November 22 2024 19:53:56
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 16

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
Bombardery, specialky a 30mm kanony
Permon
No supr tak jsem to všechno přečet.
Mohu vám říct že ta debata je o HOVNU.
Jsem nejstarší a proto jsem rozhodnul: Bombři poletí bez bomb a stíhači bez střeliva když se NAHODOU potkáme tak se pozdravíme a letíme domu.
Doufám že jeto jasne.:Vyděšený
Jsem starý,blbý ale snaživý.

1stCL_BlueL
to gryzlov

me proste pripada ze tedka naprosto ucelove manipulujes s historri kterou, jak dobre vis, co do poctu stroju nemuzeme simulovat, tudiz to chcete omezovat vyzbroji u LW masin, coz je podle spatna cesta 1) u Fw to nevadi 2) vyradite nemecke nosne typy konce valky 3) osobne mi to prijde naprosto stejne jako kdyby kdyby jsme vam speckach z roku 44/45 z vychodni frony zakazali La7 jak9U a jak3 proste proto ze jsou moc dobry,
za dalsi B-25 nema kdovi jak horsi obranou vzybroj oproti B-17, (na 6 shora ma uplne stejnou, a zaroven predsavuje mensi cil) tak by jsme jim mohli vypnout zadni streliste coz?
Upravil/a 1stCL_BlueL dne 24-08-2007 14:06

310_Podrs
1stCL_BlueL napsal:
to gryzlov

me proste pripada ze tedka naprosto ucelove manipulujes s historri kterou, jak dobre vis, co do poctu stroju nemuzeme simulovat, tudiz to chcete omezovat vyzbroji u LW masin, coz je podle spatna cesta 1) u Fw to nevadi 2) vyradite nemecke nosne typy konce valky 3) osobne mi to prijde naprosto stejne jako kdyby kdyby jsme vam speckach z roku 44/45 z vychodni frony zakazali La7 jak9U a jak3 proste proto ze jsou moc dobry,
za dalsi B-25 nema kdovi jak horsi obranou vzybroj oproti B-17, (na 6 shora ma uplne stejnou, a zaroven predsavuje mensi cil) tak by jsme jim mohli vypnout zadni streliste coz?

??? Blue, najdi si babu a už se na to vyser... Šklebící se

http://www.310raf.com
1stCL_Fucida
Blue, najdi mi babu a na tohle se vys** Úsměv

Nicméně:
3) osobne mi to prijde naprosto stejne jako kdyby kdyby jsme vam speckach z roku 44/45 z vychodni frony zakazali La7 jak9U a jak3 proste proto ze jsou moc dobry
Tohle není úplně bez myšlenky. Sice se to nehodí do téhle situace, ale myslím, že tuhle diskusi takhle modří piloti cítit můžou.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

310_Podrs
1stCL_Fucida napsal:
Blue, najdi mi babu a na tohle se vys** Úsměv

Já myslel že ty už máš rozjetou Pyckovu sestru... Vyděšený

http://www.310raf.com
3BAP_Cassius Chaerea
1stCL_BlueL napsal:
jak dobre vis, co do poctu stroju nemuzeme simulovat
No simulovat to můžeme, to je to nejednodušší, ale upřímně řečeno kolik lidí by to bavilo omezit stroje LW na poměr třeba 4:1 ve prospěch červených.

Lekk
hmm..a co to nechat na tvurci mise...na DF to nezakážem, na offline asi taky ne, a na speciálce at se lidi rozhodnout sami jestli poletí za těchto podmínek. Moje stanoviko k tomuto tématu/řešení znáte..ale proč ho vnucovat někomu druhému...máme každej vlastní hlavu.

ale bráno do dusledků...musel bys si zakázat emilům dvacky v křídlech..aby neměli nad hurikama I a II navrch...což bohužel je už uplně divný. Bohužel se zde projevuje hlavní smysl války.."když ty pistolku tak já tlustou bertu - když ty zeppelín tak já atomovku"..a mnohdy na pořadí záleželo kdo vyhrálŠklebící se

1stCL_BlueL
3BAP_Cassius Chaerea napsal:
1stCL_BlueL napsal:
No simulovat to můžeme, to je to nejednodušší, ale upřímně řečeno kolik lidí by to bavilo omezit stroje LW na poměr třeba 4:1 ve prospěch červených.

mno 4:1 myslim jeste jdeÚsměv ale nesmel oby o byt 4:1 ve stihackach

3BAP_Cassius Chaerea
1stCL_BlueL napsal:
1stCL_BlueL napsal:

mno 4:1 myslim jeste jdeÚsměv ale nesmel oby o byt 4:1 ve stihackach
8 bombrů+24 stíhačů vs 8 stíhačů. Pro mě osobně by to nebyl problém si to zaletět klidně i v rudé stíhačce. sem totiž masochista.

313_Gryzlov
Fuči, BlueL, asi bychom tedy měli specifikovat, o čem se tady bavíme a začít s méně komplexnějšími otázkami.

Základem všeho je myšlenka, použít B-25 jako strategický bombardér typu B-17. Souhlasíte nebo nesouhlasíte?

1stCL_BlueL
313_Gryzlov napsal:
Fuči, BlueL, asi bychom tedy měli specifikovat, o čem se tady bavíme a začít s méně komplexnějšími otázkami.

Základem všeho je myšlenka, použít B-25 jako strategický bombardér typu B-17. Souhlasíte nebo nesouhlasíte?

me ta myslenka nevadi, jenze uvedom si jednu vec a to ty ani LesniHU nechcete videt 1) B-25 nema o moc horsi obranou vyzbroj nez B-17 2) B-25 ma v podstate stejnou vydrz jako B-17 (ve hre to jest 5-6granatu z 30mm, a v tudle chvili me je uplne jedno jak to bylo IRL, protoze letame zase je nve hre) proto nevidim jedinej duvod proc omezovat vyzbroj.

3BAP_Cassius Chaerea
1stCL_BlueL napsal:
me ta myslenka nevadi, jenze uvedom si jednu vec a to ty ani LesniHU nechcete videt 1) B-25 nema o moc horsi obranou vyzbroj nez B-17 2) B-25 ma v podstate stejnou vydrz jako B-17 (ve hre to jest 5-6granatu z 30mm, a v tudle chvili me je uplne jedno jak to bylo IRL, protoze letame zase je nve hre) proto nevidim jedinej duvod proc omezovat vyzbroj.
1)To opravdu nemá
2)Nemá. 5-6 když neumíš střílet, 2-3 zásahy a je po ní.
3)8-10xB-25 v podobných případech představuje 500-1000 B-17, ve výškce 7000-8000m.
4)cca 20 spojeneckých stíhaček představuje cca 2000-3000 stíhaček.
5)cca 20 německých stíhaček představuje cca 100-200 stíhaček.

To jest povedená taková speciálka by měla být něco ve smyslu, nálet nad cíl a návrat domu se ztrátama cca 1-2 B-25 a 1-2 spojenecké stíhačky a 3-5 německých stíhaček.

A teď mi řekni, když nechceš šahat na počty červených a modrých strojů, jak chceš dosáhnout podobného výsledku? Budeš střílet pánu bohu do voken?Úsměv

Kurtis
Teda to mě tak mrzi, že jsem tohle vlákno prošvihnul. Mohl jsem si zaflamovat až do aleluja. Tady by to šlo úplně samo.
Protože nejlíp se vždy flejmuje na téma, které je totálně, ale totálně, o ničem ... Zamračený Zamračený Zamračený

3BAP_Cassius Chaerea
bigjirka napsal:
Teda to mě tak mrzi, že jsem tohle vlákno prošvihnul. Mohl jsem si zaflamovat až do aleluja. Tady by to šlo úplně samo.
Protože nejlíp se vždy flejmuje na téma, které je totálně, ale totálně, o ničem ... Zamračený Zamračený Zamračený
Mýlíš se raketová základna, Mašínové, život indiánu v Severní a Jížní Americe, totožnost Lucky, Vogonovi "války" a mnoho dalšího, rozhodně nejsou témata o ničemVyděšenýŠklebící se.
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 26-08-2007 17:56

1stCL_BlueL
1stCL_BlueL napsal:
1)To opravdu nemá
2)Nemá. 5-6 když neumíš střílet, 2-3 zásahy a je po ní.
3)8-10xB-25 v podobných případech představuje 500-1000 B-17, ve výškce 7000-8000m.
4)cca 20 spojeneckých stíhaček představuje cca 2000-3000 stíhaček.
5)cca 20 německých stíhaček představuje cca 100-200 stíhaček.

To jest povedená taková speciálka by měla být něco ve smyslu, nálet nad cíl a návrat domu se ztrátama cca 1-2 B-25 a 1-2 spojenecké stíhačky a 3-5 německých stíhaček.

A teď mi řekni, když nechceš šahat na počty červených a modrých strojů, jak chceš dosáhnout podobného výsledku? Budeš střílet pánu bohu do voken?Úsměv

o poctech se myslim nema smysl bavit... bo v realu to enbylo jen o poctech
za dalsi ja rikal ze prave chci sahat na pocty modrych/cervenych stroju
ja rikal ze by stalo za vyzkouseni todlecto: 30 spojencu (10B-25, 20 eskorta) proti 10 nemcum v Fw 190 (nichz by 3-4 meli Mk108) eventualne Bf109G-14

ja tech 5-6 beru jako prumer samo ze vim ze muze jit do kopru i po 1-2 zasazich
Upravil/a 1stCL_BlueL dne 26-08-2007 19:32

3BAP_Cassius Chaerea
1stCL_BlueL napsal:
No průměr to dle mého rozhodně není. Složit se dá i na jeden zásah.

P.S. No já myslím že o počtech je to na prvním místě.
2:1 na stíhači vs bombři defacto 2:1 rudý vs modrý, je docela málo. Pro efektivní obranu to chce 4:1, ale myslím že by to při troše dobré vůle šlo i s poměrem 3:1 na stíhačkách.
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 26-08-2007 20:06

313_Gryzlov
1stCL_BlueL napsal:
313_Gryzlov napsal:

Omlouvám se z pozdní (ne)reakci, ale byl jsme poněkud vytížen.

Jsem rád, že se shodujeme na tom, že B-25 má simulovat B-17. Samozřejmě je nutné vždy dopředu specifikovat, zda se letí "B-17" nebo B-25.

1) Obranná výzbroj
Jaký vliv má obranná výzbroj na odolnost daného letounu? Promiň Blue, bude to hnusný, ale počet kulometů ovlivní to, kolik zásahů vydrží daný letoun? Čím více hlavní, tím je konstrukce letounu odolnější?

2) B-25 má stejnou odolnost jako B-17
B-25 nemá stejnou odolnost jako B-17 už jenom z prostého důvodu. Počet motorů. B-25 má pouze 2 motory, kdežto B-17 má 4 motory. Ztráta 2 motorů u B-25 znamená absolutní vyřazení letounu z boje, kdežto u B-17 ne. Matematicky vzato, má B-25 jen 50% odolnost proti poškození, než B-17, a to i v případě, že jinak celková odolnost draku obou letrounů je shodná. Korektnější by ovšem bylo, brát v úvahu pouze asi 25% navíc, než 50%, protože si nejsem jistý, zda B-17 může vůbec letět na 1 motor. Ostatně tuto informaci by měli poskytnout ti, kdož lítáte s bombardéry a máte o těhle mašinách přehled.
Co se týká historické odolnosti, tak jsem našel, že podle německých závěrů je potřeba ke zničení B-17 v průměru 20 zásahů ráží 20mm. Navíc bylo nutné provést dva útoky po sobě.

Omezování výzbroje
Zatím bych ponechal stranou. Nejsem kategoricky pro, aby přestaly lítat letouny, které mají v základní výzbroji kanóny ráže 30mm. Něco jiného je to u mašin, které mají možnost volby výzbroje.
Upravil/a 313_Gryzlov dne 27-08-2007 07:21

313_Gryzlov
1stCL_BlueL napsal:
No průměr to dle mého rozhodně není. Složit se dá i na jeden zásah.

P.S. No já myslím že o počtech je to na prvním místě.
2:1 na stíhači vs bombři defacto 2:1 rudý vs modrý, je docela málo. Pro efektivní obranu to chce 4:1, ale myslím že by to při troše dobré vůle šlo i s poměrem 3:1 na stíhačkách.

Přemýšlel jsem o tom dost a nezdá se mi správné, nasazovat počty spojeneckých stíhačů podle množství bombardérů, které mají krýt. Počty stíhačů by se měly stanovit v závislosti na počtu nepřátelských stíhačů. Je to dáno omezením našeho simulátoru. Podmínkou samozřejmě je, aby počet nepřátelských stíhačů nepřesáhl polovinu počtu nasazených bombardérů. Když to vezmu z matematického hlediska, Fuči i Blue tvrdí, že úspěšnost útoku většiny pilotů z jejich letky je 50%. Pokud nasadíme 12 B-25, k tomu 6 mašin LW, pak to máme 3 mašiny LW, které jsou schopny provést útok se 100% účinností, tedy ztráta 3 B-25 z 12, což je 25% a tedy kýžené procentuelní ztráty, které považuje LesníHu i já za rozumné a přijatelné.
Upravil/a 313_Gryzlov dne 27-08-2007 07:23

1stCL_BlueL
to gryzlov:
ad1) obrana vyzbroj ma vliv na jednu zasadni vec a sice kolik zasahu je schopna zpusobit utocici stihace a pokud s tam bude muset zdrazovat dlouho protoze ma slabou vyzbroj (napr default G-2/G-6) bude rostrilena na sracky, ale pokud bude mit podvesy nebo treba podvesy a 108, B-25 poskodi v jednom utoku tak ze nebude schopna letu, eventualne se zriti a utocici stiahcky zsutane treba neposkozena...

k clanku dve: kde jsme trvdil ze uspesnopst utoku je 50%? v treningu !mozna! jo. podle me to bude okolo 30%

jen pro tovji informaci jsme tudle na ?spit vs 109? sundal v Fw-190A-6 dve B-25 jedna spadla po 44 zasazich a druha po 57.......
Upravil/a 1stCL_BlueL dne 27-08-2007 09:37

3BAP_Cassius Chaerea
1stCL_BlueL napsal:
1)k clanku dve: kde jsme trvdil ze uspesnopst utoku je 50%? v treningu !mozna! jo. podle me to bude okolo 30%

2)jen pro tovji informaci jsme tudle na ?spit vs 109? sundal v Fw-190A-6 dve B-25 jedna spadla po 44 zasazich a druha po 57.......
1)Tvrdil to Fučida.
2)No když s Yakem střílíš fokovi po vocasu, tak ho taky nesundáš.Mrknutí.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,018,173 návštěv