Battle of Stalingrad - žvanírna 2015
|
Brano |
Přidané 03-08-2014 10:55
|
Nováček
Příspěvek: 92
Založený: 24.05.14
|
Plne suhlasim. |
|
|
|
cyberolas |
Přidané 03-08-2014 12:10
|
Uživatel
Příspěvek: 560
Založený: 24.04.08
|
Alane díky, pěkný video, za chvíli ta krajina bude opravdu jako v traileru. Už vám udělali ty bažiny na pravém břehu Stalingradu nebo tam máte furt jen lesy? |
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 03-08-2014 12:48
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
Založený: 30.09.05
|
Baron napsal:
Iba názor: čo majú naozaj zle v kokpite Fw, je zameriavač. Je umiestnený príliš vysoko. Zvyšok neriešim, nato sú tu povolanejší.
No Barone musí ho mít nahoře, protože mají blbě proporce celé přístrojové desky. Spodní hrana neprůstřelného skla je dle výkresů i fotek pod úrovní krytu přístrojovky a tomu nepomůžou žádné rádoby chytré řeči o lomech světla a ohniskových vzdálenostech, protože to nám může být u zobrazení v PC zcela ukradené. Nevím o co se snažili, možná být chytřejší než všichni ostatní a vyšla jim pouze deformace... Kdyby to udělali jako všichni ostatní (Hangar, DCS) bylo by to zcela v pohodě.
Authenticity over realism.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
Baron |
Přidané 03-08-2014 13:38
|
Diskutující
Příspěvek: 4840
Založený: 18.02.10
|
Ja to beriem Horri. To, že majú blbé rozmery, sa tu písalo už viackrát - na fóre BoS im to ojebávajú o hlavu už dlhšie. Lenže práve poloha toho Revi je tak strašidelne mimo, že udrie do očí na prvý pohľad. Áno, mali to urobiť tak ako to spravili v DCS.
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
autodeath |
Přidané 03-08-2014 20:23
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 106
Založený: 07.10.11
|
aaa ... zorne pole jak kvantifikace zoomu ... no nevim ... pokud ma zoom radikalni vliv na zobrazeni bodu v blizkosti osy (tg(alfa) ~ alfa) nebo mala zmena uhlu (maly zmena zoomu) => deformace objektu pak myslim by stalo za zvazenou poohlednou se po jine zobrazovaci soustave nebo vesmiru ...
Bos diskusi ani vyvoj moc nesleduju, neco pokazi, neco spravi, pockam, az to vyjde, nez si stvorim usudek, jen jsem zahlid a zaujala mne malinko ta opticka vlozka, ale zas tak dulezity na strelbu to neni
Upravil/a autodeath dne 03-08-2014 20:30
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 03-08-2014 21:28
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
autodeath napsal:
aaa ... zorne pole jak kvantifikace zoomu ... no nevim ... pokud ma zoom radikalni vliv na zobrazeni bodu v blizkosti osy (tg(alfa) ~ alfa) nebo mala zmena uhlu (maly zmena zoomu) => deformace objektu pak myslim by stalo za zvazenou poohlednou se po jine zobrazovaci soustave nebo vesmiru ...
Bos diskusi ani vyvoj moc nesleduju, neco pokazi, neco spravi, pockam, az to vyjde, nez si stvorim usudek, jen jsem zahlid a zaujala mne malinko ta opticka vlozka, ale zas tak dulezity na strelbu to neni Nejde o zobrazení bodu v blízkosti osy pohledu. Ta diskuze se vede ohledně tvaru kabiny, šířky rámů a umístění prvků které jsou od osy pohledu cca 30 a víc stupňů. Do toho je tam ten periskopový efekt tlustýho čelního skla, který, jak někdo vypočetl na IL2 foru, posouvá pohled asi o 5 cm nahoru. Není tedy nutné poohlížet se nijak daleko do vesmíru, stačí si přečíst, o čem je vlastně diskuze a co lidi nejvíc rozporujou. Nakonec to není vůbec žádná velká věda.
Non est specifica
|
|
|
|
rOckie |
Přidané 03-08-2014 21:42
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 228
Založený: 29.09.05
|
Rumcajs napsal:
Jistá část problému BOSka je omezený FOV. V porovnání s třeba CloDem bude FOV asi o 20 stupňů menší....
když oddálíš hlavu, je pohled vzad i vpřed luxusní... ale zdá se, že nesmíš mít 6dof TIR.
no, jak se to vezme
Mám TIR5 ale nevyhovuje mi posouvat hlavou dopředu/dozadu pomocí tohodle zařízení (raději bych přes tlačítka na joysticku). Jednak je to nepohodlný, navíc mám křeslo s vysokou opěrkou hlavy takže pohyb vzad mám dost omezený, i když brutálně zkrouhnu osy.
Potíž je v tom, že když mám zapnutý TIR5, jsou klávesy pro posun hlavy zablokovaný. A zůstávají zablokovaný, i když vypnu v profilu TIRu osu Z, která tento pohyb ovládá. Klávesy pro posun hlavy se zaktivizují pouze po vypnutí TIRu... Defaultní pohled s TIR vpřed vypadá takto
[img]http://i62.tinypic.com/6zah3c.jpg[/img] is not a valid Image.
Naštěstí soudruzi ze Sovětského svazu umožňují namapovat si centrování pohledu podle svého (vypne se TIR, zmáčkne se num5 a podrží se, zároveň se pomocí insert/delete/home/end/pageup/pagedown navolí kýžený výhled a uloží se do "paměti" pomocí F10 (tuším) - mluvím o defaultních klávesách). Výsledek je parádní:
[img]http://i57.tinypic.com/2jb5gd4.jpg[/img] is not a valid Image.
Ovšem ouha, při pohledu na švestku čumím na koženku. I s vyklopenou hlavou.
[img]http://i59.tinypic.com/jzhcmq.jpg[/img] is not a valid Image.
Pro normální výhled vzad tedy stejně musím šoupat hlavou přes osu Z, tj. vyklonit se vpřed a pak se otočit na šetku. Je to "fakt" pohodlný. Přitom by stačilo, aby TIR nevypínal namapované klávesy pro pohyb hlavou
Právě nevim, jestli to mám "rozbitý", nebo vývojáři něco zanedbali, nebo jestli je na to nějaký fígl, třeba přepsání řádků v inputu apod. Nevíte někdo?
.
Upravil/a rOckie dne 03-08-2014 21:58
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 03-08-2014 22:00
|
Stařešina
|
Ale jo rOckie, když posuneš kameru úplně dozadu, máš výhled vpřed slušný. Nicméně FOV tím nijak neměníš. A jak sám píšeš, výhled vzad se úměrně tomu zhoršuje. Navíc to vůbec nesouvisí s otázkou správnosti geometrie kokpitu a ani s tím nešťastným lomem světla a pozicí zaměřovače. Já jsem si pozici hlavy taky posunul poněkud dozadu, ale ne úplně, páčto pak dozadu opravdu nevidím a nejprve se nahnout dopředu a pak až otočit, aby to TIR pobral, mi moc pohodlné nepřijde.
Non est specifica
|
|
|
|
1stCL_Novotny |
Přidané 03-08-2014 22:59
|
Moderátor
Příspěvek: 3174
Založený: 01.10.05
|
V RoF i BoS se da nastavit posun hlavy dopredu i dozadu a na ty same klavesy i zoom +/-. V komdinaci s TiR to je dokonale ovladani pohledu. Ale to jen na okraj. |
|
|
|
CSAF_Sajonez |
Přidané 03-08-2014 23:57
|
Nováček
Příspěvek: 59
Založený: 30.07.13
|
Přesně tak, tohle nastavení pohledu bylo už v Rise of Flight...a je to šikovné .
Jinak, plno lidí si tu zřejmě neuvědomuje, že se jedná pouze o zpětnou vazbu komunity a jde především o laiky, kteří nejsou placeni za to aby si sedli do reálného Fw190, čerpají tedy z toho co jim nabídne internet. Fotky jsou více než vyhovující a odborník by si s němi měl umět poradit. Současný stav kokpitu je nevyhovující....jde o to donutit vývojáře to předělat a zákazník přece nebude dělat několikahodinovou analýzu co je příčinou zda rozměry nebo FOV s konkrétním vyhodnocením.
Připomíná mi to Gaijin, kde člověk něco dokazoval půl roku a pak to stejně udělali blbě.
Uvidíme jak se s tím nadále poperou, příspěvků je tam více než dost. |
|
|
|
Brano |
Přidané 04-08-2014 10:20
|
Nováček
Příspěvek: 92
Založený: 24.05.14
|
X Novotny napsal:
V RoF i BoS se da nastavit posun hlavy dopredu i dozadu a na ty same klavesy i zoom +/-. V komdinaci s TiR to je dokonale ovladani pohledu. Ale to jen na okraj.
Dobry tip,skusim si to takto namapovat,ako to pojde v hre. |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 04-08-2014 10:26
|
Stařešina
|
Brano napsal:
X Novotny napsal:
V RoF i BoS se da nastavit posun hlavy dopredu i dozadu a na ty same klavesy i zoom +/-. V komdinaci s TiR to je dokonale ovladani pohledu. Ale to jen na okraj.
Dobry tip,skusim si to takto namapovat,ako to pojde v hre. Pak existuje ještě jeden trik. A to namapovat zoom na Z osu TIRu. Člověk tak zoomuje celkem přirozeně nakloněním hlavy vpřed. Svého času jsem to používal v ROFku. Posléze mi to nepřišlo až tak šikovné a tak jsem od toho upustil. Ale někomu to vyhovovat může. Navíc v BOSku se člověk přeci jen tolik nevyklání z letadla jak v ROFku, tak to bude šikovnější.
Non est specifica
|
|
|
|
Paulus |
Přidané 04-08-2014 12:04
|
Diskutující
Příspěvek: 2291
Založený: 26.03.08
|
Jsem z těch sim. Trochu zmaten. Je v BOS zpětné zrcátko? Dá se případně vypnout či zapnout?
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 04-08-2014 13:07
|
Moderátor
Příspěvek: 12091
Založený: 29.09.05
|
je v BoS letadlo, které ho v "defaultu" mělo ?
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]
|
|
|
|
Bierglass |
Přidané 04-08-2014 13:11
|
Diskutující
Příspěvek: 2607
Založený: 12.05.10
|
Paulus napsal:
Jsem z těch sim. Trochu zmaten. Je v BOS zpětné zrcátko? Dá se případně vypnout či zapnout?
Nejsou.Co by tam dělali. Spity tam nelétají a v březoletech ještě v té době nebyly. Emilové tam také nejsou a Německý stíhač zrcátko nepotřebuje bo létá organizovaně,disciplinovaně a hlavně útočí ,zajímá se o to co je před ním a nestará se o to co se děje za ním |
|
|
|
kriplik |
Přidané 04-08-2014 13:47
|
Nováček
Příspěvek: 46
Založený: 11.02.08
|
Bierglass napsal:
Paulus napsal:
Nejsou.Co by tam dělali. Spity tam nelétají a v březoletech ještě v té době nebyly. Emilové tam také nejsou a Německý stíhač zrcátko nepotřebuje bo létá organizovaně,disciplinovaně a hlavně útočí ,zajímá se o to co je před ním a nestará se o to co se děje za ním
Však oni ho časom pridajú ako field mod. A potom budú mať zrkadlo úplne všetci |
|
|
|
radko1111 |
Přidané 05-08-2014 12:55
|
Uživatel
Příspěvek: 795
Založený: 24.01.12
|
FW tam je pekne spracovaný .
No obávam sa že 143,296 padlých Rumunov v Stalingrade,nebude stačiť na to,aby tam dali najlepšieho miláčika IAR-80(81) .. nehovoriac o Talianskom Macchi C.202 ..
Nemá niekto informácie,či budú alebo nebudú tieto stroje ?
Našiel som len
[img]http://i256.photobucket.com/albums/hh195/Uufflakke/IAR80_zpscafa3880.jpg[/img] is not a valid Image.
Sry ak sa to spomínalo .
Ivan Gašparovič o Balkánskych otázkach:
„Srbsko má veľmi výhodnú a peknú polohu pri mori.“
"Republika srbská a Biela Hora je ako Slovensko a Česko. V mnohom sú si podobné."
"Za najvážnejšiu otázku pri stabilizácii regiónu západného balkónu... ehm... balkánu..."
|
|
|
|
Baron |
Přidané 05-08-2014 13:52
|
Diskutující
Příspěvek: 4840
Založený: 18.02.10
|
Nespominali, ale bud v klude. Nebudu.
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
CSAF_Sajonez |
Přidané 05-08-2014 15:21
|
Nováček
Příspěvek: 59
Založený: 30.07.13
|
Však tam chybí ještě základní letadla, které nad či v blízkosti Stalingradu v období srpen 1942 - únor 43 létala.
Například:
Bf110F
Bf110G-2 ( Na Východní frontu se dostaly v lednu 43, nasazeny byly ale později).
Bf109E-7
Hs123
Hs129
Ju-87B
I-16
I-153
Jak-7
Jak-9
Po-2
P-40
Ve stejném období létaly také P-39, P-51A a Spitfire Mk.Vb, Hurricane...ale to by z toho byl asi kekel.
Jinak nevím kdo se o to jak moc do hloubky zajímal, ale Jak-1 v BoS je odhlečená varianta, kterých se vyrobilo 30kusů. Má to silnější pohonnou jednotku VK-105PF a je o 200kilo lehčí než předešlý masově vyráběný model...takže tam chybí i základní Jak-1. |
|
|
|
magot |
Přidané 05-08-2014 15:42
|
Fusioner
Příspěvek: 17623
Založený: 19.06.08
|
I-16 a IL4 je ready jen nemaj práva ... třeba je časem dostanou ... |
|