaskočenej zájmem a nestíhá vyrábět.
K Novimu bohužel nepojedu, mám nějaké rodinné povinnosti. |
|
|
|
Shadowdeath |
Přidané 16-11-2013 10:28
|

Uživatel

Příspěvek: 844
|
Tak jsem to objednal a uvidíme 
Nechápu to srovnání ceny s warthogem, warthog rozhodně taky není za hubičku. Když porovnám tu mechanickou část, za tu cenu bych čekal přesně to co má právě Mamba, a ne plastový low-cost mechanizmus, který najdeš prakticky od joysticku za 200,-. Neříkám, že celkově je warthog špatný joystick, naopak, podle článků na různých fórách je velice dobrý, kdysy jsem narazil na simhq na test joystiků (bohužel mě teď nějak simhq.com nejde ) a tam dopadl na výbornou. Ale ta cena mě právě na způsob zpracování přijde přemrštěná právě u toho warthogu. |
|
|
|
TozziFan |
Přidané 16-11-2013 12:19
|

Uživatel

|
Warthog paka je komplet kovova krom 3 knofliku a 2 sticku a spouste. Zakladna je 4mm ocelovy plech. Samotna paka ma cca 2kg. Plynovka (2×paka) je plast na kovovych tahlech v kovovem tele. Jen vrchni kryt je plastovy. Prepinace jsou kovove. Vaha je cca 3kg. Na stole se nehne ani pri divokych manevrech. Jedinou vec co muze nekdo postradat je absence osy Z (kormidlo). Majitele pedalu problem nevnimaji . |
|
|