Díky LesníHU za zajímavou informaci, ten Yankee tractor escape system to vypadá jako dobré dobrodružství pro pilota. Nevím proč, ale přijde mi, že se sedačkou je to bezpečnější? : )
Jestli to nebude tím, že první systémy prostě byly tak že se vymyslelo jen něco co funguje. To není jak dnešní systémy 0-0-0.
Upravil/a AJaromir dne 03-11-2022 15:52
@Safrik: ma to plusy i minusy. Urcite nechces byt vytazen takhle natazeny na delku ve vysoke rychlosti, na druhou stranu - vynikajici vykony, mala hmotnost, maly prurez, kterym te to tahne ven -> da se pouzit i ve starsich strojich. Pred par lety jsem zahledl i moderni reinkarnaci pro bezmotorova letadla.
@AJaromir: on to myslim system nula-nula byl, i kdyz jen tesne.
No vida, dik, to jsem netusil, myslel jsem, ze je tam klasicka sedacka. Ero s naklapecim kridlem je samozrejme spravne, to naklopeni je tam koneckoncu videt, alespon pokud predem vite, ze tam je :-)
Co je toto?
[img]https://pbs.twimg.com/media/EcYvVYpX0AAkQaj.jpg[/img] is not a valid Image.
Není to ten národní projekt amerického nadzvukového dopravního letadla vyhlášený ještě Kennedym, který narozdíl od přistání na Měsíci nevyšel, tak se o té souvislosti raději moc nemluv?
Zajímavý letadlo, škoda že to nevyšlo...
...taky sem si nemyslel že bych mohl sestřelit německý letadlo. Dva roky po válce se mi to konečně podařilo.
Abraham Simpson
Coffin i Horrido bezvadne, az na tu fantazii. Cela ta story s americkym SST je pripad prilis velkych pozadavku na ... vlastne vsechno. Pocet cestujicich, rychlost, a vubec. Puvodni verze s menitelnou geometrii byla pak nahrazena deltou jako u Concorde, ale stejne to nestacilo. Ten obrazek v barvach aerolinek samozrejme neni fotka, ale je to relativne verne zobrazeni 2707-200.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.