Nazory nespokojnosti (vsetkeho druhu) s CloD-om
|
Rumcajs |
Přidané 09-11-2013 21:38
|

Stařešina

Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
Nebyl to ani Válec ani Robo. Někdo jinej, je to někde v logu na ATAGu. Já myslel, že mi prozradíte, jak se to dělá. Já to neumím. Neumím ani se Spitem dohonit stodevítku. Jen 100 oktan u hladiny moře, když se mu přivře chladič. A když to stihnu před uvařením vlastního motoru, ale jinak to neumím. No nic, snad se to někdy dozvím. |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 09-11-2013 22:21
|

Moderátor

Příspěvek: 15148
Založený: 29.09.05
|
Sorry, Rumcajsi. Já to také neumím.
Ale jak říkám, jsou i tací, kteří umějí lecos, co neumím Člověk si na ten pocit časem zvykne
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 09-11-2013 23:38
|

Stařešina

|
Díky Cibule, ale já jsem ten typ, co když něco neumí, nedá pokoj, dokud se to nenaučí. Taková drobná vada charakteru. Já na to časem přijdu. |
|
|
|
Joe Hallenbeck |
Přidané 09-11-2013 23:49
|

Uživatel

Příspěvek: 1781
Založený: 22.04.06
|
Tak až na to přijdeš tak dej vědět. Mě se to nedaří ani ve Spitu, jak jsem připo.ranej abych to neuvařil.
313_FlyBoy
RY-C
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 10-11-2013 20:27
|

Moderátor

Příspěvek: 15148
|
Rozumím, Rumcajsi, já to míval taky. Pak jsem se ale jednou málem utopil, když jsem zkoušel, zda taky vydržím pod vodou bezmála 20 minut jako Švýcar Peter Colat. Nikdy jsem nepřišel na to, jak to dělá ;-)
Ne, vážně. Dělám si legraci. Ti, co sem chodí déle, už to většinou poznají. Mně to nijak netrápí, že většina lidí lítá líp než já (to je zase moje charakterová vada ), ale až na to přijdeš, dej vědět.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
310_Pip |
Přidané 15-11-2013 00:58
|

Uživatel

Příspěvek: 1613
Založený: 14.09.09
|
dnes a včera 2x launcher.exe ve 2 letech, co se kua děje?!?!?! aktualizaci KB***838 nemám naistalovanou a používam FlightFX...

Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 15-11-2013 07:30
|

Stařešina

|
Já jsem FlightFX přestal používat. I bez IE10 a KB***838 to bylo nestabilní. Po odstranění FlightFX CloD přestal padat. Lépe řečeno spadne tak jednou za měsíc. To samé platí pro ROF. Jak zapnu FlightFX, začne to padat. |
|
|
|
Robo |
Přidané 15-11-2013 10:52
|

Uživatel

Příspěvek: 1836
Založený: 01.10.05
|
Rumcajs ak si takto dopadol proti Hurricanu asi si robil daco zle. Ak das video alebo track tak to mozme mrknut a povedat ti ze co presne. |
|
|
|
310_Pip |
Přidané 15-11-2013 18:26
|

Uživatel

|
Rumcajs napsal:
Já jsem FlightFX přestal používat. I bez IE10 a KB***838 to bylo nestabilní. Po odstranění FlightFX CloD přestal padat. Lépe řečeno spadne tak jednou za měsíc. To samé platí pro ROF. Jak zapnu FlightFX, začne to padat.
no já launcher neměl snad půl roku i s FlightFX a nějak se ho nechci vzdát, takže jdu po stopách aktualizací:
1. počítám, že za to může asi IE11, takže jdu odinstalovávat
2. to mám launcher tentokrát jen já? šokující 
btw. ROF mi paradoxně padal častěji než zmetek

Hoka hey!
|
|
|
|
Joe Hallenbeck |
Přidané 15-11-2013 21:56
|

Uživatel

Příspěvek: 1781
Založený: 22.04.06
|
Mě to nepadalo. Používám SweetFX
313_FlyBoy
RY-C
|
|
|
|
Mive |
Přidané 05-12-2013 20:27
|

Nováček

Příspěvek: 47
Založený: 07.04.13
|
Musím chválit TF za to, jak teď CLOD vypadá. Patch TF4.0 posunul visuálně CLOD o úroveň výš.
Už se těším na TF4.1 a off-line kampaň.
Nicméně jsem se rozhodl napsat do tohoto vlákna následující připomínku.
Hra se mi při složitejší scéně ofline, např 6 letadel v souboji, zasekne po několika minutách na 2 až 3 sekundy.
Během této doby se děj posune dál, takže pokud mám enemáka v zaměřovači, tak už tam většinou není. Navíc to tahá příšerně za oči, takže z toho občas bolí.
Pokud jsou v dohledu tak 1 – 2 éra, tak se nic neděje.
Navíc pokud se připletu k nějaké střelbě od AI-ček, zvlášť na bombardéry, tak se mi fps podstatně propadne. Ze 40-ti klidně i na 10.(Vidím pouze jeden bombardér a 2 nepřátelské stíhačky, okolo jsou mraky). Zkoušeno na Quick misi Anglický(Britský) útok - letiště.
Zkoušel jsem různé vylomeniny jako změnu ovladačů (314.22 až 331.82), podtaktování grafické karty nebo jsem i zkoumal zatížitelnost větví z mého zdroje. To jestli není závada na mém přijímači.
Přesto je to stále stejné a u IL-2 1946 nebo ROFu se to neděje.
Taky se Vám to stává? Může s tím TF něco dělat?
Mám CPU i5-2500K nepřetaktované, GK Gigabyte N660OC-2GD přetaktovaná od výrobce (ale snížil jsem takty), zdroj Seasonic S12II 620 Bronze a MB Gigabyte Z68X-UD3-B3. |
|
|
|
310_Pip |
Přidané 06-12-2013 06:58
|

Uživatel

|
pokud máš Visual Effects na vysoký dej je na střední
případně určitě vypni Antiepileptický filtr a SSAO
jinak náhled grafického nastavení by bodl...

Hoka hey!
|
|
|
|
Mive |
Přidané 06-12-2013 13:00
|

Nováček

|
Zkoušel jsem různá nastavení, snižoval jsem kvalitu textur na vysoké i vizuálních efektů na střední. S a bez vertikální synchronizace a podobně. Antieliptický filtr ani SSAO zapnuté nemám.
Obrázek neposílám, protože nevím jak ho do odpovědi dát. Respektive přímo dát nelze a na jiné místo netu nevím kam.
Stejně tak jsem si hrál s nastavením ovladačů – např. Počet předem rendrovaných snímků atd. Vyhlazování hran a sampling jsem nezapínal.
Co se týče rapidního snížení fps, tam si myslím, že to bude výkonem mé GK. Pokud snížím visuální efekty na nízké, tak je to hratelné a snímky málokdy padají pod 30 fps. Není ovšem vidět efekt dopadajících střel. A dopady 20 mm granátů jsou super.
Při nízkých efektech se zaseknutí posune na pozdější dobu a je možná i kratší, takže to má souvislost, ale trvá stále. |
|
|
|
313_Nevo |
Přidané 07-12-2013 22:16
|

Uživatel

Příspěvek: 1888
Založený: 13.08.06
|
Pokial nevies uploadnut obrazok, tak to sem proste opis. Btw kolko mas RAM? Mam zostavu skoro podobnu a bez problemov, az na to ze offline som CLOD skoro nehral
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7
|
|
|
|
Mive |
Přidané 08-12-2013 19:14
|

Nováček

|
Aktuální nastavení mám toto:
Rozlišení: 1920x1080
Celá obrazovka: zap
Detaily modelů: vysoké
Detaily budov: střední
Detailnost země: vysoké
Lesy: střední
Vizuální efekty: střední
Kvalita kontur: původní
Textury poškození: střední
Množství budov: střední
Stíny na zemi: střední
Antieliptický filtr: není
Ambientní okluze (SSAO): není
Vertikální synchronizace: ano
Trávu, stíny a silnice mám zapnuté.
Vizuální efekty jsem nakonec změnil na střední, protože při nastavení na nízké jsou vpodstatě vypnuty. Tj bez viditelnýh efektů zásahů – nejen 20mm granátů, bez pozemních výbuchů i bez obláčků flaku.
Další železo: RAM 8GB CL9; disk WD 10EZRX 1TB green
Moje laická doměnka je, že v případě zasekávání obrazu se čeká na data. Na vině může být málo paměti na GK (2GB, ale reálně používá 1,5GB – 192 bit. sběrnice?), pouze 192 bit. sběrnice mé GK, pomalý disk nebo je nedostatečně udělaná optimalizace. Využití CPU sotva dosáhne 80 - 90%.
Zpomalování a zasekávání se děje pokud je blízko sebe větší množství letadel, ale stačí, když mám v tento okamžik ve svém úhlu pohledu třeba jen jeden střílející bombardér a jednu až dvě střílející stíhačky.
Včera jsem absolvoval dva on-line spíše turistické polety a protože nebyly pohramadě více než tři stroje nemohu hodnotit. Zásek žádný, fps 45 až 60, za letu 55 – 60 (mám zapnutou vert. synchronizaci, monitor 60 Hz).
Když si pustím přehrávání videa např. The Black Death, pak se odraz také zadrhává. Je to jen v ms, ale je to viditelné. Jakmile přehrávání opakuji, zadrhávání se, až na pár vyjímek, vytratí. |
|
|
|
Baron |
Přidané 12-03-2014 09:31
|

Diskutující

Příspěvek: 4845
Založený: 18.02.10
|
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
Baron |
Přidané 12-03-2014 19:13
|

Diskutující

|
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
falkon |
Přidané 12-03-2014 19:15
|

Moderátor

Příspěvek: 1478
|
Chlapci, nejak sa nam opakujete...  |
|
|
|
Baron |
Přidané 12-03-2014 22:26
|

Diskutující

|
WT_Horrido napsal:
Baron napsal:
Nuž neviem či to bolo spôsobené iba preťažením. Keď sme testovali s kolegom strelca v Bf110, nedalo sa strieľať po zásahu do "nášho" lietadla. Bolo jedno v akom režime, koľko zásahov sme dostali a kam - stačilo napr. "cvrnkutie" do krídla, a guľomet niekoľko sekúnd nestrieľal (5G sme určite nemali, leteli sme rovno - bolo to tesne pred "žabkovaním lode" ). To isté bolo aj v He111 a Ju88. Blenheim neviem, ten sme neskúšali, ale od kamarátov z 310 som počul, že je tam tiež (asi ten istý) problém.
...hlavne nech to už konečne vydajú 
Víš jak se střelec lekne když dostane jeho letadlo zásah? Začne panikařit, navigátor mu musí dát facku aby se vzpamatoval... skvělá simulace. ;-)

My?
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
falkon |
Přidané 12-03-2014 23:45
|

Moderátor

Příspěvek: 1478
|
WT_Horrido napsal: (Přidané 12-03-2014 23:26)
Baron napsal:
Nuž neviem či to bolo spôsobené iba preťažením. Keď sme testovali s kolegom strelca v Bf110, nedalo sa strieľať po zásahu do "nášho" lietadla. Bolo jedno v akom režime, koľko zásahov sme dostali a kam - stačilo napr. "cvrnkutie" do krídla, a guľomet niekoľko sekúnd nestrieľal (5G sme určite nemali, leteli sme rovno - bolo to tesne pred "žabkovaním lode" ). To isté bolo aj v He111 a Ju88. Blenheim neviem, ten sme neskúšali, ale od kamarátov z 310 som počul, že je tam tiež (asi ten istý) problém.
...hlavne nech to už konečne vydajú 
Víš jak se střelec lekne když dostane jeho letadlo zásah? Začne panikařit, navigátor mu musí dát facku aby se vzpamatoval... skvělá simulace. ;-)
By ma zaujimalo, preco sem Horrido stale pise prispevky, ktore nasledne maze... asi to nema v hlave uplne v poriadku. |
|
|