October 20 2025 11:52:42
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Team Daidalos - novinky chystané do 4.12
606_hayes
vedel by niekto poradit preco mi to nejde? proste zacne nacitavat a nedonacitava to nikdy

http://606.klikej.org/news.php
nonder
Nie je to chyba u nás. Aj mne ide pomaly - skôr nijak.

310_cibule
Koty napsal:
Cibule - CoD zanikné!! Cool

Všechno jednou zanikne, Koty.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

DarkTatka
Obzvlast stopy na nouzakama a graficke efekty - labuzo. Zaujalo me zabijeni pilotu a rizeni z kopilota. Plati todle i pro hrace, nebo to je jen nova vlastnost AI? Tedy kdyz bude zabit pilot, muze hrac ridit z kopilota? Promita se to nejak do toho kdyz hrac je v zadnim strelci a je zabit, ze jde cele letadlo do kytek?

magot
darktatka napsal:
Obzvlast stopy na nouzakama a graficke efekty - labuzo. Zaujalo me zabijeni pilotu a rizeni z kopilota. Plati todle i pro hrace, nebo to je jen nova vlastnost AI? Tedy kdyz bude zabit pilot, muze hrac ridit z kopilota? Promita se to nejak do toho kdyz hrac je v zadnim strelci a je zabit, ze jde cele letadlo do kytek?

Hráč nepodléhá reinkarnaci, DT metafyziku nepodporuje Šklebící se

Farky
Paráda. Efekty super, fičúrky super. A ty americký clustery jsou roztomilý, je to další věc co jsem si tajně přál.

1stCL_Fucida
No, prakticky všechno z toho videa bych šmahem vyměnil za možnost opustit letadlo na padáku nad 500 km/h a za zabránění samovznícení stroje vypnutím zapalování Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

DarkTatka
magot napsal:
darktatka napsal:

Hráč nepodléhá reinkarnaci, DT metafyziku nepodporuje Šklebící se

Takze prijdeme o moznost prepinani se mezi pozicemi v letadle? Skoda Šklebící se

Prijde mi to trochu rozpolceny pristup, ze hrac je duchem svatym, ktery muze posednout libovolnou osadku letadla, strilet ze zadniho strelce a zaroven ridit, ale presto je metafyzika oficialne nepodporovana. Podle meho nazoru by zabitim obsluhy jedne pozice mela byt vyrazena jen a pouze ta jedna pozice.
Hraci bombarderu jsou znevyhodneni, a hraci pilotovane bombardery jsou timto vyrazne zranitelnejsi nez by mely byt. Bombarder jde vyradit bud zabitim hrace nebo zabitim pilota (at uz je hrac prepnuty kdekoli). Vede to pak k tomu, ze se nikdo do strelcu neprepina, protoze to je rychla cesta ke ztrate celeho letadla. Neni pak tech krasne vymodelovanych streleckych pozic skoda? Neni to na ukor zabavy, kdyz se hraci za cely let do zadniho strelce z bezpecnostnich duvodu ani nepodivaji?
Vim ze jsou zde i vyjimky, kteri se do toho strelce radi prepnou a strili. A take vim ze jejich letadla z tohoto duvodu potom padaji casteji.

To je ale asi na delsi diskuzi.

saldy
Darktatka to vystihl přesně, kdo nelétá bombry neví o čem je řeč. Zadní střelci mají často tendenci plýtvat municí, ale především zadní střelec zaměřuje velmi často vzdálenější letoun, třeba i velmi vzdálený, v praxi to znamená, že stíhačka se vám v klidu zaparkuje za zadek a nerušeně vás ostřeluje.

Pokud to náhodou vezmu do svých rukou, ne proto jak mě to baví, ale abych zastal práci hloupých aiček, jsem trestán hrozbou že po zabití střelce končím i jako pilot, nemám možnost pokračovat v boji, nemám možnost s letounem přistát, nic.

Je to prokletí a ničí to hru, nikdo s tím nic nedělá, nezájem.

ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Peter Winter
saldy napsal:
Darktatka to vystihl přesně, kdo nelétá bombry neví o čem je řeč. Zadní střelci mají často tendenci plýtvat municí, ale především zadní střelec zaměřuje velmi často vzdálenější letoun, třeba i velmi vzdálený, v praxi to znamená, že stíhačka se vám v klidu zaparkuje za zadek a nerušeně vás ostřeluje.

Pokud to náhodou vezmu do svých rukou, ne proto jak mě to baví, ale abych zastal práci hloupých aiček, jsem trestán hrozbou že po zabití střelce končím i jako pilot, nemám možnost pokračovat v boji, nemám možnost s letounem přistát, nic.

Je to prokletí a ničí to hru, nikdo s tím nic nedělá, nezájem.

pod tohle se podepíšu

313_Nevo
Naprosty suhlas darktatka a saldy!
magot napsal:...
DT metafyziku nepodporuje Šklebící se

Prevtelovanie sa do strelcov je podla teba co?

A Fuci, Saburo, napodobne. Mrknutí
Upravil/a 313_Nevo dne 13-01-2013 09:17
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

1stCL_Fucida
Nové samovznícení na videu je dle mého názoru spíše důsledek jisker po přistání na betonu na břicho - a proti tomu nic nemám Úsměv

Tedy pokud mluvíme o tom samém videovém samovznícení. Ale vadí mi to prastaré samovznícení, kdy třeba uhasím plameny, vypnu zapalování a ono to stejně za čas X vždy začne znovu hořet. Vedle fyzické absence poškoditelnosti chladicích okruhů u kapalinou chlazených motorů je to největší chyba damage modelů Šturma.

606_Temp
Já si semtam bombra střihnu a já tedy nevidím důvod v tom, abych se mohl po PK přepnout do střelce, nebo copilota. Porstě mě jednou někdo zabil. Navíc se dá nacpat víc lidí do jedné mašiny (nebo to jde jen v modu?), takže by neměl být problém si na pozici zadniho střelce dát kolegu?

Líbí se mi to, zase budeme o kousek dál. To samohoření někdy jindy. Český člověk bude ale nespokojen vždy Šklebící se
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
DarkTatka
606_Tempik napsal:
Já si semtam bombra střihnu a já tedy nevidím důvod v tom, abych se mohl po PK přepnout do střelce, nebo copilota. Porstě mě jednou někdo zabil. Navíc se dá nacpat víc lidí do jedné mašiny (nebo to jde jen v modu?), takže by neměl být problém si na pozici zadniho střelce dát kolegu?

Líbí se mi to, zase budeme o kousek dál. To samohoření někdy jindy. Český člověk bude ale nespokojen vždy Šklebící se

Do jedné mašiny dostaneš víc lidí jen v coop, které se od implementování MDS téměř nelétá. Připojování lidí do jednoho letadla v průběhu dogfightu uměl UP. Ve videích od DT to kdysi bylo prezentováno, takže to asi někde rozpracované mají - ale stejně mají rozpracovanou spoustu dalších věcí.

Hoper
606_Tempik napsal:

Tempíku, u bomberů jde o to, že jednou ránou zabiješ 3-8 lidí, což je u bomberů trošku nespravedlivé. Když tě někdo trefí ve stíhačce, přijde tvoje strana o jednoho pilota.
Když tě trefí v bomberu, máš hned ztrátu pilotů citelnější. A to navíc k tomu, že práce bomberů (tak jak se lítá) je o mnoho těžší než si lítat na stíhačce.
Takže i já bych se připojil k prosbě, aby DT o tom ještě pouvažoval.
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

1stCL_Fucida
Saburo, betaverze, ze kterých se to dělá, umožňují určité části letadla zapálit pro testovací a zřejmě i demonstrativní účely. Z toho ve finální verzi strach mít určitě nemusíš Úsměv

Koty
Nádrž v křídle kouří - tudíž i hoří. a časem se plameny vyvalí z křídla ven a za chvilu už je tam takové horko, že to prostě bouchne. a ano, mustang má nádrže v křídlech.
Rien n'est parfait; c'est la vie!

Hoper
to video je krása...

jen dotaz - jak dlouho vydrží na mapě stopy po nouzáku ?

a je nějak zohledněno zasypání stop ve sněhu při sněžení ? ;)
(ne to je vtip :)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

1stCL_Fucida
Hoper napsal:
Tempíku, u bomberů jde o to, že jednou ránou zabiješ 3-8 lidí, což je u bomberů trošku nespravedlivé. Když tě někdo trefí ve stíhačce, přijde tvoje strana o jednoho pilota.
Když tě trefí v bomberu, máš hned ztrátu pilotů citelnější. A to navíc k tomu, že práce bomberů (tak jak se lítá) je o mnoho těžší než si lítat na stíhačce.
Takže i já bych se připojil k prosbě, aby DT o tom ještě pouvažoval.

Na tohle snad už žádný dnešní server nehraje. Je to tedy naprosto marginální problém, který nemá význam řešit.

Robo
1stCL_Fucida napsal:
Saburo, betaverze, ze kterých se to dělá, umožňují určité části letadla zapálit pro testovací a zřejmě i demonstrativní účely. Z toho ve finální verzi strach mít určitě nemusíš Úsměv

Tiez si myslim, ten plamen tam bol asi ukazany kvoli ambientnemu svetlu (plapolanie na kridle viditelne i z vnutra kokpitu).

Co sa reakcii tyka, ono nech by DT urobili cokolvek, vzdy budu ludia nespokojni a povedia ze by radsej chceli nieco ine.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,315,549 návštěv